|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
1.12.2009 21:40:17   
Februarka08
Pri nas spet dretje in kričanje, samo da joško zagleda in zavohauser posted image user posted image če ne bi mel rokavičk gor, bi mi kožo raztrgal. Še mal, pa bom obupala nad dojenjemuser posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
1.12.2009 21:46:46   
majakla

Februarka08: Ne obupaj, držim pesti. user posted image

Evo, malo sreče zate:
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
1.12.2009 21:48:56   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Vrtiljak- jaz sem ji ga držala, ker ga na košek nimam kam namontirat, ma ga še ni gledala..posluša pa rada njegove pesmice in petje ptičkov,tako da ji to vseneo dam.
FRR- imamo tudi mi tako lučko, je za darilo dobila..Samo se mi tudi še ne zdi aktualna, saj dokler do stropa vidi se mi zdi, da malo traja.. Spet pa posluša user posted image

mogoče še ni full aktualna tale lučka. ampak naša punca kr gleda v strop in sledi z očki...

Dojenje in spanje- koliko vaših otročkov, ki so samo dojeni, prespi po 5 ur v kosu in več? Ker me je ena "strašila", da če jo bom izključno dojila,se bo vedno na 2-3 ure zbujala..user posted image

sin je spal po 5 ur v kosu v prvih dveh mesecih nekajkrat. potem pa se vedno pogosteje zbujal. Brina je do zdaj 3x presenetila in spala tudi 6 ali 7 ur. tega nisem vajena. ko je sin jedel že gosto hrano in mu je bilo dojenje le crkljanje, se je zbujal. pred drugim rdjem je prespal glih 2 al pa 3 noči. torej ni glih povezano s tem ali otroka dojiš. če je le možno, poskusi prvih 6 mesecev izključno dojit, ker otroku s tem daš najboljšo popotnico v svet poln alergij. 

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
1.12.2009 22:21:51   
LINDI
FEBRUARKA ne obupaj,moja prijateljica 2 meseca ni dojila,ker je mala počela podobne stvari,zdaj pa se samo dojita,ko je malo zrasla in lažje vleče.user posted image
Jaz kar vztrajam,čeprav me skrbi,da mi mleka zmanjka,ko bom spet na pregledu,moram prositi za tametil.Če ti bo hudo,da ne bo za zdržat,pa malo pojamraj,te bomo potolažile...in spodbudileuser posted image

• VESTE koga pa jaz že nekaj časa pogrešam MICHELLE.,upam,da je vse v redu z njo.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
1.12.2009 22:24:42   
LINDI
Moj mali je končno zaspal okrog 22 ure,so pa borbe,da zaspimo...težko zaspi,ima vsaj nekaj po meni,ker je baje mojemu podoben...ne sprašujte kdo je to ugotoviluser posted image ...najin skupen prijatelj je rekel,da je podoben samemu sebiuser posted image se strinjam z njim.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
1.12.2009 22:27:19   
LINDI
MM kakšna lepa idila,komaj čakam-če bom sploh dočakala ,da bo tudi tukaj sneguser posted image navijam zanj...upam,da bo mali dolgo pančal,danes ponoči je spal najprej 5 ur,potem pa 3,5ure

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
1.12.2009 22:56:31   
lenika83
Če bi moji duda samo dvakrat ven padla pred spanjem, bi bila verjetno najsrečnejši človek na svetu. Jaz jo ziher moram več kot 10-krat popravit, pa še ful se razbudi zaradi tega. Sploh ne vem kako jo naj zvečer hitro uspavam. Danes je šla ob pol 10 v posteljo, pa so še zdaj vsake nekaj časa zvoki iz sobe. Očitno bom jo morala začeti na rokah uspavati, ker v postelji nam ne uspeva.

Dojenje in spanje- koliko vaših otročkov, ki so samo dojeni, prespi po 5 ur v kosu in več? Ker me je ena "strašila", da če jo bom izključno dojila,se bo vedno na 2-3 ure zbujala..user posted image

Meni običajno prespi 5 ur v kosu. S tem da rabi vsaj eno uro, da zaspi, kar pomeni, da je ziher 6 ur brez hrane. Pa se samo doji.

Pleničke uporabljamo hoferjeve, ravno jutri pa začnem testirati še babylove. Sicer sem že številko 1 imela babylove, ampak sem uspela samo kakšne tri stestirati, ker so bile premajhne. Zaenkrat pa nisem videla še nobene razlike med Pampers (ne iz Mullerja) in Hoferjevimi.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
1.12.2009 23:39:58   
rozilu

Pri nas to na 3h ne velja. Vsaj ponoči ne, ker lepo spi kakih 5-6h.user posted image že trkam...user posted image

Danes čez dan je pa kar tečka...user posted image popoldan je spala samo kako uro, skoz bi jedla... se mi zdi da sta obe joški čisto prazni user posted image . pol se bo pa ponoči fuuuln napolnilo in bo vse tiščalo. No vsaj upam da se bo.

Jaaa, michelle - tudi jaz sem ravno danes razmišljala kje je. Zihr pridno študira user posted image

Čakam da Maruša neha vlečt, pol pa spat. Nočko user posted image

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
1.12.2009 23:41:28   
Anonimen
une k ste na fb ... http://www.facebook.com/pages/Nasi-Malcki-so-nase-najvecje-bogastvo/182136124833?v=wall#/group.php?gid=215442330328&ref=mf

drgač pa:

dojenje ... mi tut dojimo enkrat na eni, drugič na drugi

plenice ... na začetku sm mela pampers new born navadne iz špara ... ok, dokler se ful ne pokaka. Ko smo šli na 2, sm kupla te nove, premium care, ZAKON, ker je bla 2 premejhna, jst sm mela pa za en tedn navadnih pampersk 3, k mi jih je mt dala sm une uporablala in ... NIKOL VEČ!!! ne samo da ne upijajo, še vnetje je fasala!!! Tko da sm zdj spet na premium care 3, jutr grem pa v DM po njihove

Kartica DM ... a si jo lohk dam tm delat? Al samo prek neta???

Spanje ... ne prespi mi 5 ur ampak 2-4 ure

Jst tok pogrešam družbo, sj doma mam babi pa dedija (od tije prababi in pradedi), sam jst bi šoping, pa kavice, ... Pa sj nikol nism kj dost okol hodila, sam definitivno več k zdj ... v petk bom vse za nazaj nadoknadla (no ne vse, ampak neki pa sigurn)

to je vse, zdj grem pa še jest pa spat!!!

nočko

< Sporočilo je popravil majcy_m -- 1.12.2009 23:42:39 >

(odgovor članu lenika83)
  Neposredna povezava do sporočila: 1159
2.12.2009 9:00:53   
LINDI
LENIKA poznam tole z dudo,mi imamo tudi take fore....če ga pa v naročje vzamem je pa še hujše...včeraj sem potem košek vozila sem in tja,da je  zaspal,pravi moja mami,da ima spanje po meni-no vsaj nekajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
2.12.2009 9:56:39   
gorenka
oh o spanju jst sploh ne bi...smo ble že lepo navajene na en ritm...ta se sinoč spet podrl, sm jo uspavala od 22-2h! dojenje, kupčk, postlca...za pol ure in pol kričanje na ful in ponovi vajo...pol smo kupčkanje spustil da jo neb zdramla ampak kukr sm jo premaknila je bla budna ko čukuser posted image moje joške pa prazne in ena boleča...no saj črpat ostankov mleka mi definitivno ni blo treba...pol bi pa mislila da bo kaj dalj spala, pa je bla že ob 5:30 pokonc, uspavala nazaj sm jo pa pred eno uro! noro tole...grem še jst mal spat nazaj če ne bo alarma spet prou zgodejuser posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
2.12.2009 10:22:51   
LINDI
GORENKA ti imaš še hujše variante,Timej je spal 5 ur skupaj potem 3,nazadnje 2 tako,da sem se spočila in zdaj tudi pančka,da ima mami lahko zajtrk

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
2.12.2009 12:02:48   
rozilu
Uh ja, tudi pri nas je bla včeraj žurka... ni in ni se mogla najest. Sem že mislila da spi, pa spet jok user posted image . No tam ob 1h sva obe zaspali na postelji. Pa sem jo hotela dat prej spat, tam okoli 22h... ni šans oz. slabše kot ponavadi. Bom ostajala kar na 23h oz. polnoči user posted image

Sicer ponoči rada pančka, pa zjutraj tudi potegneva... samo pol zmanjka spanca za mamin zajtk user posted image

Zadjič smo postavli na tla une gumijaste "kocke". Zdaj jo kar sem odlagam namesto v košek.. pa še sama sem tu pojedla zajtrk in šla na rač. user posted image Je prav fino, sem se vedno rada igrala na tleh user posted image Prilepim slikico pol...

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
2.12.2009 12:37:19   
rozilu
Hm, ne dela shrani.si. Kje ste še dodajale slike? 

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
2.12.2009 12:52:32   
Februarka08
Dan.

Larisa v postli, Blaž se sonči na terasiuser posted image včerajšnji večer ena sama polomija spetuser posted image ob polnoči je oba zmanjkalo, tako da je spal pri meni v postelji in jaz se potem itak ne morm nič naspatuser posted image no, vsaj zdaj spi že 2.5 ure zunaj, smo šli prej na sprehod, potem je šla še tašča z njim, da sem jaz tamalo dala spat in kosilo pripravila, zdaj sem ga pa kar na teraso nesla na sončka. Upam da mi da še mal pavze. Pri nas je problem, da zvečer sploh ne zna več joške zagrabituser posted image dere se in dere in kriči, me praska... krčiuser posted image danes mu nisem dala D kapljice, bomo vidli če ma to kaj efektauser posted image ne vem več...........user posted image se tolažim, da bo zrastel in bo potem bolje...

Lep dan, jaz po kosilu dobim obiske in bo popoldne minilo 1,2,3.user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
2.12.2009 13:29:58   
majakla
Dober dan user posted image

Rabim nasvet:
Jutri imamo 2. posvetovalnico, pri 1., pred enim mesecem,
smo dobili AD3 kapljice, ki pa jih ne uporabljamo, zato me
zanima: KOLIKO BI JIH V ENEM MESECU PORABILI, če bi jih
uporabljali, ker bom tam rekla, da jih.

Pri nas je sonček in gremo počasi ven, pa - pa.

Neposredna povezava do sporočila: 1166
2.12.2009 14:42:38   
Aniiita
Živjo punce,

hvala vsem za odgovore glede spanja..torej ni za obupat. Čeprav se ne smem pritoževat, ker na vsaj na 2-3 ure redno spi.. Zadnje čase edino ne zaspi sama nazaj..jo ponoč po 1,5 ure uspavam..jaz bi rada da spi,ona pa gleda in smeje user posted image se je začela zavestno nasmihat in mene je tako ganilo to..ma kako je to lepo, ko se nasmejčkajo user posted image

user posted image za vse, ki ste danes ful slabo spale.

Februarka- si morda tudi ti bolj napeta zvečer? Baje, da tudi našo utrujenost začutijo in so potem tudi sami slabše volje..pa manj serotonina se tvori, če smo utrujeni, ki pa je hormon, ki vpliva na en drugi hormon, ki vpliva na proizvodnjo mleka..joj, kolk sem zdej zakomplicirala user posted image Ma tako sem prebrala..

Midve sva bile sedaj 2 uri na sprehodu,ker je tudi na Krasu končno sonček!! In sedaj še kar spi tu v košari..čeprav sem jo dala noter in čeprav bi bila že njena ura za jest.

user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
2.12.2009 16:37:59   
drobtinica29

pozdravljene punce!

mi smo pa toliko zaposleni da enostavno ne najdem časa za rač. ampak preberem pa vas občasno!user posted image no v glavnem uživama.

spanje ponoči ok, prvi del noči ponavadi prspi do 5 ur,od 21 ali 22ure pa do 1 -2, se nahranimo, dalje pa spimo do 3 ure. tako je tudi čez dan!
Je priden, joka samo ko je lačen ali pa ga mantrajo krčki.
V pon. sma imala 1. posvetovalnico: zredili smo se za 1.100g (na 4.860g) zrastli pa kar 6cm, sedaj jih ima 58,3 cm. Pravi korenjak! HA!
Še slikice imam na fotoaparatu, ko jih bom uspela spravit dol, kako dobite, da ga vidite!

lp vsem puncam!

27.10.2009 - Matic
28.10.2012 - Urban

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
2.12.2009 18:09:37   
Emilly
Tudi midve se samo dojiva in ponoči že od vsega začetka spi najmanj pet ur skupaj, zadnje čase se kdaj zgodi tudi po sedem, osem ur.user posted image  Smo čist veseli, upam da tako ostane.

Tudi jaz mislim na tiste, ki imate čist neprespane nočiuser posted image user posted image .

Tudi mi vsak dan izkoriščamo sončka in smo zunaj za kako urco. Toliko se pritožujejo nad visokimi T v decembru, meni pa to tolk pašeuser posted image sej po moje vsem nam, da lahko mal vozičkamo in uživamo....

Moja se tudi zvečer ko jo dam spat večkrat joka, pa sem se navadila, če ni prehudo, jo kar mal pustim in ponavadi kar zaspi. Ugotovila sem, da je isto, če jo uspavam na rokah, ker ko jo položim, ima takoj oči na široko odprte.  V posteljici potrebuje potem kar nekaj časa, da zaspi, večinoma je tiho, kdaj se pa tudi zelo pritožuje, kot se je včeraj, pa se mamica ni pustila motit user posted image .

Mojuser posted image  se je pa še včeraj cepit proti gripi, ker dela v šoli, čedalje bolj razmišljam, da bi še jaz šla.

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
2.12.2009 19:19:08   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: majakla

Dober dan user posted image

Rabim nasvet:
Jutri imamo 2. posvetovalnico, pri 1., pred enim mesecem,
smo dobili AD3 kapljice, ki pa jih ne uporabljamo, zato me
zanima: KOLIKO BI JIH V ENEM MESECU PORABILI, če bi jih
uporabljali, ker bom tam rekla, da jih.

Maja, mi AD3 rabimo 2 tedna - prvi teden smo šli od 1 na 7 kapljic; zdaj en teden 7/dan in tako naprej. V steklenički jih komaj kaj manjka, tudi čez 2 tedna bo verjetno enako. Zakaj pa ne rečeš pediatru, da jih ne misliš dajat - če že misliš da je tako OK?

Danes pa jaz nisem šla na sprehod, jo je peljala tašča. Jaz sem pa šla v trgovino (samo po hrano, nič ta pravega shoppinga user posted image )...

Pa spet (kot včeraj) se mi zdi, da ni več nič mleka user posted image . Zdaj je par tednov dojenje laufalo kot po maslu, zdaj pa to user posted image . Pa nič drugače ne jem kot prejšnje dni; utrujena sem tudi že bila bolj... Je pa res, da sem neki jezna na mojega... mogoče je res s tem povezano user posted image .

Že joka.. me je kar strah jo dat na joško, ker se bojim da ne bo nič priteklo...

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
2.12.2009 20:09:50   
muca*maca
Dober večer!

Mi smo bili danes prvič pri pediatru in naš mali Maksi ima 5 kg! 5020 g. Noro. Velik je pa 54 cm.

Zato sem ga pa tako težko nosila v rokah user posted image   Bogi moj hrbet, sem vsa sključena, kot ena stara baba.

Rozilu - takoj stran s takimi mislimi - bolj ko se bojiš, da ne bo mleka, večje so šanse, da se to res zgodi. Mleka imaš dovolj, sej si jo skoz futrala na joško. Da se zagaranitraš, lahk narediš mogoče tko kt sm jaz - kupi eno dozo nadomestka - "za vsak slučaj" - če ti zmanjka mleka, dete ne bo lačno, ti boš bolj sproščena in mleko BO!!!

Maksi je fasal po celi glavi IN lasišču neke mazoljčke, P. misli, da se mu koža čisti user posted image pa tako lepo čista lička je imel. Upam, da se hitro "sčisti".

Pa ritko ima danes vneto, smo dobili Canesten. Poznate??? Deluje???

Aja, pa glede popka, ki še vedno ni zaceljen - v petek ga gremo malo požgat, je bila debela popkovina in se kar noče posušiti. Ma, sam da sem slišala, da ga bodo žgal, so mi šli kar lasje pokonc - to ga bo ziher bolelo???? Kakšne izkušnje???

LP
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1171
2.12.2009 20:13:15   
gorenka
rozilu - mislm da mava podobn problem. moja se je tut včerej ponoč dobesedno prisesala name. isto počne zdej (čez dan je blo kr ok, sm jo pristavljala na 3h). že od 17h naprej pa jo mam skorej skoz na joški. vmes sva sam podirale kupčke in se preoblekli, zadnjo uro sva se pa samo dojili in če jo odstavim (ko zadrema) z joške se k se predrami čist razhudi, z rokcam maha, lovi z ustki okol, dudo suvereno vrže vn,...a je to normalnouser posted image jst res že ne vem al kej prou delam al ne, al sm mogoče mal mleka zgubila zdej k sm se z mastitisom preživcirala, pa še na antibiotikih sm, ponoč itak za en šit spimo...al kaj? prou na user posted image mi gre se počutm čist zmedeno, neorentirano in zmaaatranouser posted image ma kera kšn nasvet??
drugač je pa user posted image popoldne spala 2h (na sprehodu v vozku) drugo je pa več al manj jok, se jo (razen z mojo joško) težko da zamotit, kaj ve počnete da jih zamotite zdej k so bolj budni?user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
2.12.2009 20:22:28   
muca*maca
Gorenka!

Razen, če nočeš za vsako silo vztrajat samo pri dojki, lahko probaš tole.
Jaz sem imela isto izkušnjo - Maksi je bil skoooooz na joški, drgač pa jok, ihta, mahanje z rokcami in brcanje..., kar je seveda vodilo v to, da sem bila čisto izčrpana, živčna in obe joški prazni, otroček pa razdražen in zmatran do konca.
Zdaj mu na 2, 3 ali pa 4 dni enkrat zvečer, ko pride do take situacije - naštimam flašo. Po navadi jo pogolta celo (okoli 120 ml). Očitno pride tako, da je kakšen dan bolj lačen, ali pa sem jaz bolj zmatrana in tako zvečer zmanjka mleka. On potem poje tisto flaško in je zadovoljen in zaspančka, mami pa tud spočije živce in telo. Dojki imata čas, da se napolnita, jaz končno kaj v miru pojem in se uležem. Otroček se naspi in ponoči dojenje spet lepo steče in gre brez problema do nasljednje take situacije, ki pride čez 2, 3 ali pa tudi 4 dni. Tako.
To je moja izkušnja.

Veliko sreče obema, tudi Rozilu!

LP
user posted image

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
2.12.2009 21:10:27   
Anonimen
muca maca ... men so ga žgal in ne vem kako boli, samo mam  pa zdj temen popek, tko da zgleda kot da je umazan, sam baje ni hudga
lohk pa mojo mami prašam

(odgovor članu muca*maca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1174
2.12.2009 21:23:03   
tea85
hej

majaklaa- tudi jaz vrjetno ne bom uporabljala teh kapljic, ker mam že drugač dovoj dela z ta maličko, pa ko se itak ne umiri, včasih joka pa ne vem zakaj..in to me ubija.

sma pa mele mi2 tudi  včere posvetovalnico..zrasla je za 7 cm in težka je 4.700, velika 55cm.

jaz tudi ne vem, kaj več naj, joče se pa vse živo sem probala pa kr nič, mislim da že rahlo izisljuje in hoče bit na rokah, ne vem.

danes ponoči je bla katastrofa, najprej nisem mogla zaspat, pol pa ko bi jaz spala pa je mala najbolj rogovilila, ni mogla učitno kakat in se jokala in vse živo, pol zaspi in čez 1 uro pa že lačna, pol pa ob 8 že pokonci, no sma pol od 9 pa do 10 malo še spale, groza v glavnem, pa ko nama je tudi prav lepo ponoči že šlo, sedaj so se pa pojavili krči in groza.

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 romantičnih imen za nežne fantke
Kakšno ime dati fantku, ki je že kot novorojenček pokazal, da je zelo nežen in občutljiv deček? V članku preverite devet...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?