Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 9:04:35
|
|
|
|
manna
|
Dobro jutro bjondi, ja če je pa to razvajen otrok kar praviš, potem je naša Manca že primer za v knjigo rekordov. NIkoli ne zaspi sama, ampak v rokah, nosimo jo kar naprej, popoldne še posebej ko je že utrujena. V vozičku na sprehodu včasih cvili in jo moram potem nosit domov, skratka kraljična je Noben je ne more čuvat več kot eno urco ker rabi mamico, pa doji se n-krat na noč..itd. Ti kar lepo presliši take "pametne" komentarje!! Meni se zdi že to da vašega Žiga ne nosite po ure in ure, ogromen dosežek. mk8, tudi jaz sem prebrala to knjigo, jo imam doma. Meni se zdi da se ne da ravno tako postopat kot piše v knjigi...pri nas ne deluje no. Nam niti to ne rata da bi sama zaspala. A vi ste se dolgo to učili? Naša se, če ne spi še trdno, takoj zbudi ko jo odložiš. In to lahko ponavljaš in ponavljaš pa bo samo vedno bolj razdražena in budna..nevem. Nikar ne misli da si slaba mama ker otrok ne spi! (potem sem tudi jaz slaba mama če je tako) 10ka, tole z geni je po svoje res, ampak moja mama pametuje, da jaz sem vedno lepo spala kot dojenček, moja sestra tudi. Nikoli naju ni futrala ponoči in smo spale kot polhi do jutra. Drugače pa meni vsi pametujejo da moram nehat ponoči dojit, ampak to je lahko rečt, težje nardit Če jo dam na zizo je takoj mir, če jo pustim ali pa ji ponudim dudo, je pa vedno hujši jok. Tko da ... minča, tudi naša se je zadnjih 6 tednov zredila samo za cca 550g. Jo vagam sama, bomo videli kaj bojo rekli na pregledu v sredo. Poskusi z riževo kašico. Sicer pa ni nič narobe če je otrok droben!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 9:08:17
|
|
|
|
manna
|
Aja da ne bo pomote, ne pustim Mance jokat nikoli. Samo počakam da vidim če je pojamrala v spanju ali je budna.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 9:38:51
|
|
|
|
manna
|
No, še neki (je tamala lih zadremala pa imam čas); je pa res da je zbujanje ponoči lahko zelo različno - če se zbudi samo tako da pojamra in čez 3 min že spet zaspi, potem je to kar v redu, zaspim tudi jaz hitro nazaj. Če pa je budna in rogovili enih 15min, potem jasno tudi jaz ne zaspim, potem grem še na wc ali kaj podobnega in nazadnje še zaspat ne morem nazaj. Potem pa pogledam na uro in ugotovim da sem budna že eno uro. Potem je pa kar naenkrat 6h zjutraj, jaz pa rdeče oči kot angora zajec. Sva pa z lubijem par dni nazaj probala da bi jo on pomiril ponoči. In se je zbudila že tretjič ob 1.30h in je on vstal, jo dvignil, malo nosil in potem ko se je zdelo da spi, jo je odložil nazaj v posteljico. Ona pa je začela mahat in brcat in nekej momljat. In v tem momljanju ji je (slučajno ali namenoma?) ratalo rečt "mam mmam". Mene je kar vrglo s postelje!! Potem sva z lubijem še celo večnost ugotavljala ali je res rekla mama ali je bilo slučajno. Vam pa povem, da je bilo takoooo lepooooo slišat z njenih ustk da me je kar razvedrilo.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 9:54:53
|
|
|
|
Hanuši
|
o manna, to pa vem kako lepo je. Pri nas je Hana pri 5.mesecih sicer najprej rekla tata, pri 6.-ih pa mama. Me pa zanima kako je pri fantkih, naj bi kasneje začeli govorit. Ker jaz SPET primerjam s Hano in mi je že malo hmmm, ker Bine še nič ne govori. Mu je sicer zadnjič ratalo rečt auto, samo, to je pač nekaj ratalo . Ker vem, da je Hana pri 10 mesecih že kar čebljala. Seveda hanščino, tako, da smo jo razumeli samo domači
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 9:59:23
|
|
|
|
mojsonček
|
manna... sem se prou nasmejala tvojemu zadnjemu postu pri nas znajo bit tut take noči, ko kr jamra in jamra in bi zizo sam mal povohala pa nazaj zaspala, včasih pa celo par krat potegne... kao - a vidiš, da se ne zmišljujem jst tut lahko na prste ene roke preštejem koliko krat je do zdaj zaspala sama... zadnje čase ji to rata v vozičku in še brez joka... kar je pravi čudež... ampak jst ne mislim za vsako ceno doseči svoje, sploh pa ne skozi jok... meni tut moja mami trajbla, da jo preveč razvajam... se sploh ne sekiram, to je njeno mnenje, jst pa tut nisem stara 15 let in ne bi vedla kaj počnem... itak bo vse tko hitro minilo... mene kr pri srcu stisne... čez nekaj dni bo stara 7 mesecev... še prehitro bo minila porodniška in bo treba spet v službo... besedo mama je pa itak najlepše slišat.... še lepše bo takrat, ko ne bo "po nesreči"
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:04:31
|
|
|
|
mojsonček
|
punce še nekaj... kako oblečete vaše sončke, ko greste ven pa je zunaj recimo malo čez 0? jst ji do zdej nisem oblačila pajacka, no razn enkrat,ko sva šli zgodaj ven in je blo res mrzlo... sva imeli do zdej samo dekico iz flisa čez noge pa se mi zdi, da ni več zadosti... a še katera uporablja košaro? jst je že nekaj časa ne več itak je bil samo jok in stok v njej... sem pa na e-bayu naročila footmuff in če bo tko, bo šel kr kmalu v uporabo... ja... pa dobro jutro in lep dan vsem...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:13:16
|
|
|
|
mk8
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna No, še neki (je tamala lih zadremala pa imam čas); je pa res da je zbujanje ponoči lahko zelo različno - če se zbudi samo tako da pojamra in čez 3 min že spet zaspi, potem je to kar v redu, zaspim tudi jaz hitro nazaj. Če pa je budna in rogovili enih 15min, potem jasno tudi jaz ne zaspim, potem grem še na wc ali kaj podobnega in nazadnje še zaspat ne morem nazaj. Potem pa pogledam na uro in ugotovim da sem budna že eno uro. Potem je pa kar naenkrat 6h zjutraj, jaz pa rdeče oči kot angora zajec. No tako nekako je tud pri naju, čeprov mene že tiste tri minute, ko ji dam dudo, čisto predramijo in zelo težko zaspim nazaj. Sem mislila, da ko bom že ful utrujena in zmatrana, da bom ko ubita nazaj zaspala, pa sem ugotovila, da žal ni tako . Sva pa z lubijem par dni nazaj probala da bi jo on pomiril ponoči. In se je zbudila že tretjič ob 1.30h in je on vstal, jo dvignil, malo nosil in potem ko se je zdelo da spi, jo je odložil nazaj v posteljico. Ona pa je začela mahat in brcat in nekej momljat. In v tem momljanju ji je (slučajno ali namenoma?) ratalo rečt "mam mmam". Mene je kar vrglo s postelje!! Potem sva z lubijem še celo večnost ugotavljala ali je res rekla mama ali je bilo slučajno. Vam pa povem, da je bilo takoooo lepooooo slišat z njenih ustk da me je kar razvedrilo. In potem še zaradi tega nisi spala . Je pa to vrjetno res ful dobr slišat, se kar stopiš zraven. Drugače pa hvala vsem za nasvete in vse besede. Verjetno res preveč kompliciram in delam iz muhe slona, sem pa že rekla, da vas ne bom morila s tem spanjem, ker itak ni pomembno. Danes smo zjutraj jedli polento pa ji sploh ni bila všeč. Kako jo ve naredite? Mogoče je nisem dobro naredila pa ji zato ni bila všeč. Je pa že drugi dan zaprta. Danes ji je uspelo pridelati samo eno majhno trdo bunkico. Ne pomaga niti slivov kompot. A lahko še kaj drugega poskusim?
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:24:55
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: mk8 da vas ne bom morila s tem spanjem, ker itak ni pomembno. ti nas komot "moriš", saj zato smo pa tukaj, pa sigurno se malo bolje počutiš, če nekomu malo pojambraš. Jaz mu polente še nisem dala, ker sem prebrala, da lahko vsebuje sledi glutena. Imava pa jo naslednji teden na jedilniku. Bom poročala.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:27:59
|
|
|
|
bačko
|
Hanuši jaz sem ravno prejle ratala zelo žalostna.Klicali so me iz ZD da je Lora slabokrvna. Vem da to ni nič hudega samo vseeno sem bila šokirana in zdaj bova dobili sirup in jesti mora veliko rdečega mesa.Prav šokirana sem bila ko so me klicali.Fora pa je v tem da ji moram sirup dajati z limonada ali pomarančnim sokom in kako naj jo prepričam da bo pila sok če že sedaj bolj malo pije.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:33:35
|
|
|
|
mk8
|
Aja, mi smo danes stari 6 mesecev
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:37:50
|
|
|
|
mk8
|
Bačko Mogoče bo pa sok raje pila, če bo še sirup notri? Jaz sem bila tudi slabokrvna, samo so to ugotovili, ko sem bila tam v prvem razredu. Še nekaj sem bila v bolnici zaradi tega, čeprav se je kasneje izkazalo, da sploh ni bilo potrebe po tem. Dobro, da so pri Lori to hitro ugotovili, saj se bo verjetno s tem sirupom to popravilo ane? za Loro in zate
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:44:13
|
|
|
|
Hanuši
|
bačko, vem, da je to hudo slišat, ampak vse bo vredu, boš vidla. Prej, ko se kaj odkrije, prej se pozdravi. Kaj pa, če ji poskusiš po žlički, pol žličke sirupa in pol limonade, pa tolikokrat, da popijeta dozo. Ker to v flaški je zoprno, če ti ne pije, ker ne bo potem dobila ustrezne doze. , saj bo dobro.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 10:49:46
|
|
|
|
Hanuši
|
Veronika in mami, čestitamo
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 11:12:11
|
|
|
|
mini86
|
mk8-mi še nismo na gh pa je biu en teden zaprt..in sm klicala v zd in so mi rekl da na tešče sladke kamilice..js sm pol še suho slivo namoćila v sladko vodo in mu jo dala..en večer sm mu dala pa slive za cuzat in evo naslednji dan se je pokaku..pa da ne rečm da so mi rekl da morm js na tešče kefir pit..pa sem ga pol še zvečer in še suhe slive zraven..in pol je mene zjutri tok zvijal da je blo joj, on pa itak nč.. glede spanja..nš je do pred 1 meseca lepo sam zaspal zvečer, ko sva se podojila sem ga dala v posteljico in šla iz sobe..potem sem se ene parkrat vrnila zarad dude in to je blo to..zdj mamo pa zadne čase celo sranje..dretje, solze..in zdj lepo hodm spat iz njem in v 10 min zaspi in ko greva midva spat ga prestavim v košek..res pa je da čez dan hodim z njem spat in verjetno ne more pol zvečer v košku zapat sam..ne vem kako ga bom to odvadla.. mi pa na kraj pamet ne pride da bi ukinla dudo..svaka čast tistmu k jo je izumu večkrat se uprašam da kako tiste mamice potolažjo otročka k ne mara dude..si ne predstavlam bit brez nje.. zanima me gdaj hodjo zvečer vaši cukri spat..nš hod okol 22h in že neki časa poslušam mami kok je to prepozn..pol se zbudi nekje od 3-4h za jest in nekje od 6-7 in pol spi tm nekje od .30-9h..in men je to kul..že kot čist mejhn dojenček je hou spat ob 23h sam sva pa pol spala zjutri do 11-11.30..sm ga pa dala učeri spat ob 9h (seveda da sm js zraven-ker čene bi se dru dokler nebi blo 22.30)in se mi je zbudu ob 5h zjutri in pol se pogovarju pa smeju do 6.45 in zaspal do 8h..katastrofa..tko nebi zdržala vsak dan..sm bla zjutri kr mal omotična aja glede nošenja..js mojga tud čez dan skor nč ne nosm, se pa zgodba obrne ko je večer in točno ve da ga bo oči nosu..in pol ko je pr men se lepo v sede igrava ko je pr mojmu pa ga more večino nost..so res prebrisani..mu je pa to tud verjetno ustal od takrt ko je meu krče ga je moj nosu, js sm pa sedela-ker sem vidla da ni nič bolš..in takle pol mamo.. gremo pa dons vsi trije k frizerju in sm si izčrpala mleko da mu bom tm dala, ker se vozimo iz lj v ivančno k frizerju pa še barvala se bom p se zavleče hitr..no in nism mogla vrjet da sem si ga načrpala samo 30 ml.. tok je rečmo pojedu k sva pršla iz porodnišnce in sm si ga mogla par dni črpat k je meu zlatenco..itak mi je pa spet bradavica počla..itak...no sam mi je kolegca rekla da je neklje prebrala da si ne morš pol izčrpat unga gostga mleka vn..tko da se mal tolažm s tem..marcel bo pa verjetno dubu kr AM pr frizerju.. no pa sm se tud js mau razpisala-k glih spi aja gremo pa tud mi januarja v čatežke v tiste hiške..komi čakam
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 11:22:14
|
|
|
|
mini86
|
aja pa še to..ko se začne jokat v košku zvečer ne pomaga da gre ga moj potolažt in mu dt dudo ker hoče mene..ko js pridem se takoj umiri in neha jokat..morm priznat da se mi to kr mau fajn zdi.. bačko- povej da ne pije pri zdravniku in naj ti on kej svetuj..drugače pa moj tudi nič ne pije čez dan, pa sem mu sem pa tja dala mau po žlički in je tok zdolgočaseno odpirau usta da se mi je prou zasmilu, sem mu pa probala po kozarčku dt in na moje veliko presenečenje je zelo lepo piu..more met obvezno un slinček iz predalčkom čeprav mu rata tud da mu nč vn ne gre..učasih popije par požirkov včasih pa kr..ga pa ne silim ker vem da se odžeja iz mojim mlekom..
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 11:29:12
|
|
|
|
bačko
|
Mini saj ve zdravnica.Sem ji ravno včeraj razlagala in mi je rekla da naj ji dam ali po žlički ali po inekciji.Bom jutri probavala na vse možne načine da bo pila.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 11:31:56
|
|
|
|
mk8
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Nam niti to ne rata da bi sama zaspala. A vi ste se dolgo to učili? Pri nas je bilo tako, da je zaspala na joški, ko je bila še novorojenček. Takrat je itak več al manj kr pri nama v posteljici zaspala. Čez kakšen mesec sem probala tako, da se je podojila in sem potem še z njo na najini postelji ležala, dokler ni zaspala. Potem sem jo odložila v košek. Ko je končno pogruntala dudo, sva delali tako, da sem jo po dojenju odložila v posteljico z dudo, jaz sem se zraven na stol vsedla in jo božala po čelu ter držala za roke. No na koncu sva pa prešli na to, da sem jo dala v posteljico z dudo in šla iz sobe pa sem se na vsako minuto skoraj vračala v sobo jo pogledat. Sedaj je pa tako, da se vrnem v sobo ene parkrat, da ji dudo popravim, če ji slučajno pade iz ust. Razen če nima kakšnih prebliskov, takrat jo moram pa tudi jaz na rokah uspavat. Načeloma pa se to ne zgodi velikokrat. Upam, da bo tako ostalo . Jaz je nisem imela namena nič učit, da bi sama zaspala. Očitno se je kar sama naučila . Hanuši joj sem čisto pozabila na gluten!!! F**, upam da ne bo kaj narobe! Sem smotana Kaj pa vaša dr. teta pravi za gluten? Kdaj je varno dajat živila, ki ga vsebujejo? Mini86 Veroniko dajem spat ob 20.00, najkasneje ob 20.30. Spi pa do 7 oz. 8 zjutraj ponavadi. Mi je pa fajn, da hodi spat tako zgodaj, ker lahko še veliko stvari zvečer naredim - se učim, pomijem, pospravim. Dajaj Marcela spat, kadar se tebi zdi, da je prav in ko je zaspan.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 11:46:06
|
|
|
|
bačko
|
Hanuši imaš ZS!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 12:12:33
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: mk8 Hanuši joj sem čisto pozabila na gluten!!! F**, upam da ne bo kaj narobe! Sem smotana Kaj pa vaša dr. teta pravi za gluten? Kdaj je varno dajat živila, ki ga vsebujejo? Lej gluten naj bi se užival po 6. mesecu, pa ni panike, če je prej, ker včasih nas na to sploh niso opozarjali, recimo pri Hani. Nič naj te ne skrbi, saj so že velki naši sončki
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 12:17:21
|
|
|
|
Hanuši
|
bačko maš ZS
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 12:31:35
|
|
|
|
bačko
|
Hanuši prebrala in poslala številko!Hvala!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 13:32:44
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček punce še nekaj... kako oblečete vaše sončke, ko greste ven pa je zunaj recimo malo čez 0? Naš Srečko je v športnem delu šele dober teden. Zdaj par dni ga oblečem bundico in zapnem zimsko vrečo do pasu. Včeraj in danes (je 1 stopinja) je dobil tudi rokavičke. Sem mislila, da bo kaj protestiral, ker se ne more igrati, pa ni panike. Je pa imel včeraj kar mrzle noge, zato sem mu jih danes zavila še v bombažno odejico. Polenta: jaz mu jo dajem že en teden in jo kar dobro je. Po mojem ni problem v pripravi, ampak ali mu ustreza okus ali ne. Ker tudi naš Srečko slabo kaka, sem mu kupila še hippovo kašico (jo začuda dobila v lokalnem tušu), ki naj bi mehčala blato. Pa ni ravno nekega pretiranega učinka. Suhe slive mu mešam v vse živo, pa ne pomaga. Sladke vode ne mara (kdo pa jo?). Jaz bom en dan probala še donat. Jaz pa sem danes čisto sesuta. Včeraj je naš fant zaspal normalno (18.30), zbudil pa se je ob 10h zvečer in sva imela "kolobocije" do 3h ponoči. Upam, da bo takih "napadov" čim manj.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 16:41:39
|
|
|
|
manna
|
živjo mini86, tudi jaz si ne načrpam nič s črpalko! Nevem zakaj ne, očitno imam smotane zize al pa je pregosto mleko, kaj pa vem. bačko, kaj pa če ji daš borovničevo kašico? Sunval ima kašico jabolko+borovnica in je ful okusna, naša pupa jo je lepo pojedla par žličk (ostalo pa jaz). Pa namesto pomarančnega soka (ki je alergen) ji lahko daš sok iz rdečih plodov, od Hippa je en tak (mislim da je iz rdeče pese, pa še neki zraven). Ker borovnice in rdeči plodovi majo tud železo in C vitamin. Polento bom jaz tudi dala kmalu, mogoče danes za večerjo. Morm it kr je sitna...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 16:58:12
|
|
|
|
bačko
|
No hvala za vse nasvete.Imam pa tudi lepo novico.Lora ima zobka. Kljub vsem solzam ki sem jih danes potočila sem tudi vesela.Vem da bo vse uredu in da bomo tudi to slabokrvnost premagali. Manna je od Hippa prav sok od 4 meseca dalje samo z vitaminom C in ji bom to dala.Sem kupila kašico od HIppa ki ima borovnice.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 4.12.2009 17:06:47
|
|
|
|
manna
|
mk8 VSE NAJBOLJŠE za pol tortice!! tecka kaj pa če je bil že nekoliko naspan pa se mu je luštalo da bi se še malo igral? Naša če gre prezgodaj spat se zbudi čez eno urco vsa nasmejana in nič več zmatrana, potem pa rabimo sto let da spet zaspi. To mi je najbolj hudo - ko že mislim da bom malo fraj, se hočem v miru stuširat in kej pojest, potem mi pa prekriža načrte in jo moram nosit in dojit še do pol enajstih... mojsonček, jaz našo oblečem bodi, hlače (recimo žametne ali pa iz flisa), bombažno majčko, bundico, štumfe, adidas copatke ali škorenjčke, kapo. Pa do pasu je v zimski vreči. Je pa v športnem delu že nekaj tednov.
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?