|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
30.10.2009 12:31:00   
toja12
Hey, hey punce. Hvala za predloge vam v ponedeljek sporočim kak je šlo pri tašči, bom pa probala vse skupaj ignorirat, če pa ne bo šlo bom sledila nasvetu, da je njen sin izbral spol.

Poroka: midva sva poročena že 3 leta in sploh se ne počutim drugače.

Krst: dala bom krstit ker sem tudi hčerkico še posebej ker je boter moj brat in njegove to razjezi.user posted image

Horoskop: sem dvojček čeprav ne menjam razpoloženja sploh pa ne mnenja kot pravijo.

Voziček: imam Chiccotov trikolesnik, ki je kr globok nabavila pa še bom športni voziček, ki se zepira kot dežnik.

Porod: v prvo je bil napovedan carski rez. Sem bila pa budna tak da sem dobila epiduralno. Zdaj bi rada rodila epiduralno a ne s carskim. Sem mnenja zakaj trpeti če ni potrebno. Epiduralno pa menim da se ne rabite bati ker ni nič strašnega. Le po carskem okrevaš zelo dolgo. rada bi mela kasneja čez 5 let še enga pa ne vem če po dveh carskih sploh lahko še kaj maš.

Lep sončen dan vsemuser posted image

(odgovor članu Lunanai8)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
30.10.2009 12:34:05   
Melia
jaz tudi še jemljem folno in jo bom do konca nosečnosti...tako mi je G priporočala....tak da menda škodi že ne.....jaz jo tudi kdaj pa kdaj pozabim vzet,....ampak potem ne vzamem dveh....upam, da ni to kaj narobe.

vsem ki vas še čaka NS želim lepe trenutke ob gledanju pikice.....je res tak lepo doživetje...

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
30.10.2009 12:43:09   
Stajerka26
No jaz tudi jemljem folno dokaj redno G pa mi je predlagala tudi jemanje magnezija v šumečih tabletkah.
Kar se tiče poroda, glede na to, da nosim dvojčka se zna zgoditi carski rez, seveda še vedno upam, da ga ne bo in da bom lahko računala na epiduralno.
Ampak imamo še dovolj časa za te stvari....

No mimogrede tudi jaz ne bom danes kuhala, sem lubiju predlagala da greva na lignje, čeprav je morska hrana se mi je lušta že ves teden, tako da se bom pregrešila....
Pa darilo za taščo je treba it še klupit, jutri namreč praznujemo user posted image
Mmm spet bom torto papala user posted image

V maju oz. juniju bosta na svet privekali najini dvojčici :)
Najlepše poročno darilo, ki sva si ga lahko samo želela :)

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
30.10.2009 12:45:12   
Melia
Štajerka26, morda izpadem nevedna...pa vseeno...zakaj se boš pregrešila če boš jedla morsko hrano??? kaj je nosečnice naj ne bi jedle???

ker jaz jo namreč jem...vsake tolko....

(odgovor članu Stajerka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
30.10.2009 12:51:30   
Stajerka26
Melia ni priporočljiva za nosečnice ja....baje, tako so me punce poučile user posted image

Jaz sicer drugega kot lignjev od morske hrane ne jem, tako da danes to pade in pika user posted image  

V maju oz. juniju bosta na svet privekali najini dvojčici :)
Najlepše poročno darilo, ki sva si ga lahko samo želela :)

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
30.10.2009 12:58:50   
Melia
aha...hvala....res nisem tega nikjer zasledila....no, jaz imam tudi najraje lignje, pa kakšno postrv ali orado za spremembo...ali pa tuno...tu pa tam pač....školjke, škampi, jastogi...to pri meni odpade....

(odgovor članu Stajerka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
30.10.2009 13:06:51   
bribiki
Prvič slišim, da user posted image ne bi smela jest morske hrane. Men je tudi g. rekel naj jo jem.user posted image Itak jem samo kakega osliča in lignje, občasno orado na morju. Se mi ne da kosti ven zbirat. user posted image Me bolj matra, da ne smem salam, pršutov, tatarskega bifteka...dokler ne izvem rezultatov za toksoplazmo.

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
30.10.2009 13:09:20   
Melia
joj, meni bo tudi kriza predvsem med prazniki ko bo na mizi tatarski biftek....njam, njam....ampak ne bom ga smela jest....sem imela toksoplazmozo negativno in se moram zdaj čuvat....

(odgovor članu bribiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
30.10.2009 13:18:20   
Teja K
obstaja nadomestilo tatarskega bifteka user posted image , meni osebno je prav tako dober, je pa ribji biftek, ampak ga jaz začinim da je res fin in rahlo pekoč, vam ob priliki vržem recept na forum, ker je tako na easy za naredit... ampak ga na pamet ne znam... potem pa kruhke popečeš, pa ješ user posted image

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
30.10.2009 13:18:32   
sabri
Joj punce, kaj ste pridne, sem zaenkrat samo zadnjo stran prebrala tako, d ane morem komentirat še. Samo to za morsko hrano, naj ne bi jedle oz ne smemo jesti školjk, ker naj bi bili čistilci in je dosti sranja v njih. Ostalo lahko, jaz bi brez ribic zmrznlauser posted image . Drugače pa komentiram kasneje, ko vas bom sprotala. LP

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
30.10.2009 13:21:44   
Melia
ja, saj jaz naredim tudi ribji biftek...ampak vseeno ni isto....no, je pa tudi fuuulllll dober!!! user posted image
zdaj pa grem kosilce papcat....musaka in solatka...njamuser posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
   [Brisano sporočilo]
30.10.2009 13:27:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Melia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1737
30.10.2009 13:28:37   
bubolin
Noo, da še jaz malo pokomentiram user posted image

Horoskop - jaz sem ribica, moj je dvojček, bebica pa bo po moje tudi dvojček - joooj boga mami - dva dvojčka user posted image

Folna: jaz jo jemljem redno pa tudi jo bom celo nosečnost, jemljem elevit. Če kdaj pozabiš ni dobro dveh potem vzeti, ampak enostavno izpustiš tisti dan.

Teja K - vse bo ok.

Paa paa čveke

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
30.10.2009 13:42:01   
san
teja, ne se sekirat, itak da je vse uredu s tvojo pikico, tko da ti kar kukaj za vozičkiuser posted image

za folno, če jo pozabiš, jo enostavno izpustiš, dveh ni priporočljivo vzet. to je itak sam za rezervo. jaz jo bom jemala do konca nosečnosti, ker je fajn zarad posteljce, pa nekih pretokov krvi. sm že pozabila, ampak bvem, da sem vedno jemala do konca.

morska hrana ala ribe, so ok, školjk pa ni priporočljivo jest zarad toksinov, pa tune iz konzerv tud ne preveč zarad živega srebra

biftek, tatarc... na srečo ju ne maramuser posted image

na splošno je pa glede hrane pomembno to, da je kupljena v trgovini, da je pregledana in tud salamca al pa rezina pršuta ne morta škodit. no, jaz sem imela vedno tokso neg, pa je bilo vedno vse ok. se pa v bistvu nisem obremenjevala stem. ampak mi na srečo na splošno ne pašejo prepovedane jedi.

mene pa zanima, a je katere od vas vege?

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
30.10.2009 13:46:28   
m_o_i
jaz sem pa v milerju nasla Bkompleks z dodano folno kislino in sem kr to vzela, ker B komleks tut men prav pride...menda je dober glede zivcevja, jaz pa tak mam probleme s sindromom kapralnega kanalauser posted image  in 5 let po operaciji je menda spet zivcka zagrablo v zapestjuuser posted image
no, namen mam skatlco do konca pojest, kar pomeni se en mesec, potem pa cist glede na predlog G dalje...

ma ne vem nooo glede hrane...jaz jem lih kar mi zapaseuser posted image  sem na zacetku nosecnsti prebirala na netu kaj nosecnica lahko in kaj ne (skoncentrirana predvsem glede pisanja o kavi) in sem bla cist zmesana! en ja kava, druge ne kava, tretji sploh niti priblizno kava user posted image user posted image  klinc, men paseta do dve skodelici, jih spijem pa konc!
se pa mal nazaj drzim pri ciscenju macjega wc-ja oz. si dam rokavice gor...

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
30.10.2009 13:46:57   
Melia
me zanima...kaj ima katera toksoplazmozo tud negativno....imamo doma muco, pa vrt....pa sem mislila, da že imam protitelesa...

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
30.10.2009 13:49:35   
m_o_i
sej mora bit negativna toksoplazma-al kakuser posted image user posted image
jaz mam macko v stanovanju; je res, da je skoz notri in da zunaj je bla nazadnje pri starosti en mesec oz. tisti dan, ko sem jo odnesla s kmetije

sem G omenla to in je rekla, da pac naj malo drugi skrbijo za njo, drugace pa da ni panike user posted image

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
30.10.2009 13:51:45   
Teja K
Jaz sem toksoplazmozo že imel, ta podatek sem imela zvedela v prvi nosečnosti, tako da moj muc veselo uživa v mojem carkljanju...

Kar se tiče hrane, kupujem vse v trgovini, če prav sem prej rada zahajala na tržnico, se zdaj temu izogibam... pri sirčkih tudi preberem ali je mleko pasterizirano ali ne in pri večini sirov v trgovini je...

Školjke so mi zadnjič zadišale, ampak sem se vzdržala, sem raje lignje naročila... drugače pa se poskusim držat tega da 1x na teden pojem ribe... se poslužujem bolj sladkovodnih iz gojilnic pa mislim, da ni tolko svinjarije v njih...

Na žalost pa mi suhe salame še najbolj dišijo - še posebej Kulen, ki je rahlo pikanten... tudi sendviče bi lahko jedla za vse obroke, ampak itak je pri nas tradicija, da je včereja kuhana, zato vsaj takrat jem nekaj pametnega user posted image ..

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
30.10.2009 13:54:10   
Teja K
Če imaš toskoplazmozo pozitivno pomeni, da si jo že prebolel in je telo ustvarilo protitelsa, kar pomeni, da ima ta protitelesa tudi bebica in zato odpade strah za okužbo z tem. Okužba z toksoplazmozo lahko povzroči ss.

Če je tokspolazmoza negativna, pa pomeni, da je še nisi prebolela in moraš biti previdnejša.

ČE si za toksoplazmozo zbolela pa je težko vedet, brez teh testov, saj je izgleda kot rahel prehlad...

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
30.10.2009 13:56:45   
Melia
m_o_i, boljše je če si že imela oz. prebolela toksoplazmozo in je torej pozitivna...te ne rabi skrbet sveža okužba....me ki pa imamo negatino pa nas malo mora skrbet da se ne bi zdaj v času nosečnosti na sveže okužile....drugače pa se jaz tudi ne obremenjujem s tem....jem vse kar mi paše...tudi salame, pa tudi kavo pijem, sicer samo zjutraj...pa zadnjič sem kuhano vino spila...samo dva deci..,...tak da mislim, da ne more škodit....

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
30.10.2009 14:06:04   
san
ja, pa sej kavo do dve skodelci na dan, ni nč narobe. jaz je pri hčeri nisem pila, mi ni pasala, ko sem rodila, sm jo pa spet z užitkom pila, edino nikoli več sladkane, se mi je okus spremenil. pri drugih dveh sem spila po dve jkavo dnevno, ker sm bla drugač čist matasta. zdej mi pa spet ni pasala kava, mi je šlo na bruhanje po njej in je nisem mogla spit do konca. tko, da si zjutri čaj skuham. mi pa vsake toliko časa zapaše čez dan, ampak sam zunaj, doma je sploh ne moremuser posted image .

ja, res je treba bit previdnejši pri hrani, če je toksa neg. jaz pa še hodim na trg, samo po sadje in zelenjavo, pa kruh. ga imam pred nosom. čeprav so itak tudi ti na trgu vsi preverjeni in z dovoljenji, tko da ne bi smelo biti panike. pa po kozji in ovčji jogurt in mleko v mlekomat. a tega ne bi smel pit? hm...

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
30.10.2009 14:06:24   
bribiki
Mislm, da je za tokso najbolš, da si jo že prebolela. Če si negativna, še vseeno obstaja možnost okužbe. Je pa vedno manjši vpliv na plod- najbolj rizično je v prvih treh mesecih. Če si pozitivna, pa dobiš neke tablete. (to sem nekje prebrala, v enem strokovnem članku, samo ne vem več kje)
Za čiščenje mačjega wc-ja tudi jaz uporabljam rokavice, ali pa to naredi dragi. Če jih slučajno ne, si roke drgnem vsaj 10 minut z milom safeguard, ki uničuje mikrobe.user posted image Pa tud po vsekem božanju mačk si full perem roke. Čeprav tokso itak lahko dobiš tudi od zelejnave/sadja z vrta. Drugač pa nekak računam na to, da sem jo že prebolela...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
30.10.2009 14:09:04   
Teja K
Bribiki jaz sem prebolela že toksoplazmozo in nisem dobila nobenih tablet...

Ej veš San da sem se tudi jaz spraševala kako je s tem mlekom iz avtomatov user posted image , pa nekako nisem prišla do odgovora, zato se raje izogibam, po drugi strani pa pogledaš na kake pol leta nazaj, ko so iz polic umaknili tudi alpsko mleko ker je imele neke druge bakerije, tako da... ej včasih je težko biti pameten...

(odgovor članu bribiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
30.10.2009 14:10:01   
san
aja, pa še glede štajercev in ljubljančanov.. sm zgleda za luno, ma jaz se v življenju nisem hecala na ta račun. al pa zarad primorcev (btw, mi je njihov narečje ful všeč) npr. pa sem imela veliko kolegic na faksu, pa sodelavk iz štajerskega konca. sm pa enkrat samkrat slišala na faksu, da je to naredil en kolega, pa se mi je tko prismojeno to zdelo, se je sam iz sebe norca delal, al kaj. no, smo ga vsi zignoreral, pa tega pol ni blo več slišatuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
30.10.2009 14:11:26   
san

IZVIRNO SPOROČILO: bribiki

Mislm, da je za tokso najbolš, da si jo že prebolela. Če si negativna, še vseeno obstaja možnost okužbe. Je pa vedno manjši vpliv na plod- najbolj rizično je v prvih treh mesecih. Če si pozitivna, pa dobiš neke tablete. (to sem nekje prebrala, v enem strokovnem članku, samo ne vem več kje)
Za čiščenje mačjega wc-ja tudi jaz uporabljam rokavice, ali pa to naredi dragi. Če jih slučajno ne, si roke drgnem vsaj 10 minut z milom safeguard, ki uničuje mikrobe.user posted image Pa tud po vsekem božanju mačk si full perem roke. Čeprav tokso itak lahko dobiš tudi od zelejnave/sadja z vrta. Drugač pa nekak računam na to, da sem jo že prebolela...

a to če si pozitiven pol tadrugič med nosečnostjo, pri sveži okužbi, al kako?

(odgovor članu bribiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.