tassika
|
Evo mariee: Vglavnem 31.10. sem še zjutraj veselo šla v službo na kavico, potem k tašči na kosilo in na koncu še v supernovo na rudniku, bila leteča do konca. Potem pa mi je nekaj začel trebuh otrdevat, pa sem rekla, da so lažni popadi, ker je mala veselo migala, tako kot ob vsaki polni luni. Ob 8,30 sem bila ful utrujena in sem šla spat, še prej pa sem na wc-ju opazila malo rjave sluzi, nič jasno, kličem kolegico, pravi, da možno da je čep. Ok si rečem dobro lahko traja še kakšen teden. Grem ležat, mene spet lulat, malo bolj prtisnem, te sluzi spet več. Pa jaz spet nič, grem spat, ko dobim občutek da je vložek čisto moker, grem na wc, začne teči, ampak ne vse, to je bilo ob 21.40. Kličem v porodnišnico, ona pravi če je odtekla voda takoj priti,če je samo čep čakajte popadke. Vredu grem jaz pod tuš, se obrišem, meni teče po nogah, moj zraven gleda in pravi, začniva pakirat in sem na hitrco vse spakirala in letela, ob 22.30. sva prišla v porodnišnico, meni še vedno teklo, pravi sestra na triaži ja nič 2-3 prste odprta, gremo rodit, mene pa panika kaj a že. Pridem v sobo za klistir, aja že na poti v LJ so se začeli popadki na 5-7 min. po klistirju popadki še vedno enako, pobrila me je babica, doma ni bilo časa, ni bila nič groba ob 00.30 pridem v porodno, ogromno lepo vijolično, k da sem to potem še opazila ob 1.00. pride porodničarka, gleda pravi 5-6 prstov odprta, dobim masko za predihavat popadke, ki mi ni najbolj dišala in je nisem preveč uporabljala. Popadki redni, potem pa ne vem več čisto točne ure, ko je prišla babica in pravi vsa odprta, glavica na -3 gremo probat mal prtisnt da vidimo kako se bo zrotirala in je bilo baje super, takrat sem dobila nekaj v žilo in ob 3.29 se je rodila naša Zoja. Vse kar se še spomnim je, da sem govorila, da boli in peče, pritisk zgleda, ker je bilo tisti dan ful porodov, sva bila z mojim večino časa sama in sem govorila pokliči sestro jaz ne morem več, on je meni govoril ne pritiskat, samo dihaj, pa kaj ko nisem mogla, potem je priletela babica, smo 3x pritisnil in je bilo konec, vmes ko nisem mogla več je rekla, da je glavica že zunaj, da naj pogledam in to mi je dalo moč še za zadnji popadek. Šivana nisem bila nič, malo me samo peče ko grem lulat, je rekla, da sem se malo odrgnila, ne vem kako. No z malo sva zdaj že doma, je pridna, je in spi, danes je bila pri nama patronažna, je rekla, da morava kar na 2-3 uri, da bo pridobila na teži, malo je rumenčkana in loviva svetlobo in pa dec. imava pregled pri kardiologu, neka majhna luknjica ali nekaj podobnega, drugače je pa zdrava, sliši dobro, kolki A1 oba, je dobro, samo veliko kolca, včasih tudi malo pobruhca. Tako bom rekla, moj porod je bil hiter v porodni 3h od prihoda v porodnišnico 5h, bolečine še nisem pozabila, je pa res, da ko je vsega konec res mine v sekundi. Ni bilo tako hudo, da bi zdaj rekla, da ne grem nikoli več Edino hrana v porodnišnice je bila bolj tako tako, ves teden neko enako sr... se pa preživi, vse za naše pikice. Sestre na oddelku super. Sploh prvi dan, ko so malo odpeljali na intenzivno so ves čas hodili gledat če sem ok, ker sem itak padla v jok, to je tko grozno, ko končno dobiš k sebi in ti odpeljejo, edina prednost tega je, da je v lj to spodaj in si pač lahko če želiš cel dan tam. No drugi dan sem jo že dobila nazaj. So samo preverili, da ni bilo dihalne stiske. Uf sem se razpisala, pa sigurno sem še kaj pozabila, bom pa dopisala če se spomnim.