Anonimen -> Kako odstraniti siamskega dvojčka, če tega nočeš? (13.6.2005 11:17:33)
|
Saj jaz, Meta, vem, da to ni prav, in se strinjam s tistimi, ki otroke za par dni dajo v varstvo k starim staršem ali kaj podobnega. Vem, da se je treba za to potruditi in tudi z vsem ostalim, kar si napisala, se strinjam. Ampak obstaja pa še en vidik gledanja na to problematiko ali to temo ali karkoli že. Zdi se mi, da ko ima in če ima otrok dovolj ljubezni, se sam odlepi, sam HOČE odleteti iz gnezda. Če pa te ljubezni nima dovolj, se je krčevito oklepa z vsemi štirimi. Tako nenako se mi zdi vse skupaj, kot bi imel otrok baterije, ki morajo biti napolnjene z ljubeznijo. In ko so polne, itak gre. Samo pustiti jih je treba, to pa res. Saj se mi zdi, da smo mamice tule itak dovolj pametne, da vemo, kje je meja "priklepanja" otroka nase, da vemo, kaj je še zdravo. Se mi zdi, da je pomembno otroka opazovati in videti, kdaj ima dovolj. Če je on zadovoljen, potem je vse v redu. Itak pa da je treba presekati popkovino, to je jasno. Samo včasih je težko, je pa bolje, da jo je težje mamam kot otrokom. Moj otrok bi očitno z lahkoto bil določen čas bez mene. Me ima totalno dovolj...
|
|
|
|