July08
|
Hej hoj, drage moje! Kako gre? Mi smo fajn, nekako umirjeno, praznikom primerno. Ne moremo nič ven, ker fuuuuuuuul piha, pada dež,... Še dobro, da mi nismo po vremenu, se ne damo Vsem hvala za voščila za praznike. Tudi jaz želim lepe praznike, v krogu naših najdražjih. Res ni nič lepšega, kajne. Včeraj smo se pogovarjali, če bi kam šli z mojimi starši in bratom, pa smo si bili na koncu edini, da je najlepše doma. Pohvale vsem za lepe fotke naših junijčkov, pa za torte.RES STE SUPER!!! Tecka upam, da se spanje čim prej uredi! Je pa res, kot je Lenika napisala, da vse tako hitro mine. Tako hitro rastejo ti naši otročki, da bo najbrž res še prehitro prišlo, da bomo imeli preveč časa zase. Pa še nekaj moram napisati, imam že dolgo namen, pa ne najdem časa: Ne se podcenjevat, ker misliš, da ti gre včasih slabo pa imaš samo enega otroka. Če jaz danes pogledam nazaj je najtežje imeti enega otroka, res! Prvi je, starši smo še negotovi, neizkušeni in nenamerno delamo napake. Ves svoj čas posvečamo svojemu otročku, in občutek imamo, da za kaj drugega sploh ni več časa. Ko pa pride drugi otrok, sploh ni taka prelomnica in je vse veliko lažje kot pri prvem, saj smo že bolj samozavestni. Poleg tega se otroka že zamotita med sabo. Vsaj nadaljni je pa že skoraj rutina (malo za šalo). Upam, da sem kolikor toliko razumljivo napisala. Torej, ne se podcenjevati, če imaš enega otroka in nič časa - to je normalno. Meni se ne zdi problem imeti otroke s časovnega in organizacijskega vidika. Bolj problematičen se mi zdi finančen vidik, saj je treba potem otroke izšolati in jim s tem dati popotnico za življenje. Pri tem so tisti otroci, kjer jih je manj, gotovo na boljšem. Današnji svet je krut in od nas zahteva marsikaj.... Sicer država danes res velioko pomaga velikim družinam, a to nikakor ne zadošča....po mojem mnenju. Tako da, vsak naj ima toliko otrok kot misli, da je prav!