PapuaNG
|
jutro, mi smo imeli tudi pestro noč, ga je spet nekaj zvijalo Ne vem sicer, od česa, ker nisem nič takega jedla (ok, ričet na rožniku, ampak je blo bolj malo fižola not). Sem ga na koncu kar k sebi v posteljo vzela, pa je še malo zaspal. Pol je bil pa skor tri ure pokonci in prejle končno omagal, čeprav bi moral jest ob 10ih. No, kakor mu paše Aja,tiste, ki že dodajate kašice zvečer-kdaj jih daste? Pred kopanjem ali direkt pred dojenjem? aja, pa katmat-reci sestrici, da vztraja. Pri nas je bilo isto, prvi teden oz. prva dva tedna je bil tako len, da je komaj kaj dobil na teži, da sem že mislila, da nimam dovolj mleka. Da ne omenjam, da je vsako dojenje trajalo skoraj eno uro ali več. Patronažna mi je svetovala tudi, da si po vsakem dojenju še načrpam tisto mleko, ki ostane in mu ga ponudim po naslednjem dojenju, če je otrok še lačen. Sem tako počela ene 3-4 dni in se je navadil bolj vleči. Je pa res,da je pri meni nekoliko težje vlekel, ker sem uporabljala nastavke za dojenje, ker sem mela čist boge bradavice. Potem sem pa najprej recimo malo dojila z nastavkom, pa malo brez itd., dokler se niso bradavice dovolj utrdile, da ni bilo vse skupaj samo mučenje. Po kakem mesecu, mesecu in pol, se je tudi čas dojenja skrajšal (predvsem sem ga odvadila cucljanja-ko sem videla, da ne vleče več, ampak samo cuclja, sem ga dala stran pa dudo v usta, če je bil potem jok in stok). Enako počnem tudi zdaj-če se hoče samo crkljat, ga dam stran, sicer bi lahko bil neprestano na joški in se igral.
|