|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
29.10.2009 10:27:19   
vijolca
To glede Mg in krčev v nogah tudi mene zanima. Zaenkrat sem na 1 Mg tableti na dan + kozarec Donata vsaka 2 dni, pa imam še vedno občasno krče v nogah (ki so res zelo neprijetni). Bom pa proti koncu začela opuščati Mg dodatke postopoma - meni se zdi, da se takintak Mg spere zelo hitro izloča, vsaj če sodim po pozabljenih tabletah in posledičnih krčih v nogah... Zmanjšat dozo Mg sem namerala šele pri kakem 37 tednu, 35 se mi zdi nekam hitro (glede na krče, ki bodo sigurno takoj sledili).

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
29.10.2009 10:57:04   
summmer725
Živjo user posted image . Blondy user posted image user posted image , ti kar veliko počivaj, čim manj se obremenjuj pa čimveč te naj razvajajo pa bo!! Glede MŠ poznam punce, ki načrtno niso hodile, pa so čist super mamice.
Me pa zanima kako sta našedva doječka. Upam da so vsi ok.
Mojca tud jaz mam popek navzven, se mi je zdej obrnu in mi je zadnjič sestrična, ki je stara 2 leti (je gledala kje je dojenček) prstek not porilna. user posted image  Mam že tko občutek, da mi ga bo kar razgnalo na momente. Tak smotan občutek je.
Shopgirl ti nas kar zalagaj z inf., je tko fino, ko kaj vprašaš pa ti nekdo ogovori.
Jaz magnezij še vedno pijem, mi moja G. ni nič rekla naj omejim ali kaj podobnega, tko da ne vem. Sem pa danes spala porazno. Moj user posted image  je tako živahen ponoči in me  tud že kar močno sune. Tko da danes je bla akcija od 2h pa do 5h zjutraj, očitno me že navaja user posted image .
Punce ali katera od vas ve, katera bolniška je bolje plačana tista, od delodajalca ali od ZZZS-ja?

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
29.10.2009 11:00:43   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

maya - jaz imam informacijo, da naj bi v nosečnosti jemal 500-700 mg user posted image . no, saj mogoče se motim. sem pa vprašala pri svoji G in ninrekla nič. 

tako piše na embalaži user posted image (ko so še imeli magnesol je to pomenilo 3 tabletke na dan), me je pa G opozoril, da naj ne pozabim na kalcij, če že jemljem dodaten magnezij, ker bom drugače imela težave....

Sem pa opazila še nekaj... jaz sicer ne pijem kave, ampak nekajkrat mi je v zadnjem mesecu zadišala, tiste dni sem vedno imela krče user posted image user posted image očitno je to tudi lahko razlog (kofein)user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
29.10.2009 11:03:20   
maya2
http://www.gorenjske-lekarne.si/node/75

tole sem še našla user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
29.10.2009 11:28:35   
marusi
maya: ne vem, kje sem jaz prebrala to o magneziju? ampak sem povedala svoji G in še v lekarni, pa ni nihče komentiral...
jaz imam tak sistem: eno škatlico imam v službi, eno pa v kp (kjer sva z mojim čez weekend). ker doma bi zjutraj pozabila, zvečer pa ne upam vzeti, ker se mi zdi, da tudi pri prebavi poamga user posted image (kar je zame sicer super, ampak ne ponoči). in nekaj weekendov nazaj smo imeli malo gužvico, pa sem pozabila vzeti v petek, pa v soboto in v nedeljo nisem mogla iz (toplega) bazena ven zlesti, ker so me tako krči grabili. 
kar zadeva pa kave - po moje zato, ker je kava diuretik in ti spere ven te zadeve user posted image moje mnejne...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
29.10.2009 11:34:45   
marusi
maya -  sem pa opazila, da mi, ko imam krče full paše jigurt pa skuta...  

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
29.10.2009 11:46:25   
tulpika

ShopGirl a nede, da sem pridna user posted image . Sem v 33. tednu.

Araz: jaz sem bila tud aktivna, ko sem začela z dopustom...pa to pospraviti, pa to zlikati ipd...miljon drugih stvari...Zdej pa ležim in komandiram user posted image . Sej se bo dal preživet user posted image . HB je moj zelo priročen in pripraven pa velik postori.

Maya2 hvala, ker si me spomnila na kafe....tale nosečniška pozabljivost user posted image . Si grem kar skuhat en doooobr kafetek.

ShopGirl...ti kar epo počak do 40. Nč prehitevat!!!

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
29.10.2009 11:50:57   
blondy_81
Joj punce jst sploh ne morm bit več brez vložka. Men skos po malem ven curlja. A še kateri? Sej ko voda odteče, verjetno v večjem šusu odteče ven in ne po malo?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
29.10.2009 12:02:16   
araz
Blondy jest imam dnevne vložke že skoz. Meni pa mehur pušča. Pa še en tak belkast izcedek imam non stop - sicer ga ni veliko in je brez vonja. Porabim najmanj dva na dan.
A ti misliš, da ti že voda oddteka? Mislim, da obstajajo neki testi, s katerimi lahko ugotoviš ali gre za plodovnico ali ne. Ne vem pa kje se to dobi.

Tulpika saj je moj tud ful pripraven. Nobeno delo mu ni tuje in mu ni težko naredit. Pa mami se mi tud non stop ponuja. Jest sem pa tolk smotana, da hočem vse sama naredit in skoz govorim, da nisem invalid in da bom že zmogla. Sem trmasta tam kjer ni treba.

Nič, zdej se mi je pa služba za danes iztekla in grem v BC pogledat tiste posteljnine, ki so znižane, če bom kakšno lepo dobila. Potem pa na en sprehod in kuhat kosilo. Vmes pa še kakšen pralni stroj naštimam in bo dan naokrog.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
29.10.2009 12:18:29   
ShopGirl
Blondy, nam so v MŠ (here I go againuser posted image ) rekli takole:
če imaš občutek da te na vodo tišči pa ne moreš zadržat - potem je OK, to je urin, nč skrbet - deli keglove vaje, da učvrstiš mišice.
če pa ti skos mal "uhaja" brez da bi mela potrebo po uriniranju, potem je pa to lahko tut plodovnica. Ni nujno da plodovnica odteče v šusu - lahko tut počasi odteka, curlja.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
29.10.2009 12:20:21   
Ninča77
Blondy pojdi takoj se pokazat v porodnišnico, tko se je men na žalost začel porod.Po malem mi je odtekala voda, morš pa bit pozorna, plodovnica je brezbarvna.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
29.10.2009 12:21:31   
ShopGirl
Ja res obstajajo testi - samo tut jst ne vem kje se to dobi, možno da v lekarni?? Men so v porodnišnici dali neko papirnato palčko, gor je bla barvna lestvica, namoči se jo v lonček v katerem je urin (najbrž bo to ta test za ugotavljanje če je plodovnica v urinu).

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
29.10.2009 12:27:34   
summmer725
Blondy ja, kar pojdi v P. user posted image user posted image
Ninča77 kako ste?

Shopgirl evo rokavičke: http://www.cunda.de/Shop/HtmlOver/over.html?l1=%27Babies%27&l3=%27Accessoires%27&l4=%27M%FCtzen%20%26%20Handschuhe%20%26%20Schals%20%26%20Sets%27#4231_1. Jaz tuki vedno pustim celo plačo!!!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
29.10.2009 12:31:16   
ShopGirl
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii summmer HVALA!!!!! Kok majo lepe kapice in rokavičke, hudo! Uh jst bi tut tle celo plačo pustila, sploh ne dvomim user posted image

Loh se kdaj dobiva pa greva v shopping, vidm da si ti isto nora kot jaz user posted image  Predlagam prvi dan po plači user posted image

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
29.10.2009 12:33:10   
Netta
taraji - super, vprašaj prosim. ker jaz sem začela piti donat zaradi zaprtja, p ni pomagal, potem pa pojem na dan 3 magnezijeve (ne šumeče, ker mi je po mnjih slabo) tablete po 250 mg - se pravi 750 mg. in ni krčev. če pa kakšen dan pozabim - imampa takoj teževe. vprašaj, prosim.

NEHITE GA PIT, ČE HOČTE RODITuser posted image user posted image user posted image user posted image

mal heca, ampak res...jaz sem ga pri ani pila do konca...in se mi je teden dni pred rokom dogajal, da sem mela kao popadke ponoči kako uro, šla spit magnezij in se je vse ustavilo...bučauser posted image user posted image pa ne da bi stuhtala da to ustavlja porod...no in pol sem šla 5 dni čez rok in so mi mogl porod umetno sprožit...
tak da zadnji mesec naj se nebi več pil...glede krčev v nogah pa nebi vedela

popek - je še tak kot ponavadi...mi tud v prvi nosečnosti ni ven stopil

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
29.10.2009 12:33:14   
Netta
Joj punce jst sploh ne morm bit več brez vložka. Men skos po malem ven curlja. A še kateri? Sej ko voda odteče, verjetno v večjem šusu odteče ven in ne po malo?

ni res...lahko ti odteka tudi po kapljicah...ali je stvar brez vonja?? preveri!"!!!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
29.10.2009 12:34:07   
ShopGirl
http://www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Babies%27&l3=%27Accessoires%27&l4=%27L%E4tzchen%27&pId=%274442%27&pClr=%275%27

to bom kupla moji Kaji - da jo takoj navadim user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
29.10.2009 12:37:18   
summmer725
Haha ja majo res ful cukraste stvari. Je pa zadnjič mami z mano in se tud ona ni mogla upret user posted image user posted image . Šoping pa kamot, se ga nikol ne branim.
Punce a res nobena ne ve, glede bolniške (je večja od delodajalca ali od ZZZS-ja)

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
29.10.2009 12:43:37   
anaj22
blondy pojdi se pokazat pa da bo vs ok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

summmer mislm da je bolša od zzzs ti povem ko jo dobin nakazano katera je višja

Mi mamo se fajn
NJJP

Neposredna povezava do sporočila: 3194
29.10.2009 12:44:14   
blondy_81
mah niti ne vem zdej kaj nej. Tekočina je včasih brezbarvna, včasih bela sluz, včasih rumenkasta. Pa na vsake tolko priteče ven. Sploh ko grem lulat, pa grem že z wc-ja, pa priteče, da grem še enkrat na wc. Al pa po tuširanju mi tud obvezno še priteče ven.

Neposredna povezava do sporočila: 3195
29.10.2009 12:47:52   
anaj22
sem končno pregledala vse škatle jaz imam za začetek tok cun da se bomo lahko 3x na dan preoblačili pa nam na zmanka, kok je fino če ti kdo kaj posodi. Zdej morma sploh pazist da kej v brezveze ne kupim, no kapco rabimo pa raokavičke tidi ker tega pa res nimam. Ko bo mož zagledov kok cun je za bebico mislm da bom mela prepoved it v trgovine, no dobr da imam izgovor da Jaka pa rabiuser posted image , če ne dobi en pa dobi drugi.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
29.10.2009 12:50:00   
anaj22
blondy jaz bi se šla pokazat, sploh ker imaš še visok pritis in zatekaš

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
29.10.2009 13:02:36   
blondy_81
prav naveličana sem že vsega. Samo strah ves čas, da če je kaj narobe. Ko se že sprijaznim s pritiskom, pol me pa začne še ta voda skrbet. V ponedeljek mi je preverila plodovnico, pa jo je blo še zadosti in vse b.p. Mi pa kak teden tole tko na izi curlja ven. 

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
29.10.2009 13:06:49   
summmer725
Blondy nimaš kaj zgubit če se greš pokazat!! Al pa pokliči svojo G. pa povej kaj pa kako, pa ti bo že ona svetovala naprej.
Anaj22 ali imaš sposojene stvari samo od ene punce ali od večih? Ker jaz imam trenutno od dveh, pa ne vem kako si bom zapomnila kaj mi je katera dala. Sm razmišljala o slikanju user posted image , maš ti kak predlog?
Shopgirl, haha ati bo pa ušel k bo mel dve zapravljivki doma user posted image user posted image . Saj naš bi. Men je pa mami zadnjič tole kupila http://www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Babies%27&l3=%27Accessoires%27&l4=%27Badem%E4ntel%20%26%20Badet%FCcher%27&pId=%2729397%27&pClr=%271%27. Je tok mehek, se kar vsak dan mal stisnem ob njega user posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
29.10.2009 13:18:00   
anaj22
summmer od dveh + svoje, sem pa prej označevala, sej neki je blo že označeno sem pa še ostalo. Na določene stvari sem jaz na etiketo z cvernom naredila križec (za vsko mamico druga barva), na določenih je pa z alkoholnim napisana črka od imena mamice, ki mi je posodila. Tko da bom ločila od koga je kaj, ker ful hitro zamešaš sploh če imaš 5kom beli tetra majčk

Mi mamo se fajn
NJJP

Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.