Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:04:09
|
|
|
|
gigi1
|
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1 Gigi čist odvisno od ure..... Pa ob tej uri?
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:06:51
|
|
|
|
sonček33
|
Babe žabe živjo. A smo fajn... Enkrat ko bom velika, pa tudi jaz srečam vse vas... Vam moram povedat, da je danes moj sinko naredila 10 samostojnih korakov. najprej sploh nisem dojela, ko je kar naenkrat prišel iz enega konca dnevne k meni na kavč. Bravo mali moj.
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:10:56
|
|
|
|
Klavirka
|
Drage ženske, rabim en nasvet. Nujnooooo!!!! Odkar jemljem Prometrium mi je slabo in vse kar pojem mi gre ven. Že 6 dni. Ponoči imam tudi vročino že par dni. Zato sem popolnoma brez energije. Že nekaj dni jem le prepečenec in pijem vodo, od včeraj še Radensko, ker jo je Reš priporočil. Pa vseeno moje telo vse izloči Reš je rekel, če ne bom prenesla niti prepečenca naj nekaj časa nič ne jem!!? Ampak kako bom živela brez hrane, pa ne vem kako bodo mala dva preživela v meni, če nimam energije popolnoma NIČ??? Ima mogoče katera podobne izkušnje? Kaj bi ve naredile v mojem primeru? So še kakšna druga zdravila razen Prometriuma? Hvala, ker držite pestke za moja Mismis, test moram delati pa 6.12. Lepo da tako skrbiš in dopolnjuješ naš seznamček Prosim vas za kakšen nasvet punce, saj R. nič ne pove.
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:13:04
|
|
|
|
nellika
|
Tiki55 - rezultati so okrog 12 ure, tako je meni rekli!!! ter veliko sreče jutri, da povejo čimlepšo beto! mismis - sma že dve, ki hodma ponoči lulat , in to ne samo enkrat - nisem tega navajena! in kako se počutiš? še malo pa bomo zares lulale , drug teden bo hitro tu! pa kaj nas je! n74 - držim pesti za večjo beto september1 - čimvečjo beto!!!! Aljonka - čestitke za 7 celic! naj se jih čimveč oplodi, ter te pričakajo čimlepše! kako se pa kaj počutiš? Meni pa se zadnja dva dni zjutraj tako moti, kot da bi čez noč okoli hodla in ga žingala! pa v želodcu mam tak čudn občutek. punce uživajte danes!!
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:32:01
|
|
|
|
Anonimen
|
september, čestitke!!!!! Mirno in lepo nosečnost ti želim!! kiwi, super za !! Lepo ju grej, čez 14 dni pa nalulaj en lep plusek!! barbi, misli na stran!! Jaz verjamem, da bo +!! fargi, ne se sekirat zarad takih butastih komentarjev! aljonka, super za 7 celic!!! Tokrat bo, boš videla!! klavirka, čestitke za , pa čeprav sta morule! To ni nobena ovira, tako, da misli pozitivno!! biba, a vidiš da bo??
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:37:22
|
|
|
|
biba77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klavirka Ampak kako bom živela brez hrane, pa ne vem kako bodo mala dva preživela v meni, če nimam energije popolnoma NIČ??? Ima mogoče katera podobne izkušnje? Kaj bi ve naredile v mojem primeru? So še kakšna druga zdravila razen Prometriuma? Klavirka, če bo res samo kak dan, potem pikicam čisto nič ne bo škodilo, če boš manj jedla. One si vzamejo same iz "tvoje zaloge". Prometrium pa je v postopku pomembna podpora! Podobna zdravila so, a vprašanje, če bi imela enak učinek na tvoje počutje ali ne, oziroma, bi jih verjetno dobila predpisana, ne? Če ti je Reš tako rekel, ga pač ubogaj. To je trenutno stanje in ne bo 9 mesecev tako. Žal mi je, da imaš take slabosti, a minejo, verjemi. Ali bodo pa manjše in se jih boš navadila. To se mogoče noro sliši, ampak jaz vem, ker sem v prvi nosečnosti bruhala do konca, 4 dni pred porodom zadnjič. Drži se! Lp, biba77
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:40:53
|
|
|
|
gigi1
|
Sonči pa smo shodili . Jupiiiii Klavirka Prometrij je naravni progesteron. Obstaja še utrogestan in Dabroston, ki je sintetičen. Utrogestan se jemlje isto kot Prometrij, Dabroston se jemlje oralno. Če ti je že tako slabo ne verjamem, da ti bo Dabroston kaj boljše naredil. Lahko pa probaš. Tvoj osebni zdravnik ali ginekolog naj ti napiše recept. Eno je pa res, da se oralno ne absorbira toliko progesterona, ker ga želodčni sokovi uničijo. Morda si pa kakšno trebušno gripo fasala. Zaradi vročine se mi sploh zdi, da je velika verjetnost tega. Pejd se pokazat osebnemu zdravniku. Ko se Prometrij jemlje vaginalno naj ne bi bilo zaradi tega kakšnih slabosti. Za otročka pa ne skrbi. Sedaj se itak tvori rumeno telesce (to se tvori še od vse zaloge, ki jo imaš) in otroček prvih 12 T črpa hrano iz rumenega telesca. Šele ko posteljica prevzame svojo funkcijo je pomembno kako se prehranjuješ, ker je takrat direktno povezan s tabo. Trenutno pa tvoja prehrana nič ali tako malo, da je zanemarljivo upliva na zarodek. Nelika držim pestke, da so to dobri znakci
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:45:05
|
|
|
|
atina1
|
Zdravo Punce! Danes sem delala test in se mi ni nobena črtica pokazala, niti testna. Delala se Baby Chek mini. Naredila sem ga tak kot piše samo da sem držala malo več kot 15 sekund not. To pomeni da je neveljaven, ne? al še lahk enkrat nlulam, hehehe malo noro, ampak se mi zdi da če ni nič te bi še mislim da lahk enkrat LP
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:49:10
|
|
|
|
pikovit
|
O moje nosečke to be .Kolk vas je To bo otrok.Saj je že čas .Čisto vsaki želim da veliko lulate,vam je slabo,slabo spite......To naj bi bili nosečniški znaki.Naj se vam uresniči vse to
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:49:43
|
|
|
|
biba77
|
Atina, kar ponovi test. Pa ni treba 15s čakat.
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:51:04
|
|
|
|
Klavirka
|
Biba77, hvala za odgovor! Si prav hitra Ne bi skrbela, če bi le manj jedla, ampak nič ne jem R. je rekel da le pijem vodo, če mi bo šlo vse ven. Prepečenec in voda ni skoraj nič, pa še to mi gre vse ven. Ne vem, ali naj danes res pijem samo vodo? Ni problem le slabost, ampak to da nič ne morem jesti, imam vročino ponoči, ves čas krče... slabe volje sem od danes, kar na jok mi gre Zgleda, da ne prenašam dobro tega Prometriuma kot ve. Kaj mislite ženske, je boljše da kaj malega pojem, pa tudi če se vse izloči ali naj res živim na vodi? Hvala za pomoč! Klavirka
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 10:59:09
|
|
|
|
Klavirka
|
Gigi1, hvala za odgovor. Ste prav široko in jedrnato obe z Bibo napisali Res ste ene !!! Mi je kar malo lažje... zato ker vam pišem in ker mi pomagate punce. No, bom bolj potpežljivo počakala in upam, da se bom prilagodila temu prometriju. Ne vem edino kako bom v službo odkorakala. Upam, da bo boljše čez par dni. Pozdravček punce!
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:07:59
|
|
|
|
gigi1
|
Atina test je neveljaven. Ponovi vajo in nalulaj Klavirka, ko sem jaz imela trebušno gripo ni čisto nič ostalo v meni. Potem sem pogruntala, da če pijem vodo po požirkih (na vsakih 10-15 min en požirek) mi le ta ostane notri. Jest sem pa začela bobi palčke. Po malem. Potem se je počasi uredilo. Mislim, da nima smisla, da se forsiraš s hrano. Če kaj poješ in potem bruhaš, gre tudi tekočina iz tebe. Torej...probaj počasi. Držim pestke, da boš kmalu boljša in res se pejd pokazat k osebnemu zdravniku.
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:08:30
|
|
|
|
sapi
|
Dobro jutro punce moje ... tile odgovori in navijanje bodo malo pozni a vseeno iz srca ... žiži najprej tebi ... toliko ampak res toliko sem vesela zate, da te je tvoj borček počakal, pa še tak lepotko, da tokrat bo zagotovo uspelo boš videla ... ves čas mislim nate ... gasilka superca za plusek ti nosečka ... mismis ja sedaj sva doma tudi povedala in seveda so bili vsi veseli ter moja stran presenečena, ker je uspelo naravno (od mojega ne vedo, da sva v postopkih). Sva jim pokazala filmček in so se vsi topili. Tašča nama je kar posteljico za bebiko kupila sva bila čisto šokirana. Ja veselje in samo veselje saj so dolgo čakali a ne. n74 kolk sem vesela za tvoj plusek prvi korak je že mimo sedaj močno stiskam pesti, da ostane pri tebi ti res privoščim, da bo tokrat uspešno ... aljonka super rezultat ... september čestitke ... biba pri moji sodelavki je bilo tako, da ko bi morala v naravnem ciklu dobiti M se je ulilo kot pri normalni M. Je mislila, da je vsega konec potem pa se je naslednji dan ustavilo in sedaj ima frčafelo staro že 2 leti. So ji prav tako vstavili samo 1 zarodek. Tako, da je še upanje držim pesti. KIWI končno imaš pikici pri sebi pa še dve lepotički ... Barbi moje slabosti so bile takšne kot ti opisuješ, če je bil želodec prazen ni bilo ok, če je bil na pol prazen tudi ne, če je bil poln spet ne vendar ni bilo hudo, bruhala nisem je pa res, da se je vse skupaj pri meni začelo tam okoli 7 tedna .. Pa gotovo sem še katero pozabila ... pa čestitke vsem številnim nosečkam še enkrat pa veliko sreče za trepetalke ...
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:10:00
|
|
|
|
biba77
|
Ja, Klavirka, mogoče bi ti kak izotoničen napitek pomagal, ampak vprašanje, če ti ne bi ravnotako bilo slabo in bi bruhala. Poskusi samo z vodo in proti večeru kako skorjico. Ali kak nesladkan mlačen čaj proti slabosti al kaj kar pomirja želodček (čaji za dojenčka). Ampak blage in mlačne... Saj bo... Pa, strinjam se, da je bolje ne jest kot pa jest in bruhat. Pij, hrana pa le, če ti ostane v želodcu. Bobi palčke so svete...
< Sporočilo je popravil biba77 -- 23.11.2009 11:12:45 >
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:30:32
|
|
|
|
atina1
|
Babe moram vam povedat da tisti test kaj sem ga malo prej delala je po 15 minutah pokazal dve črtici , sicer nosečniška črtica je bla bolj močna kot testna. Jaz sem tak vesela da ne morem niti dihat . Ja bom pa še jutri zjutraj enga naredla . To je moj prvi postopek in sploh ne morem verjet. HVAAAAALA VAM PUNCE za vzpodbudne besede, ki ste mi jih dajale. Ne vem kak se bom zdržala pred taščo in pred tastom, da nebo spet razočaranje, ker je bilo že tak da sva takoj povedla potem pa , je najin angelček šel v nebesa. Punce zdaj jočem ko mali dojenček. LP
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:34:17
|
|
|
|
Aljonka
|
biba77 - me veseli da si ok še mal pa nas boš tud ti obvestila o visoki beti komaj čakam sonček - no še malo pa ga boš lovila po celem stanovnju klavirka - ja ti bogica drži se sej ne more več dolgo trajat. nellika - na momente me še mal zbode drugač se pa super počutim. čuden občutek v želodcu naj bi bil pa dober znak a ne? suzi - ti si pa tolk opitimistična za me da sem ti začela kar verjet Verjamem pa tud da boš tud ti v letu 2010 dočakala svoj
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:37:51
|
|
|
|
lučka 25
|
Klavirka, jaz sem v nsečnosti fasala hudo obliko rotavirusa. So mi rekli, da naj me ne skrbi, da ma telo dovolj zaloge za dojenčka. Da pa je res bolje, da nič ne jem, oz. kot nosečnica le bobi palčke ali prepečenec. Poleg tega sem jedla oglje (ga dobiš lahko v kapsuah) pa čaj iz suhih borovnic, s tem da sem morala borovnice pojesti. In to sem delala tako, kot ti je že gigi rekla. Na vsake 5 minut sem naredila en požirk, pa mal borovnic pojedla in kakšno bobi palčko (ker le te majo tudi sol, ki ti jo primankuje). Nikakor pa ne piti kakšnioh kamilic in baby čajev za pomiritev, ker ima sedaj vse to kontra učinek, ti bo še bolj razdražilo vse skupaj. Tako je meni svetoval zdravnik, v lekarni,... Poleg tega sem pa potem na silo (s težavo) popila še eno mešanico, za pridobitev hranilnih snovi, ki jo morajo popiti ljudje, ki so dehidrirani. Vse to pa velja za kakršno koli bruhanje, slabost - ne samo za rota virus. Upam, da sem ti kaj pomagala.
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:42:42
|
|
|
|
gasilka
|
tiki55 rezultat zveš tam okrog 12h. Ta čas moraš urediti nekatere stvari v leonišču sej ti vse povejo kako in kaj. september1 kako je bilo? Mene čaka jutri test sem kr mal nervozna ,čeprav je doma pokazal velik +
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:47:07
|
|
|
|
Buska
|
bla zjutraj pri Resu - nismo zacel z enekcijami -> mora biti mal mocnejsa ... tko, da bomo se mal pocakal (zarad PCO mam izcedke na zacetku) .... jao jao ......
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 11:54:45
|
|
|
|
Fargesia
|
dobro jutro!!! ja...sej vem da je pol dneva že mimo...je moj na bolniški k ma vročino in sva mal potegnila spanec...
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 12:04:00
|
|
|
|
zarja1
|
IZVIRNO SPOROČILO: atina1 Babe moram vam povedat da tisti test kaj sem ga malo prej delala je po 15 minutah pokazal dve črtici , sicer nosečniška črtica je bla bolj močna kot testna. čestitke!!!!!
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 12:12:49
|
|
|
|
mića
|
hvala lepa n74 za odgovor jaz sem imela ze vse preiskave od hsg,laparoskopije histeroskopije pregled hormonov mož spermiogram 2x iui ze 4 leta zdravljenje v leonišču za neplodnost vsi rezultati ok mi pa se vedno na zacetku dr sploh noče slisati za ivf ker je kao vse ok z nama zato razmisljam sedaj za samoplačniski ivf ker ne vidim drugega izhoda saj si res zeliva postati starsa ker ta leta samo tečejo midva pa se vedno na začetku hvala se enkrat za tvoj odgovor lep pozdrav
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 12:45:31
|
|
|
|
BarbiG
|
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1 IZVIRNO SPOROČILO: atina1 Babe moram vam povedat da tisti test kaj sem ga malo prej delala je po 15 minutah pokazal dve črtici , sicer nosečniška črtica je bla bolj močna kot testna. čestitke!!!!! Čestitke tudi z moje strani.
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 23.11.2009 12:47:44
|
|
|
|
atina1
|
Hvala vam
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?