Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:04:49
|
|
|
|
Tanja_
|
lake a misliš dopoldan in kosilo?Jaz ne.Frutek sem ji dala kot sladico po kosilu Bom pa začela ko dopolni 6 mesecev z dopoldansko malico. Se pravi naslednji teden. pokica kako je lep !In skoraj nič se mu ne vidi, pa šele dober teden po operaciji ste A bo rabil še kako op.?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:07:06
|
|
|
|
Kasija
|
Tanja moj starejši pa ni sedel do 10. meseca. je pred tem že se plazil in stal ob opori. Pa so mi rekli, da se bo naučil vsest iz položaja za plazenje, pa se ni. se nisem sekirala, ker nisem vedela, da bi moralo iti drugače. pa še danes ne sedi več ko minuto, pa še to ni pri miru. v bistvu se je s tem nakazoval njegov karakter Gal se trenutno obrne iz hrbta na trebuh in nazaj, bolj samo v eno stran. Pa pase kravice. Sedi tudi, če ga posedem, kar ga zelo redko. Prijema z obema rokama. Se stegne za predmetom. Se je že potisnil v rikverc in bil pri tem zelo užaloščen in besen, ker je hotel iti naprej, a se je le bolj oddaljil od predmeta poželjenja. Linda žal (oz. na srečo) ne vem nič o kaplijicah za krče, nismo rabili.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:09:44
|
|
|
|
Anonimen
|
pri nas gre Urban spat okrog 19. ure... Oskar pa tudi, če čez dan nič ne spi. glede hranjenja pa se mi zdi, da Urban stalno nekaj je. kakšno uro po jutranjem bujenju (po tem, ko ga preoblečem,...) mu dam kakšno kašico (riževo, sadno, ovseni kosmiči, enkrat sem mu dala grisolino... odvisno kaj imam doma), čez kakšni dve uri dobi banano (mu jo premučkam), vmes se doji in pije čaj po želji, popoldne mu dam še kakšen priboljšek od kosila pa včasih zvečer pred spanjem, če je pri volji oz. če ni preveč zaspan... pa ponoči se kar veliko doji. v glavnem je kar jedec! (po meni, ugotavljam)
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:09:44
|
|
|
|
Kasija
|
spanje se začne jokat okrog 19h in samo še stopnjuje. tako da nekje okrog te ure gre spat. če gre kasnjeje, se joka in težje zaspi, je preutrujen.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:12:44
|
|
|
|
lake
|
Jst ji dam en obrok, ker popoldanske zelenjave noče jest. Vmez pa itak mleko, sej ne vem kok jo to nasiti. Tale hrana je zame še kr uganka.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:18:41
|
|
|
|
Anonimen
|
pokica_ pravi sonček je Anej! šivčki so pa skoraj neopazni... zelo lepo se celi! so se mi kar oči orosile...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:18:53
|
|
|
|
Kasija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ lake tok sem jezna nanjo....Vse je narobe, da ima pest še vedno stisnjeno, da rit dviguje, da dvigne na trebuščku vse roke in noge u luft kot plavalec, dase preko levega boka ne obrača na trebuh. H. je itak 20 minut sam tulila, ker smo jo zbudil. Skratka-imamo kontrolo čez 3 mesece, nič mi ni dala fizioterapije, ampak če me bo skrbel nej jo pa kr pokličem.WTF?! Aja, zdaj sem šele prišla do sem. Če pa berem za nazaj. Samo to je čudno, kontrola brez fizioterapije Saj ti bo knjiga v pomoč! cveka upam, da zbijete vročino. majuška10 kaj ti lahko rečem, kot da pridejo taka obdobja nespanja. poglej kaj ješ 8če dojiš), kaj on je in ali pred spanjem poje kaj hranilnega in že preizkušenega - kašico.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:36:47
|
|
|
|
Kasija
|
k.tja v ljubljani je nekaj vrtcev z dop-pop delovnim časom. eden je za kliničnim centrom, potem enota v mostah od zelene jame, eden v novih jaršah, pa eden na viču. ne vem, če je kateri tudi na tvojem koncu? Bi skoraj moral bit. vrtec itak šele s septembrom. ok, bomo do tja nekako pokrpali. samo me skrbi, kaj če še septembra ne bo. raje ne razmišljam o tem. ok, pa sem uspela prebrat za nazaj, vsaj enkrat
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 21:52:44
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja pokica_ sem ti poslala "zahtevo" za prijateljstvo, ker drugače ne morem videti tvojega albumčka. a na FB so tudi slikice? A inicialke M.K.? Kk pa to, če te že imam med prijatelji pod K.M.? IZVIRNO SPOROČILO: majana79 poki, krasne slikice! sploh ne izgleda kot dojenček ampak že kot malček Hvala! Ja, sam res! Sem lih danes na fotiču gledala in rekla mojmu, kako odraslo že izgleda . Še zdaj nevem kdaj je zrastel tolk,...očitno v bolnišnici . k.tja...šele 10 dni po OP je, res je,...pa že skoraj neopazno,...kaj šele bo, ko bom čez teden dni začela mazat z kremico proti brazgotinam. Nič nebo vidno, res ne...no sj hvala bogu da ne. Če je že moral bit tako kot je...sam da nebo več nič opazno, pa da bo zadovoljen in lep fantič! Tanja...potrebna bo še op mehkega in trdega neba,...mehko nebo nas čaka pri starosti 1 leta,..če bo pa k sreči že trdo nebo do takrat zaprto, pa bo vse naenkrat...pr kakih 15 mes. Bomo vidli. Pol pa še mogoče kaka korekcija noska enkrat...ali enkrat do 18. leta,..je treba forsirat pr njej čimprej,..če nebomo zadovoljni,...lahko da bo super lep nosek,..ker nosek itak raste,...če pa boma hotla mi2 že prej to nardit,...boma pa midva plačala estetsko op noska. Ampak to sploh ni pomembno.
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 22:00:57
|
|
|
|
majana79
|
babe žabe, grem v mižale, bo kmalu spet budnica lepo spite in se beremo jutri Nočko!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 22:05:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Kasija, bom vseeno najprej poskusila zamenjati službo ali vsaj delovno mesto... tako da bom delala samo dopoldne... saj je res, da je moj Oskar naporen, a da bi ga ves teden videvala samo zjutraj in zvečer, mi pa niti malo ni všečno... in če bo šel še Urban septembra v vrtec,... ... imam občutek, da sem spet noseča, ko se toliko sprememb dogaja/bo dogajalo v mojem življenju AKP sem se spomnila, da sem ti hotela razložiti, zakaj bi šla na sterilizacijo... sicer sem si vedno želela imeti tri otročke, a realnost mi je nekako pokazala, da sta dva dovolj zame... tretji me zna dokončno izčrpati. če bi se slučajno zgodilo, da bi zanosila, bi otroka sprejela kot željenega... ampak sterilizacija bi mi odvzela slučaj in mi nekako dala možnost, da opustim misel na tretjega in se posvetim mulčkoma, ki ju imam ter sebi in svojemu partnerju. enostavno: odkar imam Oskarja, sem zase in za naše bivanje naredila bore malo (več ali manj se ukvarjam z vzgojo otroka in nekim čudnim samo-preživetjem), dokler Urban ne dopolni tretjega leta se mi zdi da bo to še trajalo... potem pa bi se rada ukvarjala z vzgojo našega so-bivanja, v kolikor bi prišel še en otroček takrat ko bo Urban ravno iz "kritičnih" treh let, spet padem na točko 0... ah, sem zakomplicirala... v glavnem sem ugotovila, da nisem mama za tri otroke. bom rajši kdaj na morje vzela kakšnega nečaka in se pretvarjala, da je tudi on moj oj, joj, komplikator... ampak sem toliko napisala, da bi bil greh vse preklicati, ne?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 22:11:21
|
|
|
|
PapuaNG
|
dober večer, mi smo pa nazaj od sorodnikov na hrvaškem, smo se meli super, so nas razvajali sto na uro. Tamal je bil tut kar priden, še ponoči je kar v redu spal. Sva ga imela kar pri sebi v postelji, ker so naju dali v posteljo 2x2 metra, tko da je bilo dovolj prostora za vse. Najprej je sicer zaspal v svoji prenosni postelji, a je po prvem futranju začel praskat po stranicah in nikakor ni nazaj zaspal, tko da sem ga kar k sebi vzela. Danes je pa nazaj grede skoraj celo pot spal-3 ure. Ni niti enkrat zajokal. Vmes sem ga nafutrala, to je bilo pa vse, še dude ni rabil. Zgleda mu je pasal svež vaški zrak. Sem nekaj malega prebrala za nazaj, pa sem videla,da ste se o spanju menile. V tejle knjigi (brez joka v sanje) piše, da so dojenčki pač različni in nekateri že kamlu začnejo spati celo noč, spet drugi kasneje. Naj bi bilo pa za polletne otroke normalno, da se zbudijo 1-2x na noč zaradi hranjenja (seveda ni nič narobe,če se ne). Ubistvu je najbolj važno, da otrok po hranjenju zaspi nazaj in se ne zbuja kar tako brez razloga. Pa o kobacanju-naš se trenutno obrne s hrbta na trebuh, na obe strani, pa rotira na levo in desno, tako da se že za 360 stopinj obrne in ga puščam samo še na tleh, ker je en dva tri čisto drugače obrnjen. Najljubši položaj so pa kravce, itak Zdej grem pa počasi v mižule...je dolga pot za mano.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 22:15:46
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ IZVIRNO SPOROČILO: k.tja pokica_ sem ti poslala "zahtevo" za prijateljstvo, ker drugače ne morem videti tvojega albumčka. a na FB so tudi slikice? A inicialke M.K.? Kk pa to, če te že imam med prijatelji pod K.M.? ja, to sem jaz... sem mislila, da si jih dala v RR albumček... na RRju sem ti poslala prošnjo. IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Tanja...potrebna bo še op mehkega in trdega neba,...mehko nebo nas čaka pri starosti 1 leta,..če bo pa k sreči že trdo nebo do takrat zaprto, pa bo vse naenkrat...pr kakih 15 mes. a nebo se mu lahko tudi samo zaraste?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 22:18:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Papua, dobro se odpočij! sem prav premišljevala, kje sem pobrala izraz "krava" za avto pa sem se spomnila nate! upam, da nisi huda, ker sem si ga sposodila...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 22.11.2009 22:20:14
|
|
|
|
Anonimen
|
ufff,... spet samo klepetam! Urban se je že "zbudil" pocucljal in zdaj spi naprej... Oskar je zamenjal lego S-J. imam še kakšno urico ali dve za delo... lepo spite in predvsem dolgo!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 7:29:51
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro ! hm, kaj pa bomo danes počeli ? dež je ! aja, likanje mati božja....
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 7:53:57
|
|
|
|
Dudica1
|
Dobro jutro Tudi pri nas je dež...neki rosi po malem...mal bomo pospravljali,jaz mam polno cunj
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 7:59:53
|
|
|
|
Dudica1
|
poki za Aneja...lepotec je
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 8:01:51
|
|
|
|
Kasija
|
Dobro jutro! IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Kasija, bom vseeno najprej poskusila zamenjati službo ali vsaj delovno mesto... tako da bom delala samo dopoldne... saj je res, da je moj Oskar naporen, a da bi ga ves teden videvala samo zjutraj in zvečer, mi pa niti malo ni všečno... in če bo šel še Urban septembra v vrtec,... saj v bistvu imam jaz isti problem. tudi iskanje nove službe je med mojimi cilji. tako da srećno nama obema . moj starejši je hodil v izmenskega eno leto in sicer sem bila zeloooo zadovoljna z vrtcem in z vzgojiteljicama. samo ta izmenjava ritmov ga je čisto zmedla. sicer so res prilagodili, da je bilo čim bolj enako - recimo, da so šli spat popoldan po kosilu, kot so šli tudi dopoldan in so se potem igrali, ampak ga je vseeno kar zmedlo. še vedno pa boljše, kot da ga ne bi videla vsak drug teden. katmat si ti pisala o snoviku in kopanju? mi smo bili včeraj in je bilo super. pa reševalec je ful prijazen in posoja različne pripomočke za učenje plavanja. imajo previjalno v wc-ju. pa ni bilo prenatrpano, čeprav je bil vikend. lep dan kljub dežju vam želim!
< Sporočilo je popravil Kasija -- 23.11.2009 8:02:38 >
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 8:03:46
|
|
|
|
Kasija
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Papua, dobro se odpočij! sem prav premišljevala, kje sem pobrala izraz "krava" za avto pa sem se spomnila nate! upam, da nisi huda, ker sem si ga sposodila... k.tja tole je pa dvoumno napisano
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 8:13:18
|
|
|
|
PapuaNG
|
jutro, smo kar v redu spali, glede na to, da je tamal že celo pot domov spal. Zdej se pa že pridno igra, kako drugače kot na trebuhu. Kasija-ni nič dvoumno hahah...sem tut jst ponucala izraz krava, ker je bla to prva ideja, ko sem pomislila na mojga karavana Kaj bomo pa danes počeli? Vreme je lih za posrat...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 8:21:23
|
|
|
|
maja1488
|
Jutro! Vas nisem brala za nazaj, ker bi rada danes še kaj naredila . naj mi nea na kratko napiše pomembne novice. Še kak bolanček, nosečka, novi dosežki...? Vikend je minil prehitro. V soboto smo obiskali dva dojenčka od frendov, enega v Ljubljani, drugega v Ajdovščini. Zoja, kako smešno AC imate. Kam pa se spokaš, če si prevelik za tunel? Ker kokr sem vidla, je že tista tabla z napisi v taki višini in ta je krepko pred tistim odstavnim mestom (po mojem nestrokovnem mnenju je prekratko za priklopnik). Včerej smo šli pa v lesnino po kuhinjo za garažo, popoldan pa do tašče (no tuki se je obisk vlekel). Danes me časa pa 5 strpojev perila za zlikat in še kaj za pospravit. Aja...spali smo OK, vreme pa spet za en K.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 8:39:10
|
|
|
|
Dudica1
|
maja jutro...kaj je novega...eni plazijo eni skor že hodijo... ...eni so bolančkani...itd. Kako pa ste pri vas kaj???
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 8:43:48
|
|
|
|
Dudica1
|
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 6. del 23.11.2009 8:52:24
|
|
|
|
majana79
|
Jutro! Naš otrok se je spet zbujal ponoči, ampak ok, mislim da samo 2x, ker sem bila komatična in nimam pojma kolkrat sem vstala. Zdele je v posteljici, se krega na vrtiljak in bo mogoče enkrat zaspal. Vreme je danes res za en k... Mi gremo na plavanje, moram še pripravit za s sabo, vedno neki pozabim, pa naslednjič itak ne vem kaj Jaz imam tudi za polikat nekaj, za zložit 2 stroja, enega za v omaro dat... Človek bi mislil da imamo 5 ton cunj, glede na to, da stalno perem? Bog ve, če je Kati šla h G?
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?