alexjera
|
Pozdravljene , pri nas je končno nehalo deževati, tako da bomo popoldne lahko malo uživali v naravi. Nasa tamala bi morala ta vikend k mojim na Štajersko, ker pa moram v ponedeljek na CTG in mi bodo verjetno sprozili porod, pa je ostala doma, da uzivamo v zadnjih dneh v troje. Kar je sicer super, če mene ne bi že vse tiščalo, boli me križ, trebuh imam med nogami, da sedeti sploh ne morem, hoditi tudi ne, ker me zeloooo boli sramna kost, če pa ležim imam želodec v ustih, tako da mi prav nič ne paše. Verjetno bo G v ponedeljek rekel, da je dojenček že skoraj zunaj, presenetilo me ne bi. Imam že vsega dosti. Je v sredo rodila soseda dni čez rok fantka težkega 4,5 kg in velikega 54 cm, se mi kar malo smili, ker so jo pustili do konca in je potem še naravno rodila, je pa vse OK. Glede podlage za glavico - jaz sdem pri taprvi dolgo uporabljala samo plenico, ker jo itak menjaš skoraj vsak dan, je pobruhana ali pa polna las. Ker pa je mala polivala, smo ji prednji del posteljice dvignili za 1,5 cm. Povšterček smo začeli uporabljati šele po enem letu, ko je sama nakazala, da ji je všeč. Enako bomo ravnali tokrat. Še nekaj, mi nismo uporabljali ne koška in ne zibelke, ampak kar ležečo košaro od vozička, se je izkazala za zelo uporabno in praktično. Ponoči, ko je pa spala v postelji, smo pa posteljo malo pregradili s povštrom, da se je bolje počutila, imamo namreč posteljo 140x70. Posledica vsega je, da se blazno rada razkomoti in zato že od 14 mesecev spi v klasični postelji 200x90, je enostavno nismo več spravili v tamalo posteljo, se je ponoči zbujala, ker se je zagozdila. To mi sedaj celo paše, ker ni bilo potrebno kupiti še ene posteljice. Se je pa nas dojenček zelo umiril, brca samo še, če ležim. No pa se je naša tamala zbudila, jo moram iti previti, kar je zaspala pokakana, kar sem ugotovila šele, ko sem jo šla pogledati in me je skoraj zagiftalo. Lp
|