|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009 - 6. del
9.11.2009 8:51:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

Ma sej ga tud jaz ne bom,ima mal vročine samo mi je jedu normalno tko da ga ne bom

koliko pa ima vročine ? jest recimo do 38stopinj sploh ne jemljem kot ''vročina'',  dokler seveda je vse ostalo normalno. zbijati jo pa itak začnem pri 39st. čez dan s kisovimi obhladki, kopeljo, veliko tekočine, paracetamol dam zvečer ali ponoči.

kar se ima za skuhat, naj se kar skuha

< Sporočilo je popravil *Lina* -- 9.11.2009 8:52:38 >

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
9.11.2009 8:54:31   
KatMat
jaz tud po ene 3 dneh ce jo matra kr calpol dam da si revica malo odpocije....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 102
9.11.2009 9:02:33   
Tanja_
Dobro jutro...Recimo.

Spet je žuralauser posted image user posted image Men se bo kr sfuzlal, sploh se ne morem naspat in spočit-pregorela bom.Pa popoldne predavanja,da ne bom mogla it spat...Moj je odšel-pride jutri zvečer.Itak.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 103
9.11.2009 9:05:05   
Dudica1
V ritki ima 38.4

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 104
9.11.2009 9:11:09   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

Dobro jutro...Recimo.

Spet je žuralauser posted image user posted image Men se bo kr sfuzlal, sploh se ne morem naspat in spočit-pregorela bom.Pa popoldne predavanja,da ne bom mogla it spat...Moj je odšel-pride jutri zvečer.Itak.
lahk pripeljes do mene pa gres dam spat...user posted image user posted image kaksne tri urce bo pa ze pomagal...

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 105
9.11.2009 9:11:58   
majana79

Dobro jutro...Recimo.

Tanja, mogoče bo pa čez dan več spala, pa se tudi ti takrat spočij skupaj z njo. user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 106
9.11.2009 9:13:01   
KatMat

V ritki ima 38.4
ja zbijej no ,revcek....to je pa ze kr fajn vrocina...

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 107
9.11.2009 9:14:49   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

V ritki ima 38.4

ja v ritki se tud odšteje a ne

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 108
9.11.2009 9:15:49   
KatMat

V ritki ima 38.4

ja v ritki se tud odšteje a ne

sej se tud v usesku...ampak je to ze kr vrocina....kok pa ti odstejes???

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 109
9.11.2009 9:17:06   
Dudica1
Ja za 5...a ni tko?

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 110
9.11.2009 9:17:58   
KatMat

Ja za 5...a ni tko?
kaj za pet....????38-5....33???

al 38,5-0,5??

< Sporočilo je popravil KatMat -- 9.11.2009 9:18:38 >

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 111
9.11.2009 9:18:18   
majana79
ja, v ritki se odbije pol stopinje, je lake rekla user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 112
9.11.2009 9:21:52   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

ja ze ze....sam ro je vseen skor 38 vrocine...kaksne pa me zgledamo pri taki vrocini????

pa kolk tako vrocino preboli brez lekadola????no priznajte...pa ne lagat

< Sporočilo je popravil KatMat -- 9.11.2009 9:23:26 >

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 113
9.11.2009 9:23:49   
Anonimen
jutro

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
9.11.2009 9:24:30   
Tanja_

Dobro jutro...Recimo.

lahk pripeljes do mene pa gres dam spat...user posted image user posted image kaksne tri urce bo pa ze pomagal...

Thanksuser posted image Sej zdej je zaspala, sam zdej je men čist prezgodaj da bi šla z njo. Popoldan, ko gre spat, imam pa jaz predavanjauser posted image Mah, tok sem neki otožna....

majana brez vozička smo bli 5 dni, ampak smo ga dali glih za vikend v popravilo, tko da bi bli verjetno samo 3 dni lahko brez. Sej kr hitro nardijo....Sam k ne štekam, kako damo za eno stvar tok denarja, potem se pa po nekaj mesecih pokvari?

Glede temperature. Ko je pod pazduho 38.5 oz. v ritki 39 zbijaš temperaturo. Čeprav jst bi jo že prej, če bi vidla, da mala ni okej.Pa v ritki se pol stopinje odšteje ja.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 115
9.11.2009 9:25:23   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

ja tko ja če ma 38.5 jo ma odbito pol 38

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 116
9.11.2009 9:25:33   
KatMat

Dobro jutro...Recimo.

Thanksuser posted image Sej zdej je zaspala, sam zdej je men čist prezgodaj da bi šla z njo. Popoldan, ko gre spat, imam pa jaz predavanjauser posted image Mah, tok sem neki otožna....

majana brez vozička smo bli 5 dni, ampak smo ga dali glih za vikend v popravilo, tko da bi bli verjetno samo 3 dni lahko brez. Sej kr hitro nardijo....Sam k ne štekam, kako damo za eno stvar tok denarja, potem se pa po nekaj mesecih pokvari?

Glede temperature. Ko je pod pazduho 38.5 oz. v ritki 39 zbijaš temperaturo. Čeprav jst bi jo že prej, če bi vidla, da mala ni okej.Pa v ritki se pol stopinje odšteje ja.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 117
9.11.2009 9:27:29   
lake
Ja pol stopinje se odbije.Jst bi dala svečko prej, če bi vidla da se slabi počuti. 

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 118
9.11.2009 9:27:40   
KatMat

ne.....pravijo pri 38,5 a ne???

meni je celo P rekla da ce vidim da je par dni celo 37,8 ali malo cez da ji ze lahko dam pol zlicke calpola ker tist ki se mora "kuhat" se je ze prekuhal in ocitno ni bilo dovolj da telo premaga....

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 119
9.11.2009 9:30:05   
Leela
jutro,

Zakaj pa vročino v ritki merte? jaz jo nisem nikoli. Uglavnem pravijo, da ne zbijaš do 38,5. jaz sem zmeraj zbijala, če se je slabo počutil, drugače ne . se pa L. že pri dost nizki povišani temperaturi slabo počuti. K zdravniku, če se le da ne peljem.

Meni je imunski sistem padu v nosečnosti in od takrat sploh več ne štejem kolikokrat sem bila bolne, 1x na mesec sigurno.

tanja_ grozno je če si neprespan. Pelji Hano k mami za kakšni dve urci in se takrat malo naspi, med vikendi naj zjutraj tvoj vstane in jo ima ti pa spi do 9-10h. izkoristi kolikor se da, pa kaj če kaj ni pospravljeno...saj bo bolje, čez ene 2 leti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
9.11.2009 9:31:39   
Anonimen
dudica, jest bi začela zbijat s kisovimi obhladki. pa potem počakala, da bi videla kam gre.. mogoče bi še kakšno kopel vmes naredila. nato bi šele dala calpol, če na drugega zaradi tega da bi fajn spal.

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
9.11.2009 9:32:45   
Dudica1
ja ponoč enkrat sem mu dala calpol,zdej spi...

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 122
9.11.2009 9:33:34   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*

dudica, jest bi začela zbijat s kisovimi obhladki. pa potem počakala, da bi videla kam gre.. mogoče bi še kakšno kopel vmes naredila. nato bi šele dala calpol, če na drugega zaradi tega da bi fajn spal.

kako pa dam kisove obkladke

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 123
9.11.2009 9:34:12   
KatMat
http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/gripa-prehlad/prehlad-otroci/

na tle pravijo celo samo do 38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 124
9.11.2009 9:37:38   
KatMat
Otrok mora k zdravniku,kadar vročina traja dlje kot 24 ur.

Kadar ima dojenček vročino preko 38,5,morate nemudoma obiskati zdravnika-samo on lahko postavi diagnozo,ker je vročina pri dojenčkih samo en simptom za celo vrsto bolezni,od prehlada do smrtno nevarnega menengitisa.

Normalna temperatura se giblje med 36,1 in 37,8.

Telesna temperatura niha odvisno od dnevnega časa:najvišja je okoli 18h in najnižja okoli 4 ure zjutraj.

Cela vrsta dejavnikov lahko telesno temperaturo poviša celo do 38,naprimer,če se otrok intenzivno igra,če se močno poti ali če je bil pretoplo oblečen med spanjem.
Telesna temperatura se lahko poviša tudi po obroku,ker je za prebavo potrebna energija.

Če ste otroku namerili vročino,je najbolje,da mu jo zmerite še enkrat čez pol ure-morda je imel samo kratkotrajno povišanje telesne temperature.

To je bilo enkrat objavljeno na RR, pa sem si shranila. Upam, da ti kaj pomaga.

Pa še to: če gre za znižano tel.temperaturo oz. pri takih stvareh, tudi notranji organi začnejo počasneje delati, zato ti priporočam, da izmeriš srčni utrip.
Za prvo leto življenja je spodnja meja 80, srednja vrednost 110, zgornja meja pa 160. Če je srčni utrip v zgornih ali spodnjih mejah, se moraš posvetovati z zdravnikom. Meriš pa na notranji strani zapestja na prehodu v palčno blazinico. Konico palca, sredinca ali prstanca položiš v to vdolbino in šteješ 15 sekund, rezultat pomnožiš s 4 in izračunaš bitje srca na minuto (pulz).
No vsaj tko piše tu v knjigi...

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?