|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
29.10.2009 17:09:40   
san
pri nas majo otroc že po dve imeni, ker je to v družini, tko da priimek imajo pa samo po partnerju. mene osebno ne moti, v bistvu sem sama tko rekla. sej po vsej verjetnosti se bom enkrat, ko nam končno uspe, tud jaz prevzela zraven njegov priimek. morm napisat, da smo poleti veliko na hrvaškem, tut sama grem z njimi čez, pa še nisem imela nikoli teh težav.

rodila bom pa tut v četrto kar po naravni poti

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
29.10.2009 17:10:48   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Melia

frčefela sva stu nekje....najina pa 17 črk skupaj.....ime pa  še zraven 4 črke če bo pupa in pa 5 črk če bo fantek....uf, tak da res dostiiiii za pisat....user posted image

pri naju tudi, pa še imen nimajo ravno ful kratkih

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
29.10.2009 17:19:28   
MiniMiska
Ojla, pridne čveke. Sem rabila nekaj časa, da sem se čez vse prebila.
Za kratko držimo pesti, itak! user posted image
Govorile ste o marsičem, bom poskusila na hitro se vsega dotaknit, da pristavim svoj lonček user posted image

Vozički: sva že gledala, trenutno športni 3kolesnik teutonia zmaguje, pri mutsyju, ki je fajn, pogrešam zavoro.

Tašča: nimam pripomb, se pa vidimo vsake toliko časa, je prijazna do mene, in (trkam) sse razumemo. Za user posted image pa še ne vejo, bova po NS povedala. A ve ste že vse vsem povedale? Meni se sicer (če me kdo dobro pogleda od strani) vidi izbočen trebušček, samo s puloverjem še lahko prikrijem.

Kosilo: danes je bila zelenjavna juha s kuskusom, mnjami. Dober tek vsem, ki imate ko-čerjo (kosilo-večerja).

Oblačila: ene kavbojke nosečniške in 2 majici sm kupila, samo še nisem oblekla, bom pa morala, ker me zadnje prav hlače tud že tiščijo...

Priimka: frcefela, tud jaz tako razmišljam, da bo imel user posted image oba priimka, ker nisva poročena. Nama papir ne pomeni nič več kot imava zdaj, super fajn vezo. Zato pa bomo dali poleg kratko ime, največ 4 črke.

Dialekti: sama sem Gorenjka, a pazim na pravilno rabo, ko sem doma, še kdaj uide kaka "šva"... me pa ne motijo dialekti, dokler razumem, kaj hoče nekdo povedat user posted image Kitty je spraševala, jaz sem Gorenjka, od kod pa si ti?

TOliko za danes, grem v gledališče zvečer se malo smejat, lepo bodite!

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
29.10.2009 18:34:24   
nusi
san - a si prosim vzameš mal časa pa mi razložiš kako je prišla tašča na idejo z dojenjem in kako si to pogruntala? Ne vem a sem kej narobe razumela la kako?

Frcafela - jaz sem poročena od avg in imam oba priimka, otroček bo imel po očetu. Če ne bi bila poročena bi imel otrok sigurno oba priimka čeprav to skupaj nanese 16 črk.

(odgovor članu MiniMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
29.10.2009 18:42:32   
san
nusi hči je imela od enega do tretjega meseca vsak popoldne hude krče in je po dve uri skupaj jokala in ko se je to začelo je moja pametna tašča ugotovila, da je to zato, ker je jaz ne znam umirit in mi jo je gladko malo vzela iz rok. bila je samo v modrcu in tamalo kar k svojim prsim pritsnila in se smejala in komentirala v smislu, poglej zagrabila bo, sej itak ne šteka, da niso tvojeuser posted image . mene je skor kap in sm ji jo takoj vzela iz rok, ker se mi je pač to zdelo čist mem in ji samo rekla, jo bom že sama umirila bolje kot vi, pa sm šla proč. po tistem tega ni več naredila.

drugače pa je bil meni tudi mutsy ful všeč, sem ga imela ogledanega, ko sem najmlajšega rodila, samo potem mi je brat posodil voziček jane, pa ga potem nismo kupili.

dialekti pa mene tudi ne motijo. edini ki ga res ne razumem je pa prekmurski.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
   [Brisano sporočilo]
29.10.2009 18:44:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1681
29.10.2009 19:02:16   
nusi
san - brez komentarja. Dobra si, da jo sploh lahk še gledaš jst bi čist pošizila. Čeprav v bistvu te razumem, zakaj bi sebi živce uničvala, čez eno uho not, čez drugo ven je najboljša rešitev user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
29.10.2009 19:36:42   
charlyka
joj, ta "doječa" tašča pa je tudi meni živec obrnila user posted image - ne moreš verjet kaki ljudje obstajajo user posted image

glede priimkov - midva sva imela pred nekaj meseci pravljično poroko user posted image in bomo vsi imeli samo en priimekuser posted image , drugače pa sem mnenja, da naj ima otrok oba priimka, če se nikakor ne mislite poročit ... sicer pa se vsak zase odloči, kot je najbolj prav

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
29.10.2009 20:39:16   
kittyy
MINI MIŠKA,sem iz Škofje Loke,..pa ti?

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
29.10.2009 21:12:20   
carly
No par odgovorov potem pa spat, sem vas zdej eno uro brala s presledki pa sem pomoje že pol pozabila.

V glavnem jest sem tudi iz Gorenjske.

Vozički imamo Hartanovega racerja in sem ful zadovoljna tako da bo v uporabi tudi sedaj, košara se mi zdi pomembna, ravno zaradi tega ker so štručke na začetku tako majhne in nebogljene, da mi nekak sploh ne grejo skupaj samo v športnem vozičku.

Tašča in odzivi, pri nas je bilo "ti zdej bomo pa mogl eno čistilko najdt, ker jest nam mela tolk cajta da bom Tajo merkala pa še pospravljala" kao da ji je kdo rekel da bo mogla merkat tamalo.Pa ne da bi vsaj vprašala kdaj mam rok, to se je šele naslednji dan spomnla.Zdej k sem mela pregled jo je pa tud najprej zanimal če že vem spol.user posted image

Kratka držim pesti da bo vse ok.

Porod, prvič sem naravno pa me je tolk bolel da če ne bi blo mojga zraven bi kr skup padla, so mi pa sprožili in sem mela umetne popadke ful hude že od začetka poj so bli pa že moji tolk močni, da je blo prov hudo, sem porod cel taprvi teden podoživljala ko sem oči zaprla.Bom zdej verjotno se odločila za epiduralno.

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
30.10.2009 7:20:36   
nusi
Dobro jutro nosečke.

Glede vozičkov me zanima kateri imajo prilagodljiv sistem (kot npr peg perego), kjer se športni model lahko spusti v vodoravni položaj in proti tebi obrne?

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
30.10.2009 7:24:14   
kajča
jaz sem tudi iz gorenjske, iz okolice Preddvora

tašča: moja je še kar za zdržat, v bistvu se dobr razumeva, se malokrat vidiva, samo se pa včasih tudi vtika, predvsem v vzgojo otrok user posted image

porod: tudi v tretje želim naravno, CR se ful bojim

poroka: midva se poročiva naslednji mesec, je moj rekel, da ne bo še v tretje podpisal očetovstva user posted image , bo pa majhna poroka v družinskem krogu, oba otroka se pa itak že pišeta po njem

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
30.10.2009 8:26:38   
Teja K
Dobro jutro nosečke, končno petekuser posted image user posted image , sedaj pa še 7 dni in moj prvi pregled bo tukaj...

O dialektu samo to-mene noben dialekt ne moti, me pa moti, to ljubljansko norčevanje iz štajerskega dialekta, moram rečt, da sem tega že sita v tem letu in jih ko se začenjo s tem čuj pa takšnimi kar na hitro skenslam... Je pa res,da je od nekdaj rivalstvo med MB-jem in LJ, tako, da sem pričakovala takšno obnašanje, ko sem prišla v ljubljansko družbo, če prav moram rečt, so me kar lepo sprejeli...

Doječa tašča bog pomagajuser posted image - tolk o intelegentnih ljudeh... user posted image . San pametno si jo, verjame da jo tvoja ignoranca najbolj boli, je pa super, da je tvoj partner na tvoji strani user posted image !

Priimek - moj prvi otrok ima oba priimka, vendar od očeta sem začela opuščat, ker mi je sin sam rekel, da je njegov pravi oče kot oče prečrtan moj novi partner je pa njegov očka... Kaj pa bo pri drugem pa se še nisva pogovarjala, z vsemi temi odločitvami nekako čakam, da opravim pregled, potem pa bom začela razmišljat in se pogovarjat o teh resnih stvareh... se malo boljim, da če bom prej vse dorekla, bo na pregledu kaj narobe (če prav menim, da bi sedaj, ko vstopam v 11 t, če bi bilo kaj narobe, že bilo vidno, kakšen izcedek, kri, ss, edino ne vem kako je z pravno GV? ali se lahko to vleče tudi tako dolgo... uhh včasih sem prav jezna, da sem šla vse te stvari brat user posted image )

Je pa super, da se o vsem tem pogovrajte, k jaz sem že pozabila na kaj vse je potrebno misliti user posted image ..

Počutje- zadnje čase mi oz. zadnja jutra mi je spet slabo, še posebej ko so vozim z busom, torej vsako jutro in vsak dan ko se vračam iz službe, res ne vem ti ljubljanski vozniki so za po....

Uhhh bom zdaj nehala, kar preveč sem napisala user posted image user posted image

Vsem delovnim user posted image naj čim hitreje mine petekov delovni del dneva user posted image

Oblačila danes imam oblečene hlače, ki so mi bile lani prevelike, letos so me tiščale in sem zadevo rešila z gumico za lase... sem jo pripela v luknjo za gumb in jo nato navila okrog gumba, da se lepo razpre pas, ko se usedem user posted image

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
30.10.2009 8:37:38   
Anonimen
Dobro jutro,

včeraj sem bila na pregledu pri G, sem vidla srček, dobila slikico. Najina pikica lepo raste.

Priimek sva poročena in imam samo njegov priimek. Ob poroki sem razmišljala o obeh samo se  i ne da tolk pisat user posted image

Anonimna B

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 1689
30.10.2009 9:15:11   
bubolin
Oooo čveke.

Kolk ste načvekale-sem vas komaj vse prebrala user posted image

Kar se tiče štajercev, ljubljančanov, gorencev,...mislim da če bi se vsak malo manj obremenjeval z drugimi bi bilo veliko bolje user posted image Meni osebno je čisto vseeno iz kje kdo prihaja, glavno da je oseba ok.

Tašče-ko pravim jaz se z mojo odlično razumem, je normalna oseba in se da z njo vse pogovorit. Imava bolj prijateljski odnos. Upam da bo tako tudi ostalo, če ne, pa bodo problemi ja user posted image hi hi. Bi ji že povedala ta svoje če mi kaj ne bi bilo prov.

Priimek-zaenkrat še nisva poročena (plan v 2-3letih) do takrat pa bojo imeli otroci oba priimka.

Lep petek vam želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
30.10.2009 9:16:33   
kittyy
Dobro jutro user posted image .
Kolk se jst težko spravim iz postelje,zvečer pa samo čakam na uro 20,pa spanje,...
Ve ste ful pridne v pisanju,vas komaj sledim.Ali vse tukaj mislite delat do konca?Men je kr ful dobr da delam ,da mi cimprej mine.Ali ima se katera cisto na koncu maja rok?

..no zdej grem pa mal pojest,ampak mal k pocutje ni ravno briljantnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
30.10.2009 9:23:28   
Teja K
Kitty ojla, jaz sem si izračuna, da imam PDP 25. 5., katerega pa mi bo g. določila pa še ne vem, zato, ker še nisem imela pregleda...

Pri prvi nosečnosti sem pa nosila 5 dni čez, pa bi še dalje, če mi ne bi poroda sprožili... tako, da čisto možno, da bomo privekali na svet šele v juniju... moram počakat do pregleda pa bom potem bolj sigurna

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
30.10.2009 9:25:07   
Melia
Jutro

Jaz se danes počutim prav fajn, čeprav sem malo zaspana....sem zelo slabo spala...pa še ob 6.00 sem bila budna in že šibala proti ortodontu z nečakinjo (ima počitnice, pa je malo pri tetikiuser posted image )....pa sva si privoščile v mestu en kakav...zdaj pa sva že doma pozajtrkovale....in že pišem.....user posted image

Vse ki ste na delovnem mestu naj vam čimprej mine.....jaz bi z veseljem delala, pa se žal vse do moje nosečnosti ni našla zaposlitev zame....zdaj pa me tak noben noče....user posted image

Lep dan želim vsem....NA VSE KONCE SLOVENIJE!!!user posted image

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
   [Brisano sporočilo]
30.10.2009 9:28:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kittyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1694
30.10.2009 9:34:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Teja K

Priimek - moj prvi otrok ima oba priimka, vendar od očeta sem začela opuščat, ker mi je sin sam rekel, da je njegov pravi oče kot oče prečrtan moj novi partner je pa njegov očka... Kaj pa bo pri drugem pa se še nisva pogovarjala, z vsemi temi odločitvami nekako čakam, da opravim pregled, potem pa bom začela razmišljat in se pogovarjat o teh resnih stvareh...

Samo moje mnenje okrog priimkov: sem brala v parih knjigah, da je otrok v svoji polni moči, če ima očetov priimek, in to priimek svojega biološkega očeta, ne glede na to, s kom živi in je poročena njegova mati, to je njegov izvor in njegova moč. Otroci tudi naj ne bi odločali o tem, kateri priimek bi imeli.

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 1695
30.10.2009 9:44:03   
Teja K
Anonimna, glede tega kar v knjigah piše... naj piše... vsak se odloči po svoje, na uradnih dokumentih pišeta oba priimka, in bo to tako dolgo, dokler se ne bo sam odločil kako in kaj...

Da pa pri raznih dejavnostih v katere se vključuje ne uporablja očetovega priimka, ne vidim nič slabega...

To da pa bi mu dalo moč, to da izvira iz svojega očeta, pa ti lahko povem, da mu to moči sigurno ne daje... pa lahko ti praviš kar hočeš, dejstvo je da ne poznaš zgodovine ne moje, ne mojega otroka, ne odnosa njegovega očeta do njega... zato lahko vse knjige na svetu pišejo kar hočejo... pa bom jaz vseeno svojemu otroku dovolila, da se v določenih zadevah odloči sam!

In prej ko slej otroci odrastejo in imajo vso pravico, da svoje življenje živijo v skladu s svojimi načeli... Žalosti me, da nekateri starši misilijo, da so otroci njihova last in se temu primerno tudi obnašajo user posted image , otroke bi morali imeti za to, da jih vzgojimo in jim damo dobro popotnico za življenje, ne pa zato, da jih bomo zasužnjili in bodo vso življeno (do naše smrti) podrejeni našim idejam, mišljenjem, ukazom...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
30.10.2009 9:45:50   
Teja K
Pa še pripis...

Otrok ne izvira samo iz očeta,... pač pa tudi od matere, potem glede na napisano, smatram, da bi v knjigi morali zapisat, da mora imet dva priimka... Ženske že dolgo nismo več podrejen moškim in mislim, da ženska da veliko več otroku, kot pa marsikateri moški...

< Sporočilo je popravil Teja K -- 30.10.2009 9:46:28 >

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
30.10.2009 9:50:43   
Melia
Jaz sem tudi mnenja da se vsak starš odloči po svoje kakšen priimek bo nosil njegov otrok....ko pa bo otrok dovolj star pa se naj sam odloča.....poznam primer, ko se je en kolega odločil da si zdaj skoraj pri 30 letih spremeni priimek....je imela samo očetovega, pa si je zdaj prevzel samo od matere, ker enostavno nikoli in nikdar ni imel nič od očeta.....

Sicer pa vsak zase najboljše ve kako in kaj.....definitivno pa otrokova moč, spoštovanje in ostale vrednote izvirajo iz njega samega in vzgoje ki jo je deležen in nikakor ne iz priimka.....no, to je moje mnenje...

Eh, pa gremo se raje kaj druga pogovarjat....zanima me če se kdaj zalotite da razmišljate kako bo, ko boste mame....jaz bom prvič in včasih mi misli kar odtavajo in me je včasih prav strah če bom zmogla vse to....eh, seveda da bom....samo včasih pač razmišljam tak noro...user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
30.10.2009 9:55:22   
Teja K
melia jaz sedaj, ko se približuje moj prvi pregled, vedno bolj razmišljam kako bo sedaj, ko bosta dva pamža pri hiši user posted image in mislim, da bo zelo lepo user posted image , ta starejši zna tako lepo z bebikami, vse prijateljcie so vedno vesele ko ga s seboj pripeljem, k pazi dojenčke, jih pokriva itd... res je kar se tega tiče nežna duša... pa še zmeraj se rad včasih poigra z igračami za malo manjše bebike user posted image ... pa novi očka, tudi že zdaj sprašuje kaj dela Francelj/Franca v bušiju user posted image , danes sem si celo dovolila it malo za vozičke pobrskat po spletni strani...

JOj res že komaj čakam, da bo pregled za mano in da bom lahko polno uživala v nosečnosti... Drugače pa spremljamo doma skupaj kako se bebika razvija iz tedna v teden in moram povedat, da sta moja dva dedca čisto navdušena, sem zadnjič privlekla polno knjig iz knjižnice... so nekatere zelo lepo slikovno opremljene...

uhhh, a ima katera strahove glede tega da bo mamica postala?

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
30.10.2009 10:11:19   
nusi
Teja K - mene včasih malo skrbi kakšna mama bom. Sem sicer na momente prava vodnarka, po drugi strani pa imam zelo visoka merila za sebe in ostale ljudi, upam, da ne bom od malčka preveč pričakovala. Sicer pa če bo po meni, se mi bo že postavil po robu user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.