princ_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mk8 IZVIRNO SPOROČILO: Janci F IZVIRNO SPOROČILO: mk8 Manna verjetno jo je res voda utrudila, ampak da ne boš mislila, to boljše spanje je pri nas zgledalo tako, da se je zbudila "samo" 4x, ne pa 6-8x, kot ponavadi. Prvo noč, ko smo pa spet spali doma, je bilo pa isto kot prej. Tako da smo zdaj spet na zbujanju približno na uro do dve. Ne vem, koliko časa bom še to lahko zdržala . Sem pa prebrala knjigo Otroško spanje brez joka v sanje, pa mi vse te njene predloge delamo (da zaspi sama v posteljici, da imamo obred pred spanjem, pomirjajoče besede,...), edino kar bi MOGOČE lahko pomagalo je to, da bi dudo skenslal, ker z dudo pa res čisto vedno zaspi, podnevi in ponoči. Mislite, da bi to mogoče delovalo. Ima katera izkušnje s tem? Ne vem, če bi bila za to, ker z dudo se fajn potolaži, samo če bi pa zaradi tega bolje spala, bi bilo pa vredno poskusiti. Tom tudi vedno zaspi z dudo, podnevi in ponoči in nimamo nobenih težav zaradi tega. mk8 ali je možno, da zvečer dobi premalo hrane? Ali je lačna, ko se zbudi ali se samo zbuja, ker ji pač ni do spanca? Ali joka, ko se zbudi? Zelo malokrat prav joka, ko se zbudi. Če se zbudi z jokom že vem, da je lačna. Zbudi se tako da se premetava, nekaj jamra in brunda, ji dam dudo v usta in je mir za kakšno urco. Sem že mislila, da to v spanju dela in da bo sama nazaj zaspala, pa se je vsakič, ko ji nisem dala dude nazaj v usta, to brundanje in jamranje sprevrglo v jok. Če jo pa dam na joško, pa samo dvakrat potegne in neha. Tako da pomoje ni lačna. Sicer ji pa zvečer ob 18.30 dam kašico (jo poje kar precej), potem se pa pred spanjem še podojiva, samo noče kaj preveč jest. Mogoče bi mogla kašico ukinit pa jo zvečer samo podoljit? Sploh nič več ne vem, počutim se kot zelo bedna mama, ker mi otrok ne spi poskusi, brez kašice ob 18:30 in jo tik preden gre spat podojiš in ji še kaj dodaš, da se lepo naje....in tako kot bačko pravi...najboljša mami za svojega otroka