|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
1.12.2009 11:08:02   
Zibka
S pregleda:
na ctg vidni popadki,
na UZ pa je vidno že polno črevo in da Dojenčica lepo diha.
Pa sem ji rekla  naj me pogleda če sem že odprta in je rekla, da se temu izogiba in da bodo to že v P user posted image user posted image user posted image
Sem pa danes takoooooo utrujena:ne vem al od vremena al od priprave na poroduser posted image
Grem mal počivat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
1.12.2009 11:27:53   
terida
Dobro jutro!

Ne vem kaj je z mano, zvečer sploh ne morem zaspat. Včeraj sem bila pokonci do 3:30! Pa me user posted image ne brca toliko, da bi me to držalo pokonci. Kaj vem, mogoče pa imam malo "treme" in je to krivo... Dobro, da lahko potem zjutraj potegnem in se vseeno kolikor toliko naspim. Zdaj, ko to pišem, sem pravkar pojedla zajtrk user posted image

Saj vem, da je tole spodnje vprašanje mogoče malo neumno, samo jaz res ne vem ali je pravilo za odhod v porodnišnico pri drugorodkah kaj drugačno kot pri prvorodkah. Prosim za pomoč!

IZVIRNO SPOROČILO: terida

Kakšno je pravilo za odhod v porodnišnico pri drugorodkah? Vem, da morajo prvorodke imet redne popadke na 5 minut. Kaj pa drugorodke? A je tudi treba čakat, da pridejo popadki na 5 minut ali se lahko gre že prej?

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
1.12.2009 11:31:11   
Momtobe
Če se prav spomnim iz MŠ, potem naj bi šlo pri drugorodkah vse precej hitreje, zato naj bi šle tudi v porodnišnico prej (ne čakat, da so popadki na 5 minut).

Stric Google pravi, da ko so popadki redni na 7-10 minut.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
1.12.2009 11:42:14   
terida
Momtobe, hvala! user posted image Se mi je zdelo, da v drugo ni dobro predolgo čakat doma...

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
1.12.2009 12:12:42   
blondy_81
kleopatra28 Manca je super, pridno papca, tako da smo se v 10 dneh poredili za 500 g. Je bla patronažna zelo zadovoljna. Drugače pa mleka je malo manj, tko da 1x dnevno dodajam adaptirano mleko, ampak dons opažam, da se zaloga mleka že veča user posted image user posted image user posted image user posted image Tko da upam, da ostanemo samo pri dojenju.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
1.12.2009 12:17:23   
ShopGirl
maya, hvala za odgovor user posted image  
Jst sm tut slišala da je amnioskopija neprijetna, čeprav berem da je to neboleča preiskava, temu nekak ne verjamemuser posted image  In dostikrat ravno ta pregled sproži porod...ker ti čačkajo tam spodi user posted image
V glavnem, jst mam 7. pregled, to je šele v ponedeljek...se mi zdi da je to še celo večnost stran.

anaj, dober tek! user posted image  jst sm se tut spomnila na orhidejo...ne vem kje se potikauser posted image  mogoče je pa res šla rodit!

kleopatra, mogoče bebica pritiska na kak živecuser posted image  na predavanju o epiduralni je zdravnik govoril tut o precejšnji deformaciji hrbtenice med nosečnostjo, pa kako se vretenca deformirajo - sam se to pol uredi po koncu nosečnosti. Najbrž ta bolečina izvira iz tega.

Zibka, mene tut ni hotla nč gledat spodaj na zadnjem pregledu - ampak sej v bistvu niti ni važno če si kej odprta, dokler ni rednih popadkov ni nč user posted image

blondy, krasno za napredek pri teži in da imaš spet dovolj mleka - bravo!

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
1.12.2009 13:35:12   
Anonimen
blondi,super za povisanje kilaze in mleka.Ko bom sama rodila bo tvoja Manca ze prava babnicauser posted image

ShopGirl,zgleda da bo to ja,mi dojencek na zivec pritiska.To semi dogaja zdaj zadnje dni,pa me je blo kr mal strah,kaj bi to lahko blouser posted image Pa tenksuser posted image Ti si tut ze cist v pozoru...se mal pa bos vidla svojga bejbijauser posted image

Ktera je pa zaupala mobi cifro,da sporocimo o rojstvu?
Ste kaj na fb?Al pa na kmetijiuser posted image ?

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 4332
1.12.2009 13:47:52   
metkara
Pozdravljen decemberuser posted image

Dans sm pa spala ko top - 10 ur skupuser posted image Se je poznalo, da sm bla zmatrana včera od pregleda. Je pa dans malo bolj razbolelo od spodaj, pa prej sem opazila malo sluzi na hlačkah, tako da upam, da se mi mehčauser posted image

ShopGirl: je tut mene zanimalo, kak zgleda amnioskopija, pa sem našla en lušten članek na http://bibaleze.si/clanek/nosecnost/kaj-je-amnioskopija.html. Je pa res, da ti velikokrat sprožijo porod, ko ti pač "šturajo od spod"...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
1.12.2009 13:56:46   
ShopGirl
tenks metkara, jst sm tut googlala in brala isti članek kot ti user posted image  
mal se mi je obračat začel, ko sem prebrala o tistem inštrumentu ki ga uporabijo za amniouser posted image  hmmm... definitivno morm rodit predn mi to not tlačjo user posted image
seksal bomo user posted image user posted image user posted image

a ta sluz pomeni da se mehča? Kul...pol se men mehča že dva tedna. Te izcedki, nč jih ne bom pogrešala...skos mam dnevne vložke, pa čez dan jih porabim malo morje.

Kleopatra, jst sam čakam kdaj bo bolet začel, maš prou - sem čist v pozoru user posted image  

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
1.12.2009 14:05:58   
metkara
Men včeraj tudi ni bilo prijetno, ko mi je svoje prste tlačil notuser posted image Ampak kar je pač treba je trebauser posted image

Baje sluz pomeni, da se ti mehča ja. Sem vseskozi brala tudi novembrke (sem imela občutek, da bom novembra rodilauser posted image ), pa so kr veliko govorile o sluzi, o čepu, ki se ti odlušči. Pri enih je potem že kar hitro prišlo do poroda, druge so pa kar dolgo čakale. Tak da čisto različno...Js upam, da se bo v kratkem kaj začelo dogajatuser posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
1.12.2009 15:45:54   
ShopGirl
http://www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/48/strah_me_je_poroda.html

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
1.12.2009 16:13:58   
pikapoka78
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Kakšno je pravilo za odhod v porodnišnico pri drugorodkah? Vem, da morajo prvorodke imet redne popadke na 5 minut. Kaj pa drugorodke? A je tudi treba čakat, da pridejo popadki na 5 minut ali se lahko gre že prej?

Uf, dobro vprašanje... sploh nisem pomislila na to, da moram zdej še mal prej v P.
Že prvič je šlo precej hitro. Ob kakših 18:30 so se mi začeli redni popadki, na 7 min, to je trajalo cca 1 uro, potem grem pa na WC in evo čep se je odluščil. Moj me je že prej veš čas spraševal, a gremo, a gremo... Potem pa pridem iz WCja in mu rečem "Ja, zdaj pa gremo!"  V P (rodila sem v Postojni) sva bila okrog 20.00 odprta se mi zdi da 3 al 4 prste, potem pa CTG, klistir, britje, tuš... Tako, da sem prišla v porodno ekrat po 22.00. KAr precej hitro sem rekla, da mi dajo EA ker sem bila itak odločena da bom njo rodila. No, ob 00:36 je piki že jokal.

Upam, da bo šlo tudi tokrat tako hitro in neboleče s pomočjo EA.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
1.12.2009 16:31:22   
anaj22
Shopgirl kako zgleda aminoskopija ti bom lahlo povedala v petek, ko naj bi jo imela.

Kleo, pomoje se ti je res kakšen živ uklešču pa te boli.

Super blondi za povečanje proizvodnje mleka in Mančine pridobljene g

Ninča upam res da čevlčki ne bodo ful zasoljeni, drugač pa naše zdravstvo krije ful malo stavri, oz. si moraš vse sam izboriti, ker ti nihče nič ne pove.

Jaz sem se ful najedla mandarin, no jih imam namen še mal pojet sam mi jih mora možek prinest.

A vsete da jaz tud nisem pomislila kdaj je treba it v P če se začnejo popadki. Ker pri Jaku mi je voda odtekla in sem kar čutila da bo trajal, pa se mi sploh ni mudil v P.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu pikapoka78)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
1.12.2009 17:27:04   
araz
Ojla,

Danes sem pa jest bolj lene sorte, pa se mi do sedaj sploh ni dal nič napisat. Mal prejle sem prišla iz frizerja in sem zdej ful lepauser posted image .
Sem že tolk časa hodila, da sem pa zdej res že mogla it.  Pa še zvečer grem z kolegicami ven. Upam, da me ne bo spanec premagal.

Joj punce blagor se vam, ker se vam že tolk dogaja (vsaj nekaterim). Jest imam pa občutek, da bom ful po roku rodila.
Sicer imam pa jutri pregled in že komaj čakam, da vidim kaj mi bodo povedal. Potem pa še v ponedeljek pri svoji g. in upam na kakšen CTG.

O mandarince, jest jih tud pojem kolker jih vidim. Ponoči ko vstanem grem najprej na mandarine pol pa šele na wc.

A tale amnioskopija se dela vsem v vsakem primeru ali so kakšni določeni razlogi za to. Kolker sem uspela prebrat ni ravno prijetna zadeva.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
1.12.2009 18:14:58   
*nivea
a nobenega dojenčka še?

sem bla na ctg, jutri grem spet.

sem se danes odpovedala sprehodu,ker pri nas ful mrzel veter piha, pa rajši pred računalnikom sedim. ste me zdaj spomnile na mandarine, tak da si jih bom zdaj jaz tud privoščila.

uživajte nosečke in mamice s svojimi zakladi tudi

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
1.12.2009 18:16:46   
anaj22
hej drage moje

tako pa sem dočakala

mi se počasi odpravljamo v rim

voda je odtekla

upam, da se kmalu prične še akcija

lepo se imejte

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
1.12.2009 18:27:51   
ShopGirl
Men je pa dolgčas...moj je mogu podaljšat bivanje v službi user posted image
Sem šla kr mal spat popoldne, za ene pol urce, itak nism mela več nč pametnega za počet. Dons sm moji pikici spraznila eno poličko v kuhinjski omarci, pa noter spravla oprani steklenički in lončke za shranjevanje mleka.

arazuser posted image  za novo frizuro, izhod s prijateljicami in jutrišnji UZ. Upam da se je mala lepo poredila. Amnio se dela takrat, ko G zanima v kakšnem stanju je plodovnica (če je še primerno okolje za otroka). Ponavadi jo delajo po PDP-ju, ko je otrok prenošen. Berem, da se ta pregled opušča, ker obstajajo drugi bolj moderni načini kako preverit kakovost plodovnice. Z amnio vztrajajo v KR...v LJ pa baje ne več.

nivea, veliko sreče na jutrišnjem CTG-ju...mogoče se pa kaj začne dogajat user posted image

anaj22, mogoče pa te jutrišnja lunca preseneti in amnio ne bo potrebna!

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
1.12.2009 18:28:17   
metkara
No, pa bomo zgleda dobili prvega "uradnega " decembrčkauser posted image
anaj22user posted image user posted image user posted image , pa take plane si je delala, kaj bo še jedla naslednje dniuser posted image

Dokaz, da nikol ne veš, kdaj te doletiuser posted image

Držim pesti za čimhitrejši porod!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
1.12.2009 18:28:37   
ShopGirl
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

hudo hudo hudo!!!!

GOOD LUCK ANAJ!

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
1.12.2009 18:31:08   
ShopGirl
Katera bo rodila prva v decembru? 

1. ShopGirl (Blondy, summmer, vagica)
2. Summmer (ShopGirl, Tincy90)
2. Tincy90 (Anuš, Kleopatra)
2. Anuš (Mojca, zalbi) 
3. Neanja duo (vijolca)

3. Anaj22 (araz)

ZMAGA PRIPADA ARAZ - JE PRAVILNO STAVILA NA ANAJ22!!! user posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
1.12.2009 18:32:37   
ammam
Anaj22, no, pa greš. Vidim, da imaš rok 2 dni pred mano. Jaz bi tudi že rada šla...

Jutri imam pregled pri G. A G zdaj vsaki naredi CTG?

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
1.12.2009 18:34:51   
ShopGirl
ammam - ja, naj bi. Na CTG-ju se najlepše vidi v kakšni kondiciji je otroček.

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
1.12.2009 18:36:52   
araz
Anaj zgleda, da se nisem zmotila, ko sem nate stavila. Srečno user posted image user posted image user posted image Naj čimprej mine in da boš kmalu imela svojega sončka v naročju.

Punce luna že deluje user posted image .
Katera je zdej na vrsti?
Shopgirl mogoče boš pa ti user posted image .  Pa hvala ti za razlago o amnio.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
1.12.2009 18:44:41   
ShopGirl
Ojej araz, a misliš? user posted image  Ma nič ne kaže na to... čeprav voda ti pa res lahko kadarkoli odteče.

Bomo vidle kera bo naslednja... user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
1.12.2009 18:54:08   
*nivea

anaj22 srečno user posted image user posted image user posted image
bomo dihale s tabo user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Zajtrk
Michonne RR

Ali vaši malčki zajtrkujejo pred odhodom v vrtec/šolo?

Da (53%)

Ne (29%)

Občasno (18%)

Število vseh glasov: 17

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!