Gina
|
KOt majhna punčka nisem nikdar nič dobila. Za božič neko malenkost, ki bi danes stala 5 eur. Zato sem vsa darila smatrala za nekaj najlepšega, kar ti kdo lahko da- da je pripravljen zate nekaj dati. Tudi sama sem s takim strašnim veseljem podarjala, da ni za povedat. Zapravila sem res ogromno denarja za prijatelje. Njim pa sploh ni bilo tolk fajn. Njim to ni toliko pomenilo. Pa grozno se jim je zdelo,d a bi morali mojo pozornost vrniti. Tega pa še sploh nisem štekala, kako jim to ni v veselje, nekoga obdarovat, kako samo nase mislijo, čisto sem bila naivna v teh pogledih pred leti. Preden sem to pogruntala, je trajalo, preden sem spremenila svoje poglede na svet, je trajalo. Ni me motilo, da mi niso vračali pozornosti, motilo me je, da so bili nezadovoljni, nehvaležni in podobno. Vsak človek da darilo ker ga menda hoče dati. Jaz dam vsako darilo z veseljem in zaradi sebe, ker mi je fajn nekoga razveselit, mu povedat, da mi nekaj pomeni,d a ga imam rada ker se ga spomnim. Vendar ne dajem več tako veliko daril iz rok. Upoštevam splošno prakso, ne več sebe. Zaradi ljudi, ki tega ne cenijo niti v bistvu ne marajo tkao zelo. Raje kupim za svoje otroke nekaj. Žalostno je, da se je to zgodilo, ampak vse skupaj je posledica ljudi in njihovih vrednot. Če ti nekdo darilo zavrne, to mnogo pove o njemu, pa popolnoma nič o tebi. Tak človek ni vreden obdarovanja ker ima ali prepolno rit, ali pa je nevreden pozornosti, ker je ne spoštuje niti ne ceni ali pa je toliko butast, da reči ne razume. V resnici ne gre za darilo, ki naj bi bila norma za tvojo srečo ali nesrečo ob darilu, gre za pozornost in to, da se te nekdo spomni in želi osrečiti. Če tega v darilu ne vidiš, potem je res boljše, da ga vrneš in nikdar več nobenega darila ne dobiš. Se mi je že zgodilo, da sem dobila moje darilo nazaj. In to večkrat - zmeraj od moje tašče. Karkoli smo ji za novo leto ali rojstni dan prinesli, v 90% vse je vrnila nazaj, kao da mi to bolj rabimo kot ona - po drugi strani je hotela svoja darila nazaj - je dala enkrat za novo leto meni en palični mešalnik, je čez pol leta klicala, da ga nujno rabi, če ji ga prinesemo, potem je šenkala en izvod biblije, je ne vem kaj ven spet rabila iz nje, naj jo prinesem nazaj- dokler se mi ni en dan posvetilo da imam tega dovolj in sem ji razložila, da je totalno nevljudna in da se ne eno ne drugo ne dela. Še danes ne šteka, kaj je z njenim vedenjem narobe, pa zelo užaljena je bila. Kaj češ, eni so resnično taki, da ne štekajo. Ne štekajo.
|