ajsek
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: ajsek To za moje pojme niti ni diskriminacija s strani države. S strani države je diskriminacija....ker šola predstavlja državo....in minister predstavlja državo.... ravno tako, kot jaz špekuliram, da "duhovnik" ne bi prišel učit enega učenca, ti špekuliraš, da šola tega ne bi omogočila in govoriš o diskriminaciji. A pa si se sploh že pozanimala, če bi bilo to mogoče? A b Šola bi že lahko zaprosila za dovoljenje, vprašanje pa je, kdo bi hodil samo enega otroka učit. Ne vem, kateri veroizpovedi pripadaš, ampak dvomim, da so se njeni "duhovniki" pripravljeni vozit po sloveniji in učit verouk ena na ena. Če pa so, bi se pa na tvojem mestu obrnila direktno na šolo in vprašala, če lahko tvojemu otroku omogočijo enake pogoje kot vsem ostalim. To, da duhovnik neke druge vere ni pripravljen iti na šolo učit verouk enega ali dva učenca je čisto navadna špekulacija..... Čeprav, roko na srce, mislim, da ti samo iščeš razloge proti verouku v šolskih prostorih. In točno o tem sem pisala v prejšnjem postu. To nasprotovanje med eno in drugo stranjo je absurdno. Malo te bom popravila, ne iščem, ampak NAVAJAM RAZLOGE PROTI verouku v šolskih prostorih....in mi je čisto normalno, da če bo moj otrok želel hoditi k verouku, ga bom k verouku ob sobotah vozila 5 km in ne bom jamrala in stokala, kako je to neizvedljivo in da mi šola oz. država mora olajšati versko vzgojo otrok na ta način, da posrkbi zato, da bo verouk potekal v šolskih prostorih...... Ravno tako, kot jaz špekuliram, da "duhovnik" ne bi prišel učit enega učenca, ti špekuliraš, da šola tega ne bi omogočila in govoriš o diskriminaciji. A pa si se sploh že pozanimala, če bi bilo to mogoče? A boš raje svojega otroka vozila nekam drugam, zato da ti ne bo odvzet tvoj argument. Oziroma drugače, če bi imela možnost verouka nekje blizu, a bi jo izkoristila? In kaj bi si takrat mislila o človeku, ki ti meče polena pod noge iz sovraštva do tvoje vere? Ker za to tu v resnici gre. Moja logika je preprosta. Briga me, kdo hodi k verouku. Moji otroci najverjetneje ne bodo. Hkrati se pa ne mislim vtikat v to, kam sosedova Špelca hodi ob torkih popoldne. In ne mislim delat sranja, če bo njenim staršem popoldanska logistika olajšana s strani kogarkoli. Kot da imam kaj od tega, če se vozijo v drug kraj.
|