Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute govorim iz svojih izkusenj. pri tadeju sem dala 3 mesece stale, solz, joka in bolecine, da sem dobila nazaj mleko, ki mi je usahnilo. ----------------- Poznam tole "čudovito izkušnjo" , s tem, da je to pri meni trajalo samo dva meseca, dojila pa sem ga potem do njegovega 11,5 meseca. Kljub temu menim, da nimaš prav, ko trdiš, da bi marsikatera lahko dojila, pa se ni dovolj potrudila. Obstajajo tudi drugi razlogi za to. In absurdno je kar pravi Mika, da je materino mleko samo hrana. Je vendar najbolj optimalna hrana za dojenčka! (pod pogojem, da mati ni kadilka, alkoholičarka, da nima kakšne bolezni, da se relativno zdravo prehranjuje...) Saj vendar obstaja razlika v kvaliteti hrane! In definitivno ne moreš po kvaliteti primerjat aptamila, recimo, in materinega mleka! Meni je bilo zanimivo opazovat dojenčke, ki so uživali samo umetno hrano- po besedah pediatrinje, naj bi se to videlo že samo po velikosti glavice (se spomnite, ko ste videvale dojenčke z ogromno, skoraj okroglo, glavico?). Predvidevam, da se je to poznalo tudi kje drugje na telesu oz organih, kjer ni bilo tako opazno. Bi bilo verjetno zanimivo brati kakšne študije na to temo. Kakorkoli, dojen otrok ima, po moje, vsekakor boljšo štartno osnovo. In ja, da se vrnem na prvotno temo, grozljivo je, da imajo takšni ljudje otroke, ki nimajo "pojma o pojmu" .
< Sporočilo je popravil Rožica I -- 8.12.2009 12:45:27 >