|
RE: Julijke 2008, 2. del 18.11.2009 14:33:46
|
|
|
|
3jeMi
|
oj, lejdis! v službi imamo divje, ker bo menda kmalu novo leto (op. ma nemoj, vsako leto nas preseneti ) , zdaj imam pa točno pol urce časa preden dirkam po Lovra... najprej enega za dober dan... Pred davnimi časi je v deželi daleč od tod, za sedmimi gorami in tremi jezeri, lepa, samostojna in samozavestna princesa naletela na žabo. Žaba je skočila princesi v naročje in rekla: Sladka gospa, nekoč sem bil čeden princ, potem pa me je hudobna čarovnica začarala. En sam tvoj poljub je potreben, pa se bom spet spremenil v prisrčnega mladega princa, kakršen sem v resnici. Potem, ljuba moja, se lahko poročiva in si narediva dom v tvojem gradu, kjer mi boš lahko kuhala, prala, prenašala moje otroke in mi boš za vse večne čase hvaležna in srečna, ker lahko tako živiš. Ko se je tistega večera princesa mastila z rahlo ocvrtimi žabjimi kraki, se je hehetala sama pri sebi in si mislila: ma ko te jebe! najprej za vse bolančke veliko in imam pa eno kratko vprašanjce... ali je katero od vaših malih bitjec kdaj začelo gristi notranjo stran ličnic?... Lovro je imel danes zopet malo krvav povštrček, zadnjič je to bilo med popoldanskim spanjem in se je videlo, da si je zgrizel jezik ob strani, danes pa ni bilo na jeziku nič videti zato predvidevam, da si je grizel ličnice... predvidevem, da je to zaradi rasti zob, samo... duda... Lovro se je je "odvadil" že v štartu... ni šla ravno "v slast"... zaspati zvečer... jah, moram potrkat, da nam kar lepo gre že od 4. meseca dalje... obvezni večerni ritual, flaška v posteljici, ko ima dovolj, jo odrine, se obrne na stran, vzame svojo muco, jaz ga poljubčkam, pobožam, povem, da ga imam rada in rečem lahko noč, grem ven... ne bu ne mu... sem pa zadnjič doživela šok, ko sem pol ure po tistem, ko sem mislila, da je zaspal, šla v njegovo sobo nekaj iskat in slišim cingljanje mačka, potem pa njega, ko vstaja in začne pihat... gledam, rečem: Lovro, še ne spiš? Lej koliko je ura, spat je treba.... mali se smeji, ga lepo pobožam, poležem nazaj, pokrijem, še enkrat poljubčkam, pobožam in grem ven... pojma nimam kdaj je potem zaspal aja, in zadnjič ste imele debato o govoru naših otrok... včeraj sem v vrtcu dobila anketo oz. Listo razvoja sporazumevalnih zmožnosti za dojenčke in malčke, stare od 8 do 16 mesecev... gre za pomoč pri pripravi (prevod in priredba) nekega priročnika... ej, lejdis... naš Lovro je po tisti raziskavi glede govora rahlo "tupi glupi", razume sicer vse, samo govorit oz. ponovit besede pa noče... vse je ATA, v različnih intonacijah in po tem veva kaj hoče povedat , drugače pa veliko čeblja in poje po svoje... be back... enkrat...
< Sporočilo je popravil 3jeMi -- 18.11.2009 14:35:31 >
|
|
|