|
RE: Julijke 2008, 2. del 11.11.2009 10:27:07
|
|
|
|
rovar_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1 IZVIRNO SPOROČILO: metuljcek321 epilepsija - v šoli imamo nekaj učencev, ki jo ima, a obstajajo že taka zdravila, ki jo v bistvu skoraj popolnoma zakrijejo/premagajo. Sicer pa smo imeli tudi nekaj izobraževanj v tej smeri, kako se sploh odzvati, če ima otrok napad med uro. Ti napadi so namreč izredno različni, ukrepanje prav tako. Je pa glih danes (what a coincidence) sodelavka pravila, da bo šla njena hči (najstnica) na operacijo v Nemčijo, ker ji naši zdravniki ne znajo in ne morejo prav nič več pomagati. Dekle ima zelo hudo obliko bolezni, ki se ji je pojavila po hudem meningitsu, ki je pustil sledove na možganih & jih poškodoval. Če je žarišče problemov v eni točki, bodo to lahko rešili (ta del možganov izrežejo ven - sliši se res kruto!), če je žarišč več, je to nemogoče. Srčno upam, da se vse dobro razplete & jim uspe rešiti zadeve. Nekatere prognoze so resnično dobre, pomagali so že številnim bolnikom, tako da ... we stay optimistic ... aha, pol so različne oblike. nism vedla. sem bila priča že ene parim napadom in so meni kot laiku delovali zelo zelo podobno. kako je pri otrocih, pa ne vem. ko ravno vidim, da je govora o epilepsiji,, Moji dve kolegici jo imata. Ena dobi napad vedno med spanjem, se ji začne penit iz ust, drugi dan jo bolijo vse mišice in se počuti kot bi čez njo peljal traktor.. Ta druga kolegica ga je dobila, ko smo bili na morju, smo sedeli v eni gostilni, nakar se ona zvije nazaj (kot da bi se pretegnila), oči obrnila okrog in samo padla naprej s stola (še v rob mize se je vdarla boga reva), kako minutko (dolga minuta za znoret) jo je treslo na tleh, potem je počasi prišla "k sebi". To sem dala v narekovaj zato, ker se ji je vidlo, da sploh ne ve za kaj se gre, govorila je zmedeno, zatikalo se ji je, skratka, kot da je rahlo motena (grdo rečeno, ampak res). Napada se sploh ni spominjala. Ko smo ji rekli: napad si imela.. Je bil njen odgovor: Ne me ****t! V glavnem, se mi zdi, da ne moreš po napadu normalno funkcionirat. Vsaj ona ni. Je pa enkrat dobila napad, ko je zlagala posodo iz pomivalca in je padla direkt gor in cela vrata pomivalca dol zlomila.. Huda stvar.
|