|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI
4.12.2009 23:08:25   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: Bumo

Oh, sirotek Enej, koliko so ti ga spet namantrali Obi.
Rebica, jaz upam, da ti mlekec ne bo odšel še....jih kar nekaj še doji kljub user posted image .
Mam pa eno pirjateljico iz ZG, k ma sinka starega 15 mesecev in sploh še ni dobila user posted image ,
sedaj pa je že drugič nosečkauser posted image user posted image blagor njej, po moje jo bo kap, ko bo prišla user posted image user posted image .
Se tako lepo navadiš brez tega....jaz bi kar bla brezuser posted image
Semper, maš super sodelavko...so redke take. Si očitno super punca, da se tako lepo potegnejo zateuser posted image .
Pa ta mali sinček je tak cukrček!!!
Ledenka, tudi tvoj je tako luškan je v čeladikiuser posted image .

Bumo, kaj pa vem ... z drugimi samo delam tako, kot bi si želela, da bi oni z mano user posted image  

Kar se pa te smotane user posted image   tiče, sem mislila, da velja pravilo: dokler dojiš ni M, ne pa obratno user posted image  Res ne vem, upam pa tudi jaz, da se bosta s Tomijem dojila še najmanj pol leta!

Obi, vsakič znova nas presenečaš s tvojimi "dogodivščinami" Pa naj vendarle že nehajo pametovati ti dohtarji. Glede hrane ti pa žal ne znam čist nič svetovati, ti pa želim, da se stvari končno že umirijo user posted image

A je katera že z agrumi začela? Jaz pojem par klementin na dan, mi toooooooook pašejo ...

Se*, super za prestano pikico user posted image  A pol praviš, da je bila pogodba drugačna user posted image  Ni problem, z veseljem še kakšno slikico prilimam ... moj lubi mi je kupil zunanji disk, ker so vse skilice pri meni, pa mi že prav počasi vse melje ... zdej mam pa spet veselje user posted image

Lučka, a vaša frajla pa noge v luft, pa guganje na trebuhu user posted image  Joj, sem se nasmejala, si jo kar predstavljam user posted image  Kako ste spali? Je že kaj boljše, ali ste še vedno pri bujenju zgodaj zjutraj?

Goldy, a bučka je fajn? Izbran okus ima, ni kaj ... mene prav zanima kakšen bo naš mali ... upam, da bo zelenjavar, kot mami in oči, če bom mogla ful meso skoz rihtat, mi ne bo prov fajn. Ga nisem nikoli prav pogosto jedla, svoje čase sem bila tudi vegetarijanka ... po hiperci, ko so mi ugotovili še kar oreng slabokrvnost, sem pa malo bolj z mesom začela. Je rekla una dohtrca, ki je ves čas z Drobničem (mi je priimek ušel zdele iz glave, je pa res fajn): en oreng šnicel na teden morte pa nujno pojest user posted image  Je bila videt kar zaskrbljena, pa sem jo pol kar ubogala user posted image

Toliko zaenkrat, zdele pa bom mogoče spet šla likat

user posted image

(odgovor članu Bumo)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
4.12.2009 23:22:42   
mojsonček
Čer!

spet sem ta šihtna pa sem prišla mal pokukat, da mal odklopim...

SEMPER naj bo takih dni čim več... jst mislim, da bi lahko v vsakem dnevu ljudje našli nekaj lepega, kar bi nam ogrelo dušo in narisalo nasmeh na obrazu pa se ne zavedamo tega dokler ponavadi ni že prepozno... žal... no, da ne pokvarim razpoloženja... hvala, ker si to delila tudi z nami user posted image

babe žabe (SEKI in REBY) a mi bosta vsaj mal fouš, če napišem, da jst je pa še nimam user posted image  pa je tut še ne rabim... manj M manj endometrioze...

REBY ma, me je prou stisnilo, k sem prebrala kako mlad fant je umrl zarad nove gripe... pol pa še ti napišeš, da je za sabo pustu družino... ma srajne je to ... user posted image
glede dojenja pa... evo... jst sem bla vsa napsihirana 4 mesece, kar se tiče dojenja... najprej je blo cel kup zapletov po porodu in sem tamalo res pozno dobila k sebi... posledično se mi je vzpostavila laktacija šele 3 dan po porodu pa Zoja je bla zaradi rumenice tak zaspanček že v P, da sem ji stalno morala črpat mleko in dajat po steklenički, doma itak nč boljš, sva se več k 2 tedna obe matrali, sem bla že čist adijo z živci... pol je nekako zalaufalo ampak to dete se je hotlo dojit včasih vsako uro... jst sem bla 4 mesece k en zblojenc, ker sem stalno paničarila, da pri meni dobi premalo mleka ... itak, nedonošenček pa pol še tisto sranje z alergijo in groznimi krči, jok po cele dneve, povrhu vsega me je pa psihirala še moja mami, da tamala joče, ker nimam dost mlekauser posted image ... še dobro, da je za nami... no, do zdej ti še nč pametnega nisem povedalauser posted image  uglavnem... hotla sem, da veš, da nas je blo še takih, k nismo bli zihr, če zadovoljimo potrebe otroka z dojenjem, ane GOLDYuser posted image  ampak jst sem vztrajala in se izogibala dodatka po steklenički... zadosti pila, malo več počivala kot sem sicer, upoštevala našo fračefelo in jo pristavila kadar se mi je zdelo, da rabi, predvsem pa zmanjšala dozo psihiranja in evo... še zmer dojim... pa bo kmalu že 7 mesecev naokoli... po vsem prebranem in preštudiranem o dojenju sem dojela le to, da s črpanjem ne vzpodbudiš dojk tako kot pri podoju in da se da se z vztrajnostjo da čudeže narest... no, seveda... ne za vsako ceno... enim enostavno ne gre in včasih se je treba s tem sprijaznit... glede M in dojenja pa sem razumela to, da se lahko v času M spremeni le okus mleka in nekaterim dojenčkom takrat malo manj "diši", da bi ga pa zaradi M zmanjkalo... no, tega pa nisem nikjer prebrala... bemti zdej k tolk pišem o tej user posted image  M me je kr šraufat začelo user posted image  sej... kva se pa hvalim par cm višje...

MIŠKA tut jst upam, da boste čim prej začeli z vajami, da bosta Rok in Nejc skupaj lahko kravžljala mamine in očijeve živčkeuser posted image user posted image user posted image

ooo, še KRUCE je uletu... pozdravčke KAROLINCI... kako se rihtate?

LUČKA vse sm te štekala glede M in KT in ostalega user posted image  valda, jutr še žurko v miru skos date pol pa navali Neža na GHuser posted image  naj ji teknejo prve in vse naslednje žličkeuser posted image

no, zdej pa nazaj na delo... user posted image

Moja sreča sta moja sončka...

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
4.12.2009 23:25:17   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

No, sem skor pozabila povedat, da je bla danes patronažna pri nas, da smo se mal pomenili glede uvajanja GH. Tko, da začnemo v nedeljo (jutri mamo še žurko, pa ne bo zneslo user posted image ). Me prav zanima kako bo.

Super! Pa ne pozabi na fotografiranje user posted image  in še nam privošči kakšno fotko user posted image

Miška, en velik objem za vašega fantka user posted image

Pa še za čestitke za 4 mesece sem se pozabila zahvaliti ... HVALA user posted image  Še malo, pa bomo tudi mi začeli z GH ... kok čas hitro teče ...

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
5.12.2009 1:25:19   
obayifo
no, naš je bil sam včerej tok zmatran, dons je bla spet muka zaspat. pa čez dan ni nobenga problema, zvečer pa jok in stok. a je mel kater od vaših sončkov kakšno reakcijo na prvo ceplenje?

semper* fino za cunjice in ostalo robo in še bolj fino, da si tak šus pozitive dobila z lepim dnevom user posted image . in fino, da je mali tko pridno počakou, da si pršla domov. mi kej tazga še nismo sprobal. je pa res, da ni vajen kogarkol druzga kt naju, tašča ga vid 1x/mesec, moja mami pa 2-3x (čeprav je ful dle doma). kdaj začnete z GH? kako boš začela?
jaz mam tut polne škatle sposojenih cunc, sem danes začela št.68 sortirat, pajacki za spat bojo že čist u redu user posted image

mojsonček user posted image
je šel naš dons mal u šoping, pa ni nč kej dost klical kaj nej vzame in mi je prnesu valsoia namaz s kakavom in lešniki (zgleda čist tko k nutela), sam sm skeptična zarad lešnikov, k jih mam na unem listu od P v izogib. a ti maš to sprobano? tkole za 1x/teden bi blo? pol sm hotla od nestleja fitness polnozrnate cereale, pa mi je muesli prnesu z rozinami in lešniki...user posted image pa še neki k ni prečitu in je not sirotka. domača marmelada, vitaquell, rižev mlek in kompot mi pa že čez ušesa vn gledajo user posted image
vaša madam pa že kar pleše? sej počas bo tut repertoar razširla user posted image
glede dojenja je pa tko, k bi svojo zgodbo brala, mi smo bli tut ene 2,3 tedne čist 'zgubleni', pol krči, alergija... s tem, da sem se še neki z nastavki matrala, črpala, mali pa nikakor flaše - te še zdej ne zagrab, ni šans. sm si en dan sčrpala, k je predolg spal, pa sm mu hotla zvečer dat, no way. sam neki žveč tist cucelj in ven odriva in pol čist živčn rata.

reby, moje sožalje za user posted image . no, pr men se še ne kaže in upam, da se tut še ne misl nekej časa, se mi prov ni še s tem za ubadat.
naš je dubu točno 4 igračke, 2 sva kupila, ostalo je sposojeno, večina še kar v škatli. itak so (zaenkrat še) moje roke in ksiht najbl zanimivi. pa se mi zdi, da bo več odnesu od mojga 'nakladanja', kot pa da ga vržem v stajco in namečem okol igračke.
pr nas pa loh kr pozabmo na kakšne službene božičke al dedke mraze.. nimamo takih služb user posted image

miska, če najdeš kakšno v redu FTP, se priporočam, pr nas so tut težave.. rok pa naj se čimprej 'popravi'user posted image

lucka, a k vam patronažna pride glede hrane? nam je sam sestra pr P dala hitre napotke za uvajanje in rekla, da naj začnemo že čez en mesec. moram začet mal 'raziskvat' kako bomo dejansko to izvedl, kaj najprej.. kaj kupit, kaj kuhat..
naj vam gre uvajanje v slast user posted image

nč, grem hitr ujet par urc žimlanja, nočko

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
5.12.2009 8:07:37   
Zvezdica

spet sem ta šihtna pa sem prišla mal pokukat, da mal odklopim..

ojla mojsonček.

Mi smo kar polno zasedeni, vedno je nekaj, zdaj mi gospodinjska žilica ven seka, ma kaj pa vem kaj mi je.
Še od zadnjič dolgujem odg. Patrik je vražiček, k res same lumparije dela. Zdaj sem gfa dala v voziček da bi zaspal on se je pa z vodo špricaluser posted image . Drugač pa naš cukerček, ki nas stalno v smeh spravlja.

Zvezdica, pri vas pa tudi čas kar beži in vaš fant kar prehitro raste. A ne kako gre ta lep čas z našimi zakladi hitro mimo, čakanje na njih pa se je vleklo v nedogled.

lučka, sva lih z mojim to nekaj dni nazaj ugotavljala. Je pa tko lepo z našimi sončki, mislim, jast bi bila še par let doma in skrbela samo za moja mala dvauser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Pri meni je pa danes prišla  v vsem svojem sijaju. Zato sem imela včeraj že manj mleka

reby, to je sam prehodno. Kljub M čimveč dojit.  Je pa zoprno ko pride. user posted image

Grem piškote pečem, pa otroka že dajem spat. Ma kot da sem na tlaki user posted image

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 5.12.2009 8:10:53 >

i belive i can fly....

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
5.12.2009 8:11:09   
Zvezdica
pa še kavica za vas user posted image

user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
5.12.2009 9:09:19   
Kruce Fiks
Ojla, da se hit malčk javim.
Sem v službi petek in svetek, pol pa nikol tolk časa da bi kaj naklofal.
Sej prebrati pa po diagonali uspem vseuser posted image

Pri nas smo OK! 8 imamo ceplenje 23. pa kolke. Mah se mi zdi da nas to dvojno povijanje precej ovira pri napredku!
Zadnjič pri previjanju se mi je Karolinca prstov oprijela in se pričela dvigovati, no včeraj se je pa ženi v naročju kar sama dvignila v sedeči položaj.
Pa še ena fora, ako ji vsaj 3x pomežiknem vrne ona men 1ga nazajuser posted image Jaka fora!

Drugač smo vredu. Od kar smo bili na morju se je obema prebava uredila, ni krčkov in spimo ko top!
Kruci moja že kar nekaj časa je vse po vrsti tud agrume pa salatko pika itd...

Bemtiš rabu bi eno "dežno" za na vozičk, kje bi dobu kako standardno?

Glede gripe.... Jaz sem se cepu, sej to je najmanj kar lahk storim da ne prenesem kake svinjarije na tamalo. Kolkr vem našim ni pomoči če jo fašejo.

< Sporočilo je popravil Kruce Fiks -- 5.12.2009 9:15:39 >

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
5.12.2009 9:32:11   
Reby
Kruce - bravo za Karolinco, lepo napredujete user posted image  A imate še kr široko povijanje. Pa ste imeli od rojstva? Pri nas se noben ni cepil, upam, da bo šla gripa mimo nas.

Mlekec in dojenje - je prišel čas, ko sem zgleda totalno utrujena, saj sem cele dneve sama doma, možek prihaja ob osmih zvečer domov, pa še preden poje in vse, tamali itak zaspi, tako da mi ni v nobeno pomoč. Ponoči pa je do dveh ok, potem pa se mali zbudi in je, zaspi nazaj za eno urco in pol imava borbe do zjutraj na vsako uro. Sem ga pa danes ponoči 2x ignorirala, ker se je ob dveh ful najedel - pojedel celo flašo in ob treh sigurno ni lačen, samo cartal bi se na zizi in je bilo malo pritoževanja, potem pa je zaspal, isto spet čez 1 urco, tako da sem ga šele ob šestih podojila,ko je bil zares lačen. Zdej ga bom kr pustila, pravijo, da otrok ponoči itak ni lačen, ga bom podojila samo enkrat ali pa mu dala flašo, ker tako vsaj vem, da poje. Se bo že navadil, ker sem jaz ko zombi.

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
5.12.2009 9:41:53   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

Aja, še to, včeraj smo jedli cvetačo, ki je ni fascinirala, ji je pa danes bila všeč bučka!user posted image

user posted image user posted image Saj cvetača tudi mene ne bi fascinirala. Bučke so pa ZAKON! Mala je že pravi ekspert! user posted image
Zgleda, da me vid zadnje čase nekaj zaj*... nikjer ne vidim tvojega (obljuba dela dolg) popcorn adventnega venčka user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: obayifo

smo cepljeni.. kolk je blo to joka, ampak ne zarad cepljenja, se je že prej začelo, ko ga je za rokce gor vlekla. se mu je tako zamerlo, da je bil cel halo, pol ga je pa še na trebuh dala, je blo pa sploh konc. arja se je tu tudi mal razjezila. Špika je pa sicer ni posebej ganila  - je gledala enega fantka, ki je ležal zraven nje na previjalni...
sicer je pa dolg 62cm, težak pa 6470 s polulano pleničko , ni P niti komentirala teže, jaz pa tut mislm, da je čist ok. obseg glavice ma pa 42,5, naš bučman Saj sem že komentirala. Ampak mi je tak fajn za te centimeterčke in kilce čestitat. Jaz sem full vesela vsakega novega cm in novega gramčka, ki ga pridobi naša piki.

IZVIRNO SPOROČILO: miska73
Smo imeli ta teden razvojno.
Z Rokcem je tolk stvari narobe, da me je kr groza.

Objemček za te in za Roka. Naj se vam čimprej uredijo te stvari... Se mi pa zdi ideja o študentki fizioterapevtki super ideja!

No, sem skor pozabila povedat, da je bla danes patronažna pri nas, da smo se mal pomenili glede uvajanja GH. Tko, da začnemo v nedeljo (jutri mamo še žurko, pa ne bo zneslo ). Me prav zanima kako bo.

Opala! Ne pozabi dokumentirat zadeve in delit z nami! user posted image Naj ji tekne! Kaj bo pa prvo padlo?

IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

A je katera že z agrumi začela? Jaz pojem par klementin na dan, mi toooooooook pašejo ... Čiken sem. Priznam. Nekatere hrane še vedno ne upam jest, se bojim krčkov. Ah, danes si bom kar mandarino privoščila.

Se*, super za prestano pikico  A pol praviš, da je bila pogodba drugačna  Ni problem, z veseljem še kakšno slikico prilimam ... moj lubi mi je kupil zunanji disk, ker so vse skilice pri meni, pa mi že prav počasi vse melje ... zdej mam pa spet veselje Juuupiii! Gasa, gasa! Komaj čakam še več slikic vašega lepotca! user posted image

Lučka, a vaša frajla pa noge v luft, pa guganje na trebuhu user posted image user posted image hehe - faca mala!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
5.12.2009 9:42:15   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček

babe žabe (SEKI in REBY) a mi bosta vsaj mal fouš, če napišem, da jst je pa še nimam user posted image  pa je tut še ne rabim... manj M manj endometrioze... Zdaj se nekaj trenutkov naum menila s tebof. Se smorim! user posted image user posted image user posted image user posted image

ps: blagor tebi! Jaz je tudi še ne bi mela...

glede dojenja pa... evo... jst sem bla vsa napsihirana 4 mesece, kar se tiče dojenja... najprej je blo cel kup zapletov po porodu in sem tamalo res pozno dobila k sebi... posledično se mi je vzpostavila laktacija šele 3 dan Jaz sem imela isti problem, da ne omenjam joka naše bebe, pa perdevanja z ene zize na drugo in vstajanja ter obračanja, da sem jo predevala. Sem si takrat kar malo zj* rano in je začela full krvavet. Ampak smo preživeli .. HB po porodu pa Zoja je bla zaradi rumenice tak zaspanček že v P, da sem ji stalno morala črpat mleko in dajat po steklenički, doma itak nč boljš, sva se več k 2 tedna obe matrali, sem bla že čist adijo z živci... pol je nekako zalaufalo ampak to dete se je hotlo dojit včasih vsako uro opet znano ... jst sem bla 4 mesece k en zblojenc, ker sem stalno paničarila, da pri meni dobi premalo mleka ...Jaz sem bila prva dva meseca tak. Zdaj si pa mislim - če se redi in raste. Je to to. itak, nedonošenček pa pol še tisto sranje z alergijo in groznimi krči, jok po cele dneve, povrhu vsega me je pa psihirala še moja mami, da tamala joče, ker nimam dost mlekauser posted image ... še dobro, da je za nami... no, do zdej ti še nč pametnega nisem povedalauser posted image  uglavnem... hotla sem, da veš, da nas je blo še takih, k nismo bli zihr, če zadovoljimo potrebe otroka z dojenjem, ane GOLDYuser posted image   pa še seki tudi user posted image ampak jst sem vztrajala in se izogibala dodatka po steklenički... pri nas sva se le enkrat za to odločila - je jokala in jokala na zizi, pa pride moj s stekleničko in tamala je v tem času že zaspala na zizi ter spala celo noč (zgleda, da le zaspančkat ni mogla...)zadosti pila, malo več počivala kot sem sicer, upoštevala našo fračefelo in jo pristavila kadar se mi je zdelo, da rabi, predvsem pa zmanjšala dozo psihiranja in evo... še zmer dojim user posted image user posted image user posted image user posted image ... pa bo kmalu že 7 mesecev naokoli... po vsem prebranem in preštudiranem o dojenju sem dojela le to, da s črpanjem ne vzpodbudiš dojk tako Mene je tole črpanje psihiralo full - sem vedno imela nekam čudno malo mleka. Potem pa sem prebrala o tem da pri podoju pride do drugačnega tipa ''draženja'' in pride večja količina mleka ven. Podoj pa še dodatno vzpodbuja laktacijo. Zato jo dam gor po potrebi. Čeprav si je sama uredila nek ritem... kot pri podoju in da se da se z vztrajnostjo da čudeže narest... no, seveda... ne za vsako ceno... enim enostavno ne gre in včasih se je treba s tem sprijaznit... To je tudi res. Enim vala ena stvar, drugim druga, tretjim pa na žalost nič. Jaz pravim ne dojenja za vsako ceno (tu se pogostokrat spomnim na mojega sončeka33 in njene borbe... *hugs my deraest sunshine* glede M in dojenja pa sem razumela to, da se lahko v času M spremeni le okus mleka in nekaterim dojenčkom takrat malo manj "diši", da bi ga pa zaradi M zmanjkalo...  ha ha ha, naša se zaenkrat ne buni. Sem pa tak čokoladoman (Nutella RULES!!!), da ziher mala pije čokoladno mleko user posted image user posted image user posted image no, tega pa nisem nikjer prebrala... bemti zdej k tolk pišem o tej user posted image  M me je kr šraufat začelo user posted image  sej... kva se pa hvalim par cm višje... user posted image

no, zdej pa nazaj na delo... user posted image

Mlekec in dojenje - je prišel čas, ko sem zgleda totalno utrujena, saj sem cele dneve sama doma, možek prihaja ob osmih zvečer domov, pa še preden poje in vse, tamali itak zaspi, tako da mi ni v nobeno pomoč. Ponoči pa je do dveh ok, potem pa se mali zbudi in je, zaspi nazaj za eno urco in pol imava borbe do zjutraj na vsako uro. Sem ga pa danes ponoči 2x ignorirala, ker se je ob dveh ful najedel - pojedel celo flašo in ob treh sigurno ni lačen, samo cartal bi se na zizi in je bilo malo pritoževanja, potem pa je zaspal, isto spet čez 1 urco, tako da sem ga šele ob šestih podojila,ko je bil zares lačen. Zdej ga bom kr pustila, pravijo, da otrok ponoči itak ni lačen, ga bom podojila samo enkrat ali pa mu dala flašo, ker tako vsaj vem, da poje. Se bo že navadil, ker sem jaz ko zombi.

Ooo, Reby - objem - res ni lepa situacija. Izčrpanost, utrujenost je ponavadi eden izmed večjih razlogov zakaj mlekec gre papa. Na začetku še posebej. Občasno tudi jaz opazim, da če pretiravam in igram Fatu, pa kuharicu, pa mamo, pa še vodovodarja in še kak maraton z vozekom - imam manj mlekca. Zato se potem ponavadi raje osredotočim na osnovne stvari - Zarjo. Vse ostalo potem malce zanemarim...

nova gripa & cepljene - jaz sem še kar v precepu - Da ali NE. No, nazadnje bo že marec pa bom še vedno premišljevala user posted image user posted image user posted image

Ah, sem se razpisala in pol stvari itaq spet izpustila ... user posted image user posted image user posted image

BTW - a je naš sunshine33 spet pozabil na nas? user posted image

< Sporočilo je popravil Serendipity -- 5.12.2009 9:50:09 >

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
5.12.2009 10:57:26   
lučka 25
Sempre*, jap naša je tak živc, da ni sekundo primiru. Nič punčkasta.user posted image  Spimo pa zdaj bolje, ker smo povečal dozo meka (ne vem kaj mi je blo, da nisem to že prej pogruntala user posted image ).

mojsonček, super, da M še ni in naj tako ostane še doooolgoooo. user posted image  Glede mleka imaš pa prav. Čim več počivat, pit, pa RES je, da črpanje ne spodbudi toliko navala mleka kot podoj. zato pa ga je meni kmalu zmanjkalo, ker se mala še po skoraj 2 mescih ni hotla dojit, jaz pa sem potem do doplnjenega 4 mesca vstrajala s črpanjem, saj pol mi je itak zmanjkal mleka.

obi, naša je pri 1. cepljenju (je bla cepljena šele pri skoraj 5 mescih) dobila reakcijo: na dan cepljenja malo povišana temperatura in zeleno blato, potem pa še 9 dni po malem včasih malo zeleno blato, ki pa smo ga omilili šele s kapljicami Bio Gaia.

zvezdica, jap moj je rekel, da bom 4 leta doma, kr bom takoj noseča (ne vem od kje mu to, sam upam pa da bo ratal takoj, saj sanje so dovoljene user posted image ). Sem rekla a takoj noseča pa pol bolniška, pa porodniška,... user posted image  Res je užitek, ko smo s svojimi sončki.

kruce, lepo napredujete. ja, ko bo mimo to povijanje kolkov boste videli, da bo Karolinca en dva tri se kotalila. Univerzalno prevleko za dež pa sem jaz videla v DM trgovini. jaz sem poleti kupila mrežo za proti marčesu (predvsem osam in čebelam) in mi je pasal na voziček. Pojdi pogledat in probaj.

Drugače pa naša mala sedaj spi. Ponoči mi je zakuhalauser posted image (38,8 pod pazduo) in sem ji kar eno svečko dala, da je revca lahko potem mirno spala. Sva očija nagnali na kavč, midve sva se pa razkomotli. Ker, da bi bla miška sama v sobi mi ne bi blo glih fino. Zdaj pa je nekje na meji z vročino, ampak upam, da ne naraste. Drugač je razpoložena, pa je in pije brez težav. Ne vem kaj jo je zagrabilo. Upam, da vse skupaj mine.

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
5.12.2009 11:43:06   
biba007

... mene prav zanima kakšen bo naš mali ... upam, da bo zelenjavar, kot mami in oči, če bom mogla ful meso skoz rihtat, mi ne bo prov fajn. Ga nisem nikoli prav pogosto jedla, svoje čase sem bila tudi vegetarijanka ... po hiperci, ko so mi ugotovili še kar oreng slabokrvnost, sem pa malo bolj z mesom začela. Je rekla una dohtrca, ki je ves čas z Drobničem (mi je priimek ušel zdele iz glave, je pa res fajn): en oreng šnicel na teden morte pa nujno pojest user posted image  Je bila videt kar zaskrbljena, pa sem jo pol kar ubogala user posted image

Sempri, tole glede hrane me je pa spomnilo na en super članek iz še bolj super ugledne strokovne revije. Glede preferiranja hrane otročičev: menda se odločilni likes/dislikes okusi oblikujejo od, pozor, drugega tromesečja nosečnosti dalje, pa tja do dopolnjenega 2. leta starosti. če torej srečke user posted image jedo specifično hrano, so malčki le tej bistveno bolj naklonjeni. In obratno. Menda to vpliva celo na prirojeno afiniteto do zdrave hrane....no seveda, če je bila mamica pridna. Pri nas bo mali očitno padal zgolj in izključno na jabolkauser posted image Svašta user posted image

A, pa še ozadje štorije. V Ameriki so "mednarodno" posvojeni malčki, navkljub temu, da niso bili nikoli izpostavljeni svoji "etnični" hrani, že v rosnih letih jasno nakazali naklonjenost le tej. No, pa so se Američani čudili, kako to, da Mei Li najbolj pali na kimči user posted image

A sem zakomplicirala, auser posted image ?

Neposredna povezava do sporočila: 1612
5.12.2009 12:00:11   
Reby

pa RES je, da črpanje ne spodbudi toliko navala mleka kot podoj

Verjemte mi, ful bi rada dojila, ampak naš se doji mirno samo takrat, ko je v komi, to je ponoči, ko napol spi ali pa čez dan, če takoj letim, ko se zbudi, ampak ne morem ga pa po pol ure spanja spet hrant user posted image  Drugače ga nikakor ne morem dojiti, ker je ful nemiren na zizi, kr trga, potegne 3x, povleče bradavico in ful potegne iz ust in spet kr naprej isto ponavlja in to je groza, pa še zraka ful zram poje. Saj Hedi ve, o čem govorim, pa tudi Barbi je zadnjič vidla, ko je bla pr men. Tako, da mi čez dan ne preostane drugega, kot da si načrpam.

lučka - upam, da bo vaša Neža čimprej bolje. Lahko, da je vročina zaradi zobkov. Midva nisva bila že 3 dni zunaj, ko je tako zoprno vreme, pa nosek imava skoz zamašen, pa pravi P, da ni nič narobe user posted image
biba - ja, zanimiva je tale stvarca s hrano. Moja sestra je med zadnjo nosečnostjo ful jedla pepermint bonbone in tamala jih ima ful rada, pa after eight in v glavnem vse iz peperminta user posted image  
semper - zgleda, da imava midve isto prehrano. Zato sem še bolj nesrečna, ker ne smem vsega jest in samo po malem. Po mojem bo naš tud sadjar in zelenjavar.

Nč, grem mal z Ajko na luft, potem pa naprej delat novoletne voščilnice, letos bojo bolj simple, ker mami nima časa user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
5.12.2009 17:59:00   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: biba007

... mene prav zanima kakšen bo naš mali ... upam, da bo zelenjavar, kot mami in oči, če bom mogla ful meso skoz rihtat, mi ne bo prov fajn. Ga nisem nikoli prav pogosto jedla, svoje čase sem bila tudi vegetarijanka ... po hiperci, ko so mi ugotovili še kar oreng slabokrvnost, sem pa malo bolj z mesom začela. Je rekla una dohtrca, ki je ves čas z Drobničem (mi je priimek ušel zdele iz glave, je pa res fajn): en oreng šnicel na teden morte pa nujno pojest user posted image  Je bila videt kar zaskrbljena, pa sem jo pol kar ubogala user posted image

Sempri, tole glede hrane me je pa spomnilo na en super članek iz še bolj super ugledne strokovne revije. Glede preferiranja hrane otročičev: menda se odločilni likes/dislikes okusi oblikujejo od, pozor, drugega tromesečja nosečnosti dalje, pa tja do dopolnjenega 2. leta starosti. če torej srečke user posted image jedo specifično hrano, so malčki le tej bistveno bolj naklonjeni. In obratno. Menda to vpliva celo na prirojeno afiniteto do zdrave hrane....no seveda, če je bila mamica pridna. Pri nas bo mali očitno padal zgolj in izključno na jabolkauser posted image Svašta user posted image

A, pa še ozadje štorije. V Ameriki so "mednarodno" posvojeni malčki, navkljub temu, da niso bili nikoli izpostavljeni svoji "etnični" hrani, že v rosnih letih jasno nakazali naklonjenost le tej. No, pa so se Američani čudili, kako to, da Mei Li najbolj pali na kimči user posted image

A sem zakomplicirala, auser posted image ?

Nič nisi zakomplicirala ... zanimivo, da je kaj! Zdej, če je super članek iz super ugledne revije, potem mu gre verjeti. To pri nas pomeni, da bo naš mali samo sladoled jedu user posted image user posted image  So pa že boljš jabolka user posted image  Joj, jas sem se ravno v zadnii fazi nosečnosti tko s sladoledom nažirala, da me je kar sram, ko se spomnim user posted image  Ampak imam še nekaj časa, da to popravim, sam kaj, k recimo moje najljubše zelenjave še vedno ne smem jest ... paradižnika namreč ... OK tole zdele mi je še dodatno povečalo voljo do zdrave prehrane. No sej sem kar pridna, čipsov s tem junkom sem nehala, tako da sem kar na dobri poti ...

pa RES je, da črpanje ne spodbudi toliko navala mleka kot podoj

Verjemte mi, ful bi rada dojila, ampak naš se doji mirno samo takrat, ko je v komi, to je ponoči, ko napol spi ali pa čez dan, če takoj letim, ko se zbudi, ampak ne morem ga pa po pol ure spanja spet hrant user posted image  Drugače ga nikakor ne morem dojiti, ker je ful nemiren na zizi, kr trga, potegne 3x, povleče bradavico in ful potegne iz ust in spet kr naprej isto ponavlja in to je groza, pa še zraka ful zram poje. Saj Hedi ve, o čem govorim, pa tudi Barbi je zadnjič vidla, ko je bla pr men. Tako, da mi čez dan ne preostane drugega, kot da si načrpam.

je pa tudi vse

Glej, Reby, to me vsega pač ne vemo, če pa si mogoče to že zapisala, smo pa lahko pozabile, tako da res ne smeš nič za slabo vzet. user posted image  Če je tako, potem je pa res zoprno. Tiste, ki nam dojenje laufa (HB za to) si teh zoprnij žal ne znamo predstavljati .... sicer boste pa tudi vi kmalu na GH, pa bo spet vse OK .... (ali pa tudi ne, se bo že kaj našlo ... user posted image user posted image user posted image user posted image  hecam se)

Novoletne voščilnice dealaš? Ful si pridna, aja sej si napisala, da si prek neta stvari naročila. Super, pa ne pozabi nam kakšne pokazati user posted image  

IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks

Bemtiš rabu bi eno "dežno" za na vozičk, kje bi dobu kako standardno?

Kruce, menda imajo tudi v Mullerju take univerzalne, če je v DM ne boš našel, ali pa če ti je bližje.

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
5.12.2009 18:25:12   
Kruce Fiks
Ahoj, Lp od tam kjer vi še en čas ne bosteuser posted image
Bom šel pogledat v DM, v Milerčku so meli pred letom in včeč sedaj pa ne _ sm tam že prašal!
Ajdi!

Neposredna povezava do sporočila: 1615
5.12.2009 18:27:21   
lana70
mamice a je katera shranila matične celice???

.....in prišla je Živa....

Neposredna povezava do sporočila: 1616
5.12.2009 18:55:24   
lučka 25
Reby, o vem kako je s tem "dojenjem". Je bla naša tudi taka in sem zato nehala, ker me je blo strah pred vsakim dojenjem, pa itak je vsaj mal zagrabila samo zjutraj, ko je bla najbolj lačna. in to čist tako, kot ti opazuješ. Pa še z nastavkom sem mogla, pa mi je tako skoz dol padal, pa še to samo na levo dojko, ker sem mela na desni 1 mesec krvavo rano, ap sem se bala, da bi kri zraven prišla,... Sem pa čist pozabla, da ti tud črpaš čez dan. A veš kaj ti polagam na srce, nič se ne sekiraj, vedi da bo s Tomijem vse O.K. tud če bo mal na dodatku. Jaz sem se potem nehala sekirat in je bilo potem spet polno mleka, ko pa so se začele alergije, pa dieta, pa skrbi,...je pa mlekec pošel. Pa popravici povedano se nisem več sekirala. Se Neža prav lepo razvija in je vse o.k.
Je pa drugače že malo bolje z njo, n več tako vročična, ma telesno temperaturo povišano glih na meji ali malo čez vročino. Je pa bolj nerazpoložena, razdražena,...pa za levim ušesom ma malo zatečeno bezgavko. Jaz kar mislim, da se bo samo od sebe pocajtalo. Ne bom še panike delala, ker mi okol dežurnega ne paše letat, da biše kaj staknila od starejših, k majo še bolj nevarne viroze kot otročki.

lana, mi smo hotli shrant matične celice, pa smo bli prepozni (me je vse prehitelo, pa na koncu mi je ušlo iz glave, priznam). Kruce jih po moje je in to na foro darovanja, kar smo imeli namen tudi mi.

< Sporočilo je popravil lučka 25 -- 5.12.2009 18:57:05 >

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
5.12.2009 19:28:29   
Sempervivum

Bom šel pogledat v DM, v Milerčku so meli pred letom in včeč sedaj pa ne _ sm tam že prašal!
Ajdi!

Sam ugibam .... porodnišnica???? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1618
5.12.2009 19:43:49   
Reby
lučka - ja, res je, takle mamo kot si napisala. Sem se pa včeraj res ful zasekirala. Danes sem malo bolje. Zgleda da se mi je vse nagrmadilo in sem se zjokala in je zdej ok. Sicer pa sem mu danes samo 1x dala dodatek user posted image
Kdaj boš šla v nov postopek? Midva z možem sva se danes zmenla, da grem maja ali junija po zamrznjenčkeuser posted image  Jaz pa upam, da nam bo naravno uspel.

semper - evo čestitke, ampak letos so res čist simple, ker nimam časa. Ponavadi sem delala ful lepe, pa iz prtičkov, trganega riževega papirja, šablon, valovite lepenke itd.

user posted image

< Sporočilo je popravil Reby -- 5.12.2009 19:44:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 1619
5.12.2009 22:09:39   
Goldy
Da se še jaz mal javim!

reby - jaz sem se presekirala za mleko, sam ne me pa vprašat, od kod je prišel, tolk da ga imamo sedaj za izvoz! Veš, da je nša bila 2,5 meseca na dodatku - pa še na začeku, ko ga kao najbolj potrebuje, samo kaj... Ko ti praviš, da Tomi tako nemirno je. Tako je naša jedla, 100x na podoj sem ji dajala bradavico v usta. Pa potegnila in z bradavico v ustih se obrnila stran. Včasih sem tako vpila in jokala zraven, da je že moj rekel, da bomo skenslali dojenje, ker to tak ne gre. HB nisem imela nikoli krvavo, samo bolelo pa ko user posted image . Ampak zdaj pa je lepo. Včasih še ima kakšen preblisk, če mora firbec vse videt.
Če se mi zdi, da je kakšen dan manj mleka, meni pomaga čaj za dojenje (kar si verjetno že probala), pa sezamov čaj. Ta baje najbolj pomaga.
user posted image  za čestitke. Mene pa že zdaj glava boli, ker moram ene 500 naslovov napisat za moževe stranke...ker moj lubi "preveč" lepo piše, da bi on pisal.

semper* - ja, bučka ji gre v slast. Ko sem ji pa "uturila" krompir zraven, se je pa ful kremžila. Mož nima preveč rad zelenjave, jaz pa. Danes je pojedla ene četrt banane. Vidiš men v nosečnosti niti šnicli niso pomagali, sem jedla tabletke za železo kar naprej....user posted image  za likanje - jaz imam še kar Lenartauser posted image

Pa super za včerajšnji dan!user posted image  Se mi zdi, da kar premalo opazimo vse skupaj, kar neki nam še manjka...

mojsonček - jap, jaz tudi našo pristavljam, ko se ji dzi. Včasih smo velik na zizi, včarih mal. tut to, da smo ble kr na zizi me je motilo...user posted image  pa se vse pol unese.
miška - user posted image user posted image  za Roka in mamico, seveda pa tudi za nejca in očka! Saj bo vse dobro!!!

lučka - dober start z GH!!user posted image

zvezdica - pa ti si multipraktik user posted image - mami, gospodinja...

kruce - bravo za Karolinco. Ma cajt hiti, kmal bo sedela, pa tako naprejuser posted image

seren* - sam bučka s krompirjem pa ni zakon, ima naša ideje! Jap, popcorn venček bo tudi na RR, še letos - obljubim. Sem bolj počasne sorte.... Še ne rabiš očal!user posted image  Jaz se tudi odločam cepljenje ja, ne. Bo prej mim vse skupi. Sem že hotela it v sredo, pa me je mal o grbo bolelo, pa so rekli, da potem raje ne...

biba - tole s hrano je precej zanimivo, samo mogoče pa res drži. Moja mami je med nosečnostjo z mano ful jedla govejo juho in sem jaz tudi pravi juhoman...Samo ne vem potem zakaj naša nima preveč rada zelenjave.user posted image

Ma sem se razpisala! Se grem zdepilirat, ker greva jutri z možekom na bazen, Aljo pa dedi čuva.user posted image

Nočko!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
5.12.2009 22:11:26   
Goldy
lana70 - mi smo shranili matične celice. Preko Zavoda za trasnfuzijo - torej kao donatorske celice. Sva se pa zadnji trenutek spomnila na porodu, da smo dali paket ven iz torbeuser posted image user posted image .

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
5.12.2009 22:17:00   
Kruce Fiks
IZVIRNO SPOROČILO: lana70

mamice a je katera shranila matične celice???

Ati jih je..

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
5.12.2009 22:19:03   
Kruce Fiks

Ajdi!

Sam ugibam .... porodnišnica???? user posted image

Khm, ne, ne pač iz službe...
Sej vi boste še en čas doma al kako???user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1623
5.12.2009 23:11:51   
obayifo
zvezdica, ja res je fino bit doma. najbrž tut odvisn od tega kakšn šiht ma kdo, ampak men tko paše bit s tamalim, da me je že strah kako prehitr bo tole minil...

kruce, karolinca bi pa že kar sedela? in mežikanje user posted image . naš začne tult fotru nazaj k mu reče UU user posted image

reby, naš ma tut občasno te fore, da se trga in skače po joškah gor pa dol in včasih tko potegne, da JOJ. pa čist razumem, jaz sem se tut nasekirala glede mleka. pa kr od nekje pride, očitno. če je pa bl mal, pa vsako urco visimo gor. je pa dons nekej sitkan, verjetn od ceplenjauser posted image vročince pa nima.

lučka, mi našmu kr skos dajemo bio gaio, pa zdej po ceplenju sicer ni nč bol zeleno, je pa tekoče, smo dons 3x komplet cune zamenal, k je čez udarlo user posted image .
naj se neži čimprej pozdrav, kr tko, sama od sebe

biba, tole o futru sem tut jaz nekje brala, ampak se je pr nas čist sfižlo. jaz sem bla tut na sladoledu, razn zadn mesec, k je blo treba cukr pazit, ampak je blo pa skos mlek, jogurtki, tabolše skutice in pudingi, musliji ipd... zdej pa revček tut od daleč ne sme tega videt user posted image . se bo pa treba mal u red spravt z zelenjavco in sadjem, k to gre pa pr nas bl švoh... mi je pa mami rekla, da je pr men jedla sam pečena jajca in pila belo kavo (je tut men prnesla, prvič k je pršla, domača jajca user posted image )..tega pa tut ne smem

semper*, pr nas pa je paradižnik, ampak samov prekuhani obliki - omakce z raznimi doddatki. so rekl, da sam srovga ne smem

lana
, mi smo jih tut dal v javno banko, pa smo se tut zadn hip spomnli, babca vpraša, a boste prerezou, midva pa v en glas: aja, mi bi pa daroval, mamo s sabo...

smo pa dons mal prej zaspal, upam da je to dober znak user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1624
6.12.2009 0:09:56   
obayifo
no ja, zdele smo že drugič 'kmal zaspal' user posted image

smo bli glih vsako uro na joški... se mi zdi, da so sam še 'vrečke' user posted image

< Sporočilo je popravil obayifo -- 6.12.2009 0:11:08 >

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.