Ulla80
|
Ti predstavim sestri, ena rojena februarja ena pa decembra istega leta? ja in, kako vezo ma pa to s čimerkoli? to je itak redkost in presenečenje tud če otrok ni niti en dan dojen....lahko pa da je tu otrok bil dojen, lahko pa da je recimo že od rojstva prespal noč itd, a ti veš točno kak je blo? a sta to tvoja otroka, a so bli izpolnjeni čisto vsi pogoji, k sem jih naštela? pa še tko je to 97%, sem napisala, nekdo ipak more past v one tri procente aja, za bronhitis je res, ja virusno, sem pobrkala, majmistejk u glavnem, tko je, da je treba mal vedet, dejstvo je da za te sezonske zadeve jih more mati tudi prebolevat...ne more bit mati zdrava, otrok pa smrkav, kašlja itd. ( magari bronhitis ) in pol rečt da ga bo dojenje ščitlo ne more ga.so pa določene zadeve, kot recimo vodene koze, rdečke itd., pač bolezni pri katerih imamo, ko jih prebolimo, doživljenjsko začito. kar se teh bolezni tiče, imamo v sebi protitelesa in ta protitelesa prehajajo v mleko in ščitijo otroka, v celoti ali delno. ta sezonska,prehladna, gripozna itd. obolenja pa mora mati takrat prebolevat, drugače ni nič. ker pol bi blo tko, da bi enkrat prebolel prehlad in ga nebi nikol več dobil, pa vemo da ni tko in nikakor ne gre rečt, da dojenje ni zaščita, samo zato, ker je tvoj, dojen otrok za nečem zbolel. je treba mal dejstva vedet. in kako kaj potega, kako, kdaj in za koliko časa se tvorijo protitelesa itd. aja, ša kar se bronhitisa tiče - za bronhitis ni protiteles, ker bronhitis je samo posledica nezdravljenega prehlada, dolgotrajnegha kašlja, bronhitis je ubistvu vnetje sapnic in sluznice sapnic.