|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
4.11.2009 7:38:00   
nusi
adria - superca, vesela zate, čestitke user posted image user posted image user posted image

sabri - sori, moj namen je bil ravno kontra. se mi je zdel kr nekak ok, brez rjovenja in litrov krvi, kot znajo to prikazat v filmih. Mislim, da je malo strahu pred neznanim (za nekatere pa znanim user posted image ) čist ok in normalno, imamo še dovolj časa za psihične priprave user posted image

Minimiska - glej, da se takoj javiš po ns

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
4.11.2009 7:49:12   
MiniMiska
Jutro. Sem že budna, čeprav bi lahko spala. Še vedno na bolniški.
Hvala vsem za dobre želje, anonimni, ki se je oglasila, še posebej (dobrodošla pri nas, večkrat se oglasi)... jaz res upam, da bo danes vse OK.
nusi - veš, da se bom javila, ve pa držite pesti, ob 16ih mam pregled.

adria - user posted image  za uspešen pregled.

dobrodošli _katja_ in rogljicek, vedno več nas je majčic, super!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
4.11.2009 8:23:21   
barvar
Jutro. Kakšnega sončka imamo pri nas. Bi šla rajši na sprehod kot v službo user posted image .
Glede imen sva midva že bolj ali manj odločena: user posted image bo Luka, user posted image pa Iza ali pa Gaja. Sva bila ekspresna pri usklajevanju idej. Hvala bogu. Moj je namreč dvojček po horoskopu in se grozno težko odloči za nekatere stvari. Pa mu moram malo pomagat user posted image user posted image user posted image .
Lepo se imejte in uživajte v lepem dnevu.

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu MiniMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
4.11.2009 8:28:03   
san
čisto na hitro vam javim kako je bilo na ns.
na uz-ju je videti vse ok in na svojem mestu in vse ok razvito za njegovo starost. tveganje je nizko. nosna kost lepo zelo lepo vidna in razvita. v glavnem vse superuser posted image . imali bomo najverjetneje fantička, tko da ne vem kako bo z imeniuser posted image . pikec je velik 64,3 mm in sicer za starost 12 tednov je to super. slišala sem user posted image , ki lepo utripa in videla sem ga kako se premikauser posted image . zarad zdravil je pa rekel, da sploh ni nobene panike. pdp mi je pa njegov računalnik izračunal 18. 5. glede na zadnji dan M in glede na razvoj. se čisto točno po dnevih razijauser posted image .

no, lepo se imejte, toliko na hitro imam danes najmlajšega doma, ker imam malo vnete učke.

Neposredna povezava do sporočila: 1954
4.11.2009 8:32:55   
san
aja, bila sem pa pri pušenjaku in on je itak superuser posted image . on je mene nazaj skup sestavil po drugem porodu in je res dober zdravnikuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
4.11.2009 8:34:10   
petruscha
Dobro jutro!

Danes pa kar skodelica čaja, ....se me je včeraj zvečer začelo nekaj lotevati: prehlad ... user posted image Skratka danes na čaju in medu, upam, da bo kaj boljše in da me neha vse bolet.

user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
4.11.2009 8:41:22   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: frcefela

Petruscha koliko so pa kaj dolge hlače, ki jih naročuješ preko Nexta in kako je s številko? So iste velikosti kot pri nas ali kaj drugačne?
V koliko dneh pa dobiš na dom?
Sorry, ker sem te zasula z vprašanji user posted image

Sem včeraj spregledala tvoje sporočilouser posted image .
Nosečniških hlač tukaj še nisem naročala, moram malo to preštudirat glede številk: glede dolžine največ, glede velikosti pa bom verjetno vzela kar eno številko večje, kot jih drugače nosim.
Zadnjič sem naročila nekaj za user posted image v četrtek zvečer, pa so mi v ponedeljek že poslali user posted image . Drugače pa se čaka nekje do enega tedna, no saj take izkušnje imajo nekatere punce. Poštnina pa znaša 5 EUR, ta znesek porovnaš že pri nakupu.

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
4.11.2009 8:42:51   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: san

aja, bila sem pa pri pušenjaku in on je itak superuser posted image . on je mene nazaj skup sestavil po drugem porodu in je res dober zdravnikuser posted image

Veliko sem že slišala o pušenjaku, skrtka same dobre stvari user posted image . A si imela kakšne komplikacije pri drugem porodu? No, čist tako sprašujem...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
4.11.2009 9:14:46   
sabri
Dobro jutro vsem, komaj čakam na pregled jutri, še nimam materinske knjižice, pa jutri mi pove tudi izvide krvi in vode, aja pa najbrž me b dala delat, vsaj mislim da.
Nusi:saj se nisem tako prestrašilauser posted image , ampak priznam, me je malo stisnilo pri srcu, moj je rekel, kaj že gledaš to, joj spet čez to gremouser posted image .
barvar: moj dragi je tudi dvojček po horoskopu, ampak mu ni tok problem odločit se, ampak se odloči, pa spet premisli, pa spet...veš, kaj mislim aneuser posted image . Jaz sem pa oven, pa tamala tudi, se obe trmariva ampak naju dragi kar prenaša.user posted image
petruscha; sem jaz tudi včeraj nekaj gledala, da bi naročila hlače, ampak mi niso bile številke čisto jasne, pa je bilo prepozno, se mi ni dalo študirat kaj preveč, bom danes.
Vsem, ki imate pregled danesuser posted image , itak bo vse ok, pa javite potem. Čao

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
4.11.2009 9:27:21   
Melia
Dobro jutro še iz moje strani.

pri meni nič novega....že spet bila ob wc školjkiuser posted image .....joj mene joj.....ta teden pa je to kar divje...vsak dan...user posted image

seveda držim pesti vsem, ki jih danes čaka pregled in čestitke tistim, ki ste včeraj dale to skozi in je bilo vse super...user posted image ....je res neko olajšanje, ne?

glede imen...jaz sem pred kratkim napisala dve, ki sta mi zelo všeč oz. sta mi bili...user posted image ....sem včeraj nekaj razmišljala in ne vem če bo ostalo pri teh imenih....aja, dvojček sem....tak da ja.....si kar premišljujem nekaj,.,...bogi moj dragi....user posted image

imejte lep danuser posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
4.11.2009 9:54:04   
larisa2002
Jutrouser posted image ,

Pa smo le po mescu dni čakanja prejeli naš naročen Babyfon (naročili smo ga preko ebaya). Dostava je bila iz Hong Konga (kak so na pošti gledali, pa tiste radovedne babnice je takoj zanimalo kaj smo naročili)user posted image .

Ima glas in sliko. Čez dan je barvna slika, ponoči pa se vidi črno-belo (ker se vklopi nekaj samo nevem kak se reče) da se vidi tudi ponoči ko je tema. Slika je lepa in zvok tudi.

Smo v hiši pa se mi zdi to full priročno. Cena s poštnino je bila 70 EUR. Full poceni glede na to da pri nas za ta denar dobiš samo varuško z zvokom.

Komaj že čakamo da jo preizkusimo drugo leto maja za našega user posted image .

Naš prvi nakup je opravljen, kaj pa ve? Ste že kaj kupile za vašegauser posted image .

Lepo bodite user posted image

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
4.11.2009 10:10:18   
fiška33
Dobro jutro user posted image
Včeraj sem bila v LJ na obisku pri babici v bolnici (žolčni kamni), potem sem šla pa še pogledat mojo ta malo nečakinjo - 3 tedne. Luštna, pridna user posted image . Komaj že čakam, da dobimo tako štručko. Dobila sem prvo stvar za našega, (od njihovega tri letnika), rabljeno previjalno mizo za čez pralni stroj, ki jo je potrebno še preoblečt. Heh, jo mam že gor in razmišljam, kako to najbolje izvest, kje bom mela previjalne pripomočke, kalorifer, dodatno lučko, ... Čisto sem noter user posted image . Sem mislila, da bom mogla vse sama nabavljat, pa se je izkazalo, da se mi bo posodlo kar nekaj stvari. Dobila bom tudi stari voziček s košaro (ki jim bo takrat že odslužil) in že vidim, kak bo bebica drugo leto dremala v senčki na vikendu, medtem, ko bom jaz user posted image (glede rožic mali ne prihaja v najbolj idealnem času user posted image )
Sta me pa opozorila na nekatere stvari glede opreme. Posteljica je najboljša takšna, ki ima po višini nastavljivo dno ter na na eni strani snemljivo ograjico, da jo lahko prišraufamo kar na zakonsko posteljo. Tako je bejbi čisto zraven nas, nam ni treba vstajat, se nato sklanjat, da ga damo ponovno v posteljico, ... V Ikeji jih imajo malo pod 100 €. Mislim, da so veliko bolj uporabne, kot tiste za 35 €.
Banjica, najbolje je čim večja in navadne oblike. Taka nam bo služila še veliko časa.
Po mailu mi je poslala tudi seznam začetne opreme, v smislu Ne komplicirat. Ne splača se v naprej full stvari kupovat, ker se bo do poroda verjetno še našel kdo, ki nam bo kakšne stvari posodil. Kupujemo lahko še kasneje.
Aja, pa opozorila me je še, da je med mladimi mamicami trenutno trend, da se tekmuje, kateri dojenček največ poje, kdo gre prej na pravo hrano, kdo prej shodi, spregovori, ... In takšno tekmovanje ni zdravo. Vsak otročiček ma svoj tempo, po katerem osvaja določene veščine in ni dobro, da smo neučakane in celo forsiramo.

Včeraj sem do 3.30 gledala različne stvari po internetu in sem danes user posted image .
Pregeldala sem tudi katalog od Next in sem kar navdušena. Poštnina super, samo 5 €. Sem pa razočarana nad nekaterimi drugimi angleškimi. Npr. na www.mothercare.com imajo luštne in poceni oblekice, je pa poštnina 24 funtov. Imajo pa npr. 7 bodijev za 7 funtov, kar se mi zdi full ugodno. user posted image

Vsem ko imate danes NS, želim enega najlepših dni user posted image

LP

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
4.11.2009 10:17:34   
Teja K
user posted image Pozdravček!

zadnje dni vas malo zanemarjam, preberem pa vse, samo sem se tudi jaz zaprla v svojo lupino. Približuje se moj prvi pregled uhh uhh, tako dolgo sem ga čakala, da me je sedaj prav strah, zraven pa  mi je še sine zbolel za angino, danes zjutraj pa je tudi bruhal... tako da delo čez glavo..

in vem, da bo naenkrat petek tu in se bom peljala proti MB na moj prvi pregled... s strahom in prijetnim pričakovanje... kakšna čudna bitja smo ljudje...

Verjamem, da bo vse ok in da ni prazna GV (to je za sedaj tisti strah, ki mi je ostal). Noseča sem skoraj 12 t in mislim, da če bi bila prazna GV bi že imela kak znak, kakšen izcedek, kri... sem brskala po spletu in našla nekaj odgovorov, ampak so vsi tako nedorečeni, je pa Dr. Pušenjak komenitral, da se nosečnost s prazno GV tudi sama konča (ampak šele v 3. ali 4 mesecu)...

ampak mislim, da bom v petek videla svojo pikico in mi bodo te negativne misli potem odpadle in bom končno začela uživat v nosečnosti, gledat kaj potrebujem, povedala bom lahko vsem, preverila, ali še obstajajo kje stvari iz moje prve nosečnosti, delala sezname in lističe in... ja hlače nosečniške si bom šla kupit. Sedaj imam srečo, da je mali zbolel in sem doma v trenerki user posted image ...

Nič babike, lepo bodite, pazite nase in na svoje user posted image , verjamem da boste vse pri NS imele dobre rezultate in vas potem preberem kako ste opravile user posted image , en lep dan. 

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
4.11.2009 10:43:15   
nanny.girll
ewo mi smo iz pregledka. z malo pikico je vse ok. veliki smo že 42mm. naslednji pregled imam 9.12.

lp

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
4.11.2009 10:45:15   
Mariana
Hojla user posted image ,

evo NS je za nami. Vse o.k. in ne morem vam povedati kako mi je odleglouser posted image .
Bila pri dr.Pušenjaku. Res je super ginekolog in "stručko". Toplo priporočam.
Veliko pove. Danes sem že nekajkrat zavrtela CD in moje vrle sodelavke so
že strokovno ugotavljale spol mojeuser posted image . Počutje je danes bolje, vsaj slabosti še ni in upam, da je tudi ne bo. Noseča 12t3d, rok 17.5.2010.

Glede folne kisline. Meni je delala slabost. Zdaj sem prenehala z njo in skrbim, da jem veliko zelenjave, ki je s folinom bogata.

Lepo se imejte in uživajte.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
4.11.2009 11:03:00   
MiniMiska
Mariana, nanny.girl in san: user posted image  za pregled. Držite pesti še zame user posted image
Teja K: sinčku čimprejšnje okrevanje, ti pa tudi pazi nase!
petruscha: hvala za čaj, jaz ga itak pijem enega bljak okusa, tebi pa naj pomaga v boju s prehladom... pa vitamin C ne pozabi!

(odgovor članu Mariana)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
4.11.2009 11:54:37   
larisa2002
Pozdravljeneuser posted image in našiuser posted image ,

Glede folne, jaz sem na začetku jemala Tifol, po prvem pregledu mi je ginekologinja priporočala Elevit, res da so kr velike tableteuser posted image (jaz sem se full matrala da sem dol spravla), ampak se navadišuser posted image .

Pri prvi nosečnosti sem imala veliko pomanjkanje železa kar prejšnja ginekologinja ni opazila in to se je preneslo na hči, ki pa je morala par let jemati sirup in tablete za železo. Tablet še takrat pri nas ni bilo in smo morali po nih v Avstrijo. Sirup pa je pustil kasneje na mlečnih zobeh posledice. Zato so mlečni zobki hitro odpadli in dobila je stalne.

Sedaj pijem še čaj od Teekane za nosečnice, meni je full dober je izrazličnih zeliščuser posted image .

Lepo bodite še naprejuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1967
4.11.2009 12:04:13   
isabeaux

Mariana super za NS,user posted image a ti je Pušenja tud spol povedal, al ga nisi hotela vedeti...mislim kako je...sem mal radovedna, ker me čaka obisk pr njem naslednji teden user posted image  

nanny.girl čestitke za super NS  user posted image   user posted image

San...a  si dolgo pri pušenjaku not in ti sam pove spol al morš vprašat? ,...super za pregleduser posted image

Teja K...vse bo ok boš videla...po koje bi že mela sedaj kakršnekoli znake, če bi bla gv prazna al pa če bi bila izvenmaternična...tko da ne skrbi...videla boš lepo malo pikico v petek...super...a NS imaš tud v petek al drug teden?  Sinko bo pa hitr zdrav, verjetno že pijeta antibiotike a ne...no tole z bruhanjem poznam...moja tavečja tud zmeraj pri angini bruha, ker jo grlo draži...bogi...saj bo...

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

Neposredna povezava do sporočila: 1968
4.11.2009 12:34:23   
bubolin
Pozdravljene majčice.
Bravoo bravoo user posted image user posted image vsem ki ste opravile preglede in NS.

Daj povejte tiste, ki ste bile na pregledu pri dr. Pušenjaku kaj več o pregledu? Kako je bilo, ste zvedle spol, koliko časa je trajal, ali so bili vaši partneji prosotni, ste si dale posneti cd (ste ga imele s seboj ali ste ga dobile tam),koliko slikic ste dobile,....??? Jaz grem v torek k Pušenjaku in že komaj čakam. Drugače pa slišim da so vse ki so šle k Pušenjaku zelo zadovoljne s pregledom.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
4.11.2009 12:36:36   
frcefela
Opa, še nekaj sem vam dolžna ... recept za Nutella torto

Testo:
6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
3 velike žlice Nutelle

Nadev:
0,75 l sladke smetane
5 velikih žlic Nutelle

Navlažitev testa:
kakav, lahko tudi samo mleko

Topping/Preliv

200g dobre temne čokolade za kuhanje
150g masla

Postopek:
Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo Nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti. Če se vam zdi, da je testo prenizko, ga prerežemo samo na 2 plasti.
Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.
Vsako plast posebej navlažimo s kakavom ali mlekom.

Vsako plast torte namažemo s kremo, vrhnjo plast pa prelijemo s toppingom.

Dober tek.

user posted image " target="_blank">http://user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1970
4.11.2009 12:37:09   
frcefela
oops, se opravičujem za dve isti fotki user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
4.11.2009 12:49:41   
m_o_i
hudica, tri ure sem cakala, da so mi gume zamenjali user posted image  boljse, da bo jutri spet sneg, da ni blo zamanuser posted image

za mano je dva dni glavobola (pa me v zivljenju ni glava bolela), in pa...jap, vecerne slabosti oz. vse bolj ugotavljam, da mi kislino mece gor in potem boli/pece/sraufa od zelodca goruser posted image
pojedla bi se vedno vse, kaj vidimuser posted image  sem pa strokovno ugotovila, da se moram odpovedat bounty-juuser posted image  ker se mi prevec vsede na zelodecuser posted image

odstevamo dneve do nasednjega petka-NS v Dravljah in ponovno videnje đuniorjauser posted image

oprema za user posted image  : po NS grem z listkom k trem bejbam, katere so mi ze rekle, da naj nicesar ne kupujemuser posted image  da vrzemo na papir, kaj katera ne bo vec rabla in dobim na posojo (HB so same mlade mamice okol mene) in kaj moram kupit. vozicek bomo kupli, ker bojo njihovi user posted image  se tok mali, da jih bojo rable, za ostalo pa menda ni panike (vcasih se pa res vscipnem, da vidim, ce mam res jaz tako sreco, da se vse nekak poklapa) itak bomo kupli se kaj, kar bomo mislili, da je treba met in bo itak cist prevec user posted image  

ime: vedno, kadar me moj kaj razjezi, mu recem, da bom dala njegovemu sinu ime Elvis (ker na moje sporocilo, da smo zanosli, je v sekundi napisal, da ce bo fantek niti pod razno ne bo Elvisuser posted image user posted image  ne vem, od kje mu je ta elvis sploh priletel v glavo!). za spol bom vprasala; se oba strinjava, da je fajn vedet, kaj bo v plenickahuser posted image  men je pa nekak od zanositve jasno, da bo fantek-bomo videli...

pozitivne misli, nasmeh na obraz in gremooo v nov dan user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
4.11.2009 13:31:30   
Mubi
najprej čestitke za vse ki ste uspešno opravile NS. Mene to čaka jutri....sem že vsa napeta in živčna user posted image
Kar se tiče folne kisline. Jaz sem jedla Tifol odkar sem se trudila zanositi. Sadaj pojem še dve tabletki in potem je G rekla, da mi ni več potrebno.

Larisa2002 - Jaz sem že slišala za ta ča Teekane za nosečnice, vendar ga nikjer ne najdem....kje se ga da kupiti???? Hvalaaaaa za odgovor!!

(odgovor članu larisa2002)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
4.11.2009 13:52:18   
nusi
san, mariana in nannygirll - čestitke vsem trem user posted image user posted image user posted image

frcafela - sem skoraj pozabila, tvoja torta izgleda božanska, a ob strani so tofeefe (al kako se napiše)

< Sporočilo je popravil nusi -- 4.11.2009 13:58:07 >

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
4.11.2009 13:59:53   
MiniMiska
frcefela, mnjami super torta, najbrž še bolj okusna. Samo sladko mi dela težave, tako da se priporočam za takrat, ko mi bo pasalo user posted image
še kosilo pojem, pol pa grem, živčki delajo...

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.