nina68
|
Drage moje novemberske nosečke! Verjetno ste opazile, da me kar nekaj časa ni bilo na forumu. Sem bila polno zasedena in skoz v nenehnem gibanju. Vam pa moram sporočiti veselo novico, da sem že postala mamica in to v soboto 17.10.2009 ob 21.35 v ljubljanski porodnišnici, čeprav sem imela rok 13.11.2009. Dobili smo prečudovitega fantiča z imenom Tjaš. Prehiteval je za 4 tedne, rojen je bil v 36t1d, ob rojstvu je tehtal 2600g in meril 48cm. Nas je hotel spet presenetiti in to je tudi storil. Moram vam tudi povedati, da sem bila prijetno presenečena nad ljubljansko porodnišnico, edino kar sem doživela hladen tuš ob sprejemu, ko je bila dežurna dr.Blejec. Takih zdravnikov ne bi bilo potrebno, da sploh obstajajo, sploh pa ne ženske v takem poklicu s takšnim odnosom do pacientk. Ostalo osebje od dveh prečudoviti babic Jasne Žagar in Patricije in pa porodničarke Nine Jančar, ki so sodelovale pri samem porodu in celotnega osebja na oddelku B so prečudoviti. Vsa čast jim kako se posvetijo svojim pacientkam in jim nudijo celotno podporo pri celotnem dogajanju. Pa da vam še malce opišem svoje dogajanje: V četrtek 15.10. me je doma že malce črvičilo, a sem vse skupaj dala vnemar, češ, saj so samo lažni poapdki, popila sem magnezijeve tablete in je prenehalo. V petek sem bila še pri osebni zdravnici zaradi bolniškega lista, obiskala sem še moje rodno mesto in celo hotela prespati v Celju, a mi je kar nekja reklo, da naj grem domov v Litijo. Noč iz petka na soboto pa je bila že kar malce čudna. Nikakor nisem mogla spati, premetavanje, sprehodi do WCja. V sobota 17.10. sem dopoldan še opravila sobotne nakupe, vendar že to ni bilo več enostavno.Sem bila kar precej utrujena, po pospravljanju stanovanja pa še bolj. Po kosilu pa so se spet začeli pojavljati krči. Začela sem si jih meriti z štoparico in so bili najprej na 20 min, potem pa so postajalo vse krajši. Ko so bili na 15 min pa sem našem novopečenemu očku rekla, da bo pa sedaj čas, da se počasi odpraviva v Ljubljano. Pri sprejemu mi je CTg pokazal popadke, odprta pa sem bila samo 1cm. No potem pa se je odvijalo z nadzvočno hitrostjo, tako, da se je naš malček po dobri uri konkretnega dogajanja v porodni sobi rodil ob 21.35. Drage nosečke naj vam dnevi do vaših sončkov najhitreje minevajo, čimmanj se obremenujte in čimlažje porode vam želim. Vam se bom pa še vseeno javljala, kaj se pri nas dogaja, saj se še vedno čutim pripadna novemberkam, čeprav je naš sonček sedaj rojen v oktobru. Nina
|