Pikicapokica6
|
Lepo pozdravljene, zmajčice moje. Po zelo dolgem času sem si končno vzela čas, da malo poročam o nas, no predvsem o naši Žani. Čas brzi kot ponorel in iskreno povedano, ne vem več, kdaj minevajo dnevi, tedni.....Ker je to čas bolezni, je naša tavelika punca veliko doma, tako da imam noro hišo, saj obe zahtevata veliko pozornosti, jaz pa sem samo ena . No, saj veste, kako je to. Najprej, da ne pozabim, naše mere. Sem vidla, da tud za prejšnji mesec še nisem sporočila mer. Mer za 4. mesec nimam, ker smo cepljenje takrat prestavili zaradi bolezni. 5. mesec - velikost 69,5 cm, teža 8450g 6. mesec - velikost 73 cm, teža 9300 g. Jah, velika punca je, ni kaj. Še vedno se največ dojiva, poje pa že tudi poleg dojenja še kašico za zajtrk, kašico za kosilo in večerno kašico, da ponoči malo dlje spi. Jaz samo gledam, kam vse to spravi. Dojenja skoraj nismo zmanjšali, tako da dobiva dvojno porcijo. No, saj se tudi na teži pozna Še vedno pridno hodiva na fizioterapijo. Ukrivlja se nič več, mogoče se opazi še malenkostno nesimetrijo pri gibanju, ampak tako zanemarljivo malo, da moraš res dobro pogledati. Zdaj gre že na vse štiri in je že počasi začela plaziti, sicer še bolj previdno, veliko še pada, vendar vztrajno, ker mora vedno vse doseči in zagrabiti. Če bi bilo po mojem, bi tole fizioterapijo ukinli, ampak oni so pač perfekcionisti. Men se prov smešno zdi, ker otrok pri 6,5 mesecih plazi, medtem pa gledam kakšne otročke pri 10. in 11. mesecih, ki so čisti boščki in res terapijo rabijo. Aja, tudi sama že zna sedeti naša punca. Tko za par minut se vsede, potem pa pade, ko se utrudi. Imam občutek, da bo pri 8. mesecih shodila, če bo šlo tako naprej. Men se to res čist prehitro zdi. Kaj naj še napišem? Da smo v tem času preboleli že marsikatero bolezen, ki jo je tavelika sestrica prinesla iz vrtca. Možno celo, da smo vsi preboleli tanovo gripo, saj smo bli en teden čist poklapani. Vsi znaki so bili taki, kot za to gripo, tko da tud v ZD nismo šli. Uh, sem naložila. Lepo se imejte. Bodite zdravi!
|