Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 11:39:30
|
|
|
|
cukica
|
FArgesia donat ali pa šalica toplega,sladkanega mleka,...nuca
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 11:40:50
|
|
|
|
mismis
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia zarči, kaj ga biksaš no, sem šele 6.dan po ET danes. gigi, nimam belega kruha doma...ga ne jem...lahko na polnozrnatega dam? pa ne bi ti vseeno enega testa naredila, tko malo za foro (joj ne me resno vzeti, se samo hecam)
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 11:41:42
|
|
|
|
gigi1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mismis IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia zarči, kaj ga biksaš no, sem šele 6.dan po ET danes. gigi, nimam belega kruha doma...ga ne jem...lahko na polnozrnatega dam? pa ne bi ti vseeno enega testa naredila, tko malo za foro (joj ne me resno vzeti, se samo hecam) Upss sem prebrala, da misliš, da bi mogla testo naredit (zamesit) . Mi je šele pol potegnil, da pošiljaš lulat na palčko
< Sporočilo je popravil gigi1 -- 27.10.2009 11:45:06 >
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 11:42:03
|
|
|
|
mismis
|
Sem prej pozabila napisati še Kimsy čestitke za uspešen test za sladkorno, le tako naprej
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 11:48:38
|
|
|
|
Fargesia
|
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1 IZVIRNO SPOROČILO: mismis IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia zarči, kaj ga biksaš no, sem šele 6.dan po ET danes. gigi, nimam belega kruha doma...ga ne jem...lahko na polnozrnatega dam? pa ne bi ti vseeno enega testa naredila, tko malo za foro (joj ne me resno vzeti, se samo hecam) Upss sem prebrala, da misliš, da bi mogla testo naredit (zamesit) . Mi je šele pol potegnil, da pošiljaš lulat na palčko ve se kr norca delite iz uboge fargice....
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 11:53:46
|
|
|
|
gigi1
|
Fargi mal te pa mormo v smeh spravljat . Se mi zdi, da te že vse tukaj vohamo naslednjo srečko
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 11:53:54
|
|
|
|
mismis
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia IZVIRNO SPOROČILO: gigi1 IZVIRNO SPOROČILO: mismis IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia zarči, kaj ga biksaš no, sem šele 6.dan po ET danes. gigi, nimam belega kruha doma...ga ne jem...lahko na polnozrnatega dam? pa ne bi ti vseeno enega testa naredila, tko malo za foro (joj ne me resno vzeti, se samo hecam) Upss sem prebrala, da misliš, da bi mogla testo naredit (zamesit) . Mi je šele pol potegnil, da pošiljaš lulat na palčko ve se kr norca delite iz uboge fargice.... saj vem, da ni lepo, pa si ne morem pomagati.... žlehtnoba, žlehtnova, zvest ti bom do groba
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 12:21:35
|
|
|
|
BarbiG
|
Lep dan vsem skupaj. Vidim, da se spet zabavate. Mene pa je tale viroza dobesedno priklenila v posteljo. Sem kot ožeta cunja. Tanja_Jes vidim, da ti je že Gigi odgovorila. Hvala Gigi. Jap, ker so mi podaljšal suprefact za 2 dni, je pol avtomatično kasnej naslednja kontrola. Sicer pa jutri že pade prva doza Gonala. Fargi, amapk te mam tud jst na sumu, da boš naslednja srečka .
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 12:56:59
|
|
|
|
bozza
|
Živjo, sem komaj uspela priti do vas. Zjutraj sem bila v službi, doma pa ni bilo elektrike. Sem se kar malo tresla od abstinence, ampak je en medenjak vse spravil v red Dokler sem še sama doma, grem malo počivat, popoldan bo spet akcija. Zdaj se me je pa ena mačka izbrala za tarčo, ji grem ustreč Lep dan še naprej
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 13:12:04
|
|
|
|
bozza
|
S* kako si opravila danes?
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 13:25:53
|
|
|
|
neela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia punce,kaj narest ko te peče zgaga? od včeraj zvečer me takoooo peče, da sploh ne vem kaj narest... To pa je tipični znak!
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 13:59:43
|
|
|
|
pilotina
|
IZVIRNO SPOROČILO: neela IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia punce,kaj narest ko te peče zgaga? od včeraj zvečer me takoooo peče, da sploh ne vem kaj narest... To pa je tipični znak! se strinjam
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 14:07:50
|
|
|
|
Fargesia
|
smeške ste...upam, da imate prav! mismis, sej drgač si jst to pesem tud tko pojem kot ti...
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 14:19:43
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: pilotina IZVIRNO SPOROČILO: neela IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia punce,kaj narest ko te peče zgaga? od včeraj zvečer me takoooo peče, da sploh ne vem kaj narest... To pa je tipični znak! se strinjam Jap
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 14:27:53
|
|
|
|
bozza
|
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25 IZVIRNO SPOROČILO: pilotina IZVIRNO SPOROČILO: neela IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia punce,kaj narest ko te peče zgaga? od včeraj zvečer me takoooo peče, da sploh ne vem kaj narest... To pa je tipični znak! se strinjam Jap Fargesia, tudi jaz navijam zate!!!!
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 14:49:07
|
|
|
|
lučka 25
|
Evo, mal za stimulacijo.
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 14:50:00
|
|
|
|
Tanja_Jes
|
Fargi....a te zezajo...ti kr povej kero nej za ušesa.... Gigi pa Barbi...hvala za informacijo...jest sem mislila da da bom od četrtka naprej vsak drug dan v Lj, pa da bo 7. ali 8.11 že punkcija...ja očitno ne bo šlo tako....oooo, sem koza....jest sem pa že dopust vzela od 9.11 (cel teden) Ja kako pa gre potem dolgi postopek...jutri vzamem zadnjo špiko Suprefacta, poj bo verjetno Gonal (koliko 6 dni)...kaj pa potem...
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 14:54:59
|
|
|
|
kejt2
|
Kejt, moje laično mnenjo je takšno, če folikel ne poči, ne more priti do oploditve. Poanvadi se te folikli (nepočeni) spremenijo v ciste, ki ji odplavi . Sedaj te bodo dali v postopek, kjer se boš najprej špikala, ko pa bodo folikli dovolj veliki ti jih bodo s punkcijo pobrali ven. Potem jih pa v labratoriju počijo, da pridejo do celic, ki jih potem oplodijo s partnerjevo spremo. Hvala za odgovor! Ali obstaja kakšna alternativna metoda? Čajčki? Homeopatija? Uffff, Kejt
< Sporočilo je popravil kejt2 -- 27.10.2009 14:57:03 >
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 15:22:28
|
|
|
|
kejt2
|
IZVIRNO SPOROČILO: IVYY kejt, kakšen pregled maš januarja 2010 ? A je tvoja dokumentacija že šla na konzilij? in kakšne so tvoje mensturacije? Ma če krvaviš, ne vem zakaj ne bi bila to menstruacija. Pazi, ker menstruacija in ovulacija sta dve ločeni stvari. Ti imaš lahko menstruacijo vsak mecec, ovulacijo pa ne ! To je še posebej značilno pri PCO. Oprosti, če ti razlagam nekaj, kar že mogoče dobro veš, ampak se večkrat zgodi, da eni ne ločijo teh dveh stvari (jaz jih tudi nisem priznam!) Tole razlago sem našla na netu: "Normal menstrual bleeding in the ovulatory cycle is understood as a result of a decline in progesterone due to the demise of the corpus luteum. It is thus a progesterone withdrawal bleeding. As there is no progesterone in the anovulatory cycle, bleeding is caused by the inability of estrogen - that needs to be present to stimulate the endometrium in the first place - to support a growing endometrium. Anovulatory bleeding is hence termed estrogen breakthrough bleeding." Skratka, "normalna" nastopi zaradi upada progesterona, medtem, ko "neprava" kravitev nastopi zaradi previsoke stopnje estrogena.
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 15:59:37
|
|
|
|
MP30
|
Gigi1 hvala za tvoj odgovor. Sem bila samoplačniško pri Rešu, vendar 1. ET ni bil uspešen, saj sem dobila M. Ko sem o tem obvestila dr. mi je rekel samo to, da naj se kar ponovno vpišem in, da bomo začeli na novo. Prvič sem imela spontan ciklus, zato ne vem kaj tokrat lahko pričakujem? Zdravljenje s kakšnimi tableti, injekcijami. Oprosti, ampak res ne poznam zadeve, dolgi / kratki ciklus, kaj je razlika? Hval in lp.
|
|
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 17:13:03
|
|
|
|
zarja1
|
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25 Evo, mal za stimulacijo. joj ta trimix bi jaz kr za kak oglas moj ponucala...iiiiiiiiii
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 17:21:09
|
|
|
|
Fargesia
|
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1 IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25 Evo, mal za stimulacijo. joj ta trimix bi jaz kr za kak oglas moj ponucala...iiiiiiiiii
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 17:22:00
|
|
|
|
zarja1
|
Kaj Fargi.....si huda? Pa saj veš, da smo tu same navihanke.....
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 17:24:39
|
|
|
|
zarja1
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuljci visoko vrednost estradiola a sem preveč radovedna, če vprašam koliko? Kateri G te ima?
|
|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 27.10.2009 17:56:31
|
|
|
|
gigi1
|
Barbi upam, da se kmalu pocajtaš Tanja verjetno boš dobila 8 doz Gonala ali Menopurja in boš imela 9. dan UZ. Malo jih je takih, ki ta dan dobijo stopko. Vse je odvisno od reakcije na zdravila. Ponavadi podaljšajo za 2-3 dni. Potem dobiš stopko, ki si jo daš tisti dan okoli 22.00 in imaš 2 dni po tistem punkcijo. Na GK je v navadi ET 5 dni po punkciji. Lučka ja kakšna lepotička je naša Neža . Kako je zdej z alergijo? A je kaj bolje odkar ste na dijeti? MP30 Reš ti bo povedal za kakšen postopek se je odločil. Kratek postopek je tak, da začneš s terapijo 2. dan ciklusa in se pri Rešu špikaš 6-8 dni. Odvisno od tega kako boš reagirala na zdravila. Ko bodo folikli dovolj veliki, ti bo dal stop injekcijo. 2 dni po stop injekciji je punkcija foliklov. Pri Rešu je od kvantitete jajčnih celic odvisno kdaj do ET. Če jih je malo boi ET čez 2-3 dni. Če jih je veliko pa čez 5 dni. >Potem moraš počakati 14 dni do testa. Če (ko) je test pozitiven pa še 14 dni do 1. UZ. Naprej te pa spremlja osebnmi ginekolog. V dolgem postopku ti najprej uničijo lastne hormone (te spravijo v umetno meno). 22. dan ciklusa začneš snifati suprefact in imaš 1. UZ ( na GK po 14ih dneh - pri Rešu ne vem, ker sem pri njemu skoz v kratkih postopkih). V glavnem vmes dobiš M in enkrat po M prideš na UZ. Če je vse OK (endometrij čisto tanek in ni foliklov oz cist) dobiš zdravila za naprej. Naprej je pa isto kot kratki postopek. Kejt res ne vem kaj bi ti svetovala. Ne poznam takega primera. Verjetno je kaj narobe s hormoni, da folikel ne poči. Edino kar mi pride na misel je, da bi morda probala s Peruansko Maco. Začneš jo jemati 1. dan cikla in jo jemlješ do ovulacije. (kontroliraj z ovul testi nekje od 9. dne dalje na 8 ur, ali naj te spremlja G). Če do ovulacije pride jo nehaš jemati in probata naravno. Če pa do ovulacije ne pride jo jemlješ še naprej do naslednje ovulacije. Terapevtska doza je 1500 mg. Zelo pomembno je, da se Maco neha jemati ob O, če le ta nastopi oz če je možnost zanositve. Lahko se pa odločita, da 3 mesece ne bosta delala na in jo jemlješ nepretrgoma.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?