|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
13.11.2009 8:21:53   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Gaja od Rubin lepo napreduje, ima že 44cm in 2140g user posted image

Vse vas lepo pozdravlja.

Bravo Gaja!!!! user posted image

juhu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
13.11.2009 8:56:05   
Bety11
user posted image user posted image user posted image  Za Gajo!!!

Opravičilo: Opravičujem se, če ne odgovarjam slučajno na vsa vprašanja...Enostavno, nimam časa, da bi redno prebirala vse in ko skočim na internet, je to samo za 5 minut.....

Cepljenje: Jaz cepila ne bom, to sem pediatrinji povedala in mi je rekla, da bom samo podpisala eno izjavo, ki jo ona mora dostaviti na Inštitut za Zdravje zaradi spremljanja števila necepljene počulacije....To je vse...

Kolike in vetrovi: Nekaj sem prebrala.....Dojenček s prvimi podoji dobi probiotične bakterije v svoje črevesje....z naslednjimi podoji, ko je že mleko konkretno, pa teh bakterij ni več v mleku....Zato se kolike pojavijo ....črevesje je nezrelo, hrana se ne prebavlja v redu, nastanejo vetrovi, ki črevesje napenjajo in ustvarja bolečino.....
Priporočajo kapljice BioGaia.....to naj bi bili probiotiki....Imate izkušnje s tem??? Jaz bi jih nabavila preventivno in dala otroku vsak dan eno kapljico, ker je to naravna in neškodljiva zadeva....Lahko mu samo koristi....Kaj menite????

VilaMalina.....Jaz ne bi prenehala aktivno dojit(če imaš veliko mleka) in bi edino vztrajala pri podiranju kupčkov, kot je svetovala Rižko...kupčki, kupčki in kupčki.....Pa v postelji, kjer otrok spi, bi vzdignila vzglavje ali pa kar inprovizirala s vzglavniki, da je otrok vedno v pol sedečem položaju....Tako naj bi podiral kupčka sam ponoči in naj ne bi polivali......Za poskusiti je....user posted image

D vitamin, in AD3 kapljice.....Brala sem, da je vitamin A strup....naj bi otroci imeli posledice zaradi uživanja teh kapljic.....in še ene študije, da te vitamine otroški organizem ni zmožen sploh apsorbirati, samo ga mučijo in obremenjujejo....

Sončenje....Naj bi sončenje bil edini varen in zdrav način pridobivanja vitamina D....Kot sem že enkrat pisala, pozimi 1 ura na dan in poleti 15 minut je dovolj....To, okrog tega kopanja po sončenju, pa nisem še slišala.....in to ne bi vzela za znanstveno resnično....potem poleti ne bi nihče dobil tega vitamina, ker se kopamo in kopamo.....skozi navadno šipo pa mislim, da prehajajo vsi sončni žarki.....še posebej UV, ker je dobro znano, da zaščitna očala morajo imeti posebno zaščito in da navadno steklo ne ščiti.....

Jaz sem to nalogo sončenja vzela resno in lovim vsak dan te žarke....na balkonu doma, kot od zunaj.....

LP

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
13.11.2009 9:31:31   
simonae
Vilamalina in Bety hvala sta mi precej razjasnili pojme.

Sedaj mi je vse jasno tudi glede mojega očeta - ima osteoporozo, rakaste tvorbe na koži.

Zdravniki stalno ponavljajo, da se ne sme sončiti (včasih je res pretiraval), sicer pa je imel službo, kjer je bil večkrat tudi po po 12 ur na dan v temi. To kaže na to, da je njegovo telo dobro vedelo, da mu primanjkuje sonca, a kaj, ko ga najprej nič ni bilo, potem pa naenkrat preveč - vedno je bil opečen. Ima tudi sicer težave s kožo - zelo suho...

Seveda je to povezano s tem, da mleka in jajc ne prenaša najbolje, rib ne mara, sonca pa v bistvu - predvsem UVB žarkov ni dovolj prejemal in rezultat je tu.

Sedaj je tudi meni jasno, kako to, da imam močne in lepe nohte, lase ter tudi koža je boljša kot je bila - od druge nosečnosti sem veliko na sprehodih in tudi ne mažem se več toliko s sončnimi kremami (le na morju, pa še to manj, kot prej), na kape pa vedno pozabljam. Ob tem, da sem od takrat, ko sem morala na dieto brez mleka in jajc, prenehala uživati mleko, jajca pa tudi sedaj bolj malo jem. A ko jih jem, jem mehko kuhane, ribe pa obožujem. sedaj pa se bom tudi bolj brez skrbi sprehajala po soncu tudi okoli 12.-te ure. Pa danes letim po ribice!!

Dober tek!!!

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
13.11.2009 10:31:59   
tulpek
Pozimi smo lahko malo na soncu, ampak ne v visokogorju. user posted image več kot kakšno minuto ne nastavljam soncu.Poleti pa čim manj, najboljše zjutraj. Zaradi ozonske luknje je sedaj sonce veliko bolj škodljivo kot leta nazaj, ozon nas namreč ščiti pred uv sevanji, sedaj ga je pa vedno manj. žal... zato so lahko bili pred 50 leti cel dan zunaj, pa ni bilo nevarno.

Skozi steklo nas ne opeče, torej žarki uva in uvb ne gredo skozi, razen če imamo kremenovo steklo (solarij) ki je pa zelo drago. Očala imajo večinoma plastične leče.

Se moram pa pozanimat, kako je z vitaminom d in sončno kremo... če se izključujeta. Ampak glede na to, da nas tudi preko kreme malo opeče, dobimo vseeno dovolj veliko dozo. pa še malo je takih, ki so res skoz namazani po celem telesu.

Posvetovalnica : 61,5cm in 6kg.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 13.11.2009 10:34:17 >

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
13.11.2009 10:53:17   
altaja
Tulpek: najina user posted image stas skoraj identičnih mer. Prava dečkota user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
13.11.2009 11:11:46   
vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Skozi steklo nas ne opeče, torej žarki uva in uvb ne gredo skozi, razen če imamo kremenovo steklo (solarij) ki je pa zelo drago. Očala imajo večinoma plastične leče.

Skozi steklo nas opeče. Opeče nas zaradi IR žarkov, ki prehajajo skozi steklo in nas opečejo. UVB žarki na žalost ne prehajajo skozi steklo.

Pa čestitke za takega korenjakauser posted image

Bety: Sara ima dvignjeno zibko, kupčke redno podiram, ampak kaj, ko po njih še bolj polivauser posted image user posted image . Lačna je, si skos svojo rokico v usta tlačiuser posted image . Če ji ponudim joško zahlasta po njej, naslednji trenutek pa na žalost že poliva.... Dojiti itak ne mislim nehatiuser posted image . Bomo dali že skozi to fazo, Aptamil AR malo pripomore, ji ga pa dajem ob večerih.

Za vitamin A sem tudi sama nekaj podobnega slišala. V Nemčiji naj bi imeli cele kolobocije s tem. Tako, da sedaj tam otroci dobivajo samo D vitamin. Sem pediatrinji rekla, če lahko dobi Plivit D, pa je rekla, da tam ni A vitamin, sem rekla, da vem to, potem pa naslednji izgovor, da je v drugačni oblikiuser posted image . Ma kot, da bi me imela za norca. user posted image . A v teh kapljicah je prav D vitamin al je provitamin? Kaj pa če jz jemljem namesto moje male dame?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
13.11.2009 11:19:09   
baby blue
Pri nas se je polivanje občutno izboljšalo... Sem ugotovila da je veliko bolj polivala ko sem ji po dojenju čez nekaj časa dala tudi malo čaja... Je svetovala pediatrinja naj tako delam ampak sem to opustila in je bolje...

Hmmm glede dvignjenega vzglavja ali ji lahko dam povšterček pod glavo?... A je to še preveč?

No danes bo našo punco spet babi čuvala ker greva midva v šoping pa gume menjat user posted image

Evo pa še dve slikci user posted image

user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil baby blue -- 13.11.2009 11:26:21 >

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
13.11.2009 11:24:43   
veselka
opeče nas zarad UVA žarkov, ki jih steklo pepušča. IR žarki segrevajo in so več ali manj neškodljivi.

Neposredna povezava do sporočila: 1458
13.11.2009 11:28:44   
tulpek
Sem mislila na sprehod, pa je mali zaspal user posted image .
Dobili smo tudi druge kapljice, samo vitamin D.

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Tulpek: najina user posted image stas skoraj identičnih mer. Prava dečkota user posted image

Še zdaj hočeta bit enakih mer user posted image user posted image . Pa meni se zdi, da se je čist prehit poredil (že 2,7kg), čudno da nam ne težijo, tistim ki ne dojijo je pa taka panika, če se malo več zredi. Se mi zdi, da bi meni tudi rekli kaj, ker me je večkrat vprašala, če mu res nič ne dodajam user posted image
Ko sem pa ta podatek posredovala svoji sestri, pa mi je rekla, da je bil njen V. tak pri enem mesecu user posted image . Kaj naj, če ima rasni hormon v mleku user posted image user posted image user posted image . .

IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Skozi steklo nas opeče. Opeče nas zaradi IR žarkov, ki prehajajo skozi steklo in nas opečejo. UVB žarki na žalost ne prehajajo skozi steklo.

UV žarke sem imela v mislih, IR menda ja niso nevarni?

< Sporočilo je popravil tulpek -- 13.11.2009 11:30:39 >

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
13.11.2009 11:32:01   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

opeče nas zarad UVA žarkov, ki jih steklo pepušča. IR žarki segrevajo in so več ali manj neškodljivi.

Pa ne no user posted image user posted image user posted image čist res? Sem bila sedaj vedno v avtu prepričana, da se mi ni treba namazat. Js namreč ne maram, da me opeče. Ampak pa tudi nikoli ni user posted image .

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
13.11.2009 11:33:31   
tulpek
Jppp, sem poguglala.

http://www.google.si/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=7&ved=0CCIQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.trifilon.si%2Fdocs%2Fnovice_in_clanki%2FVitamin_D_1.pdf%3Ftrifilon_frontend%3Dhvgujnfvi4r9kgltj94big3846&ei=oTX9SuLvIMyLsAaYiqWQDA&usg=AFQjCNF952-t5Pxv8Jb_eOXhs9emXOG1vQ&sig2=ZcmiPY8SxgYC20cwWBfA0g

Sicer ne vem kakšna je verodostojnost članka, ampak so tudi drugje take info.

Glejte še opombe na prvi strani, piše o umivanju in vitaminu D.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 13.11.2009 11:37:25 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
13.11.2009 12:02:20   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

Pa ne no user posted image user posted image user posted image čist res? Sem bila sedaj vedno v avtu prepričana, da se mi ni treba namazat. Js namreč ne maram, da me opeče. Ampak pa tudi nikoli ni user posted image .

js tut zdej googlam, kaj je res. UVB opeče, UVA poškoduje kožo, povzroča rdečino...

IR so škodljivi, če npr. pustiš dojenčka v avtu

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
13.11.2009 14:10:00   
tulpek
Nočem uničevanja kože user posted image .

Sva šla potem na sprehod, se je mali zbudil... zdaj pa veselo razgraja na igralnem otoku... prej se je tako lepo nasmejal user posted image ampak ne meniuser posted image pač pa levčku, ki visi iz tistega lokauser posted image . Dam slikco gor kasneje.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
13.11.2009 14:39:55   
tulpek
user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
13.11.2009 15:04:34   
Sarchi

user posted image

...kolk je cortkan user posted image user posted image user posted image

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
13.11.2009 15:07:02   
veselka
tulpek, tvoj se vsaj igra. js če sm zraven samo mene gleda in roke v usta daje. zdej je že ene 20 min v ležalniku, pa se šele zdej neki z igračkami špila. sem ji kupla nov lok, da ima v ležalniku mal spremembe. pa še nižje tale pride oz. se ga da regulirat, tko da tud doseže igračke in se jih ravnokar s prstki dotika user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
13.11.2009 15:12:48   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

user posted image

...kolk je cortkan user posted image user posted image user posted image

ja ful je lubek luškan user posted image

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
13.11.2009 15:44:19   
anitka7
a ma še kera tak bl "len" dan...?user posted image
no jaz mam v bistvu že cel teden neki tak da se sam vlečem iz enga kota v drug....sam dons je pa tole vrhunc dosegel user posted image user posted image

sam najhuje je da se tega zavedam...pa si mi vseen še zmeri bl mal da (beri:skoraj nič user posted image )

ah ,saj bo kmal bolš....menda....bom kr pr miru počakala na ta bolš obdobje da ga slučajno ne zgrešim user posted image

< Sporočilo je popravil anitka7 -- 13.11.2009 15:46:57 >

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
13.11.2009 15:49:30   
Sarchi
anitka 7....ne sekiri se sve že dve user posted image ...men je tud ta teden kr neki

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
13.11.2009 15:57:25   
anitka7
po eni strani mi je šel hitr...po drugi strani se mi pa vleeeeeeeeečeeeeeeee....

morm se k seb spravt...zvečer grem ven...sodelavka je šla v pokoj pa jo mormo dostojno tja pospremit user posted image user posted image tko da zvečer podojim in grem in pol bo oči glavni user posted image upam sam da mi ne bo mobitel pregoru k bo klicu user posted image ne joke,itak bo vse poštimu...ga pa mal skrbi če bo slučajno kej fuul jokala in je ne bo mogu pomirit,ampak saj bo zmogu user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
13.11.2009 18:19:29   
vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

po eni strani mi je šel hitr...po drugi strani se mi pa vleeeeeeeeečeeeeeeee....

morm se k seb spravt...zvečer grem ven...sodelavka je šla v pokoj pa jo mormo dostojno tja pospremit user posted image user posted image tko da zvečer podojim in grem in pol bo oči glavni user posted image upam sam da mi ne bo mobitel pregoru k bo klicu user posted image ne joke,itak bo vse poštimu...ga pa mal skrbi če bo slučajno kej fuul jokala in je ne bo mogu pomirit,ampak saj bo zmogu user posted image

No pri nas bo tudi takouser posted image user posted image user posted image .

Rubin in Gajauser posted image user posted image user posted image , le še tako naprejuser posted image

Tulpek prav lušten je tale tvoj Tjaš.user posted image

Sarchi upam, da boš kmalu boljeuser posted image . Pri meni je bila danes mami na obiskuuser posted image in je prav pasalo, tamala jo pa itak obožuje.

Tale D vitamin nam bo dal tudi vetra. Tvori se na direktni sončni svetlobi, kateri pa dojenčki do 1 leta naj ne bi smeli biti izpostavljeni. Se pravi, da res pomagajo samo kapljice, samo vprašanje če je tam D vitamin ali je provitamin, ker če je provitamin zopet rabimo svetlobo, da ga pretvori v tako zaželeni D vitamin.

Punce moje... želim vam prijeten večer, da bi tamalčki kmalu zaspali in dolgo spali, ve pa da bi imele čas malo se stisnit k svojim najdražjimuser posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
13.11.2009 18:56:27   
altaja

Še zdaj hočeta bit enakih mer user posted image user posted image . Pa meni se zdi, da se je čist prehit poredil (že 2,7kg), čudno da nam ne težijo, tistim ki ne dojijo je pa taka panika, če se malo več zredi. Se mi zdi, da bi meni tudi rekli kaj, ker me je večkrat vprašala, če mu res nič ne dodajam user posted image
Ko sem pa ta podatek posredovala svoji sestri, pa mi je rekla, da je bil njen V. tak pri enem mesecu user posted image . Kaj naj, če ima rasni hormon v mleku user posted image user posted image user posted image . .

Mene res čudi da se nista na isti dan rodila user posted image

Tjaš je pa user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
13.11.2009 19:11:53   
aromaja
V AD3 kapljicah je vit. D in ne provitamin. Sončne svetlobe je pa v zimskih dneh bore malo, tko da s to teorijo o sončenju ne bomo prov daleč prišli, sploh ko enkrat zares zima pritisne. Vsaj mi, iz LJ kotline, bomo bolj mal sonca videli. Če bi rodila spomladi, poleti, bi še razmišljala o nedajanju, tko jih bom pa kr dala. Prov velik škode s tem ne bom povzročila mende, prej korist
Zakaj so sploh te kapljice tak bav-bav? A zarad krčev al je to del tega "nazaj k naravi, bohnedej kemije" gibanja? Jaz jih sicer Zali še nisem začela dajat, ker sem čakala na Oleovit, ki kao manj krče povzroča. Zdej do tega Oleovita nismo in nismo uspeli prit in bom začela dajat te kapljice.

Dans ma naša čmrla dva meseca in v teh dveh mesecih je opazen blazen napredek. Ful se smeje, ful več je dobre volje, igralni otok je sicer še prav nič ne gane, zato pa je še vedno aktualen vrtiljak nad previjalno, vse luči, roleta in televizija:))

Držim tudi jaz pesti tako za Timoteja kot za Gajo!

Meni je zjutraj tako prekleto težko vstat, prav slabe volje se zbudim, oz. sem zbujena. Vse bi dala, da bi Zala tudi ob 6h zjutraj samo želela jest in nazaj zaspala. Ampak ne, ona takrat nepreklicno zaključi z nočnim spanjem in moram vstat. NO, ko sem enkrat pokonc in jo gledam, kako se preteguje na previjalni, me slaba volja hitro mine..sploh ko se začne režat k pečen maček vrtiljaku :))) But still....jaz bi tako zelo rada en dan spaaaaalaaaa!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1473
13.11.2009 19:11:54   
polari
Jaz imam eno vprašanje!

Kako vaši malčki pokažejo, da imajo dovolj jesti? Ko je Enej miren, počasi zaspi zraven, pa jezik ven tišči, samo to je bolj ponoči...podnevi ko pa je fejst živahen pa začne z glavico nazaj suvat..pa spet prime, pa spet neha.....na koncu pa podirama kupček in se ful dere zraven, in na koncu še polije.......user posted image Danes sem se že dvakrat preoblačla.....

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
13.11.2009 19:14:13   
polari
IZVIRNO SPOROČILO: aromaja

Meni je zjutraj tako prekleto težko vstat, prav slabe volje se zbudim, oz. sem zbujena. Vse bi dala, da bi Zala tudi ob 6h zjutraj samo želela jest in nazaj zaspala. Ampak ne, ona takrat nepreklicno zaključi z nočnim spanjem in moram vstat. NO, ko sem enkrat pokonc in jo gledam, kako se preteguje na previjalni, me slaba volja hitro mine..sploh ko se začne režat k pečen maček vrtiljaku :))) But still....jaz bi tako zelo rada en dan spaaaaalaaaa!!!

Joj, ja, jaz imam tudi take želje! Jaz še imam sicer srečo, ker pri nas mali še nazaj zaspi in potegne do 9h ali še dlje...pa še potem se ful počasi zbuja.....samo bi pa rada spet celo noč spalaaaaaaaa.....user posted image

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.