|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
22.10.2009 20:01:53   
Cari
No da se še jaz malo javim. Najprej za seznamček: CTG imam naslednji teden 28.10.2009.
Glede na PDP po UZ, ki je bil 03.11.2009, sem tudi jaz upala da se bo že kaj začelo dogajat prej, pa nič.... Kolk smo vse neučakane user posted image Pa kako ne bi bile, ko vsak dan gledam tisti luštni voziček pa zibko za našo princesko,  pa zlagam cunjice (kar iz enega kupa na drugega), pa sanjam o lepih sončnih dnevih, ko bi se sprehajala z našo malo...
P saj vse pride ob svojem času, sam na CTG kaže da je mali tolk lepo, da kr noče priti ven. Je pa res da je do PDP še kar nekaj časa. Moj G mi vedno pravi, da naj kar še uživam, pa saj ima prav. Sedaj zjutraj še lahko poležavamo, potem se nam bo pa svet čisto spremenil in tiste, za katere je to prvi user posted image sploh še ne vemo kaj nas čaka. Vsekakor nas čakajo najlepši user posted image in trenutki z njimi.

Cari

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
22.10.2009 20:04:42   
sanjacka
Zupica, vidim da imava isti pdp, 2.11.user posted image ! Razlika je samo, da jaz nimam pojma, če sem kaj odprta, kako je z MV...itd, ker zdaj le pridno hodim vsaki teden na UZ, moja G ne dela CTG. Ko nastopim v PDP pa sledijo kontrole v P z ctg-jem.  Kmalu se bo začelo dogajati, sploh pa, če si že 2-3 cm odprta...zato počivaj in poslušaj svoje telo in svojga user posted image ! Pa sporoči kako in kaj, ker sem res radovedna in ful mi je zanimivo brat vse možne znake...za pot  v Rim!!!

Kar se tiče malinovega čaja, pridno ga pijem, kr več skodelic na dan, pa saj je zeliščni. Sem pa prebrala izjavo eneuser posted image  na sosednjem forumu, ker je revca že čez rok, da ga že pije čez liter in pol na dan, da bi se najraje še skopala v njem,samo, da bi se že rešila in šla rodit.... 
Lep večer vam želim in upam, da bo noč prijetna za spanje!!!user posted image

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
22.10.2009 20:14:39   
eva1
Živjo!

Jst sem mela danes pregled...nič kaj posebnega...naredil je UZ, mali se je HB obrnil na glavco, kar sem že malo slutila, glede na gibe! Jutri imam pregled v LJ, zaradi ledvičke, upam, da bo ok..no sej je že danes pogledal ledvičko, pa je rekel da ok izgleda, tako da me ni tok strah za jutri...no pač okvara je ,ampak ledvička se vsaj po današnjem UZ ne povečuje preveč, plodovnice je dovolj...bom jutri poročala bolj podrobno...

Vidim da vas je velika večina že čisto na koncu...to bodo same lepe novičke sedaj..jaz sem danes v 34/1 dan...imam še kar nekaj pred sabo!

zupica-jaz sem bila v 35 tednu v 1 nosečnosti odprta 1 cm, pa so mi v 38 tednu naredili CR(zaradi visokega pritiska), pa vprašanje če bi se kaj kmalu začelo kaj...vsaj nič ni kazalo na to...v drugo pa mi je doma v 38 tednu odtekla voda, v P sem prišla le 1 cm odprta...so me potem nafilali z umetnimi, da sem se začela odpirati..očitno čisto odvisno...itak pa lahko se čez pol ure začne, lahko pa čez 2 tedna!

Kar se tiče streptokoka..to je zadnja leta neki bum, prej tega niso nikoli preverjali-nedonošenčkom so dali itak preventivno antibiotik, pri donošenih otrocih pa redko pride do težav, tudi če je mati pozitivna na streptokok!

kar se tiče pregledov, jaz jih imam od 30 tedna, na 2 tedna, potem po dopolnjenem 36 tednu pa vsak teden CTG...

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
22.10.2009 20:15:17   
kajjada
Dober večer punce,

Nina 68, čestitke ob rojstvu malega sončka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Pregledi, jaz imam od 36. tedna samo še CTG, meni še nikoli ni pogledala materničnega vratuuser posted image , tudi testiranja za streptokok ni nikoli omenila, tudi plodovnice ni še nikoli omenila in zdaj itak ne dela več pregleda v ordinaciji, ampak samo pri sestri ležim za ctg. Sem pa od danes v 39. tednu, tako da še točno 14 dni do roka. Jutri imam spet CTG in bomo videli.

Se mi je pa počutje zelo spremenilo od nedelje do danes, v tem tednu so stopnice zame postale nočna mora. Že tako težko hodim, ker mi vse pritiska dol, tako da če grem v trgovino (kar postaja zelo redko) se moram vsake toliko ustavit, da se mi stanje umiri in potem s polževo hitrostjo naprej. Zgleda, da bom teh 14 dni bolj ko ne doma.

Zupica, jaz sem prišla pri drugem otroku v P in sem bila odprta 5 centimetrov in je bilo potem v eni uri vsega konec. Ampak pri prvem otroku ponavadi traja malo dlje, ker se bolj počasi MV odpira in tudi popadki niso tako močni. In tudi krčenje maternice po porodu ni tako boleče, ker vse poteka počasneje.

Gibi, pri meni jih je manj kot prej oziroma sem ugotovila, da se bebika ob pol dveh ponoči prebudi in ima telovadbo kar nekaj časa, čez dan pa verjetno preveč migam in sploh ne registriram gibov, se potem zvečer namerno uležem in čakam, ali pa takole za računalnikom. pa je ok.

Lep večer še naprej.

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
22.10.2009 20:40:11   
sanjacka
Eva1, čestitam za lepo novicouser posted image ! Zdaj še morajo samo Tassiko zrihtat, pa bo!

Stopnice so zame tudi cel podvig. Ful se zadiham in prvo kaj potrebujem je stol, da se vsedem in šele potem lahko govorim.user posted image

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
22.10.2009 22:47:02   
kepica78
Pozdravljene
Nina 68 čestitke ob rojstvu sončka 

naj vam najprej sporočim novičko o Tassiki, vse je ok zaenkrat, dobila je obliž na trebuh, spremljajo jo s CTG-jem 2-3x na dan. do torka bo noter, v ponedeljek pa bodo šele naredili obrat. zaenkrat pravi da je OK, hrana bo tudi za preživet . edino pač kar mora bit tam in strogo ležat. ko bo kaj novega pa vam sporočim

jaz pa sem imela danes tudi pregled pri G. in je zaenkrat tud vse v najlepšem redu. najbolj sem se bala da bo z  kaj narobe zaradi moje sladkorne, ampak je zaenkrat vse BP: je obrnjena na glavo, plodovnice je še dovolj in nič ne kaže na kakšno prezgodnje dogajanje. naslednji pregled imam 09.11.

no toliko zaenkrat, lepo bodite

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
23.10.2009 8:59:58   
lenybaby
Jutro!

Dons je blo pa tud pr nas neki pestro ponoč...user posted image  Točno en mesec prezgodej?! Tm ob ene pol enajstih zvečer, lih kake pol ure po tem ko sva se spravla spat, je mene začel vse neki zategvat pa spodi pa čist zgori pr trebuhu, kr naprej trd trebuh k beton, pol se je mal sprostil pol pa spet otrdel.... In to je trajal do ene enih pol. Štela nism nč, prvič pa se je zgodil da me je tole zbudil. Boleče je blo sam ne preveč. pol sm pa vstala pa šla na wc pa nazaj ležat in po tistem kot da nč ni blo... Tko da - jst sploh nisem več ziher če se mi ni sam sanjal user posted image  V glavnem kr neki... Pol sm pa do jutra spala k ubita. Mogoče je blo pa včeri preveč vsega (spet pospravljanje, sesanje, pomivanje po tleh, zjutri sprehod,...) sam te bolečine so ble pa nove. Sm že cviknla da bo treba mojga budit user posted image  k je pa tko lepo mirno smrčal zraven... user posted image  Mah sej po en stran... bi blo še boljš pa da se losamo tega in da končno dobim tole moje malo sladko bitje v roke! user posted image
btw: a kera kdaj sliši pretakanje te plodovnice (najbrž) v trebuhu? Tuki čist zgori? Je to možno da znak da je je premal? K moja G tud nikol nč ne omenja plodovnice, zdej zadnje dni jo pa slišem če se kej prepognem al pa uležem...

Srečno vsem!

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
23.10.2009 9:34:52   
barbchen
Dobro jutro souser posted image ,

jaz pa danes uradno nastopam porodniško user posted image user posted image user posted image user posted image , juhej, še 28 dni do koncauser posted image

Vidim, da vas je že kepica update-ala o tassiki, se je tudi meni oglasila, torej bomo do ponedeljka ornk mislile na njo in njeno bibo, v ponedeljek bomo pa ornk pestke stisnila, pa ma da uspe!user posted image

Pr nas nič novga, se pridružujem klubu neotrdevanja, radosti zadnjega meseca so še kar prisotne (hemoroidi, mravljinčasti prsti na rokah in krčne žile 'tam spodaj'), drugih simptomov bližajočega se poroda pa niuser posted image .

Eva1, super za spodbudne novičke glede ledvičkeuser posted image , upam da ti tudi danes na pregledu vse skupaj še enkrat potrdijo. In super, da se je dete obrnilo na glavouser posted image

Lenybaby, tudi jaz dostikrat slišim pretakanje v trebuhu, kot da bi počil mehurček. Če to kaj pomeni, nimam pojmauser posted image . Meni je G. na zadnjem pregledu z UZ pregledal in zaključil, da je plodovnice še dovolj.

Gibi - tudi pri meni ni več izrazitih brc, se pa dogajajo pravi tektonski premiki user posted image , včeraj zvečer se je moj user posted image lotil ornk božat trebušček, potem pa je bil kar kakšno uro ornk potresuser posted image , pretegovanje v vse smeri. Pa kolcanja je tudi kar nekaj zadnje čase, hecen občutek...dejmo ornk uživat v teh zadnjih trenutkih z našimi user posted image , jaz vem, da bom te brcike močno pogrešala user posted image .

Lep dan vam privoščim. Upam, da bo pred dežjem še kaj sončka pokukalo, da jo mahnem še na kakšen sprehod.

Carpe Diem!

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
23.10.2009 11:57:57   
Menta
Kam ste se pa skrile danes? Nič kaj novega? No, sej pri meni tudi ne.

Malo pohajkujem po stanovanju, berem revije, malo sem tudi pospravila, čez kakšne pol ure pa se lotim kosila. Upam, da mi bo kaj dobrega ratalo.

Lep dan in še lepši vikend.

Papa

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
23.10.2009 11:59:33   
ninka80
Eva1, super za dobre novičke.

Tassika, držim pesti, da jim uspe.

Evo, pakiram stvari za mojga fantiča. Gre na vikend počitnice k babici in dediju. Midva pa bova stvari v red postavila, pa pripravlila stvari za malčka.

Ni nobee tukej? Vse na sprehodu, pridne.

Grem mu do konca spakirat, pa potem po njega v vrtec.

Lep dan še naprej.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
23.10.2009 12:08:10   
ROŽICI
pozdravljene!
sem kar vesela ko vas berem user posted image
jaz se tudi zelo veselimuser posted image ...rok imam 14.11. vse noči sem super spala...ampak ta noč je bila pa obupna... ponoči ob 3.30 sem se zbudila z trdim trebuhom...ful mi je otrdeval in držalo tudi 2,3min. bolelo me je čist do nožnice.mi je pa blo čez dan in zvečer slabo in pogosto hodim na blato (pa še ti hemeroidi bolijo ko vrag)user posted image
dete je pri men ful živahno..tudi ponoči je bil, tako da nisem skor nič spala.
ima katera podobno izkušnjo?
pregled imam pa v torek.

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
23.10.2009 12:33:23   
rožica13
Živjo!

Ja se vidi, da je lep dan danes, nobena ravno ne čveka. No jaz že celo dopoldne delam pecivo, upam da bo tudi tako dobro kot je dela! Sem rekal, da do poroda ne delam nič več, ampak če je pa dolgčas drugače. Ko zrihtam pecivo, grem pa na sprehod, ker tko fino zgleda zuni! Drugače je pa lahko tole zadnji vikend, ko sva še sama, ker naslednjo soboto imam že rok, tako da bova jutri kak skočila na kak izlet, v nedeljo imamo pa pevske vaje cel dopoldan user posted image .

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
23.10.2009 12:53:02   
mayamaya
hej.

je pa res zatišje danes. no, sonček se pri nas počasi skriva, ampak nekaj sem ga pa le ujela danes user posted image . sem bila zgodnja. sem mojega odpravila že ob 6.30, ker je šel na nek seminar in sem zdaj dva dni čisto samo doma user posted image . pa sej imam kaj delat. sicer sem rekla, ali bom ful naredila ali pa čisto nič user posted image . odvisno koliko se mi bo dalo. morem pa končat zdaj s temi dojenčkastimi stvarmi, da jih dokončno spravim kamor spadajo, ker kar neki prekladam sem in tja. ko je pa tako lepo user posted image .

drugače pa pri nas tudi ne dogaja prav nič user posted image . nobenega znaka, da bi se komu kam mudilo user posted image . imam še neki časa.

ena user posted image za vse ki imate danes pregled, pa za tassiko, da v ponedeljek uspejo.

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
23.10.2009 13:05:19   
kajjada
Ejla,

evo pa je CTG za mano, srček dela ok, mi je pa najprej malo zamešala naprave in potem kar ni mogla najti srčka, šele čez kako minuto je ugotovila, da ima narobe plošček v rokiuser posted image , me je že prav stisnilo, kaj se dogaja, ker je tudi sestra potala ful resna. V glavnem jaz nimam pojma o plodovnici in MV. Ker sploh nimam več normalnih pregledov.

Sem se pa danes ponoči prvič ene 3krat ali še več zbudila, ker me je tako bolelo kot krči pri menstruaciji, so bili verjetno lažni popadki, ker je zdaj HB ok. Pa sej je prav tako, ker se mora telo pripravit na porod.

Zdej pa likat (joj kako to ne maram; moje najhujše opravilo)user posted image .

Lep dan še naprej.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
23.10.2009 13:12:26   
petkapet
Pozdravljene,

evo mene z ekspresnega pregleda. Sem imela še zadnji UZ. Pretoka plodovnice ni niti meril. Mah, občutki so prav mešani,nevem al bi se sekirala al kaj.

G. je sicer rekel vse mere ok, čeprav smo na spodnji liniiji. Mene še vedno skrbi tale trebušček, ker je že za 3 tedne manjši. Jaz vseeno upam, da se je uštel s kilažo. Ker pred 2 tedni, ko sem šla delat samoplač.UZ v PO, so bile kile iste, kot danes user posted image in še več, vse je bilo v merah. Strašno upam, da je slabo meril.

Je pa rekel, da lahko neham počivat in grem na sprehode, ker smo zunaj riskantnega (sem v 37.tednu). Naslednji pregled pa bo CTG, pa odvzem plodovnice in ginekol.pregled.

Mayamaya, od takegaekspresa,pa sem pozabla vprašat za bris. Ma če je tebi rekel, da ni prakse za odvzem, alora...

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
23.10.2009 13:24:37   
mayamaya
petkapet, ja meni je rekel, da pač ne delajo, razen če prav sama tako hočem. da itak ob rojstvu to gledajo in pazijo in ustrezno ukrepajo.

dejva reči, da mu zaupava, ali ne? pa itak se bo vse dobro končalo, boš vidla user posted image

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
23.10.2009 13:26:51   
mayamaya
aja, če ti je rekel, da se pa zdaj lahko začneš gibat, ti kar...
meni pa ni omenjal nobenega pregleda, pa plodovnice user posted image . samo na CTG me je spet poslal...mah, jaz vem, da ve kaj dela user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
23.10.2009 13:52:59   
petkapet
Ja, danes se začne moja porodniška user posted image , tako da bom kr začela na kake kratke sprehode.

Mayamaya, jaz imam gor na napotnici napisano tudi drugo. Ma mogoče imaš pa sam ctg, ker nisi imela problemčkov user posted image . Ja,kaj čmo, mu zaupamo glede tega. Sej pred par pred leti, tega pregleda sploh ni bilo. Vsaj pri našem prvem.

Aja, smo naročili pralno sušilni strojček in sem ga tudi sprobalauser posted image . Sem ful zadovoljna, ker mi posuši, pa od ta malega majic in trenerk res ni potrebno likat. Sem si kr oddahnila. Smo pa vzeli do 8kg/ 6kg, tako da mi ni potrebno dajat 2x sušilni program.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
23.10.2009 15:13:55   
eva1
Hej!

Evo sem iz LJ, glede ledvičke, kot je že moj G včeraj povedal..ni bistvene razlike tak da sem ful, ful veselauser posted image user posted image user posted image user posted image ..premerila mi je dete, zmerila pretoke..vse ok ..itak mali čisto prevelik za svoje tedne, danes je 34/2 dni in naj bi imela po merah okoli 3000-3300g..naslednji pregled v P v LJ imam 13.11 in je rekla, da če se do takrat ne bo samo od sebe začelo da bova se zmenile za sprožitev , ker je dete pretežko, pa še 1 CR imam za sabo, tako da ni ravno zaželjeno da bi imel user posted image pri porodu nad 4 kg(večja vrjetnost ponovnega CR)!

Me je pa tak mišični krč prijel v treuh, da se že 3 ure sploh stegnt ne morem..kaj sovražim to-se mi je to že parkrat zgodilo pa kr traja par ur predno čisto popusti, k bi me vsaj v nogo prjel ne v trebuhuser posted image , prav boli in zategujeuser posted image

Bom močno držala pesti za tasiko, da bo v ponedeljek uspešen ZO in da bo vse ok!!!!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
23.10.2009 17:43:29   
mashy
Pozdravljene,

Mene pa zanima, ali ima katera te dni težave z močnejšimi izcedki?? Jaz imam kar močno, se mi zdi, da včasih kar teče ven, je pa čisto prozorno. In še nekaj ugotavljam, da ko grem na vodo, da ima tak čuden vonj user posted image user posted image Nekaj se mi ne zdi OK? Za plodovno vodo pravijo, da naj bi bila brez vonja? Ali to drži??

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
23.10.2009 18:17:16   
*I.am.happy*
IZVIRNO SPOROČILO: mashy

Pozdravljene,

Mene pa zanima, ali ima katera te dni težave z močnejšimi izcedki?? Jaz imam kar močno, se mi zdi, da včasih kar teče ven, je pa čisto prozorno. In še nekaj ugotavljam, da ko grem na vodo, da ima tak čuden vonj user posted image user posted image Nekaj se mi ne zdi OK? Za plodovno vodo pravijo, da naj bi bila brez vonja? Ali to drži??

Živjo,

sem hotla podobno vprašanje zastavit. Ker pri meni so tile izcedki vedno enaki, enake barve, brez vonja vendar opažam, da so dnevni vložki poleg tega še dodatno bolj mokri. Pri vsakem pregledu G pogleda koliko plodovnice je še in nič ne omenja, da bi je bilo manj.Jaz pa ne vem, kaj drugega bi lahko bilo?!

Aja mashy. Ponavadi je tako, če je vonj tak zoprn in izcedek druge barve in tak grudast, je to vnetje. tkole pa ne ve kaj bi bilo.

Danes je pa dan, ko meni trebuh otrdeva skoz in skoz. se pozna, da se bližamo koncu. pa vse me boli. no da vremena ne omenjam, sploh!!

Še nekaj sem hotla vprašat. tiste, ki boste imele zibko. kje ste kupile posteljnino oz. rjuhce. mi dobimo zibko na posojo, kam po rjuhce al pa vsaj kovtrček, da malega ne bo zeblo?

LP

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
23.10.2009 18:31:18   
ninka80

Pozdravljene,

mashy, močnejši izcedki so normalni, bolj si proti koncu, več je tega.Če ima pa voda neprijeten vonj, pa to pomeni, da premalo piješ. malo spremljaj tudi njeno barvo.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
23.10.2009 18:50:47   
tassika
Evo punce, na hitrco napišem k je težko tipkat v ležečem položajuuser posted image  Vglavnem ravnokar sem se dobesedno nažrla, sem imela obilno večerjo, ne bo dieteuser posted image . No ja ni mi hudega, danes tudi glava ne boli toliko, razen tole ležanje je ubitačno, me že vse boli. Toliko zaenkrat, vas grem mal prebrat, pa potem še ka<j napišem, mi je moj prinesel račuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
23.10.2009 18:56:47   
DULCE

Pozdravljene,

Tale nosečniški izcedek mam že celo nosečnost. In to ga mam tok da mam včasih občutek da sem polulala.
Ampak sej bo kmal mim.

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
23.10.2009 19:02:16   
mashy
Hvala punce, ste me kar pomirile user posted image Mi je tak fajn slišat, da nisem edina s temi težavami. In da je to normalno user posted image

Tassika:lepo slišat, da ti ni pretežko. Malo počivanja in ležanja pa tudi ne bo škodilo. Kar izkoristi to in nabiraj moči...

(odgovor članu DULCE)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......