Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:00:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Helow! Neža je pa danes prvič doživela totalen napad trme ... se je metala nazaj in togotno vreščala in cepetala z nogami (vzela sem ji iz rok en strojček za masažo hrbta) ... no pa sem ji potem mirno prigovarjala in jo mirila, pa jo je to še bolj podžgalo ... tak da sem jo potem posadila na tla na tepih in šla stran ... ona je pa tam cepetala pa se drla še kakih 5 minut, potem pa se je umirila ... zdaj pa res ne vem ... a bi jo mogla kako drugače pomirit? Ker nočem, da bi imela kake travme zaradi tega ... ok, jasno mi je bilo, da ji aparatka ne smem dati nazaj, ker bi se potem tamala kaj hitro naučila, da s lahko trmo doseže svoje ... duš, teška je tale starševska ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:07:20
|
|
|
|
blackcoffee
|
čujte, tiste, ki imate trip-trap stolček... meni gromki ven zleze! kar na mizo bi šel. par dni nazaj sem ga zadnji trenutek ujela, da mi ni iz stolčka padel. pa imam pritrjeno varovalo na stolčku! še to, med hranjenjenjem nonstop telovadi zraven - se postavlja na nogice, jih dviguje na sedalo in nekaj eksperimentira. a vaši tudi to počno?! trma? ja, tudi. pa ne v taki obliki, kot opisuješ Otika. mi pa že kaže s prstom kaj hoče. če mu česa ne dovolim, se mi v naročju upira - glavo nazaj tišči in vrešči. ampak me ne bo spalamudil. navadno mu ponudim kaj druga. zaenkrat še pali. imam volčjo lakoto. jaz ne vem kaj mi je. cele dneve bi samo nekaj glodala. a mislite, da je letni čas kriv? ne, noseča nisem. lol
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 15.11.2009 22:14:43 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:11:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Kavica, tudi ja ... Jaz sem potem gor montirala tole (sem dobila zraven v e-paket ob rojstvu), lahko pa dokupiš tut original Stokke varovalne pasove za Trip-Trapa. Če si pa vsaj malo spretna s šivanko, pa lahko tudi sama to zadevo BP narediš ... kupiš samo kak meter jermenčka pa 2 klipsni. Aja, pa sedalni del sem ji pomaknila malo nižje, tako da ima varovalo precej nad popkom, pa spodnjo ploščo sem ji dala tako nizko, da ima noge kvečjemu v pravikot v kolenu.
< Sporočilo je popravil Otika -- 15.11.2009 22:13:22 >
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:20:37
|
|
|
|
blackcoffee
|
Otika, dobra ideja!! hvala! lahko bi ga kar zvezala na stolček. sem pa tud že hotla prestavit sedalo nižje, pa moram ključek poiskat. evo, grem zdaj to delat, majkemi - ker akrobacije, ki jih izvaja niso več smešne.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:23:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee lahko bi ga kar zvezala na stolček. Kaj pa češ drugega ... bolš to, kot pa polet proti tlem brez padala .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:23:08
|
|
|
|
JAPE
|
Otika, kako ti izvajaš to božanje - uspavanje ponoči? kje jo božaš, po glavici, po trebuščku...? Meni se tudi ponoči pogosto zbuja, pri starejši sem vedno dala samo dudico, njo pa moram vedno malo ponosit, ali pa dojit, da zaspi nazaj. ne vem koliko časa se bo še vleklo. Se mi zdi dojenje 4x na noč že mal tu mač
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:26:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Jape, jaz jo po ličku božam, če ji pa to ne paše pa kar čez kovtrček po ritki ali trebuščku (kar je pač tisti moment zgoraj) ... zdaj sem s tem to dosegla, da smo po noči samo še na 1 flaški AM, ki jo dobi okrog 4ih-6ih. Sicer se od polnoči do 2h ponoči še vedno zbudi in ji dam prvič vodo za pit, potem jo pa vsakič naslednjič smo božam in moram povedat, da sem učeri ponoči prvo rundo samo 3x vstala (v roku 20 minut), potem je pa lepo do 6ih spala ... tako da počasi je kar napredek in upam, da bo sčasoma popolnoma opustila tisto prvo rundo zbujanja.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:35:42
|
|
|
|
blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: JAPE ... Se mi zdi dojenje 4x na noč že mal tu mač ..meni tudi. pa še kar grabi po joških. včasih 2x, včasih pa tudi 6x in s tako močjo vleče, da prav boli - tolko da mi joške ven ne obrne. sploh zadnjih nekaj dni, ga imam na sumu, da se mu spodnji dvojki pripravljata, da prideta na plano. je tolk tečn, da bog pomagaj. vse si tlači v usta, pol pa spušča krokodilje solze, ker si nadraži dlesni. tega seveda ne morem mirno zraven gledat, pomagat pa mu ne morem drugače, kot da omilim zadevo s calpol sirupom. seveda sem mu ga dala eno žličko. kaj pa naj?
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 22:42:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Kavica, daj mu še na kako grizalo namaži Calgel (malo omrtviči dlesen) in mu daj v roke, da bo sam si po ustih valjal in si masiral dlesen. Pa Neži je tut pomagala ena silikonska račka napolnjena z eno prozorno tekočino (kupila v DM-u), ki se da v hladilnik in potem daš to otroku da žveči in si hladi razboleno dlesen.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 15.11.2009 23:06:06
|
|
|
|
blackcoffee
|
ostalih grizal ne porajta - sploh jih noče!!! ima tudi tisto polnjeno - ne račko ampak obroček, ki se da v hladilnik. pa sem mu dala korenček iz hladilnika. ga je vlačil par minut po ustih in z zanimanjem grizljal. sem se že veselila, da sem našla stvar, ki mu je zanimiva. boš ja! sanjaj!! po 10 minutah ga je vrgel po tleh in ga ni niti povohal več. z vsakim mojim poskusom, ga je vrgel na tla. pa če sem mu nove, hladne korenčke ponudila, isto. no way! zato ga raje zamotim s kako stvarjo, da enostavno pozabi da ga zobki matrajo. ker karkoli si vtakne v usta - četudi svoje prstke, nastane štala. tak da ga res skušam v tisem času, ko dobi napad, maximalno zamotit. ampak danes sem bila prepozna.
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 15.11.2009 23:08:17 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 15:26:43
|
|
|
|
nanaa
|
Ojla, evo me, a vam tudi tale ringaraja kaj štrajka, zadnjič sploh nisem mogla odgovarjat, kr neki . Kako ste kaj, meni teče zadnji teden porodniške sem kr mal živčna, sej imam še dopust samo jaz res ne vem kaj je šlo to leto. Tiste ki ste že v službi, vam želim, da se čim bolj privadite nazaj pa mal poročajte kako kaj vaši otročki sprejemajo vse skpaj. Drugače je nas tudi ta ura čist iz tira spravili, no sedaj kakšen teden da spet lepo spi. Mi imamo bolj probleme čez dan, da bi kaj zaspala, vse skupaj spi 1 uro na dan, men se to zdi kar premalo. Je pa res da zvečer okoli pol osme pa je že čisto hin in zaenkrat še vedno lepo sama zaspi. O sem pa bila prejšnji teden malo na faksu, mi je uspelo narediti en izpit, v celi porodniški...fajn bi blo da bi saj še kakšnega skup spacala...mi je pa reku prfoks naj kr začnem magistrsko pisat sem misla da bom dol padla od smeha dojenej- me se samo še zjutraj malo pocrkljamo, da nam ni treba takoj vstati. Ojoj kaj se nam je naredilo, smo šli v Ikeo mal v šoping in itak se je že tam 3 x Hana pokakala potem pa se peljemo domov in tako jok, mož vstavi rečem jo malo pocrkljam pa naprej, jo dam ven iz sedeža adijooo pamet...posranaaaa čist čist, ne vem kako je lo vse čez planice, po nogih, cela rit.... sreč sem imela eno trenerko s seboj, ker drugače pa res ne vem, verjento bi jo kar v deko zavila....sam ni se še tuk nikol pokakala. cd - jaz ji pa dul vrtim otroške pesmice, pa otroške ljudske pesmce, je tko da najprej oni pojejo pol lahko pa še ti, Hana sliši pa kar plesat začne:)
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 16:51:28
|
|
|
|
martka
|
tud gaja leze iz stolčka na mizo, pa okoli se vrti... ni dA ni.... ma ni darkerica, govedna ji je všeč... sam ne za dolgo... 1komad, dva... pa če jaz pojem...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 19:26:43
|
|
|
|
blackcoffee
|
martka - sem se samo šalila, ker mi je bila fora, da ji ob vsem nič ne paše. nanaa - ojoj, to pa ste imeli sračko.. jaz si tud včasih mislim, kaj se dere ali zakaj je siten, saj mu nič ne manjka.. pa tudi ni 15 minut, kar mu previjem rito... pol pa nos prislonim v bližino rite.. ufffffff! navadno mu na faci vidim, kdaj kaka, da ga hitro odvijem in na kahlo posadim.. vedno pa mi tudi ne uspe. ko smo že pri sranju.. kolk plenic porabite na mesec oz. kolk keša ven zmečete za plenice? jaz med 40 in 50€. uporabljam pa hoferjeve, No. 4 se mi zdi kar dosti. ja kaj ste vse v službah že???! matr je dolgi cajt tle..
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 16.11.2009 19:37:58 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 19:59:17
|
|
|
|
patkapatatka
|
Evo prvi dan tlake je za nami . Mala sploh ni opazila, da me ni bilo, verjetno se bo to zgodilo šele čez par dni. Jaz sem pa malo bolj intenzivno začela razmišljati o njej in kak je super ob Dravi in v Koblerjevem zalivu šele okrog 1h. Nisem slaba mati - nop - v službi so me že prvi dan babe tak naspidirale, da sem jim morala direktnega povedat kako in kaj. Za popi... No to bo verjetno povezano s tem, da imam jutri rojsti dan in da prehajam v kristusova leta, ko je treba očitno živet malo bolj trnovo. Pa saj ne da se smilim sama sebi, samo je pa bed, ko prešaltaš iz totalnega spokoja na kokošji nivo Kar se ostalega sranja tiče kavica se mi zdi da mi pokurimo tri pakete lidlovih plenic na mesec. Nismo taki seronje kot vi . Saj ne, kar dosti nam uspeva dobit v kahlo - kaka vsako jutro in ponavadi po kosilu; lula pa tudi bolj ali manj vedno pred odhodom in po prihodu domov.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 20:16:36
|
|
|
|
blackcoffee
|
a uporablja ktera BioWashBall? http://www.viddler.com/explore/SGTmarketing/videos/1/0 patkapatatka - ha ha ha!! sj men tud navadno kaka v kahlo. samo lulanja je dosti in zarad tega dosti previjamo.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 20:44:38
|
|
|
|
Suni
|
BioWashBall uporabljamo 1 mesec. In sicer tole: http://www.glosion.si/ Če je zelo umazano perilo dam obe krogli in malo praška (cca 20% normalne doze), če pa ni zelo umazano perilo, pa samo malo pikico praška. Opere se super. Brez praška pa še nisem poskusila, se mi zdi, da ne bo oprano... mam predsodke, pa ne vem zakaj ... martka: pri nas v avtu pali Maček Muri.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 21:17:08
|
|
|
|
uršula83
|
Suni, sm mal prečekirala tole zadevo in sm vidla da pride neki čez 50 eur- sam ne vem pa kuk krogel dobiš, pa za kuk cajta so...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 21:26:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee ko smo že pri sranju.. kolk plenic porabite na mesec oz. kolk keša ven zmečete za plenice? jaz med 40 in 50€. uporabljam pa hoferjeve, No. 4 se mi zdi kar dosti. Mi na dan porabimo enih 6-8 plenic, kupujem pa zadnje čase tudi Hoferjeve in so mi super. Torej zapravim tam okrog 35€ v povprečju za plenice na mesec.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 21:35:22
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee ko smo že pri sranju.. kolk plenic porabite na mesec oz. kolk keša ven zmečete za plenice? jaz med 40 in 50€. uporabljam pa hoferjeve, No. 4 se mi zdi kar dosti. Mi na dan porabimo enih 6-8 plenic, kupujem pa zadnje čase tudi Hoferjeve in so mi super. Torej zapravim tam okrog 35€ v povprečju za plenice na mesec. Tudi nekje 6-8 plenic na dan, kupujem Pamperske: zelene, hlačne (kadar ga previja babi, ker ima poškodovano roko in ji je lažje hlačne gor dat) in pa vijolične (za ponoči). Tudi nekje 60 EUR, kupujem pa jih na zalogo, kadar so v akciji (ravno sedaj so v najboljšem sosedu, pa še moja mama ima 10%popust na upokojence ob četrtkih) , pa v DM, kjer imam 10% popust jaz.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 21:40:44
|
|
|
|
petruscha
|
Sem tolk jezna , šele danes sem se spravla brat novo odločbo od šihta in kaj ugotovim, da so me prerazporedili na drugo delovno mesto, kar pomeni nižji tarifni razred in manjša plača in to z dne 21.11.09., en dan prej pa se mi izteče porodniška. Za pop.... že cel večer berem te f... UR.liste... jutri še pokličem v službo kaj se grejo,... , ugovor moram še napisat- odgovor na ugovor dobiš pa šele v 60 dneh... . Lep začetek na novem delovnem mestu res, ni kaj... da moram bit že 1 teden prej čist razkurjena na preklemanske dece v službi.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 22:02:57
|
|
|
|
patkapatatka
|
Aha še ena Dihi, dihi, dihi z mano in se bori
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 22:11:36
|
|
|
|
Detece
|
Petrusha to pa je eno sranje ja. Ma te službe so čisto mimo no....se mi zdi, da smo že vsi pod prevelikim stresom...Tudi jaz sem šla danes k šefici na razgovor in začnem 4. 1., po izteku porodniške bom še izkoristila 14 dni dopusta potem pa veselo na delo....so me sodelavke potolačile, naj se ne sekiram za kg pridobljene po porodu, ker bom v službi zaradi presinga vse izgubila zelo hitro...vsaj nekaj... Kavica te kroglice so pa zanimiva zadeva, zna biti koristno...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 22:56:09
|
|
|
|
andya
|
lep pozdrav, katera ve kako poteka dan v jaslih? kaj vse počnejo? kar se tiče služb ne se preveč sekirat, ker slišim, da je povsod ena velika kriza.. mi se pa matramo z zobki, joj, kdaj bo tega konec? Tako da zdaj poje še manj kot prej...so pa bili vsi izvidi v redu in je zdrava, samo jest mora. s temi zobki pa smo bolj na mleku. Zjutraj poje tisto sadje s skuto in drugo skoraj nič več razen mleka ... no, ko pa ne boli je super, pri noni pleše in posluša golico, očka ji vrti rock, mama ji poje hudo mravljico, najbolj aktualni pa so seveda predali..uff to je šele veselje pospravljat ..ja nismo še blokirali predalov in omaric, verjetno pa bo treba haha ko je dovolj vsega jih kar zalimam hehe
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 23:08:02
|
|
|
|
nanaa
|
čer, planice - mi jih porabimo ogromono, Hana kaka vsaj 4x na dan...pa še lulanje...čez dan uporabljamo Milerjeve za ponoči ima pa Pampers activ fit, bom pa poskusila še Hoferjeve če pravte, da so ok. detece - me imava pa isti prvi dan začetka, gremo še čez novo leto v terme Lendava, v nedeljo doma potem pa ŠOK:). petruscha in patkapatatka upam, da bo drugi dan boljši , ne razumem pa tebe petruscha kako so te dali na nižje mesto, kakšni so pa razlogi, ker ne morejo to kar tako, ok ob določenih pogojih. andya - ja ti zobki, pri nas je samo eden, pa čakamo na drugega je bila danes nekaj sitna sedaj pa ne vem mogoče bo zob, mogoče pa dobi vodene koze jih je njena sestrična fasala.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 16.11.2009 23:15:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Da vam malo očke pocrkljam ... kaj tale punca lepe torte dela ... http://jagode-zavri.blogspot.com
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?