|
RE: Julijke 2008, 2. del 11.11.2009 17:09:53
|
|
|
|
nanka
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa potem so pa še epilepsije, ki jo imajo predvsem otroci in ponavadi trajajo do vstopa v šolo, le te pa trajajo samo par sekund, otrok se samo zazre, zavije oči, zatrza z očmi, je neodziven itd, vmes celo ne pade dol, ampak se mišični tonus ohrani, ko se otrok zbrihta, normalno deluje naprej, kar je prej počel, se pa tudi ne zaveda, ampak to traja res 2-10 sekund ponavadi in niti ne opaziš, če res ni pogosto ali pa res ne vidiš kaj takega kot je zavijanje z očmi, omahovanje glave itd. tako da za te male ne veste (ne vemo), ker jih pač načeloma ne vidimo oziroma nismo pozorni nanje. samo na hitro odgovorim ker se mi mudi na službeni badminton Umpa tole mi je zelo zelo znano, ima sin od svakinjine sodelavke. Pri njemu se ta napad kaže točno tako kot si opisala, fant se zazre nekam v daljavo, na okolico se ne odziva, to traja nekaj sekund in potem dela naprej stvari kot da se ni nič zgodilo. Čisto vsega ne vem, vem pa da ga mamica vozi na pediatrijo na slikanje glave, ima potrjeno diagnozo ( ena vrsta epilepsije) drugače pa funkcionira OK. To se mu je prvič zgodilo ko je bil star tam nekje do 2 leti, jemlje zdravila in hodi v šolo. Je pa bila mamica zelo zaskrbljena ko je bil fant že malo večji, ker ni vedela kdaj in zakaj do tega napada pride, se je pa fant zelo rad vozil s kolesom in kdaj otrpnil tudi na kolesu. Ni pa imel nikoli klasičnega napada ( zvijanje, pena iz ust). Nočem te nič strašit samo meni so znaki ki si jih opisala znani, tako da jaz bi na tvojem mestu sigurno šla k zdravniku, oziroma do nevrologa. FLOWER vse najboljše Zimska kako je z Lanovimi spučaji, je kaj bolje? Zdaj pa res letim Aja pri nas nosi miklavž vsa darila, ostalih mož ne poznamo, dam pa za silvestrovo pod smrekico še kakšna majhna darila za moje otroke ( se mi zdi da prazniki niso pravi, če ni pod smrekico daril, jaz sem pri nas največji otrok, ker morajo biti paketki)
< Sporočilo je popravil nanka -- 11.11.2009 17:11:33 >
|
|
|