Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka In kje je Mož danes Spet kak sladoled uničuje Evo me, ravno tretjič uspavam(o) Klemna: o je prvič zaspal, ga je zbudila ta velika, jo je kr neki zagrabilo, in ga je začela klicat; drugič sem upavala z Rdečo kapico, pa sem malce preglasno volka oponašala ; tretjič, ko je pa res zaspal, se mi je pa zazdelo, da bi utegnil biti posran, saj veste, blago kislo...; ko sem ga odvila, me je skoraj kap, tako je bil usr ; ja, pa zbuidil se je tudi.. Torej: sedaj se greva četrti pokus: fantek gre spat. Škorpijončica in rota: oprosti, o kolegih nič slabega, ampak tale tvoja pediatrinja ga pa definitvno seka. Že zadnjič pri prehrani, tokrat s temle rota pa tudi. Cepivo ščiti cca 3 leta in sicer v 75% pred vsemi rotavirusnimi driskami; 85% pred srednje težkimi in okoli 90% pred zelo težkimi rotavirusnimi okužbami. Je pa rotaviroza najbolj nevarna za telo majhne otroke, kjer v visokem deležu zahteva sprejem v bolnišnico in infuzijjo. Dolenjka: rotavirus se prenaša le med ljudmi, ampak je ekstremno kužen, živali bi ga prenesle le posredno: npr. muha se vsede na drisko in potem na hrano, ki jo nekdo poje. V vrtcih in na bolnišničnih oddelkih se obilajno prenaša kontaktno: preko rok, preko čevljev, površin, ipd.
< Sporočilo je popravil Mož* -- 14.12.2009 23:43:59 >