mama11
|
Barika, kako je kaj, ste pri vas že zdravi? IZVIRNO SPOROČILO: ajtak naceloma je ful ubogljiv Tamara pa vedno manj, ravno danes zjutraj me je prav razjezila, ker je bilo vse ne - od umivanja zobkov, do oblačenja jopice, itd. Zato smo začeli prakticirati kot - ko ne uboga, gre za 2 min v kot (smo malo kopirali od malih vragcev). Bo enostavno morala postati bolj ubogljiva, sicer bomo doživljali živčne zlome, ko bom šla nazaj v službo in zjutraj ne bo časa za hece. Tintin, je morfologija že mimo? Vse OK? Glede cepljenja proti gripi pa - vsak mora presoditi zase, pri tem, da te že daje išias, pa da si noseča, je tvoja odločitev kar smotrna. Kanarka - glede spola otroka je lahko 100 % samo amnioskopija ali pa ko pade ven . Ful mi je bilo grozno brati glede vrtca, me pa veseli, da imaš pri sebi razčiščeno, kako in kaj - edini način, da preneseš takšne preizkušnje. Joj, tole z zastrupitvijo in avtom je pa groza. To pa DEFINITIVNo nista bila tvoja dva dneva. Glede črne redkve - pa naj ti jo mami prinese zdoma. Saj je v bistvu korenina, ki drži ful dolgo, če jo imaš na hladnem in temnem. Glede tasta in tašče ne vem, kaj naj ti napišem. Je ena izmed bolj groznih novic, ki jih lahko dobiš... Vse najboljše z malo zamude še Timonu Žirafa, tole s kolegico je pa grozno. To se ponavadi zgodi, ko začne odpovedovati posteljica, kajne? Ampak saj so tudi pri nas proti koncu pregledi pogostejši - pri moji G sem bila do 34. tedna na 4 tedne, potem na 2. tedna, od 38. tedna tedensko, potem pa teden dni po roku v P, kjer si pa vsak drugi dan na pregledu do velikega dogodka. Mishika, ful hvala za recept, sem si ga pribeležila - kako pogosto si mu pa dajala -samo pred spanjem ali večkrat na dan? Sicer - kot zakleto - sta dva dneva po mojem jamranju obe nehali kašljati kot bi odrezal - ampak naslednjič bo pa tole namesto trpotčevih in slezovih sirupov. Če se ti da, pa obesi še kakšno fotko na RR, da jo lahko vidimo ne-FB-jevke. Tanayya - potem se pa zmenita z Roziko za kakšno kavo v Intersparu na Viču, pa priletim še jaz. Glede "biti samski" - boš našla, boš našla, res pa da ni lahko. Jaz se še spomnim, ko sem bila pred kakšnimi 10 leti dve leti samska. Prvo leto mi je bilo ful super, sem uživala kot hrček, da nisem odgovarjala nikomur za svoj čas, da se mi ni bilo treba nikomur prilagajati. Potem sem pa začela iskati in je - ob kar pogostih zmenkih - trajalo dobro leto, da sem našla tistega pravega. Ob tem, da imaš Taja, je to seveda težje, ker si omejena s časom. Ampak bo, dokler imaš pri sebi razčiščeno, kaj točno iščeš, boš to zagotovo prej ali slej tudi našla. Glede Kitty pa - prav super je, Tamara zdaj še bolj uživa, če jo imam v naročju, ko vas berem Nicolina - ojoj, samo da je za vami. Tole z bolnico je tudi meni ostalo kot nekakšna mora v spominu, pa je tam spal , ne jaz. Sonchek, kdaj so pa tebe sekirali glede teže - pri Neli ali tokrat? GB - samo, da so tvoje muke mimo. To glede hvaljenja drugih otrok, mi je pa znano - ko še nisem imela otrok, mi je bilo kakršnokoli pretirano hvaljenje itak odveč, zdaj si pa mislim, da je tisti, ki to dela, ful nevzgojen. Pretirana hvala nekega otroka (ki ni prisoten) v prisotnosti staršev drugega otroka, je način kritiziranja le-tega otroka oz. ponavadi njegovih staršev. Glede razločnosti govora mislim, da si se ful prehitro zasekirala. Naši pikci in pikice so stari šele 2 leti, napotnice k logopedu pa običajno pišejo šele pri treh letih, z izjemo jecljanja. Glede pediatra in pregleda za sluh pa tudi - pediater je najbrž hotel tebe pomiriti, ker je videl, da se sekiraš glede razločnosti govora, in ti je zato predlagal pregled sluha. Pregled sam po sebi ni slaba ideja, pa tudi nič bolečega ni, ni pa zato nobene potrebe, da se vnaprej sekiraš. Če bi Tianna imela resne težave s sluhom, bi ti to že zdavnaj opazila. Fotke so pa ful krasne, še posebej tiste v vilinski oblekici Žirafa - da se ne boš vnaprej preveč pripravljala - to sem jaz delala pri Tamari, potem sem pa čakala 9 dni čez rok, pa še takrat so mi sprožili, ona bi najbrž še kakšen dan počakala. Kanarka, ful lepo je brati, da se je Sara navadila vrtca . Pa na smeh mi je šlo ob branju razpleta z avtom . Pa ne iz zlobe, samo spomnila sem se, da sem jaz enkrat v večjem trgovskem kompleksu v Ženevi tako parkirala avto, da ga nikakor nisem našla - hotela sem že klicati policijo v prepričanju, da ga je kdo ukradel, potem sem pa le šla peš ven in nazaj noter točno tako, kot sem pripeljala z avtom... in ga seveda b.p. našla. Kaj naj še povem - Julija je bila včeraj cepljena. Niti opazila ni nič. Velika je 68 cm, tehta 7.870 g, ima tako lepe modre učke, da je sestra poklicala še kolegico, da jih pride pogledat . Pridna je ful, ogromno prespi, tako da imam jaz za te praznike napečenih že 5 vrst piškotov in božični sadni kruh - še ingverjevi in cimetovi mi manjkajo, pa domači prijatelj, potem smo pa s peko zaključili. Aja, pa predvčerajšnim je dobila zgornjo desno enko, leva bo pa vsak čas prebila dlesen. Tamara, hmm. Zgodba zase. Zelo odločna in trmasta, v bistvu ne gre več z ukazi, ampak ji moram razložiti, zakaj mora kaj storiti, potem pa običajno uboga. Kolikor mi požre časa in živcev, sem pa vseeno zadovoljna, da ni preveč vodljiva. Takšen otrok sem bila jaz, nikoli v nadlego, nikoli ornk nagajiva, pa sem se morala kot odrasel človek učiti, kako doseči to, česar si želiš, če si je to potrebno izboriti. Moram pa povedati eno štorijo iz vrtca - v skupini so 4 fantki in 10 punčk, seveda naša prijateljuje izključno s fantki - in to tistimi naspidiranimi kot je ona sama. V ponedeljek sem jo odpeljala v vrtec, ji dam poljubček, odprem vrata, da gre noter - in otroci so že za mizo jedli zajtrk (ponavadi jo pripeljem direktno na zajtrk, med 8-8:30, ker se zjutraj raje crkljamo doma glede na to, da sem na porodniški). Ko jo zagledata, od mize takoj vstaneta njena najljubša kompanjona, pritečeta do vrat, jo primeta vsak za eno roko in jo odpeljeta k mizi. Sem najprej mislila, da bom na tla padla od smeha... potem sem pa pomislila, da mi čez kakšnih 10-15 let niti malo več ne bo šlo na smeh. OK, zdaj pa šibam naprej pospravljat, dokler pridno dete še spi.
|