tassika
|
Boga Twixy njej pa res ni postlano z rožicami. Inekcija za pljučka pomeni, da dobiš zdravilo deksamatazon (vsaj ponavadi je tako), ki pospeši razvoj pljučk v primeru, da se otrok predčasno rodi. Ni nevarna ne za mamo, ne za otroka, niti ni nevarna, recimo, da se otrok potem rodi na rok. To je bolj preventiva. Dobiš pa mislim, da dve ali tri inekcije. Ne vem točno v katerem tednu je Twixy, ampak punce, ko je bila moja Zoja na intenzivni na eint-u sem videla take male borce, da me je kar stisnilo, tako majhen in lahek dojenček s tako voljo do življenja, te res gane in moram reči, da so se sestre tam res skoraj na pol pretrgale, da so poskrbele za vse, res, da so v inkubatorjih in da se marsikateri hrani po sondi, ampak živijo pa in mislim, da v nemčiji je pa za to še bolje poskrblejeno in da bodo vse naredili, da rešijo otročka naše Twixy. Evo jaz pa kuham danes nekaj napol martinovo kosilo, sladko zelje, mlince in pa piščančji zrezki, za dva se mi res ne splača peči gooske, zelje bo pa navadno, ker ga imam v hladilniku. Upala sem, da bomo šli tudi danes malo vn pa je tukaj tako bljak vreme, da ne vem, mogoče bomo vseeno leteli za 10 min en hiter krogec če ne bo deževalo, popoldne pa itak spet obiski. Sem se odločila, da naredim nekaj iz listnatega testa, podobno kot jabolčna pita v mc donaldsu, pa da vidimo če bo uspelo Pilotina, kako si kaj, še vedno počivaš, sem videla, da imaš spet kmalu pregled a to pri Rešu ali pri svoji g.? Kepica meni so bili strogo prepovedani obiski bazenov zaradi krvavitev in vsega, pa po pravici povedano niti nisem pogrešala, edino poletje me je malo dajalo, ker nisem mogla na morje, sem ritko namočila samo 2x, bo pa drugo leto bolje, ko bom na porodniški, bova z Zojo obe namakali ritki