|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
6.12.2009 20:20:43   
ninček1
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Zdaj pa še eno vprašanje (tako, zelo prazničnouser posted image ) - a ima katera težave s hemeroidi? Jaz imam namreč zaradi jemanja železa še vedno skoraj vsak dan drisko, tudi po drugih tabletah ni boljše, posledično pa imam takeeee hemeroide, da kmalu ne bom mogla sedet. Ko je najhujše, železo spustim za en dan, da se vsaj malo umiri, vmes umivam s mlačno vodo in mažem z Modulexom. Ima še katera podobne težave in kako jih rešuje?

O! Me veseli , da nisem edina! S tem(pardon na izrazu, ampak res) velikim sranjem sem jaz imela težave že pred nekaj leti.Takrat sem hodila na ne vem kake vse rektalne preiskave in nič pametnega niso ugotovili...zakaj so se mi pojavli noben dohtar ni vedel, pač sem se mazala s kremo faktu in pol je čez čas kar samo minilo....sem mislila, da  za vedno minilo ....a glej ga ti zlomka....pred kakim tednom so se mi spet pojavli.Hvala bogu še ne krvavim tako kot sem takrat, vendar je to skrajno neprijetna zadeva. Enako imam tudi jaz probleme zaradi...preveč pospešene prebave in ni povezano z mučenjem zaradi zaprtja torej pritiskanja.
Zdaj si pomagam s kamilično kopeljo ali pa si kar hrastovo skorjo kupim v lekarni, pomaga tudi kaki, za katerega pravijo, da je najboljše naravno zdravilo za zlato žilo.Za sedenje pa je najbolje imeti kaki plastični obroček ali blazino.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 901
6.12.2009 21:01:30   
valentinčica30
Vaney jaz mam obroček za sedenje, do poroda ti ga lahko posodim, je tak kot jih imajo v porodnišnicah.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 902
6.12.2009 21:05:27   
vaney
ninček, jaz drugače nimam problemov s hemeroidi. V prvi nosečnosti nisem rabila jemat železa, sem pa hemeroide dobila po porodu zaradi naprezanja, da bi šla na blato, pa mi ni ratalo. Zdaj sem jih pa dobila že v 3. mesecu, na morju, ampak so v parih dneh s pomočjo kreme izginili. Zdaj me pa res ta driska tako heca, da moram že prav razmišljat, koliko časa traja, da tableta prime, ker potem ene 3 ure ne smem iz hiše, niti ne morem, ker me šraufa ko sam user posted image Včeraj oz. danes ponoči sem npr. pd polnoči do 3h sedela na školjki, ker me je enostavno tako šraufalo, da se mi ni splačalo šetat iz spalnice v kopalnico. Potem sem komaj nekako zaspala, ob 6h se pa že mali zbudi, tako da sem se spanja pogosto prikrajšana zaradi tegauser posted image Bom probala še kako omilit stvar, če ne bom pa čez 2 tedna na pregledu rekla, če obstajajo še katere druge tablete, čeprav mi je že zdaj rekla, da večino te tablete zaprejo ali pa imajo drisko, jaz pa imam že tako izredno dobro prebavo, tako da me je zdaj še bolj preteralo...hvala za nasveteuser posted image

Lepo spite.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 903
6.12.2009 21:14:58   
valentinčica30
user posted image

Nočko!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 904
6.12.2009 21:22:16   
zirafa76
pozdrav

no, izgleda, da imamo že en cel kup težav,user posted image mene je dane šokirala omotica in vrtoglavica, nizek pritisk, da o težavah z dihanjem sploh ne govorim....sem komaj k sebi prišla, ...Mislim, da je Natassha imala enake težave

evo, če se vam da brat, priporočam, user posted image user posted image sem našla odličen članek, kjer sem razumela mojo vrtoglavico in pritisk ter razne težave..zelo poučno, med drugim tudi to, da ležanje na samo levem boku sicer res dobavlja več krvi v maternico, ampak s tem niža tudi tlak ter se lahko pojavijo vse navaedene težave...pravtako, da je ležanje, seveda razen zdravniško včasih še slabše, kot hoja ali miganje, ker zmanjšuje delovanje pljučnega sistema...zanimivo branje...user posted image

http://www.ztm.si/res/publication/971.pdf

Sicer pa imam samo to težavo res, pa dihanje, sem kot slon, včasih prav zajamem globoko zrak..in doma imamo zelooooo suh zrak, čeprav imam na vseh radiatorjih vlažilce, resno razmišljam o nakupu vlažilca zraka..A ga katera ima????

nič, grem rajše gledat umore po televizijiuser posted image ....

in še to...v članku piše, kako iz čisto normalneih težav v nosečnosti , nosečnice naredijo pravo paniko, kar psihično vpliva na nosečnice v tej smeri, da dejansko vidi težave hujše, kot so...z drugimi besedami, težave v dihanju so normalne v nosečnosti, če nosečnica nima težav, ampak, če začne razmišljati v tej smeri, kot ima težave s srcem, duši me, mogoče sem zbolela itd..je lahko ta občutek dejansko še hujši, čeprav ni...

uf, sem zakomplicirala....

grem....user posted image user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 905
6.12.2009 22:28:50   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

pozdrav

Sicer pa imam samo to težavo res, pa dihanje, sem kot slon, včasih prav zajamem globoko zrak..in doma imamo zelooooo suh zrak, čeprav imam na vseh radiatorjih vlažilce, resno razmišljam o nakupu vlažilca zraka..A ga katera ima????

grem....user posted image user posted image

oj, ja jest ga mam...sm ga kupla predvsem za to, ker mam težave z nosom, vedno ko grem spat se mi zamaši in ne morem dihat skozi nos, in potem moram skozi usta. Včasih čez eno nosnico, če imam srečo. Se mi pa zdi ko ga imam vklopljenega da mi pomaga, ker ni tko suh zrak in mi tud nosnice navlaži, če me zastopiš, kaj ti hočem rečt...glede na moje stanje. Pomoje je fajn no...

pa nočko, dons sm pa taka ko da bi me vlak povozu in grem spat počas...mislm HITR user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 906
7.12.2009 8:16:59   
slomak
jutro s  user posted image ...

joj kok sm slabo spala...se mi zdi da bom skoz slabš, pa ne zarad user posted image , se mi zdi da ne najdelm položaja več...pa še v prsih me stiska, jah kaj pa vem...upam da ne bom zbolelauser posted image ...Ne sej NE bom user posted image ...
nč grem počas v službo, še ta tedn HB...lep začetek dneva vsem user posted image

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 907
7.12.2009 8:47:56   
mavo
Vlažilec zraka: mi imamo takega iz dinozavrskih časov, ki stalno klokota in žubori, če je prižgan. Res je glasen, ampak kadar ga rabimo, pa prekleto prav pride. Če ima mali zamašen nosek in suh kašelj, mu ga dam čez noč v sobo, pa malo eteričnega olja evkaliptusa not v vodo. Pa sploh ga ne moti klokotanje, se mi zdi da ga še bolj uspavauser posted image .

Jaz pa še kar čakam na odločbo zdravniške komisijeuser posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 908
7.12.2009 9:04:18   
Kati81
Jaz mam tud vlažilec zraka od Lanaforma in je super. Sem ga kupila v prvi nosečnosti, k me je full motil suh zrak v sobi in posledično sem imela hrapavo grlo in je pomagalo.
Pa potem tud fajn pride k je tamala prehlajena, ga zalaufam kako uro preden gremo spat dam not razne oljčke in je super.

Ma jaz sem pa kar ok spala, sam full sem bila žejna ponoči. Sem se pa mal prehladila čez vikend, smo bili na primorskem, pri mojih na vikendu in me je s petka na soboto ponoči zazeblo in evo - smrkam. Ampak zaenkrat se še kar držim, upam, da bo šlo lepo mimo, pač čajčki, limone, med, sadje,...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 909
7.12.2009 9:15:29   
Jada82
Dobro jutro punce!

Samo toliko, da vas pozdravim! user posted image user posted image
Tudi jaz sem danes bolj tako-tako spala - oz. okol pol 5h sem šla v wc in potem kar nisem in nisem mogla nazaj zaspat. Tudi ne najdem položaja več ... eh.

Slomak, tudi jaz imam strašne težave z dihanjem ponoči ... vedno diham skozi usta .. sploh sedaj v nosečnosti. Prej niti nisem toliko porajtala. Že itak imam ful ozke nosnice in potem se mi ponoči zamašijo in moram dihati skozi usta in potem imam vsa suha usta in vsakič ko se zbudim ponoči moram piti ... eh. Ampak v tem stanovanju je že tako ali tako čez 70 % vlage, tako da ne vem ... mi ravno izsušujemo zaradi plesni .. eh, očitno bom morala še naprej živet s takim nosom ...user posted image

Drugače pa smo že kar fajn zakorakali v december, upam, da boste izkoristile kaj VD-ja user posted image user posted image hehe.

Lepe pozdravčke vsem user posted image in user posted image !!!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 910
7.12.2009 9:23:07   
zvesta
evo... sem lena s pisanjem...

naš mišek že pridno od petka spi brez pleničke user posted image , mali mišek v trebuhu ima pa party za partyjem... user posted image

sem pa danes ponoči tako slabo spala oz. nič spala... od dveh do štirih sme bila budna... potem sme pa zaspala in se mi je sanjalo, da sme rodila, kar doma v postelji... čisto frapirana, da sme rodila tako prezgodaj, ampak fantek je bil zdrav in oh in sploh...

no, sme se pa zbudila čisto panična, ker za otroka nimamo še nič pripravljeno... tako da sedaj pa akcija... ta teden prebelimo strop in naročimo posteljo in omaro za tavelikega... potem pa v priprave za novega člana...

ampak najprej pozajtrkujem do konca in zložim 6 strojev perila user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 911
7.12.2009 9:31:14   
bili83
jutro.

najprej vsem user posted image

zakorakali smo v 33. teden, pa še 8x zjutraj vstanem in grem v službouser posted image user posted image user posted image  potem pa dopust do porodniškeuser posted image
vidim, da imate vse neke bolj ali manj tipične nosečniške težavice... no, mene pa samo hrbtenica ves čas po malem boli...
kak ste pa ostale s pregledi? meni je kar malo čudno, ker me je spet naročil šele čez en mesec, v 36. tednuuser posted image  no, verjetno me bo potem bolj pogosto...
tiste, ki že imate otroke... kakšne pa imate izkušnje s pleničkami? svakinja jena svoji mali zdaj že sprobala pampers, dm-ove in mullerjeve in je še najbolj zadovoljna s pamperskami. mullerjeve so ji pa spuščale...

vedno bolj razmišljam in vedno bolj se veselim dneva, ko bom držala mojega user posted image  v rokah. se mi zdi, da se mi zadnje čase kar vleče... no, še nekje 7 tednov...

nič, grem kaj delat... je kar panika nastala v službi... se mi zdi da se nekak niso zavedali, da bo tako hitro prišel dan mojega odhoda...

držite se... NOGE SKUP do 2010, pa se beremouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 912
7.12.2009 9:39:07   
Jada82
Zvesta, res lepo, da mali že brez pleničk spi, a? Je pa že velik!!! user posted image user posted image user posted image

Sicer pa spet pišem, ker sem se spomnila nekaj - sicer bom spet čisto nevedna, ampak mi je najlaže vprašat vas tu gori user posted image user posted image

Namreč, ni mi čisto jasno, kako deluje ta aspirator za nos? Ali je potreben? Kaj pa fiziološka raztopina za čiščenje noska? Kdaj se čisti in kako ter kaj potrebuješ? Ter kako se ta aspirator uporablja in katerega priporočate?

Hvala, hvala, ker vem, da ste nekatere že bolj izkušene in mi ful pomeni vaša pomoč! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 913
7.12.2009 9:39:17   
MATEJKA_
plenice - po vseh mogočih sprobavanjih -št. 1, 2 in 3 sem kupovala obvezno pampers new byby (1 in 2), 3 pa pol baby active fir se mi zdi... dm in mullerke so prepuščale tak da je bilo joj. s 4 pa sem spobala mullerjeve in so bile super, jih ima še zdaj. bom pa zdaj tud začela s pamperskami, ko pa bo dete začela v polno GH jest in se kakec uščvrsti, pa dobi mullerjeve. ponoči pa ima vedno pampers baby dry, so super! vse pamperske sem kupovala v mullerju ali dm (odvisno kje je bilo v trenutku ceneje - običajno v mullerju, včasih akcije v dm). sem pa gledala na to, da so made in germany, ne poland... zakaj? sem sprobala tud poljske, pa so vse premočle takoj, sem, po nekaj kom uporabljenih zavrgla cel paket...

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 914
7.12.2009 9:41:08   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Zvesta, res lepo, da mali že brez pleničk spi, a? Je pa že velik!!! user posted image user posted image user posted image

Sicer pa spet pišem, ker sem se spomnila nekaj - sicer bom spet čisto nevedna, ampak mi je najlaže vprašat vas tu gori user posted image user posted image

Namreč, ni mi čisto jasno, kako deluje ta aspirator za nos? Ali je potreben? Kaj pa fiziološka raztopina za čiščenje noska? Kdaj se čisti in kako ter kaj potrebuješ? Ter kako se ta aspirator uporablja in katerega priporočate?

Hvala, hvala, ker vem, da ste nekatere že bolj izkušene in mi ful pomeni vaša pomoč! user posted image user posted image user posted image

fiziološko sem potrebovala komaj od 8m dalje - ko je dobila prvi prehlad. eni pa imajo non stop vnete očke ali pa so prehlajeni že prej, mi smo nadoknadli to zdaj, ko smo v vrtcu... no, vnete očke pa tak najboljše z maminim mlekom spirat...
imamo pa tisto zadevo na baterije - dobi se v lekarni - za žnodrčke ven vlečt...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 915
7.12.2009 10:16:02   
mavo
Mi tudi plenice kupujemo le v Millerju. Pa od začetka sem uporabljala njihove plenice (Beauty baby), šele zdaj pri cifri 5 uporabljam pamperske Simply dry - tudi iz Millerja, ker so bolj tanke. Se pa oboje odlično obnesejo, tudi cenovnouser posted image .

Za pucanje noska sem v začetku kupovala fiziološko v ampulah (nivea). Itak jo rabiš v tako malih količinah, da se večje embalaže sploh ne splača kupovat. Za vnete očke pa je res najboljše kar materino mleko. Samo ne me vprašat, kako smo to počeliuser posted image
Zdaj pa nos sčistim tako, da napolnim gumijasto pumpico za nosek s fiziološko raztopino, ki jo sama skuham (1 l vode + 9g soli prevreš), malega položim na bok, podstavim plenico in skozi zgornjo nosnico stisnem vso tekočino. Ker imajo dojenčki in mali otroci še nezaraščen prekat med nosnicami, priteče vse ven skozi spodnjo nosnico. Ko rečem vse, res mislim vse. Zadeva je zelo preprosta, v sekundi je vsega konec, pa 100% odstrani vso svinjarijo iz noska. Poleg tega preprečuje nadaljnja vnetja, ker vodni curek res vse odstrani. Na začetku to otroke malo moti, potem se pa navadijo. To so mi povedale druge mamice, je pa opis tudi prilepljen na med.over.net (upam, da je še). Tam je zelo podrobno vse razloženo, predvsem prednosti takega načina čiščenja noska.
Drugače pa so mamice tudi zelo zadovoljne s tistim načinom, ko s cevko in sesalcem posesaš žnoder ven iz noska, mogoče bi katera druga kaj o tem več vedla.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 916
7.12.2009 10:20:52   
mavo
Evo, sem našla link iz pediatrije (med.over.net)

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4409440

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 917
   [Brisano sporočilo]
7.12.2009 10:38:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MATEJKA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 918
7.12.2009 11:02:14   
MATEJKA_
jaz fiziološko kupujevm v 0,5l plastenki in pol po potrebi prelivam v prazne flaške po 20ml.. do sedaj sem prakticirala to spiranje sede, pa ni delovalo, je glih tak vse šlo v grlo in prehlad je vdaril na uhe, zdaj probam na boku... ne vprašajte kake borbe so to, take, da se še jaz poleg joičem, ker mi je hudo za ta malo... mož me je tud že milojonkrat vprašal, če je to res potrebno, pa žal je... že lahko zaradi tega med sumo borce grem, kake prijeme sem že vse izumila, da jo krotim user posted image user posted image

tak, jaz imam še 7 delovnih dni user posted image
pa selimo se ta vikend user posted image user posted image user posted image  se že ful veselimo...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 919
7.12.2009 11:05:07   
MATEJKA_
 a alkohol se ne uporablja več??? no, lani se še je user posted image  si tud vsake tolko nekaj zmislijo. bomo videli, kaj bo patronažna rekla, tak nas pride kaki mesec pred porodom obiskat...

imam nečake stre 5 let. ko sta svakinji rodili, so jima tud rekli, da morata ono kožico čisti redno in jo dol vlečt. nam pa so lani rekli, da niti slučajno je dol vlečt - čakat, da si jo otrok sam... pa je to bilo samo 4 leta razlike...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 920
7.12.2009 11:07:41   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Zdej pa še nedvomno naša anekdota tedna, da vas malo nasmejim: user posted image se je danes odločil, da je Draž dovolj star, da podeduje vse do sedaj nedotakljivo škatlo z njegovimi priljubljenimi igračami. user posted image : "Veš Draž, to so bile nekoč očkove igrače..." ...sledi nepopisno navdušenje.... Draž: "Kajne očka, da si se ti igral z njimi, ko si bil še... majhen!" user posted image : "Ja" Draž: "Takrat, ko so bli še dinozavri, kajne?" user posted image

haha, jaz sem vsaj iz avstroogerske, pa sta bila že konkretno osnovnošolca.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 921
7.12.2009 11:27:54   
Lara73
no v MŠ sem izvedela, da na dekompresijo ne morem, ker imam prenizek pritisk (90-110/60).

hemeroidov nimam...še. upam, da se jim izognem.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 922
7.12.2009 11:27:58   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

imam nečake stre 5 let. ko sta svakinji rodili, so jima tud rekli, da morata ono kožico čisti redno in jo dol vlečt. nam pa so lani rekli, da niti slučajno je dol vlečt - čakat, da si jo otrok sam... pa je to bilo samo 4 leta razlike...

Naš 18 mesečnik je imel pa prejšnji teden posvetovalnico in je P rekla, da moramo redno kožico po kopanju dol vlečtuser posted image Bog si ga vedi, kaj je prav

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 923
7.12.2009 11:29:15   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

no v MŠ sem izvedela, da na dekompresijo ne morem, ker imam prenizek pritisk (90-110/60).

Dekompresijo? Kaj to pomeni? A kaj v zvezi s porodom?

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 924
7.12.2009 11:31:54   
mavo
Lara73, vidim da si iz Kranja. A kaj veš, a v kranjski porodnišnici še izvajajo ultivo? Kako pa je s tistim paketom ob rojstvu otroka, ki ga menda talajo po porodnišnicah? A je katera klicala na tisto telefonsko številko? A ste že povedale, pa sem spregledala?

Poštarja pa kar ni in ni...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......