Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica Torej se dobimo v petek. kdaj? Jst, Anitka in Dolenjka. Še kdo? Nina, ja pri nas je pa res čudna pedijatrinja, če je res kar praviš... Grem ju3 itak v posvetovalnico pa jo bom še enkrat vprašala. Je pa nekaj omenila, da sta dva razl cepiva za rotavirus Sam jst sm že 6 let v vrtcu na praksi pa še nikoli nism imela rotavirusa tako da ne vem če je res nujno toliko denarja zapravit za to cepivo...Če gredo otroci zaradi tega v bolnico in je tako pogosto, bi mogla cepivo financirat država , ne pa da se morm jst odrečt celomesečnemu starševskemu dodatku, ker želim svoji mali prihranit driskanje in dehidracijo... Sicer pa je možno, da se P pač ne da ukvarjati s cepljenjem in zato odsvetuje vse, kar ni obvezno. Dve cepivi sta Rotateq in Rorarix. Pri prvem so potrebni trije odmerki, pri drugem 2, prvo vsebuje več sevov, drugo enega, ki najposteje povzroča okužbe; cena je pa, če sešteješ, ista (vsaj pri nas). Rotaviroze se v glavnem prebolevajo v otroštvu, še zlasti, če so otroci v kolektivu, zato je povsem možno, da si se prekužila, še preden si pričela delati v vrtcu. Jaz sem se, na žalost, z mojimi tremi otroki hkrati in raje ne omenjam katastrofe Se strinjam, da bi se bilo odlično cepiti tudi proti rotavirozi v okviru ZZZS, ampak preventivni programi vedno tavajo nekje zadaj, budžet je pa omejen. Trenutno sta imeli prednost uvedba revakcinacije proti oslovskemu kašlju v 3. razredu in cepljenje HPV po želji v 6. razredu. Rota in klopni meningoencefalitis čakata. Sicer sva mi2 celo dopoldne vozičkala. Bila sva v lekarni, ker sva šla po mazilo po poškodbah in Naklofen duo za smučarko, ki se ji je, pazite, vnela Ahilova tetiva zaradi 10 cm pet Za 15. rojstni dan si je nabavila pete, 2 dni plesala, sedaj pa ima Trener se drži za glavo, jaz pa tudi. Šla sva na klub po papirje, pa v Domačo Peko po ježje, pite, štrudelj, ... (ježkov ni več, ker so jih potem pohrustali Aljaž in sošolci) Pa s pediatrinjo Tanč sva čvekali vsaj pol ure...
< Sporočilo je popravil Mož* -- 15.12.2009 14:37:11 >