mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonchek mama11..a si že dobila ugg-ice...??? ...men je ta stran kr neki čudna, ker ko sem hotla druge naročit, niso imeli več možnosti pay pal-a WTF??? kr neki..pa majo pa nimajo..pol sem pa na eni drugi strani naročila..sicer malenkost dražje- pa zihr original (sem preučila cel splet)..hahahhaa..pa me že čakajo na carini in jih grem danes iskat V petek sem dobila pošto od carine, tako da bi morale ta teden že biti na nogah . Pa mislim, da mi bodo ravno prav, ker imam jaz nogo 38.5. Pay pal je pa nekaj spreminjal pogoje - sem dobila email od njih, tako da moraš potrditi, da se z novimi pogoji strinjaš na njihovi spletni strani. Original so tudi tukaj - 90% tekstila in čevljev dandanes firme delajo na Kitajskem, zaradi poceni delovne sile in nizkih davkov. Sem bila na Kitajskem 6 tednov in sem videla, kako to šiba. Tudi Uggice delajo tam, te so cenejše, ker jih pošljejo direktno, če gredo pa preko Avstralije, so pa cene višje. Zdravje pri nas - Julija ima še vedno grd kašelj, ampak HB zakašlja samo nekajkrat na dan, čeprav ji dajemo smrekove vršičke za izkašljevanje. Sicer je OK, pa tudi spi zadnje dni ful lepo (saj podnevi je že prej, zdaj so pa še noči skoraj prespane - je 1x, nekje med 3-5h zjutraj in je to to). Danes je celo zjutraj potegnila do 8:15 - sicer ga je od prestavitve ure sračkala in se zbujala ob pol sedmih. Tamara je ful naspidirana, po moje je niti gripa ne bi zaustavila. Ji pa dajem vsak dan eno žličko sirupa za imunski sistem - do predvčerajšnjim Echinax, zdaj pa enega od Medexa, ki ima gor Čebelico Majo. Resno pa razmišljam, da bi nabavila še D3 kapljice zanjo, ker baje vitamin D preprečuje prehlade, nahode, gripo, ipd. Mene nekaj praska po grlu, ampak sem odkrila, da je Propolis v spreju ful dobra zadeva, tako da mislim, da se bom hujšemu ognila. Nova gripa pa - na vrtcu v Škofljici je že, do dislociranega oddelka, v katerega hodi Tamara še ni prišla, ampak to je po moje le vprašanje dni . Zidanje - seveda, če imaš šolde, gre kot šus. Najbolj sva srečna, ker sva ugotovila, da za dela, ki sva jih planirala tja do marca/aprila - to je še grobe inštalacije za vodo in elektriko ter ometi - imava finance. Do takrat se bo še kaj našparalo, tako da bova verjetno kredit rabila šele poleti. Pa še srečo imava, da se nama res nikamor ne mudi in si lahko urediva tako kvalitetno, kot sva si vedno želela. Ni hujšega kot kompromisi zaradi financ, ki te potem morijo še po selitvi. A sestra že zida, Sonchek? GB, lepo, da si se javila, pa občudujem, da ti je zneslo pri tem dolgotrajnem obisku... Tintin za selitev. Je ful dela -pakirat in odpakirat, ampak boste pa na svojem, lepšega pa ni. Ninočka - glede grizenja - Tamara je imela v vrtcu tovrstne popadke nekje začetek oktobra. Jaz sem ji pridigala na vse pretege, pa mi vzgojiteljica en dan reče, da nič več ne grize. In sem rekla, da najbrž zato, ker sem ji ves čas govorila, da se to ne sme... potem mi je pa rekla, da ne, da je to zato, ker so ji pokazali, kako grizenje boli - fantku, ki ga je ugriznila, so dovolili, da jo je ugriznil nazaj, se je zjokala in od takrat ni več grizla. Najprej me je kar nazaj vrglo ob takšni metodi, ampak delovala pa je. Tabi, tvoja dva sončka sta si pa ful podobna - sploh ne moreš zgrešiti, da sta bratec in sestrica. Torti pa - kaj naj rečem, se vidi, da je mamica profesionalka . Nicolina, kaj si izvedela pri zdravniku - sezonska ali prašičja? Kakorkoli že, upam, da se počasi že pobiraš. Scuba, midve s Tamaro pa po novem naslednjo soboto ne moreva več. Imajo obrtniki za otročke 5.12. ob 9h Miklavža... razen, če se zmenimo za popoldne. V petek dopoldne sva bili z Julijo na knjižnem sejmu. Jaz sem ful uživala, čeprav sem spet nabavljala samo otroške knjige. Odkar imam mularijo mi je denarja škoda zase, za njiju bi pa nabavila vse... Je bila ful pridna, hrčkala v kengurujčku, tako da sem lahko pregledala vse štante. V soboto popoldne sva šli s Tamaro čofotat po lužah - anorak jakna in hlače, ki sem jih spomladi nabavila v Hoferju so ful super. Pa še nove podložene dežne škornje ima, tako da sva bili zunaj uro in pol, pa so bile nogice vseeno suhe in tople. Sprehodili sva se še do gozda in nabrali liste, ki čakajo na naslednji deževen dan, ko bova risali drevje in mu nalimali listje. Včeraj popoldne sem pa s Tamaro šla kar na igrišče v šoli, pa sva se ful lepo imeli. Sploh ne morem verjet, da gre mula mala že čisto sama na ta velik tobogan (začne se višje kot sem jaz, bi jo morala ornk dvigniti na glavo, da bi jo posadila nanj) in meni nič tebi nič spusti brez pomoči. Sicer pa - ful govori o barvah - moram preveriti, če se to učijo v vrtcu - najraje ima zeleno, sicer pa spozna še modro, rdečo in rumeno. Pa najbrž so se učili tudi okuse, ker mi ves čas razlaga, kaj je sladko, kislo in grenko - mimogrede, grenko je vse, česar ne mara jesti . Zadnje dni se ful sama slači in oblači... ponavadi žal narobe . Tako da sem rekla, da je potrebno tole izkoristiti in jo naučiti, da se sama obleče in sleče. Bi jo morale videli po včeraj zjutraj. Je bila tiho kot rit, ampak očitno že nekaj časa budna, moj je šel na stranišče in je slučajno slišal šušljanje iz sobe. Ko je odprl vrata je videl, kako s poličke vleče igrače v posteljo, na sebi pa samo med nogami odpet bodi - slekla si je spalno vrečo, spalni pajac, odpela bodi, slekla pleničko in se igrala . Najbrž naju ne bi poklicala, dokler se ne bi naveličala ali pa bi jo pritisnilo na stranišče. Toliko od mene, grem malo pospravljat, dokler Julija še pančka, potem ji grem pa skuhat pire krompir in kumarično omako. Izgleda, da tudi z njo ne bo težav pri hrani, čeprav tako rada kot Tamara pa ne je. Trenutno najljubša zelenjava je špinača, čeprav je tudi rdeča pesa včeraj kar šibala.
|