fiška33
|
Dobro jutro Včeraj sem bila v LJ na obisku pri babici v bolnici (žolčni kamni), potem sem šla pa še pogledat mojo ta malo nečakinjo - 3 tedne. Luštna, pridna . Komaj že čakam, da dobimo tako štručko. Dobila sem prvo stvar za našega, (od njihovega tri letnika), rabljeno previjalno mizo za čez pralni stroj, ki jo je potrebno še preoblečt. Heh, jo mam že gor in razmišljam, kako to najbolje izvest, kje bom mela previjalne pripomočke, kalorifer, dodatno lučko, ... Čisto sem noter . Sem mislila, da bom mogla vse sama nabavljat, pa se je izkazalo, da se mi bo posodlo kar nekaj stvari. Dobila bom tudi stari voziček s košaro (ki jim bo takrat že odslužil) in že vidim, kak bo bebica drugo leto dremala v senčki na vikendu, medtem, ko bom jaz (glede rožic mali ne prihaja v najbolj idealnem času ) Sta me pa opozorila na nekatere stvari glede opreme. Posteljica je najboljša takšna, ki ima po višini nastavljivo dno ter na na eni strani snemljivo ograjico, da jo lahko prišraufamo kar na zakonsko posteljo. Tako je bejbi čisto zraven nas, nam ni treba vstajat, se nato sklanjat, da ga damo ponovno v posteljico, ... V Ikeji jih imajo malo pod 100 €. Mislim, da so veliko bolj uporabne, kot tiste za 35 €. Banjica, najbolje je čim večja in navadne oblike. Taka nam bo služila še veliko časa. Po mailu mi je poslala tudi seznam začetne opreme, v smislu Ne komplicirat. Ne splača se v naprej full stvari kupovat, ker se bo do poroda verjetno še našel kdo, ki nam bo kakšne stvari posodil. Kupujemo lahko še kasneje. Aja, pa opozorila me je še, da je med mladimi mamicami trenutno trend, da se tekmuje, kateri dojenček največ poje, kdo gre prej na pravo hrano, kdo prej shodi, spregovori, ... In takšno tekmovanje ni zdravo. Vsak otročiček ma svoj tempo, po katerem osvaja določene veščine in ni dobro, da smo neučakane in celo forsiramo. Včeraj sem do 3.30 gledala različne stvari po internetu in sem danes . Pregeldala sem tudi katalog od Next in sem kar navdušena. Poštnina super, samo 5 €. Sem pa razočarana nad nekaterimi drugimi angleškimi. Npr. na www.mothercare.com imajo luštne in poceni oblekice, je pa poštnina 24 funtov. Imajo pa npr. 7 bodijev za 7 funtov, kar se mi zdi full ugodno. Vsem ko imate danes NS, želim enega najlepših dni LP
|