pipika 13
|
Pozdravljene! Obema, ki sta rodile želim veliko dobrega, še posebej, da bi z Ninčinim fantom bilo vse ok. Sicer me pa čudi, kako je lahko bil pri tej starosti tako težak???? Vsekakor sem presenečena, ker sama še nimam vse pripravljeno. Še prat ne morem oblekic, ker imam otroško sobo še v razsulu. Manjkajo še laminati, pa tudi pohištvo še ni prišlo. Resnično upam, da mene kaj ne preseneti, ker sem šele v 32 tednu in to ne bi bilo dobro. Blondy, tebi pa veliko , da bi otročiček ne želel še ven. Naj še malce počaka, da se mu dokončno razvijejo pljuča. Počivaj in ubogaj dohtarje. Dogodki v tem tednu : - ponedeljek bila na socialni, dobila papirje, ki jih moram odnest delodajalcu, s parterjem podpisala in uredila očetovstvo, on si mora še uredit očetovski dopust, ker bi mu lahko pripadal, če bi nek člen v zavarovanju zamenjal Danes že dobila odločbo za enkratno pomoč, torej paket (vzela bova denar in z njim kupila lupinico - po lastnem izboru in kozmetiko za bebico) - ponedeljek šla še v baby center naročit lupinico in voziček Ja prav vidite, sem prej trdila, da ga pred marcem ne potrebujem, vendar hočeva točno določenega, GT3 oranžnega in lupinico v isti barvi, ki paše gor. Moj je zgruntal, da se to zdaj bolj splača, ker Peg Perego je že izdal nov katalog, seveda malce drugačnih modelov in seveda tudi dražjih in zato se lahko zgodi, da točno takega vozička, kot si ga želiva marca ne bova dobila - torej sva naročila, pride enkrat naslednji teden, zato pa bo treba kje drugje priškrtnit, ker je ta voziček drag - še vedno ponedeljek-. slučajo zavila v trgovino s svetili in našla krasno lučko za otroško sobo, firme ESTO - lučka je v obliki sončka, ki nasmejano gleda dol. Točno tako lučko sem hotela, ker sem jo videla na netu in jo slučajno našla, na blef, kar takoj v prvi trgovini v našem kraju - sem bila srečna in vesela, kot kak otrok. Moj se mi je smejal in se samo muzal. - torek - šla na obisk k bodoči tašči in tastu na Gorenjsko in se spotoma ustavila v Tosami. Moj je samo govoril, ti kar nabiraj, kar rabiš in sem pridno nabrala za 156 evrov, da me je kar glava zabolela. Potem sem pa pomislila, da sem skoraj vse kupila dvojno, da ne bom potem rabila še enkrat letet gor ali pa dražje kupovat pri nas v Beli krajini Kupila sem: - 3 x vložki vir 80 - 2 x (po pet v kompletu) - sexi mrežastih hlačk - 2 x blazinice za dojenje - 1 x bombažne krpice za umivanje bebice - 2 x blazinice vate za umivanje bebice - 1 x baby krpice za enkratno uporabo - 1 x baby palčke iz vate - 2 x tetra plenice (1 paket že imam doma) - 2 povijalni plenici za vsak slučaj, če bo potrebno (če bo, jih bo treba nabaviti še več) - 1 x zaščitna podloga za posteljo (70 x140) - 1 x zaščitna podloga (50 x 75) za priložnostno previjanje ali za s seboj ko kam gremo - 1 x brisača za kopanje s kapuco in krpico za umivanje (izbral moj dragi, ker je rumena z medekom) - 1 x nežno odejico v bež barvi z medekom (zdaj imam 3 dodatne oddejice, ker nimam kovtrčka, ena od 3 je tako narejena, da se da pritrdit na lupinico) - 2 x body z dolgimi rokavi na preklop (nisem se mogla upret) - 1 x žabice - 2 x kapice za po kopanju ali za pod zimsko kapo - 1 x kapica iz pliša, ker sem imela samo eno, ki spada k kompletku za ven - 1 x pajacek, ki se je dopadel mojemu dragemu (je prvič on zbral eno oblačilo in sem mu morala ugodit) - 2 x rokavičke iz blaga, da se ne more opraskat (sem jih iskala v BC pri nas, pa jih niso imeli, tako kot tudi zimskih kapic za novorojenčke ne) No, plačala sem očitno malce več, predvsem za oblačila, vendar mislim, da imam zdaj kar se oblačil tiče dovolj in vse - sreda (danes), bila naročena pri zobozdravniku, zamenjala mi je dve plombi, je rekla, da ni velike krize, da so zobje v redu, glede na to, da sem bila nazadnje pred letom in pol, zamenjat moram zobno krtačko zaradi občutljivih dlesni, naročila me je še v petek, da mi odstrani ves kamen z zob, ker mi očitno tudi škodi na dlesni, bolelo ni nič No, moji trije dnevi so bili pestri, brce so orenk močne in mi trebuh kar valovi, večkrat opazujem trebuh in moram priznat, da je to res enkratno doživetje, to premikanje, to otipanje nogice ali rokice, to boksanje v mehur, ali križ, .....še moj, ko se stisnem k njemu čuti, ko me zbrca in se seveda čudi Dovolj poročanja. Tako se pa nabere novic in dogodkov, če človek redno ne piše. Ene ste bolj pridne in pišete sproti in potem ne pišete takih črev. Upam, da še katero ne preseneti prezgodnji porod in da bomo rodile vsaka vsaj približno v bližini določenega roka. To bi bilo najboljše. Pazite nase in skrbi na pašo. Vse bo v redu.