Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 10:44:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je po večini tako, da med tednom vse popoldneva z mačkom preživiva skupaj, sama, brez očka, ki pač dela ali karkoli že. Moje ne več prav malo dete je precej zahteven otrok in tako mi ne pusti niti dihati sami. Konec tedna se nam pridruži očka, takrat bi si pa jaz lahko vzela kakšno urico ali dve kdaj pa kdaj zase, pa si ne morem. Včeraj se mi je npr. zahotelo iti zapravljati po trgovinah v City park. Seveda to za Tiborja ni najboljše preživljanje skupnih družinskih trenutkov, zato se je očka ponudil, da naj grem kar sama, onadva se bosta pa že posebej zabavala. In kaj se je zgodilo? Namesto da bi bila vesela in se s polno denarnico podala po nakupih, nisem mogla iti. Nisme mogla prerezati popkovine. Milo sem pogledala malčka in rekla, ne grem brez tebe. Tibor me je nekaj časa nazaj milo gledal, nato pa odločno in veselo pristavil: Ti kar pojdi, me bo že oči oblekel in umil! Tako torej. Moj otrok se je odločil, da moram postati malo bolj samostojna. Ampak ni šlo. Ker na koncu smo seveda šli vsi trije. Ali se tudi ve tako težko ločite od svojih otrok? Vem, da to ni prav preveč v redu, tako grozno pa zaenkrat tudi ne. Ampak, ali vam to uspeva brez problemov?
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 10:50:35
|
|
|
|
Jančika_
|
Meni je hudo, ko ga babi ob petkih popoldan odpelje in stojim tam pri avtu in tiščim ksiht na šipo od avta - čez pol ure pa že skoraj pozabim, da imam otroka, tako sem zaposlena s čiščenjem stanovanja:ups:. Če prespi tam, zvečer z Joejem gledava filmčke od malega, namesto da bi si kake filme za odrasle zavrtela:)-.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 10:54:20
|
|
|
|
Gina
|
Uh, kaj je že to - iti sam v šoping?:ups: Jaz bi pa šla z veseljem, pa me potem non stop kličejo po tel., kdaj bom že doma.:zmeden2: Moram varuško zrihtat. A pozna kakšna kakšno v okolici Logatca?
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 10:55:23
|
|
|
|
Magi*
|
Splišni, najprej sem prebrala siamskega dovjčka v naslovu, pol naprej pa "z mačkom preživiva..." in sem bila malo zmedena: ali siamskega dvojčka ali siamskega mačka?:)-:)- zdaj pa resno. jaz ugotavljam pri sebi, da je vez med mano in malo vse močnejša. če je ne vidim nekaj časa, me že kar boli. in ko sva spet skupaj, sva obe takooo veseli - mala bi me najraje kar pojedla. steguje rokice proti meni in odpira usta in se privije k meni, da se mi kar milo stori. ima pa šele 6 mescev (no, še niti to ne). prej sem si z lažjim srcem vzela kako urico zase, zdaj mi je pa čedalje težje. pa se tudi zavedam, da morava obe biti bolj samostojni, saj je moja poglavitna naloga, da njo pripravim za samostojno življenje. najinih skupnih uric pa bo, če ne prej, konec ko bom šla nazaj na tlako. skratka, te čisto razumem.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:01:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa ne. Že zadnjič sem čudno gledala, ko ste pisale, da otroka ne bi pustile na počitnice s starimi starši, češ da bi bile brez njega preveč osamljene. To ni prav! Ti in otrok nista eno! On je samostojno bitje, ki mu pomagamo, da bo nekoč odšel od nas. Otroci so nam na posodo, ne dani v last, je nekje nekoč nekdo rekel. Jaz se držim prelepe misli, ki sem jo prebrala: Otrokom moramo dati korenine, da vedo, da imajo dom, pa tudi krila, da iz njega znajo odleteti. Ne privezujte otrok nase!
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:06:10
|
|
|
|
Annny
|
Strinjam se z Meto. :bravo::bravo::bravo:
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:09:11
|
|
|
|
cmokec
|
Z Meto se strinjam, pa tega ne morem spremenit v prakso. Večinoma sem skupaj s Saro, razen, kadar pospravljam.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:17:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj jaz, Meta, vem, da to ni prav, in se strinjam s tistimi, ki otroke za par dni dajo v varstvo k starim staršem ali kaj podobnega. Vem, da se je treba za to potruditi in tudi z vsem ostalim, kar si napisala, se strinjam. Ampak obstaja pa še en vidik gledanja na to problematiko ali to temo ali karkoli že. Zdi se mi, da ko ima in če ima otrok dovolj ljubezni, se sam odlepi, sam HOČE odleteti iz gnezda. Če pa te ljubezni nima dovolj, se je krčevito oklepa z vsemi štirimi. Tako nenako se mi zdi vse skupaj, kot bi imel otrok baterije, ki morajo biti napolnjene z ljubeznijo. In ko so polne, itak gre. Samo pustiti jih je treba, to pa res. Saj se mi zdi, da smo mamice tule itak dovolj pametne, da vemo, kje je meja "priklepanja" otroka nase, da vemo, kaj je še zdravo. Se mi zdi, da je pomembno otroka opazovati in videti, kdaj ima dovolj. Če je on zadovoljen, potem je vse v redu. Itak pa da je treba presekati popkovino, to je jasno. Samo včasih je težko, je pa bolje, da jo je težje mamam kot otrokom. Moj otrok bi očitno z lahkoto bil določen čas bez mene. Me ima totalno dovolj...
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:19:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ga komot pustim za eno popoldne, za eno noč zelo težko (2x v treh letih) za par dni oz. dopust s kom drugim, ga pa ne bi dala.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:22:24
|
|
|
|
taška30
|
Moja je sicer še zelo majhna, 6 tednov in pol je stara, ampak tudi to je dovolj, da se mi je momente že mešalo. 6 tednov 24 ur na dan z otrokom, večino časa priklopljenim na dojko.. Prejšnji teden sem šla prvič sama ven, za eno urico in pol...in sem se počutila kot najsrečnejši človek na svetu. Vsedla sem se v avto - kot voznik, ne kot varuh lupinice na zadnjem sedežu, pognala do pete brzine in potem šla v kratek shoping. Res, počutila sem se kot - Človek. Prišla nazaj s tremi tonami energije in ljubezni do male. In v tisti urici in pol je nisem pogrešala! Če sem zato slaba mama, pač sem! Taška
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:25:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, taška ne vem koliko, dobra mama si. Po tem si bila dobre volje in to je za otroka dobro.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:25:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, se popolnoma strinjam. Otrok, ki ima dovolj ljubezni, se bo sam odlepil iz gnezda. In takrat ga moramo pustiti. In zdi se mi, kolikor te poznam, da ima te ljubezni Tibor čez glavo, in že kaže prve znake, da bi rad malo poletel (kako lepo sem to napisala :)- ). Ti pa moraš zdaj zbrati moč in ga pustiti. Mogoče je problem tudi v tem, da mame svoje otroke priklepamo nase, ker nočemo ostati same. Otroci nas brezpogojno ljubijo, v nasprotju denimo z našimi partnerji, ki tega ne morejo in se je za njihovo ljubezen treba stalno boriti in truditi. Ampak to nam ne sme biti izgovor.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:27:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Uf, ne to pri meni sploh ni problem. V bistvu se že vidim, kako bo Tibor šel v "lajf", jaz se bom pa doma izležavala. Komaj čakam. Samo do tja bo še treba malo zobe stisniti.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:27:02
|
|
|
|
soncece24
|
Ma zdaj vem, zakaj moja naj prijateljica vedno jamra kak nima časa za sebe, ko pa ji kdaj ponudim da vzamem malega za kako urco pa mi ga da s tako težavo al pa sploh ne... Pa se mava vedno fajn, čeprav ona včasih reče, da se bo jokal, ko bo šla, pa se še nikoli ni. Pa sama še nimam otrok, tak da še ne vem kak je to hudo. No, zdaj jo malo boljše razumem.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:51:58
|
|
|
|
simona1
|
Midve z Juto sva full navezane ena na drugo, pa vem da je to narobe in si ne želim tega, a preprosto nimamo nobene babice da bi jo čuvala. Pra babica je pa tko bolana, čuva jo sem in tja kakšne 2 - 3 ure , pol pa pradedi kliče če nama je mogoče počla guma al zakaj se tako obirava priti domov, da njemu pa že ni treba mojih otrok paziti. Moja mama živi v Litiji jaz v Lj, nemogoče da bi jo kdaj mirkala, pa še moj očim me ne mara, tko da Juta tja ne more na počitnice. Moževa mama, no zanjo mi preprosto ne obstajamo. Sestro imam na primorskem, :zmeden2: ni osebe ki bi jo lahko pazila, tako da sva oba z možem skoz skupi, smo kot ena hrbtenica:)- , imamo se krasno skupaj, samo brez mene se ji pa podira svet. Denarja za kakšno varuško pa ni. Torej kako se otrok ne bi navezal name v takšnih pogojih? Midva bova probala jo poslat v čim več kolonij, tam bo z svonimi vrstniki pa upam da bo zdržala vse dni. Kako bo pa z nama doma, to je pa druga zgodba hehe :)-
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 11:55:24
|
|
|
|
anitaz
|
Meta....krila pri treh letih ali manj???:zmeden2:
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:01:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, ne mislim dobesedno. Valjda ne bo odšel, ko je še majhen. Gre za majhne korake proti temu. Da ga na primer z veseljem in brez skrbi pustiš, da gre z očkom v šoping, čez noč k babici ipd. O takih krilih govorim. Ker ko bo velik, bo brez pretresov odšel, si ustvaril svojo družino, ampak se vedno rad in z ljubeznijo vračal k staršem. Tako je pri meni.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:04:53
|
|
|
|
anitaz
|
Že že...ampak jaz niti slučajno ne bi pustila moje Tjaše za eno noč k mojim ali pa njegovim...pa tudi dojimo se še,tako da -no way...ker oni imajo taka mišljenja...pa kaj če mal zajokca...sej bo nehala,ni je treba skoz po rokah vlačit??? Haloo???Mislim,da je nikoli ne bom dala nobenemu za čez noč...razen očiju,če bo mami kam šla :)-
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:08:42
|
|
|
|
Pia73
|
Splišni po mojem čisto prav ravnaš. Vsak zase najbolj ve. Jaz vem, da ga do enega leta nisem dala popolnoma nikamor, pol sva pa oba jokala, ko je bilo treba iti v varstvo,... Sedaj je star skoraj 5 let, pa ga tudi načeloma nikamor ne dam, nimam pa tudi nič proti, če gre za kako sobotno dopoldne k babici ali če ga za kakšno popoldne vzame moja sestra. Jaz sem namreč :nosecka: in mi včasih paše malo počitka. Prespal pa ni še nikoli nikjer, a saj tudi ni bilo potrebe. Sedaj ga včasih babica in dedi hecata, če bi prespal pri njiju, pa jih ima full rad a prespati noče nikjer. Kakor želi, bo že povedal, ko si bo želel,.... V trgovino pa grem kdaj tudi sama, če imata z atijem "pametnejše delo". mi namreč redko gremo skupaj v trgovino, saj je meni škoda vsakega časa "zabitega" v trgovini. Pa itak jaz nikoli ne hodim gledat v trgovine, grem, ko kaj rabim. Pravzaprav razen špecerije sovražim nakupovanja,... Ja, različni smo,......
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:08:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Ej, jasno, da ga ne daš pri 2 mesecih. Eno leto nikamor od staršev, je moje geslo, pa če se doji ali ne.
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:18:11
|
|
|
|
anitaz
|
no...potem sem te pa prej narobe razumela-Meta ;) Se opravičujem :rozica:
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:20:40
|
|
|
|
mika
|
Mene tudi muči, kako bo ko bom v ponedeljek morala na izpit in me tri ure nebo. Stvar je v tem, da je še nikjer nisem pustila same in kamorkoli grem, gre :duda: z mano. Meta, saj smo koooomaj dobile:duda: in še pomislila nisem kako bo šla od doma. O tem potem;)
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:20:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni problema, anita ;)
|
|
|
|
Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega no... 13.6.2005 12:24:07
|
|
|
|
ma-ja
|
Tudi jaz sem mnenja, da je otroku treba pustiti dihati. Moj Nejc je šel za 5 dni na morje z vrtcem in komaj čakam jutri, ko pride domov. Se je pa sam tako odločil in verjamem, da se ima prav fino. Drugače je pa že velikokrat šel k babici na kratke počitnice in ko si to zaželi, nikoli ne kompliciram. Mi je pa hudo, vendar tega ne pokažem. Res pa je, da otroci neverjetno hitro rastejo in tudi Nejc se je 100% spremenil. Ko je bil majhen, je bil moja mala opica, zdaj mi pa velikokrat reče, da naj neham težit, da je on že velik. Ko ga pa pustim v vrtcu, me potegne za vrata, da mi da lupčka, samo videti ga ne smejo. Pa še tako posrečeno to naredi. Njegova sestrica pa res še ni prespala pri babici, ker sama noče. Ne bom je silila, se bo že sama odločila. Čisto prav mi je, da se bodo še nekaj časa radi stisnili k meni. Nimam pa slabe vesti, če grem kdaj kam sama. Tudi otroci imajo radi kdaj mir pred nami.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.6.2005 12:35:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?