detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* Na FB smo se pogovarjale o napotkih za hujšanje...naj še tukaj malo napišem, kaj sem jedla, da sem shujšala 37,5kg. No, zdej jih morm spet 10. Glede napotkov - sem si pa js sproti zmišljevala, sem jedla tisti dan kar se mi je zaluštalo. Nekaj primerov: - za zajtrk vedno sadje ali namesto sadja kos črnega kruha, žemlje - za kosilo meso(puran, piščanec, govedina, teletina, svinjsko...katerokoli borovo meso) in solato/meso in zelenjavo/solatni krožnik/zelenjavno juhico z mesom/ - za večerjo pa jogurt in sadje/sataraš,/umešana jajčka s popečeno čebulo in papriko/ali pa kar mi je ostalo od kosila/gobe z jajčko Nekaj primerov jedi z mesekom: - piščančje prsi, puranji zrezek narežeš na kocke,popečeš na malo olivnega olja(lahk tut na belem, ampak to je boljše za diete), jih daš na servieto da se odcedijo. Potem prepražiš čebulo narezano na kolobarje, dodaš na kocke narezan paradižnik, papriko...katero zelenjavo pač želiš. Potem to pretinstaš, dodaš meseka not, začimbe po želji, premešaš in je to to. - pljučna pečenka/ali kak fajn mehek goveji zrezek popečen na olju - piščanec pečen v pečici ali dušen v posodi in nato malo popečen, da je boljši okus - tale recept je tut fajni in lahka cela družina je, samo da še jejo zraven al polento al krompir al kruh al riž...razkosaš piščanca, ga daš v veliko posodo, povegetaš in popečeš, ko je popečen, dodaš zelenjavo(bučke, ohrovt, cvetačo, paradižnik, papriko, pori, čebulo...) narezano na poljubne koščke. Zaliješ z vodo, dodaš kakšne 3 kocke Omake za pečenko (lahko tudi več, odvisno od količine). Dodaš spet začimbe po želji - js dam poper, origano, timijan, malo rdeče paprike, lovorjev list, česen, dodoliš če je potrebno. Če želiš več omake pač malo bolj zaliješ. Ti je v bistvu tak ne rabiš, ker boš jedla zelenjavo in meso, ostali pa mogoče. Če želiš jim lahko čisto malo podmetiš, da ne bo tako tekoča omaka. Potem daš to v pečico na 220 in vmes 2-3x premešaš, je pa kakšno uro v pečici. Nekaj primerov prilog, ki sem jih jedla poleg mesa: - bučke narezane na kolobarčke in pripravljene isto kot gobe(prepražiš čebulo, daš not bučke, malo zaliješ, tinstaš, dodaš česen, sol ali vegeto, poper, na koncu peteršilj) - ohrovt(prepražim čebulo, dodam ohrovt, zalijem, dodam jušno kocko, poper, sol, origano, timijan, malo česna...njami) - bučke povegetan, popoprane in t malo česnapopečene na olivnem olju - popečeni jajčevci Če se bom še kaj spomnila, dopišem. papa kk dolgo pa si ti to hujšala???? jau, jaz bi par kg tudi rada shujšala...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|