![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 13.12.2009 23:15:55
|
|
|
|
gia15
|
Hej, ste že kupile avtosedeže (od 13kg, ko prerastejo lupnico)? Kdaj previjete svoje - pred ali po hranjenju in kako pogosto (na 2, 3, 4ure)? A vaši že samostojno sedijo? P.S. Saj ni toliko vprašanj!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 7:12:15
|
|
|
|
Belen
|
jutro,e ko nas.... spet od 5h dalje....pokonci... zdej pa spita na kawču kot ubite....,če jih člowek ne bi... ahhhhhhh...dans jih bom probala dat kasneje spat,sam wem da ne bo šlo... če bi blo po njihowo bi že ob 18h spale... gia...aja kwiz je na wrsti avtosedež..ne še nism kupla..mamo cajta,mamo komi 6m po hranjenju,kr če ne se dostiX pokakajo wmes.... odwisno nekje 3-4 ure....po wsakem hranjeju in wmmes če se slučajno pokakajo... sedijo...ne še..... mislim da če s kak mesec... boooohhh ajde grem kuhat
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 10:39:32
|
|
|
|
nena30
|
Jutro, čveke!! No je že dober dan!!! Belen, če te kaj tolaži, nisi edina! moj polh je pa mal pred 6to začel rogovilt. Ja,ja zdej pa spi v dnevni. Ej, če ti rata podaljčat zvečer na 20 uro za it spat, mi zaupaj metodo. Lisa tud kinka že ob18 in pol jo komi zamotmo, do 19ih. Dosstikrat zaspi že pred 19to. Ni kupčka nima cajta podret . O avtosedežu še ne razmišljamo. Bo še kar lep čas v lupinci. Moje načelo je, da bo šla v avtosedež, ko bo sedela samostojno. Loh si pa še premislim...nikollll se ne ve ! Lisa ima komaj 5m in pol in še kar nekaj časa ne bo sposobna sama sedet. Jo pa dam v bumbota, katerega je vzljubila in ko jeva v stolček. Njej full paše in bi bla skoz v sedečem položaju...ampak žal ne gre . Še nekaj si vprašala!! Aja! Pleničke menjam 3-4 x dnevno in ko šračka + za spanje. Na dan porabimo okoli 5-6 plenic. Katere plenice pa ve uporabljate? Za Bio vem, da pralne. Mi smo zadovoljni s pamperskam3, mulerjeve nam niso odgovarjale čeprav jih nekateri hvalijo. A ma kera še kake druge za pohvalit? Neki smrdi , smo kakani!!! papa
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 14:53:24
|
|
|
|
BIA79
|
Ta Gia...toliko vprašanj ;) Avtosedež smo ga naročili.Ne vem kdaj pa bom Klaro dala not..sicer s tem mrazom ne vem kaj naredit, ker v pajacu v jajčku ne stoji, dokler se pa avto segreje smo že v Kopru..Definitivno drugi otrok(če bo) bo dobil avtosedež od 0 do 18 ;) Previjanje...pri temu sledim nosu. Glede na to da imamo pralne plenice, so previjam tam na 3 ure. Ko je pokakana se itak "vidi"(vidi se ko kaka), če pa ne mi da vedet, ker ji s pokakano rito ne paše sedet (ne vedno). Sedenje...Klara, če jo posedem sedi. Ne zna se še vsest sama. Sedaj najraje sedi, seveda dokler hoče igračo, ki je v njenem dosegu, ko je izven dosega rok pa "pade" da pride do igrače. Eee..moramo zvadit to premetavanje na tla... Mi smo imeli katastrofalno noč...se ne splača bandat s takim otrokom,ki ti podnevi še spi malo... Danes bomo ostali doma. Klari še vedno teče z nosa in vedno ko gremo na sprehod, kljub temu da je oblečena kot eskim ima mrzle nogice. Kaj naredit? Bo treba jo zmasirat, da ji cirkulacija začne boljše teč...no sej jaz sem ista, čim so noge mrzlo šmrcam...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 15:39:00
|
|
|
|
momacus
|
dan pupe kako ste. vidim da j akot ponavadi eni 1 miljon vprašanj drugi odgovarjajo sm zbrala korajžo in se grem ostrič. upam da bo korajža trajala dokler pridem do frizerke, potem me itak ona ne bo spustial s stola
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 19:28:10
|
|
|
|
Belen
|
bia kak avtosedež ste naročili??? momacus...a si ti še žiwa? frizura??
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 19:49:46
|
|
|
|
saruška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen saruška...pejdi ja...nanka kopirat citirano-ne znaš belen, kakšno registrsko si že rekla da imaš ??? p.s. zdej je blo dobro skopirano, ne ?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 20:01:37
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: saruška [belen, kakšno registrsko si že rekla da imaš ??? torej: NP -473 ...C4 berlingo: L4-451... seweda IZOLSKI grb p.s.super skopirano
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 20:11:11
|
|
|
|
BIA79
|
Belen naročili smo Britax duo plus z isofixom, ker pač moj ni odstopal od isofixa ter evolvo plus za moje starše. Sodelavec pa nam je prinesel še en uporabljen stolček tako da za sedaj smo komplet ;) Momacus, new look?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 20:23:23
|
|
|
|
Belen
|
bia...aha ja mi smo tudi tega gledali (ga bomo-oz.jih bomo naročili po NL.... mamo še čas mi.... moje pupe ne moti jajček, so super not, in ne bom prehitewala,kr je wseeno jajček še wedno najbolj varen awtosedež....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 20:50:33
|
|
|
|
BIA79
|
Mah, jaz sem ga sedaj naročila, je bil malo znižan in via...Kdaj bom Klaro dala notri pa kot sem že napisala ne vem,naprej ga moram dobit :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.12.2009 21:12:13
|
|
|
|
Hator
|
IZVIRNO SPOROČILO: gia15 Hej, ste že kupile avtosedeže (od 13kg, ko prerastejo lupnico)? Kdaj previjete svoje - pred ali po hranjenju in kako pogosto (na 2, 3, 4ure)? A vaši že samostojno sedijo? P.S. Saj ni toliko vprašanj! Konkretna vpr. - konkretni odg. Avtosedež-še nismo razmišljali, imamo 5,5 mes. Zdaj, ko je zima in je ful oblečen, je jajček kar malo majhen, ma če ga slečem, ima še dosti prostora. Previjanje-praviloma pred hranjenjem, ne pa nujno. Načeloma na 2-3 ure previjam+takoj, ko se pokaka. Sedenje-ne, samostojno še ne, smo še premladi. Vprašanja-ma, saj jih res ni bilo toliko
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 7:14:36
|
|
|
|
Belen
|
jutro, eko nas kljub taki burji smo mi že pokoncu.... itak IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Mah, jaz sem ga sedaj naročila, je bil malo znižan in via...Kdaj bom Klaro dala notri pa kot sem že napisala ne vem,naprej ga moram dobit :) js upam,da bojo še kakšni januarja mejbi.... kao star model... ipak moram dwa naročit
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 11:02:44
|
|
|
|
momacus
|
jutro. alora glede firzure. že pol leta se pripravljam psihično da se ostrižema na paž, in kaj mi reče moja frizerka . ma ne danes pa te en bom ostrigla na paž , danes si lepa z dolgimi, te bom postrigla samo ful stopničasto. in kaj sem ji tela vidim da razpravljate glede GH sedenja stolčkov. alora mi GH čopamo ko veliki 2x dan ma bom kmalu uvedla 3x dan. še ta teden bomo probali jogurt al pa skuto, sm kupla tudi parmiggiano reggiano . novo smo uvedli sladki krompir in šparge. kaki itak jemo vsak dan in je njaaaami fin. sedimo že ful lepo , čeprav se sam še en zna usesti. tudi stojimo kakšnih 30sekund ma potem nogice ne zdržijo več te teže ha ha ha . sm šla gledat zapiske od taprvega- pri 6 mesecih se ej dvignil sam an noge in pri 8 hodil po stajici (se je držal za stajico ) al je bil on "prehiter" al je Gašper "prepočasen" stolčka tudi mi še nismo naročili. smo ko belen čakamo na novoletne popuste in dinarček od tet ,stricev, nonotov
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 12:40:51
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus sm šla gledat zapiske od taprvega- pri 6 mesecih se ej dvignil sam an noge in pri 8 hodil po stajici (se je držal za stajico ) al je bil on "prehiter" al je Gašper "prepočasen" stolčka tudi mi še nismo naročili. smo ko belen čakamo na novoletne popuste in dinarček od tet ,stricev, nonotov hehe mislim,da je Gašper kr w redu "po prawilih".... mogoče bil Tjaš (pre)hiter....sicer pa kot 10000000000000X rečeno- wsi otroci so različni jaja nam so se neki nonoti ponujali za stolčke-bomo widli, sicer pa.... če nam že sam enga kupijo je super momacus:ej, kakšne "začimbe" uporabljaš??? sol? ol.olje??? ker moje brez nič ne gre zelenjawa....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 18:10:57
|
|
|
|
saruška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen IZVIRNO SPOROČILO: saruška [belen, kakšno registrsko si že rekla da imaš ??? torej: NP -473 ...C4 berlingo: L4-451... seweda IZOLSKI grb p.s.super skopirano upam da veš da se hecam ... tako da če te ustavijo, nimam veze s tem !
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 19:41:40
|
|
|
|
BIA79
|
Avtosedeža sta prišla...6 dni :) Ma jih moram it pogledat k mojim, ker sem dala moj star naslov. Tu kjer smo jih mi vzeli so vre "škonti" :) Mammmaaa je zeblo danes zunaj...jaz bi se morala vršt v banjo polne kreme, ker imam ful suho kožo in še nek ekcem se mi dela na rokah (to se mi zgodi, kadar jem oz.lupin pomaranče ali mandarine)... Mi je uspelo privleč jelko in jo postavit. Počasi jo bova s Klaro tudi okrasili... Momacus, vi se že plazite? Frizerke pa so vse iste...na koncu se vedno njihovo mnenje uveljavi... Momacus, dej napiši kak recept za hrano, nam bo prišel prav ;) Mi skutico in jogurt že papamo in trkam les je šlo vse ok :) Meso smo tudi že poskusili, sedaj razmišljam kdaj gluten uvest.... Grem.Spet je štala v stanovanju...ma meni se ne da
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 20:06:02
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: saruška IZVIRNO SPOROČILO: Belen IZVIRNO SPOROČILO: saruška [belen, kakšno registrsko si že rekla da imaš ??? torej: NP -473 ...C4 berlingo: L4-451... seweda IZOLSKI grb p.s.super skopirano upam da veš da se hecam ... tako da če te ustavijo, nimam veze s tem ! ma itak
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 20:07:00
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Avtosedeža sta prišla...6 dni :) Ma jih moram it pogledat k mojim, ker sem dala moj star naslov. Tu kjer smo jih mi vzeli so vre "škonti" :) kje si jih naročila? kolko dala? poštnina? zdej sm kot gia p.s.gia..ne zamerit...se samo malo hecam(o)
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.12.2009 20:40:07
|
|
|
|
BIA79
|
380 eurov s poštnino...nič škonta, če naročiš 2 avtosedeža...poštnina pa pride okoli 75 funtov...ti oddaš naročilo, potem ti pošljejo koliko bo poštnina in če se strinjaš ti jih pošljejo (tako da ni šok). Sem jih pa naročila na pramworldu...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.12.2009 9:13:23
|
|
|
|
Belen
|
buongiorno
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.12.2009 10:13:23
|
|
|
|
BIA79
|
Dober dan...spet lep sončen dan in ne piha toliko...ma smo kontenti... Danes je doma kaos. Mojega so klicali iz Lj, ker je na čakalni vrsti za presaditev roženice, naj pride kar danes gor si operirat oko. Temu sledi 10 dnevno bivanje v bolnici in dolga rehabilitacija. Ma hallooo...očitno je kdo odpovedal in morajo nekomu dat roženico...zdaj ne ve kaj naredit, službe ne more kar tako pustit, ma tudi it gor tako na horuk...mah..obvestit kak teden prej ne? In kdo ve kdaj bo prišel spet na vrsto, če odpove sedaj (sicer pred 2014 nismo nič pričakovali...) Grem kuhat kosilo...Lep dan!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.12.2009 10:52:26
|
|
|
|
momacus
|
jutro Belen ma nobenih začimb ne uporabljam. edino včasih na koncu lih preden mu dam jest dodam kapljico dve olivnega olja. ma kakšno zelenjavo pa jim daš , samo eno ali mix? bia ne se en plazimo in tudi sami se še ne usedemo. ma veš da Tjaš se sploh ni plazil . on iz sedečki takoj pokonci in hodit, nič 4x4. kakšen recept bia . ufff....ma jaz nardim cel mix recimo včeraj zajčje meso ( 3 jušne žlice), sladki krompir (1/2), koleraba (košček), korenje rumeno(košček), blitva (3 listi z vrta akr niso pojedli polži ), polenta da zgosti in da znese vse skupaj tam okoli 250 ml. to je kosilo. marenda pa recimo kaki +jabolka (mix surovo) zdaj ful šopamo kaki,ki je sezona. pri zelenjavi pa sm mešala not tudi špinačo, kupim tisto ki so listi v kockah in dam not1,2 kockici, pa brokoli, cvetača, korenček, gojene šparge (zmrznjene dam not 1,2 palčki ) krompir navaden. od sadja pa še slive , fige (sm dala v skrinjo)pa hruške, pa papice od HIPP-a. pijemo pa sakramentade nič ! tu pa tam lih kakšen požirek in to je vse. ma na srečo dobi dovolj tekočine s hrano. glede presaditve bi pa naj niti ne misli. it in pika. najprej zdravje....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.12.2009 11:52:53
|
|
|
|
nena30
|
Momacus, a ti zajčka kupiš v trgovini al maš domače? Sem gledala da v šparu prodajajo sam cele. Od naj pa noben ne mara zajca. Ker kos je najboljši? Jest sem razmišljala da bi bil 1. meso piščančje prsi. Kaj pa Žrebiček? No sej mi se še navajamo na zelenjavo. Tako počasi in mešam s krompirjem ali rižem. Pojemo pa po par žlic in imamo še vedno 4x mleko. Bia,tole s tvojim je pa res dilema....ravno pred prazniki. Sam če gledapa dolgoročno.....
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.12.2009 18:00:25
|
|
|
|
momacus
|
čer. da vam povem kaj je pri nas nova moda? kazanje jezika ga stegne vn do kolen nena30 jaz zajčka kupim v trgovini, sej ni važno če je cel, meni ga mesar zreže in potem dam kose v skrinjo in jih jemljem vn "po potrebi2 mi ne smemo kure kr smo alergični na jajca, žrebiček pa mislim da je še "premočno" meso za take male črve je le rdeče meso, ne vem no. mi imamo 7 mesece3 in imamo 2x GH in 3x flašo. GH , ma bomo zdaj začeli 3x GH in 2X flašo. bom eno flašo zamenjala z mlečnim GH
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiDojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.