mimi30
|
murkov zos kumare sen naribala in jih na mal olja prepražla, mini solila in zalila z vodo in pokuhala. dodala zmečkan krompir in z vilico še vse mal premečkala. piščančje meso z cvetačo z malo kisle smetane krompir z mesom bučke na olju in malo čebule podušila, dodala malo bazilike in origana ter soli, skuhala malo riža s korenčkom, vse zmiksala pa ne fejst, dodala še nekaj naribane jabolke. naribala še malo sira - in pojedel vse. Na vrh pa par kapljic vode. piščančka z rižkom z bučkami, korenčkom, brokolijem, cvetačko, zeleno, ,.....v glavnem ni da ni. Dodana kapljica olivnega olja in čist mičken soli. Puranje meso in veliko zelenjave iz domačega vrta(stročji fižol, korenje, paradižnik, paprika, brokoli, por) Vse skupaj popražim na kapljici olivnega olja, zalijem z vodo, solim in zdušim. danes sem pa prvič vkuhala še malo pšeničnega zdroba, ki je vse skupaj zgostil večji pisker govoje juhce - telečje meso, mal cvetače, par korenjev, por, peteršilj. Danes sem mu zakuhala kvinojo, puranji file, kvinoja + zelenjava. govejo juho s kuskusom, drobnjakom, timijanom, meso narezala na male koščke. tortilje s polno zelenjave in puranjo in piščančjo meso sem dala not ajdovo kašo z brokolijem in cvetačo. kaša z jabolkom +ovseni kosmiči jogurt+marelica+jabko+hruška+borovnice+banana + slive+marelice goveja juha s korenčkom, korzunimi nuudlci in teletno. pečenega krompirja in piščanca. kaša z jabolkom in korenjem +mleko piščančjo juhico s cvetačo, porom in kvinojo ovsene kosmiče + pasirano jabolko + cimet + jogurt, "rižota" s kvinojo in grahom jabolko z mascarponejem, vmes pa en rižev vafelj pokuham al pa večer prej namočim slive in marelice; raje jih pokuham, da je toplo potem pa kdaj dam v vodo, kjer jih kuham, še cimet in ingver - ji je ful všeč, jih zmiksam, dam mal une vode, v kateri so se kuhale in zgostim z ekspandiranim rižem ali amarantom ali pa z riževo kašico (kosmiči) od holle. kuskus z zelenjavno omako (bučke, korenček, grah) in sladka smetana rižotko z bučko in piščancem + sir. rižoto z bučko in brokolijem + sir. rižota s porom, pa cvetača, korenček, brokoli + piščanček Pire krompir + špinačka polenta z mlekom omakca iz korenja+brstičnega ohrovta+brokolija+koalrabe in makaroni spet kaj zelenjavnega +kuskus lečina juha: za kaki dve uri namočim rjavo lečo, ni sicer nujno, sam pol se še hitrej skuha. mal prepražim čebulo, česen, dam šetraj, riž, lečo, naribano korenje (bolj za mal barve kot okus), včas čist mal sveže zelene paprike (tut za barvo), zelene (listke, nazadnje nisem), kakšno sladko rdečo papriko v prahu (če jo mam, nazadnje mi jo je tut zmanjkal), pa vodo. na koncu, ko je kuhano, še svež peteršilj. zdej dam še kak drobno nariban krompir not, za zgostitev, se itak čist razkuha in ga ni videt, sam isa vseen mal lažje je. če mi pa zmanjkuje časa, pa vse skupaj sam v vodo zmečem suho čičeriko čez noč namočiš, meni je je prišlo za dobro konzervo, skor dve kupljene (ki pa ni ok za falafel), zmiksaš s polovico drobne čebule, strokom česna, nekaj peteršilja, malo kumine, soli. jaz sem malo počakala, naredila polpete in jih popekla, da so pač lepo zapečeni. če je slučajno preveč vode, dam čičerikino moko, nobenega jajca. zraven sva imeli riž z dodatki (v vodo sem dala precej curryja in res mini malo čebulo + štiri klinčke zabodene v njej, pa kuhala vse skupaj, na koncu čebulo in klinčke odstranila). kolerabina juha, mlinci, zelje in piščanca. zelenjavna župca (koleraba, cvetača, brokoli, por, korenček, pa če je še kaj v hlad), skutini knedlji z slivami (za brez jajca- v foliji, kot je rekla ulla), če bo treba pa posladek pa še vložen bučkin kompot ješpren+leča makaronflajš z zelenjavo repa in kus kus brokoli, piščančje bedre, mlinci zelenjavna juha s krompirjem goveji zrezki v omaki in pire
< Sporočilo je popravil mimi30 -- 14.11.2009 15:25:31 >