Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0 IZVIRNO SPOROČILO: Gina Pa vendar nihče, ampak nihče od nas nima pojma, kaj je z našimi dušami, od kod so in kam gredo. NIti ateisti ne morejo biti v to prepričani, ker še nobena znanost tega ni dokazala. Obstoj duše tudi ni dokazan - kako potem sploh veste, da jo imaste? Kakšno pravico se ima kdorkoli sploh norčevat iz nečesa, kar nihče ne ve kako je v končni fazi je? Kakšno pravico ima RKC govoriti o temu, pa še trditi da gre za eno in edino resnico, če nihče nima pojma? Šola je menda mesto, kjer se uče stvari, ki jih je znanost preverila. Lahko nehaš demagogijo zganjat, pa okrog obračat moje besede. NIhče nima pravice sodit. Vsak pa lahko razmišlja. V cerkvi lahko govoriš o cerkvenih resnicah, če vanje verjameš. Če ne ti pa ni treba v cerkev. Nihče te ne posiljuje z njo. Lahko bi pa obratno cerkev komu rekla: S kakšno pravico trdiš, da je ena in edina resnica, da boga ni? Imaš pravico to trdit, kadar govoriš to v svojih krogih in nikogar s tem ne posiljuješ. No, najbolj smešna mi je pa ta, da v šoli učijo reči, ki jih je znanost preverila. Svetska tale izjava danes. Sama se ne bi spomnila boljše. Prouči malo učne načrte, pa ti bo jasno, namesto oblačno. Prvo kot prvo, v šoli še danes učimo reči, ki so daleč za znanostjo, ap naj si gre za fiziko, kemijo ali podobne naravoslovne predmete. Reči spoznane leta 1920 še niso v naših učbenikih. Ostali smo pri Newton-u. Res za bruhat. Drugo je pa to, da če bereš znanost od leta 1900 do danes, je vsako leto nekaj novega, in smo še zelo daleč, da bi kaj vedeli. Eno pikico vesolja poznamo in njegovega delovanja, za ostalo smo pa slepi in nevedni. Reči ki smo jih znanstviki odkrili pred 20. leti so znastveno zastarele, dokazano niso čist resnične, mi smo pa kar se znanosti tiče, večinoma ostali vsaj 50 let nazaj ali več in temu še kar verjamemo, splošno širimo in podobno. Tretje - če bi šli dobesedno tvojo trditev razlagat, potem v šolah ne bi smeli trditi, da je vesolje nastalo iz velikega poka - v resnici ni dokazano nikdar bilo, iz česa je nastal veliki pok. Kaj je obstajalo pred tem, kar se je transformiralo v trdo obliko energije, pardon, materijo? IN niti ne bi smeli razlagati darvinovega nauka, ker le ta ni dokazan, je samo predpostavka, ena od možnosti, da bi tako res lahko bilo. NIti le ta ne razlaga obstoja duše. Samo materijo kot tako, kako se je razvijala (v našem konkretnem primeru molekularne reči). Torej po znanosti duše ni. Če gremo naprej, ker boš šel zihr na možgane, je jasno, da ni bilo nikdar dokazano, ali kemija sproži misel ali misel kemijo, niti kaj sploh žene možgane, če so sploh samo oni odgovorni za našo dušo (ne za funkcioniranje telesa, za dušo) ..., pravzaprav ne vemo, kaj misel sploh je, od kod je, zakaj je, na kakšen način deluje, od kod jo sprožamo....Lohk o tem romane napiševa, pa ne bova prišla do konca. Poleg tega je znanstveno dokazano, kako energija prehaja v materijo. In v bistvu je dokazano, kako se prenašajo informacije in kje se nahajajo. Povsod okoli nas in v nas. Tega v šoli ne učijo. Je preblizu nevarnim vodam, kjer ateizem ne obstaja. Torej je stvar zataušana. Premišljeno in z namenom. Brez smisla se je sploh o tem pogovarjat. Jaz te ne bom posiljevala z znanostjo, ti pa mene ne s takimi balstnimi snovmi, ki razkazujejo samo tvoj gnev na vse in vsakega...kr neki, ko sploh nisem trdila, da je verouk za v šole, govorila sem o toleranci do drugače mislečih. Že tretjič al katerič ponavaljam: V šolah ne bo verouka. Ni tega v naših zakonih, niti v željah.
|