Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:02:52
|
|
|
|
lake
|
Mislm da je to še vedno normalno, če nima preveč napetga trebuščka.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:03:53
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ majana79, pa zakaj se ti pa J tolk zbuja, a lakota, al ima kr skos nočne more, al kaj? Ma naš se zbudi samo ko je lačen, pa mogoče kdaj še vmes, preden končno zaspi, pol grem sam tam, pa ga pobožam in pripovedujem, da je treba ajat, da bo spočit, in se lepo igral jutri,...pa je do zdaj še skos zaleglo, hvala bogu. Včasih mam občutek, da me res popolnoma razume, kaj mu govorim...k pol nardi, tako kot pričakujem od njega. Ob 23 se zbudi in je lačen, ker mi čist izprazne joške, tolk močno pa dolgo vleče. Potem se spet na vsake 3 ure pa niti ni več tolk lakota, ker manj poje, ampak ga ponavadi kaj matra. Ga napenja al pa kej podobnega. Včasih pa enostavno kej sanja in ga čist iz tira vrže. Jaz pa sredi noči nimam energije za kako božanje in ga samo popokam v veliko posteljo... Danes je pa po moje siten tut zato, ker ni že dolgo kakal in ga vse to muči. Ne vem zakaj gre tako nerad spat.... Moram res tisto knjigo prebrat, če je kak pameten nasvet notr.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:05:03
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: lake Mislm da je to še vedno normalno, če nima preveč napetga trebuščka. Se mi ni zdel, je imel kdaj že hujše... Bomo videli kaj bo jutri.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:07:26
|
|
|
|
lake
|
Probej s kakšno umirjeno glasbo, recimo klasiko. Tajo čez dan to pržgem ko je zaspana, pa noče zaspat, in jo okol nosm. Ponavadi ma učinek.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:07:36
|
|
|
|
pokica_
|
slive so nam še zmeraj pomagale, res..mi pa zdaj ko jemo GH kakamo po 2x dnevno.
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:08:55
|
|
|
|
pokica_
|
grem v mižule, lahko noč!
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:12:40
|
|
|
|
lake
|
Pokica, lahko noč. Taja kaka na dva dni, in to čist trdo.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:15:54
|
|
|
|
Tanja_
|
Večer! Midva sva gledala eno kriminalko in zdej mi je prou bedno it spat-me je strah.Taki filmi niso zame... majanči Sej bo zrastu, pa bo bolš, boš vidla. Drugač pa pri GH je pomembno, da dovolj spijejo, da potem lahko kakajo.Slive bi skor mogle pomagat.Glede spanja pa-meni je ful koristen nasvet, ki sem ga prebrala v eni knjigi, da ko otroček postane siten za spat, da se menca in joče, da ga ne smeš animirat ali pa okoli nosit, ampak samo pustit da zaspi. H. se tud zadnje dni čez dan upira spanju-se že ful menca in zeha,ko jo pa nesem v postlco, pa joka. Ampak ji pač parkrat dudo popravim, mal jo pobožam in zaspi.Za zvečer smo pa uvedli rutino-kopanje, pol jo v čisti temi podojim in potem jo imam še kako miuto v naročju-se ponavadi čisto umiri-in jo nesem v njeno posteljico. Tudi, če ne zaspi takoj, nikoli ne šrižigam luči, ampak samo dudo poravim in vedno hitro zaspi. Rutina pri nas ful pomaga. Glede glutena-v pete je prvič dobila gresovo kašico in Plazmon piškote z glutenom. Jutri pa telovadba lake A si kej razmišljala, boš hodila, če bo kul?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:18:31
|
|
|
|
petra a
|
IZVIRNO SPOROČILO: lake Jst sm izpod tuša, nohte sm si tud zrihatala, tko da sm zdej nasplošno lepa . se pridružujem
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:23:03
|
|
|
|
lake
|
Ja sm razmišljala, bom vidla kako bo jutr, pa če bo Taja sodelovala. A bi šle midve z enim avtom, ker vprašanje kje se da tam parkirat.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:26:30
|
|
|
|
majana79
|
Hvala punce, bom probala še z glasbo. Rutina... Moram pogruntat kaj mu paše in kaj ne, ker včasih res brez problema zaspi, druge dneve pa tako kriči da je ves moker in takrat ga enostavno vzamem v naročje, ker ga ne morem poslušat, ker se res dere. Mogoče je bilo danes tudi krivo da se mu je ful dogajalo čez dan in tega ni navajen. Bomo videli kaj bo jutri Zdaj sem šla pod en doooolg tuš (enkrat lahko pozabim na ekologijo ) in je pasalo. lake, Tanja, na kako telovadbo pa greta?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:28:26
|
|
|
|
PapuaNG
|
Jst sm tut opazla, da bolje spi, če mi ne zaspi na joški pa če ne nucam dude, ampak sam zaspi. Vse lepo in prav, če bi bilo to vedno mogoče izvest. Danes je bil en trenutek še čisto zbujen, drug trenutek je pa že spal in ga ni zbudilo niti prestavljanje v posteljico. Kakor sem brala v tisti knjigi, je pomembno, kako otrok zaspi, ker si zadnjo situacijo zapomne-torej če zaspi na joški in vmes, ko se zbudi, joške ni zraven, se začne jokat. Naj bi se vsi otroci ponoči zbujali, a praviloma tudi nazaj zaspali v kratkem času. Torej-otrok naj ne bi zaspal na joški (flaški itd...), ampak sam v posteljici, tako se ne bo ustrašil, ko joške, flaške itd. ne bo zraven, ko se zbudi. Ista fora je z dudo-če zaspi z dudo, pa mu vmes pade ven, jo bo iskal, ko se zbudi. In ja, rituali so pomembni,....kopanje, mirno okolje...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:29:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Se mi ne da pisat... Tale otrok me bo ugnobil daj mu za pit frutkov jabolček-kamilica ali pa tistega z grozdjem,... pospeši prebavo. Urbana je po začetku uvajanja z GH tudi zaprlo za tri dni pa ni imel nič napetega trebuščka, spal pa je tudi bolj nemirno in zbujajoče se (še bolj kot sicer), ko pa je kakal, je bilo blato kar kompaktno. pokica_ Urban tudi že poje kakšno glutensko zadevo (gres, prepečenci, piškotek,...) danes sem mu pa zmiksala rižek in piščančka (z malo dodanega mleka... sem dodala kar žličko, dve alpskega mleka) - je jedel z enim velikanskim nasmeškom na obrazu! me sili na kašljanje... Papua, pri nas je v navadi, da sami pokličejo, če bi bilo karkoli narobe z urinom ali krvjo. ampak za vsak slučaj jih pa le pokliči. je s Svitom že kaj bolje? mogoče mu pa le zobki nagajajo,...? grem počasi v mižule mažule... moram prestavit še Oskarja, ki je zaspal na moji strani postelje. kljub občasnim dvigom mojih nervov sem zelo zelo hvaležna, da ga imam... pa tudi Urbana. oba: moja moja . saj vem,... čez kakšno urico bom že... grem spat. lahko noč vam želim in prijetne sanje! (KatMat a uživaš? no, le daj! jutri pa obnovo filma, prosim )
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:32:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Papua, pri nas Urban zaspi brez dude, brez joške,... edino včasih objame kužka, ki pa ga ima ob sebi vso noč, a vseeno se zbuja... evo, zdajle.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:32:53
|
|
|
|
Tanja_
|
Ja papua, to sem tud jaz brala, da vsi dojenčki, ko se vmes zbujajo, preverjajo, če je vse tako, kot je bilo,ko so zaspali. Zato sem jo jaz že od vsega začetka v posteljico odlagala tudi če ni še spala.Je pa tko,da sigurno niso vsi otroci enaki in mogoče je H. taka, kot je opisano v tej knjigi, Jure naprimer je pa čist svoj in zanjga pač veljajo drugačna pravila. majana na Igrivo vadbo za dojenčke greva. A se nama pridružiš?Če ne boste več na plavanje hodili seveda. Prvo uro imava zastonj, ker sva tisto knjigo kupili, potem bomo pa vidli za naprej. Jaz bom najbrž kar hodila s H., ker sem zdej vidla, da ji ful pomaga, če mal telovadim z njo... lake lahko greva z enim avtom. Sej lupinici bi mogli it obe v mojega?Tko da loh jaz peljem.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:34:53
|
|
|
|
lake
|
Majana Naročile sva knjigo od Andreje Semolič igriva vadba z otrokom, in dobile eno uro telovadbe pri njej zastonj, tko da greva jutr z najinima na telovadbo. Je fajn knjiga, pa pomoje se bova še bolj naučile če bova to tud direkt probale.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:36:18
|
|
|
|
Tanja_
|
Nočko punce! Sladke sanje!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:37:11
|
|
|
|
lake
|
No super, se pol slišva jutr pa se zmenva. Ubistvu niti ne vem čist dobr kje to je. Bom vzela GPS
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:40:33
|
|
|
|
Anonimen
|
zdaj pa res hitim,... vsaj za kakšni dve urici bo mir. sem ga danes pokrila z dodatno odejo, če bo kaj drugače spal. ali kaj verjamete v feng shui spalnice, spanja, v bioenergijo prostora,...??? na morju, se mi zdi, je bolje spal... se je sicer tudi zbujal, a ne toliko...??? lahko noč, zdaj pa zares!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:44:54
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja ali kaj verjamete v feng shui spalnice, spanja, v bioenergijo prostora,...??? na morju, se mi zdi, je bolje spal... se je sicer tudi zbujal, a ne toliko...??? V energijo ja, sem dala to uredit preden sva se dokončno vselila in imamo vsi trije postelje na ok mestih. Drugam jih itak ne bi mogla dat lake, Tanja, sej sta mi že govorili o tem pa sem pozabila Bosta povedali kako je, pa bomo videli, zaenkrat bomo probali še s plavanjem, s tem da jutri ne gremo. Vas jaz tudi zapuščam, lepo spite vsi Nočko
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 29.11.2009 22:50:06
|
|
|
|
lake
|
Lahko noč!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 30.11.2009 7:50:45
|
|
|
|
Dudica1
|
dobro jutro Maj še spi,čakam da se zbudi da pojeva pa greva v nkd trgovino pogledat k sm vidla da imajo ene stvari od mojstra mihca. Drugače sem pa pri zajtrku... kati kako je blo??
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 30.11.2009 8:12:26
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro, O. spi, T. pa doma ker je ponoči zakuhal. Zdaj je že dobro, ampak je preventivno doma, da vidimo kaj se bo izcimilo. Spali smo dobro. Danes imam JUST- ovanje, če katera kaj rabi
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 30.11.2009 8:17:02
|
|
|
|
majana79
|
Jutro! Eno dojenje sem dejansko prespala, se ga ne spomnim, potem je bilo pa samo še eno na sporedu Lina, še dobro da si spet napisala za Just, ti pustim ZS A katera od naših babušk pride?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 30.11.2009 8:39:26
|
|
|
|
Tanja_
|
Jutro
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?