Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 12:09:51
|
|
|
|
luan
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninka80 Aja, katere zdej še ostajamo: eva1, luan, spelap1, še katera? Ja menda še katera, saj se mesec ne konča z 18tim.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 12:19:39
|
|
|
|
sashy
|
Tudi jaz še čakam. Skos vas berem sam nič ne pišem, ker je itak eno in isto...čakanje... Sicer še nisem čez rok, 20.11. je moj PDP, sam se mi pa vseeno vleče, ker sem prvega rodila deset dni prej. Danes imam spet ctg, že četrti, pol pa najbrž še v petek... Tudi meni se dogaja, da mi trebuh utrdi pa se nekako začnejo redni popadki na 5 min pol pa čez eno uro pa spet vse mirno
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 12:19:53
|
|
|
|
giotti
|
Bravo vse nove mamice Piška, zate pa še posebej čestitke Jaz ne morem bit za računalnikom, ker sem preveč vzhičena od tega, da bom kmalu spoznala angelčka, ki raste v meni... seveda bi želela kmalu, zelo kmalu, a hkrati se prepuščam. Naj bo pravi čas, prava konstalacija, naj sam začuti, kdaj bo pravi čas. Nikakor si ne bi želela na umeten način sprožati porod, to je tako zelo, zelo proti naravi. Uf, ne upam se vmešavati... Seveda če bo s plodovnico in malim vse okej.... Tako srečna nisem bila še nikoli v življenju... jaz sem kot v najbolj zaljubljenem in zanesenm stanju... rada imam vse in vsakogar, samo smeji se mi non stop... na porod pa se pripravljam z: jogo, meditacijo, dihalnimi tehnikami, dolgimi sprehodi, čepenjem ne celih stopalih, pozibavanjem na žogi, visenjem na žogi, z obilico izredno lepe glasbe, s plesom... Rada vas imam in mislim na vsako posebej in pošiljam najbolj pozitivne želje za vaše porode in angelčke! Vsem objemčki
< Sporočilo je popravil giotti -- 18.11.2009 12:21:47 >
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 12:24:58
|
|
|
|
sashy
|
Giotti - se popolnoma strinjam s tabo, tudi sama sem proti umetnim popadkom in vsem ostalim umetnim, nenaravnim metodam pri rojstvu otroka. Punce a imate vi tudi še ful visoko trbuh, ker men se ni še nič spustil?
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 12:32:06
|
|
|
|
nogavicka80
|
Lepo pozdravljene! Tudi jaz sem še tukaj - prvi dan čez rok in po moje jih bo še kar nekaj. Še vedno pa dete hecamo za jutri :). Res se mi ne da hodit na te preglede na 2 dni...in tudi oni imajo veliko dela, tako da bi bilo fino, če bi rodili . Morem povedat, da je bila današanja noč neverjetna - spali smo vsaj 8 ur brez prestanka, brez motenj, brez stranišča, skratka - jupiii. Mi je pa zato zdaj slabo, ampak bo že... ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM!!!!! Zdaj vas je res že toliko, da je težko vse poimensko naštet, brez da bi katero spustili. Ne vem pa, če sem jaz zgrešila, ali se še srecna_zvezda ni javila. Me prav firbec daje ali je rodila 13. ali 14. he he. NAj vam prijetno mine tale dan, tiste, ki ste na poti v Rim, pa vso srečo in čim lepši porod!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 12:55:44
|
|
|
|
sashy
|
No jest zdej šibam na ctg, upam, da danes pokaže kaj dogajanja Božite bušije!
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 13:04:56
|
|
|
|
juniorka
|
Upam, da cimprej docakate svoje soncke! Samo je vas res nekam malo ostalo, bodo decemberke na vrsto prsle ! Vso sreco!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 13:22:43
|
|
|
|
giotti
|
sashy, jaz imam trebuh ful visoko. Po moje to ni nujno, da se spusti, to se bolj govori... G mi je potrdila, da to nima nobene veze... kot se govori, da se otrok umiri pred porodom, pa to ni res!!!!, in niti se ne sme!! 10 gibov moramo naštet čez dan, tako da če je preveč miren, nujno na pregled! Tako da kar v miru počakat naše sončke. Srečno
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 14:19:03
|
|
|
|
Nončika
|
IZVIRNO SPOROČILO: giotti sashy, jaz imam trebuh ful visoko. Po moje to ni nujno, da se spusti, to se bolj govori... G mi je potrdila, da to nima nobene veze... kot se govori, da se otrok umiri pred porodom, pa to ni res!!!!, in niti se ne sme!! 10 gibov moramo naštet čez dan, tako da če je preveč miren, nujno na pregled! Tako da kar v miru počakat naše sončke. Srečno res ni nujno, da se otrok pred porodom umiri. jaz sem še med samim porodom in neposredno pred iztisom čutila gibe.
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 14:28:46
|
|
|
|
katyn
|
Tudi jaz sem še tukaj, pa čakam! ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM ZA NJIHOVE ŠTRUČKE!!! Pridno hodmo na CTG na 2 dni pa razen to da našžem pobalinkoti utrip skoč ena 4x za 30 od nmormale ni nč. Vem pa da takrat k njem srček podivja mene sdpodi full stisne. tko da ne vem bomo vidl. Zadnjič enkrat k je pa popadke risal, pa jst nisem čutla čist nč. Se mi zdi da so tet CTG-ji mal mim . Upam da bom kmal mela svojo štručko v naročju. Uživejte na sončku...
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 14:32:51
|
|
|
|
pi82ka
|
Ojla pupe, joj giotti super si, ker imaš toliko energije...mene tojk boli v dimljah in spodnjem delu trebuh, da se moram kar matrat da hodim, ampak sem vztrajna. Otročka morate čutit tudi zadnji dan...tko kot ste povedale vsaj 10 gibov na dan. Joj jaz komaj čakam da spoznam to lumpo v trebuhu...mam rok čez en teden ampak upam da bo prej. No sicer pa stari ljudje pravijo:˙ KO JE GODAN PRIDE NA DAN lep dan
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 16:03:00
|
|
|
|
korala
|
Joj, tudi meni so bili umetni popadki mimo, potem pa sem jih fasala. Pa sem bila tudi celo nosečnost aktivna.... Sicer pa, ko sončka zaslišite zajokati, je vse pozabljeno..... Srečno vsem, ki še čakate.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 17:10:52
|
|
|
|
kepica78
|
drage moje evo tudi jaz sem še tukaj in vztrajam. do roka imam še 7 dni (danes teden), ampak upam da bo kaj prej, ker ponoči ne spim, noge imam kot plavutke, hodim že kot račka ampak vse za to da bom na koncu v naročju držala svojo pikico . čestitke vsem novopečenim mamicam in veselo cartanje. vsem ostalim pa upam da bomo kmalu lahko cartale tud me.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 17:20:38
|
|
|
|
Metuljcica77
|
drage moje čvekice, naredim samo hiter update 12.11. ( na RD moje mame ) se nama je rodila zvezdica zaspanka imenovana Ema (3280g, 53 cm) ... ob priliki vam napišem porodno zgodbo ... grem še nekrat, no problem pa ne boste vrjele v sobi sva bile cimre z Perlico, 10.11. povila je punčko imenovano Sara (3060g, 50cm) upam da sem vse njune podatke pravilno zapisala. vsem ki ste med tem časom postale mamice iskrene cestitke, vsem ki pa še čakate svoje angelčke, pa srečno!!!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 17:42:29
|
|
|
|
luan
|
Mene pa mali prav heca.Evo se je že lepo začelo nekje na 6-7 minut.Si šibam lase umit, se stuširam, kličem gospoda, da naj počasi pride domov...Skor sem že klicala v P, da napovem prihod....in nato ništa.Vse se je umirilo.Sem pa pozabila klicat gospoda in odpovedat zmenek , je revež priletel domov in me skor odnesel v avto.Sem mu komaj uspela razložiti, da še ne gremo.Tako, da upam da me danes nič ne zagrabi, ker ga sigurno ne bom več dobila domov . Pustimo času čas.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 17:53:52
|
|
|
|
sanjacka
|
Heej, , vedno manj vas je in tako je tudi prav! Kmalu se vidimo med novembrskimi kostanjčki! Tudi jaz vam pošiljam veliko pozitivne energije in vam želim najlepše občutke ob porodu, prepustite se in ubogajte babico! In kmalu se beremo na drugem foromu. Res pa je, da zdaj, ko imam detece ob sebi, pa je zeloo priden ni več toliko časa ob RR! S R E Č N O!!!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 18:06:40
|
|
|
|
pi82ka
|
no zdej ko se bližam koncu me pa mal na momente panika grabi...če bom zmogla porod in tako naprej...kr mal se bojim...ampak zdej ni druge a ne? Rada bi si eno kopel naredil, pa ne vem al si jo naj al ni preveč zdravo se namakat, sej sam tko ene 10 minut? Kr neki sem nervozna in ne morem se nikakor sprosti in morda mi nuca prav to. VSEM MAMICAM ŽELIM POLNO CRTLANJA IN POLJUBČKOV MALIH ŠKRATKOV, TISTE SOTRPINKE PA UPAM, DA SE ZNATE RELAKSIRAT BOLJE OD MENE...JAZ SE GREM PROBAT MAL SPROSTIT, LASE UMIT IN,...TKO MAL ZA MAMICO, DA BO LEPA NAREST, POL PA K OČKU SE CRTLAT...MORDA MI USPE MAL K SEB PRIDIT.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 19:33:19
|
|
|
|
ursa1981
|
O ja, še smo še smo take, ki naše pikice še nočejo na ta svet Verjetno jim je v naših trebuščkih prelepo, da bi se jim kam mudilo.... Vsaj naši se ne no Drugače pa se počutim ok, le ponoči se je čedalje težje obračati.... Pa noge me bolijo, ko preveč časa ležim na enem boku. Drugače, pa držite se vse, ki še čakate in seveda še enkrat vsem, ki se že crkljate iskrene čestitke in veliko lepih dni.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 20:11:21
|
|
|
|
eva1
|
čer! Ej kakšen dan-kr nč mi ni blo prav..sicer nič mi ni falilo, pa vse..kr naprej sem na Wc-ju, mal tut drsike, pol spet vse ok, pa slabo, pa kr eni vročinski valovi..svašta, pomoje hormoni divjajo na polno...no zdej je bolje, a tja do 15h sem bla kt bi me vlak povozil! laun-pa reč če ni to za popi neki začne, že misliš da bo, pa nč..jst sem isto zadnjič mojega klicala, da je bil v polni pripravljenosti, pol pa nč...še dobr da ni dam hodu! zato pa si kr želim da mi voda odteče, ker mene ti popadki čeprav niso pravi, bolijo lih tko kt pravi, pa ni nč luštn! metuljčica-čestitke pika-ti se kr namakaj, sicer pravijo da lahko kopel sproži porod, ampak kva se sekiraš..slej al prej itak bo! Jaz si morm tut lase danes umit...čakam da tamaladva zaspita pa se grem mal spet popedenat, da ne bom hodla čist neurejena okol Evo še eno slikico mojga trebuha..danes lih polnih 38 tednov! Sem rekla, morm se poslikat, mal za spomin, pri Alji sem se pozabla...tko da nimam nč kej slikic od njene nosečnosti
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 18.11.2009 21:24:05
|
|
|
|
sashy
|
No kot pričakovano, ravna črta na ctg. Me je potem še G vaginalno pregledov pa reku da je že vse zmehčano pa pripravljeno glavica že vsidrana, a ven noče. Najbrž ji je pri mamici preveč lepo pa še zbira pogum, da pride na svet. No drugač mam pa itak v petk naročenga frizerja tko, da nič pred tem Ja miga pa skos, kar mi je ful všeč, čeprav pravijo, da se mora umirit. Eva1, Luan se strinjam z vama, da so lažni popadki prav nadležni, jaz sem tud že vse ljudi okol sebe mela v pripravljenosti, da se odpravimo, no pol pa se vse umiri No sam noben ni še not ostal
|
|
RE: November2009 - 2. del 19.11.2009 7:45:23
|
|
|
|
sashy
|
Dobro jutro A je šla katera rodit? No jutri je moj PDP po UZ, pa se še nič ne dogaja, čeprav je bil PDP po zadnji menstruaciji že 11.11. Pa še eno dolgo za vse tiste, ki ste slabo spale
|
|
RE: November2009 - 2. del 19.11.2009 8:41:35
|
|
|
|
Pikapoka83
|
Dobro jutro! Pa smo tudi mi dočakali naš dan D! Sicer me je G totalno prepričala, da glede na to, da sem prvo hčerko rodila teden dni prej, mojega PDP ne bom dočakala v enem kosu vendar se očitno tudi G motijo! Še sem tu in našemu dojenčku verjetno prav paše bit v mojem trebuščku. Sicer pa ima hčerka čez 2 dni r. dan in mogoče jo želi mali presenetiti :) Lažne popadke imam že vse od 1. novembra vendar nočejo prerasti v kaj resnega. Jutri imam prvi CTG in pregled. Malinov čaj pridno pijem vsak dan. Sem nestrpna, vendar si pravim, da ko bo mali pripravljen bo že prišel na svet, samo da bo vse ok. Lep pozdrav vsem nosečkam - pridno božajte svoje napete bušije in še večji pozdrav mamicam in malim sončkom!!!!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 19.11.2009 9:15:41
|
|
|
|
eva1
|
jutro! pikapokoa-jaz sem oba rodila v 38/3 dni, pa oba na soboto, zdej pa tut pride na soboto 38/3 dni, se moj skoz heca..še 3 dni, 2 dni...hehhehe pol bom pa v 41 tednu še kr težila tukaj okol! Spala sem ok, zvečer sem sicer mal preveč se najedla, pa me je pol vse tiščalo, ampak ni panike...mali je včeraj mel žurko v trebuhu..vrjetno navijal za naše nogometaše KOmaj čakam, da se pokaže sonček, da gremo mal z tamalima ven...včeraj nisem nč šla, pa mi prav fali! HB da imamo tako lepo vreme..
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 19.11.2009 10:02:25
|
|
|
|
spelap1
|
dobro jutro js sm že bila v labaratoriju, ob 1ih pa imam uz+ctg, si že prav želim da bi bilo ćim prej konec. spala sm še kr vredu, najbolj me pa jezi ko ljudje kr naprej sprašujejo a ti si še kr doma, a še ne misliš it ....... prav smotano mi je, a mogoče katera ve za celjsko porodnišnico če je res da so zdej zaradi gripe poostrili obiske in da lahko samo bližji pridejo na obisk? meni bi prav pasalo, saj mi govorijo da bodo že v bolnico prišli (tisti ki jih takrat sploh nebom potrebovala), pa jih nič ne rabim, joj vsaj tiste tri dni mi naj dajo mir......... samo da je moj z mano pa bom srečna lepo se imejte
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 19.11.2009 10:17:07
|
|
|
|
bellamia
|
dobro jutro! no, da vas še jaz malo pozdravim...pri nas še nič. bo že. ko bo čas, bo čas... spela1 tudi mene skoz sprašujejo a si še tle, a še nisi šla...joj, so drugi bolj neučakani kot jaz..... sem se že navadla, me ne moti. kar se pa tiče obiskov: meni se zdi zelo prav da so v P omejili obiske, ne samo zaradi "gripe", ampak zaradi vseh viroz, prehladov, ki so ta čas na vidiku... jaz sem bla pri prvi zelo tečna glede obiskov(pa tudi zdaj bom), če niso bili popolnoma zdravi jih nisem spustila v hišo ....res. za nekaj dni starega je ena nedolžna virozica ali prehlad lahko velik problem, zato čuvajte svoje , bo še tooooliko časa kasneje za obiske..... lep dan.....
|
|
|
TVEvica22Koliko časa na dan gledajo vaši malčki TV?manj kot pol ure (
34%)
več kot pol ure (
21%)
več kot eno uro (
25%)
več kot dve uri (
6%)
kolikor sam hoče (
14%)
Število vseh glasov: 131Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!