Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 21.11.2009 10:58:03
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja jutro pupe....kako ste kaj? kaj dogaja? v ms je spet strašna megla, mi gre kar na živce...skoraj vsak dan do 12 megla...joj...moja majči je taka tečka..sva ob 4 jedli in pol ni mogla več zaspat prav tako jaz in zdaj je zaspana pa bi spala pa nekako ne more pol pa sam jamra, joka, cvili...vse jo jezi...vse jo spravi ob jok...nevem, če sem tukaj napsala ali ne, maja spet intenzivno bruha po doma kuhani hrani....kupljeno pa je tako, da glava boli...sva se z mojim zmenla, da ji bova neki časa dajala kupljeno pol pa bova doma spet kuhala pa pasirala pa malo bova pomešala z kupljeno pol pa čedalje bolj domača hrana...joj, mi dela ta miš probleme z hrano...danes pride majina botrca (moja sestra) na obisk je prišla iz avstrije...vejretno bomo šli mal naokrog...dragi pa dela...včeraj smo bili pri obeh babicah in dedkih ter pradedu na obisku...včeraj je celo bila tašča znosna ... Upsss, sem napisala dobro jutro , za nas je že dober dan, kajne? Detelja, boga čebelica, da ima take težave s hrano, ti pa si tudi boga zraven ko se trudiš pa sekiraš... Se mi zdi pa dobra ideja postopno navajanje na domačo hrano. Po moje bo uspelo.
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 21.11.2009 11:03:11
|
|
|
|
*Junona*
|
No pa da še jaz malo poročam. Zjutraj smo se še ddolgo crkljali vsi trije v postelji, nato je Zarika rekla auffff, gremo vstat! Sem jo uredila, pojedla je sadno kašico, napila se je čajeka in sma šle na malo daljši sprehod. In to v hrib, je baje fajn za mamicino rito. Potem pa je moja lubika v vozičku zaspala, kljub temu, da sem jo budila, da naj še malo zdrži, da bova kmalu doma in bova šle aja aja. Pridema domov, jo vzamem iz vozička, nesem v stanovanje, slečem in se ni zbudila in zdaj še kar spančka. Danes bomo za kosilo jedli juhico iz piščančjih prs, noter pa ji bom zakuhala malo polente in zelenjavo pretlačila. Obožuje polento. Punce, kaj že dajete gris? In kako ga pripravite?
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 21.11.2009 19:44:24
|
|
|
|
rea27
|
hoj hoj.. no da se še jaz malo oglasim.. Danes je pa za nami res en naporen dan..Se mi nekako dozdeva, da bi znal biti še kak zobek..Ne vem, za vsak premik v dlesnih pa res ne morem vedet :):) Cel dan ni spala skupaj niti 1 h, tako da sem jaz že čisto preč. Sem mislila, kako bom zvečer pogledala Cassanovo..no pa ga verjetno ne bom, ker bom šla kar spat. Sicer smo danes pridno jedli, pili, se vozili v vozičku, čeprav je bilo tudi to tazadnje na koncu too much. Saj sem omenila, da je Eva Lana pač ena izmed tistih 15% otrok, ki se ne marajo ravno vozit v vozičku?!? No..ne mara se!!! Aha, ne vem ali sem omenila ali ne: včeraj smo bili stari 7 mesecev!!! In do sedaj nam kar lepo uspeva beseda: ma ma in ba ba in du du...Kar se tiče motorike gre na vse štiri dvigne rito in hrbet in pumpa, pumpa ter se dobesedno vrže naprej na nos in se ob tem smeji kot navita :) :) Potem: kričimo na ves glas- brez razloga, čisto tako..brez veze.. Kobacamo ali po domače puzamo v rikverc, jemo skoraj vse..Le spanje je tako tako.. Sonček, sem zasledila, da si Aleksa odvadila jesti in piti ponoči? A je bilo dolgotrajno? Je dolgo protestiral? Ker pri nas se pojavlja težava.. Eva sicer zaspi, a se na noč zbudi 3x...in do sedaj smo ji takrat ko se je pričela premetavati dali mleko..Sedaj pa sem si rekla, da mleko zamenjam za čaj - no ja, vsaj 1x, postopoma pa bi to tudi ukinila..Ker se mi zdi, da bo malo težko, a ko se bo navadila, morda ne bo več zahtevala mleka ponoči?!?! Nisem pametna..ne vem..Svetujte, kaj ste ve delale z svojimi črvički da so prespali noč? Hvala vsem in lahko ter mirno nočko vam želim :)
< Sporočilo je popravil rea27 -- 21.11.2009 19:47:03 >
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 21.11.2009 20:28:50
|
|
|
|
sonček85
|
detelja:saj se bo navadila u ne moreš verjet glede tašče.Ta dan je treba zacahnat na koledarju junona:naš je že kak mesec nazaj jedel griz naredla sem ga z mlekom prilagojenim rea:čestitke še 1x za 7m jaz sem najprej nekaj časa dajala čaj ko se je prvo rundo zbudil,okoli 4-5h pa mleko,ki sem devala vedno lažje razm erje mleka vode(več vode manj mleka).No potem sem pa rekla stop vsemu temu in en teden ko je moj šel v nočno začela z uvajanje.V treh dneh se je odvadil.Sedaj ko je v svoji sobici je veliko bolje.Zbudi se samo okoli 1-2h da mu dam dudo v usta in zaspi nazaj do 5h,popije mleko in zaspi do 7h.Skratka v treh dneh se je odvadil
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 21.11.2009 20:29:55
|
|
|
|
Pat74
|
Rea naš je tudi pravi čebljalec, mama je mma, pol so pa še vava, aba baba ipd. Pa še 2 novejši slikici našega lepotca:
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 7:23:02
|
|
|
|
Pat74
|
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 7:25:12
|
|
|
|
Pat74
|
Pa še kavica:
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 7:27:18
|
|
|
|
Pat74
|
Pa čajček za tiste, ki jo ne pijete:
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 7:29:56
|
|
|
|
Pat74
|
In še en fejst angleški zajtrk!
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 7:34:45
|
|
|
|
Pat74
|
Pa še nekaj za zdravje !
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 8:30:21
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74 Pa še nekaj za zdravje ! opa, jaz si bom izbrala kar ta drugi in tretji meni
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 10:05:09
|
|
|
|
m..tina
|
Ha ha ha! Pomočniki so pa res za zdravje! Edino lahko pa poslabšajo vročino!
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 14:53:06
|
|
|
|
detelja
|
joj, kak tečen dan...sicer megle ni več, ampak sonca pa tudi ni...maja je taka tečka zadnje dni...ne vem, kaj ima to za fore, da se dere ko nora in ne zaspi in ne zaspi čez dan...in potem ne smeva nič delat, bog ne daj, da se česa prestraši...do zdaj jo je sesalec uspaval zdaj ko ga vklopimo se dere ko nora...pa fena se tudi boji,...mogoče pa jo tako zobki matrajo pa jih ni in ni...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 15:53:00
|
|
|
|
rea27
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja joj, kak tečen dan...sicer megle ni več, ampak sonca pa tudi ni...maja je taka tečka zadnje dni...ne vem, kaj ima to za fore, da se dere ko nora in ne zaspi in ne zaspi čez dan...in potem ne smeva nič delat, bog ne daj, da se česa prestraši...do zdaj jo je sesalec uspaval zdaj ko ga vklopimo se dere ko nora...pa fena se tudi boji,...mogoče pa jo tako zobki matrajo pa jih ni in ni... oo detelja ...moja zgodba...Pri nas se tudi ne da čez dan skoraj popolnoma nič spat...še zvečer je težava...Kričimo in vpijemo pa ko veliki...ah..tudi to bo minilo, a?
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 19:29:34
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: rea27 IZVIRNO SPOROČILO: detelja joj, kak tečen dan...sicer megle ni več, ampak sonca pa tudi ni...maja je taka tečka zadnje dni...ne vem, kaj ima to za fore, da se dere ko nora in ne zaspi in ne zaspi čez dan...in potem ne smeva nič delat, bog ne daj, da se česa prestraši...do zdaj jo je sesalec uspaval zdaj ko ga vklopimo se dere ko nora...pa fena se tudi boji,...mogoče pa jo tako zobki matrajo pa jih ni in ni... oo detelja ...moja zgodba...Pri nas se tudi ne da čez dan skoraj popolnoma nič spat...še zvečer je težava...Kričimo in vpijemo pa ko veliki...ah..tudi to bo minilo, a? ne vem, nekaj časa smo samo not spali...danes sva šli 2x ven sve zunaj zaspali...sem pa ugotovila, da je maja začela dratično izsiljevat...pa to samo takrat, ko sva sami doma...zdaj pa ne vem če je pogruntala, da jo ful cartam ji dvorim, ko ji zobeki nagajajo in zdaj izkorišča ali kaj...pri očetu je red...ko pa sva sami pa ne smem niti za sek na wc...pa če je nimam na rokah cvili in se dere kar tako na suho brez solz...prav tisto histerično izsiljevanje..prav tako, kot ko gledate super neni...pomagajte mi kako ji naj stopim na prste meni je hudo, ker ne vem ali jo kaj boli ali ne...ampak če ni solz jo itak ne boli..pa če glih ji zobki nagajajo ko je tako ful hudo ji dam svečko in b iji ziher pomgala...joj, tile naši frajeri nas že zdaj vrtijo okrog prsta kaj pa še bo...
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 22.11.2009 21:58:31
|
|
|
|
m..tina
|
Sam res, tud js opažam, da zna tamali izsiljevat. Samo pri nas je lih obratno. Ko je ati doma, pa izsiljuje. Ve, da pri mamici ne doseže, pr atiju pa takoj. Tamali naju je že spregledal. Zdej ma pa ena 2 dni fore, da cvili ko "baba", ko mu kaj ne paše Sej je prav posrečeno, ampak nekak ga bo treba odvadit. Mogoče bo pa samo minilo!
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 6:40:40
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: m..tina Sam res, tud js opažam, da zna tamali izsiljevat. Samo pri nas je lih obratno. Ko je ati doma, pa izsiljuje. Ve, da pri mamici ne doseže, pr atiju pa takoj. Tamali naju je že spregledal. Zdej ma pa ena 2 dni fore, da cvili ko "baba", ko mu kaj ne paše Sej je prav posrečeno, ampak nekak ga bo treba odvadit. Mogoče bo pa samo minilo! maja če je treba cvili tudi ure in ure...pa to samo zdaj zadnje dni...verjetno je ugotovila, da če cvili in se dere prej kaj doseže...pol pa me sosedje sprašujejo kaj je maji, da se tako dere..imamo ene take čudno me bodo nazadnje prijavili, ker bodo mislili, da majo tepem joj, tile naši otročiči...
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 9:22:59
|
|
|
|
Pat74
|
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 9:24:40
|
|
|
|
Pat74
|
Za zajtrk je pa danes samo sadje!
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 9:30:16
|
|
|
|
Nalini
|
megleno jutro kako ste in kako so ? mi imamo 6. zobekov .... - enkici in dvojkici spodaj ter enkico in dvojkico zgoraj,.... druga enkica zgoraj ne more in ne more predreti dlesni, čeprav je vse belo in zatečeno ...... zaradi teh zobekov ponoči tudi slabo spimo .... oz. mali jamra mami pa ne spi .... na srečo je bilo to noč boljše ...... sem vse vsaj malo naspala ..... drugače smo ok ..... radi se igramo, zadnje dni slabše jemo (zgleda, da so krivi zobeki) ... veselo zizamo in se cartamo ..... govorimo baba, dada,.... pa še kakšen bušššš, neeeeeeeeeeee,...... o mama še ni duha ne sluha ...... plazimo in kobacamo se ne (in dvomim, da se bo, ker noče biti na trebuščku) ...... obožujemo telefone, daljince in podobne aparate,..... ne mara pa vožnje v temi v avtu .... moram mu lučku prižigat, ker drugače protestira in cvili in joka ...... in ne mara slinčka okrog vratu - si ga kar sam odstrani izsiljevanje .... pri nas je bila pred časom ta faza bolj izrazita kot je zdaj ..... čeprav zna kar fajn protestirat, ko mu kaj ne paše .... strah pred tujci ... zadnje dni je malo boljše in ne joka, ko ga drugi ogovorijo .... upam, da ga ta faza mine ..... pat74 .... lušten fant pomočniki .... spanje .... čez dan spi 2x - dopoldne in popoldne ..... , če je ful zmatran pa 3x ...... čist odvisno ..... vedno pa najmanj pol ure ... nočno hranjenje .... jaz si niti ne predstavljam, da bi mu zdaj ponoči ukinila zizo,...... ga ti zobki ponoči tak matrajo (podnevi je na srečo ok), da ga vsaj z zizo lahko malo pomirim .... flaške pa itak ne zna vlečt ...... da bi mu pa ponujala kozarec ponoči pa je nemogoče, ker se ne prebudi čisto ..... bomo prestavili to na poznejši čas .... zaenkrat bo še pač zizal ponoči ..... sicer bo pa hitro tega konec ..... jaz ne morem verjet kak grejo dnevi (vedno hitreje) - še malo pa bo 8. mesecev star ta moj fant .....
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 10:14:18
|
|
|
|
klavdyk
|
Hojla mi smo od P, smo končno dobili 3 pikico mali se ni niti zdrzno-je bil tk priden, zdaj panča-je pojedel zizo. zdaj mamo pa 11.1 nasl.pregled naša vodica v torek je bila ok, Hb je bil malo slab zato imava sedaj Ferrum lek. mali grozne frise dela zravn ko mre popit to železo spanje-odkar sva na GH je tamali začel ponoči jesti-2 krat 3 krat al pa celo 4 krat se priklopi na zizo. pač čez dan poje bol malo, zato pa mora ponoči nadoknadit vožnja ponoči-naš tudi nima rad vožne ponoči-se kr joka, pol mremo pa tudi lučko prižgati pa je boljše kašice-ker naš zelo nerad je doma narejene kašice, sn kupila te Milupine ko so že z mlekom. sn bla v sob v Muelerju -skor nisem mogla verjeti, da je lahko taka razlika v ceni. v Muelerju so te kašice okoli 2,40, v baby centrju pa so okoli 4 € mislim... groza... nova gripa-naša dva sta že kokr tolk ok. smo včeraj prvič skupaj jedli po dveh tednih. no sta še pa doma en teden pol pa spet veselo na delo. ali je slučajno kaetra dala cepit svoje bebije-nisem zasledila če je dala katera? nič grem, še mla nazaj brat lp
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 10:30:15
|
|
|
|
kimmii
|
Spanje: tudi mi imamo problem z nočnim spanjem, prej smo že veselo spali do 4 - 5 zjutraj, se najedli in potem spali do 8-9, zdaj pa ko jemo že tudi druge reči in se samo ne dojimo, pa se zbuja tudi 3 x ponoči, malo poziza in zaspi nazaj. Kako se lahko temu izognemo, če ji dam dudico, je sploh neče, samo malo zize za par minutk in zaspi nazaj, po moje toliko da se malo pocarta, ne vem če je ravno lačna. Kako pa se ve borite z nočnim hranjenjem?
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 11:11:12
|
|
|
|
m..tina
|
Mi ponoči okol dveh pojemo flaško in spimo naprej. Večinoma nam uspe cca. do pol osmih, osmihh. Če je pa ati preglasen ob petih, ko gre v službo pa jemo takrat. No, to se je zgodilo danes. Drugače pa kr lepo ob dveh ali treh in je pol mir!
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 11:21:29
|
|
|
|
lili82
|
Punce, povejte mi, če se še kateri kaj podobnega dogaja... Naš mali je do nedavnega tako čez dan kot ponoči čisto lepo zaspal - uspavanka, malo čaja, pobožat in nas ni blo več... Zdaj pa si je omislil, da on ne bo več spal in se pred spanjem tudi po celo uro takooooo dere, da je čisto hripav poleg - in to dere na ves glas, kriči prav, brez kakršnihkoli solz ipd. Točno vem, da ga ne boli nič (ker takoj, ko ga dvignem, smo že nasmejani), ampak on preprosto noče spat. Na koncu pa je cel zaripel, hripav, premočen od potu, ker se utrudi in zaspi - ponavadi res po celi uri dretja... Jaz pa sem že čisto nakoncu z živci - mali se nikoli ni jokal, zdaj pa se že 2 dni dere, da to sploh ni res... Saj je samo faza, ne? Saj ga bo minilo? Dajte me malo potolažit...
|
|
|
|
RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del 23.11.2009 11:28:45
|
|
|
|
lili82
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja joj, kak tečen dan...sicer megle ni več, ampak sonca pa tudi ni...maja je taka tečka zadnje dni...ne vem, kaj ima to za fore, da se dere ko nora in ne zaspi in ne zaspi čez dan...in potem ne smeva nič delat, bog ne daj, da se česa prestraši...do zdaj jo je sesalec uspaval zdaj ko ga vklopimo se dere ko nora...pa fena se tudi boji,...mogoče pa jo tako zobki matrajo pa jih ni in ni... Šele sedaj sem videla tvoj post, Detelja - mogoče pa je kaj v zraku na našem koncu (glede na to, da nisva zelo daleč narazen) Torej bova skupaj upali, da je to samo faza in da bo čimprej minila
|
|
|
kaj praznujeteNaša črtica koraka8. marec ali 25. marec? Dan žena vs. dan mater?oboje (
44%)
samo 8. marec (
21%)
samo 25. marec (
12%)
nič od naštetega (
17%)
vsakega na pol, le prejemam darila, dajem nič. (
3%)
nič ne bi. pa moram :((( (
3%)
Število vseh glasov: 234Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!