mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: piko12 IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: piko12 Danes sem glih mal čudna, zato še tole: A vam je kdaj čuden filing sedet na robu peskovnika pa delat potičke in "pit kavo" od vseh otrok, ki se igrajo tam noter? Mene včasih ful mika, da bi sedela na klopci zraven, pa bi me bolil k... za to, če se tepejo, obmetavajo, jokajo v peskovniku, ampak tega enostavno ne morem. a delam otroku krivico, če ga omejujem s tem, da mu ne dovolim (omogočim) vsega ali je to vzgoja? Otroka sem peljala (zdaj je štiriletnik) v javni peskovnik , da je z vrstniki in da se nauči obnašanja . Ampak ne tistega obnašanja "hvala" izvoli" ampak tistega primernega za eno- dvo letnike. Nisem mu visela za vratom, če sem videla, da ratuje konflikt sem posredovala- jaz ali kaka druga mamica. Jaz sem samo njegova mama, nisem njegova senca. Tako, da ti svetujem, da si le privoščiš tisto klopco - opazuješ malega kako ratuje spreten v komunikaciji in socializaciji -danes v peskovniku, jutri na parketu ambasade (šala mala). Pod nadzorom ga imej le če grize, ščipa ali kaj podobnega. Hvala. Sej drugač se nič ne vmešavam, ga pustim, itak se ful zamoti. V bistvu sem tam samo zato, da bi preprečila zgago. Eh, malo me hormoni mečejo, pa bi mela vse popolno. Se bom že vnesla... ja, jaz namenoma puščam tamalo, da se sama zmeni. zato ji ne visim nad glavo in jo pustim, da šara po drugih igračah in da se sama zmeni. tudi z odraslimi, starši in to. je bila zelo boječa,ko je bila mala in bi rada, da se nauči sama poiskat družbo in približat ljudem (ker ne mara da rinejo vanjo, raje vidim da je tako). zaenkrat še ne pali, da ji govorim, da mora vprašat (niti imena sploh noče povedat tujcem, let še itak ne zna, brez veze zdaj neki težit s tem). pa se vse sama zmeni z vsemi. če ji ni kaj všeč,me pokliče. jaz spodbujam to, da se nauči komunicirat brez mene. ne mislim bit njena komunikacijska birgla do ne vem katerega leta. kakor sem velikokrat rekla - ko bo čez 3 leta stara,se bi rada na igrišču vsedla na klopco in prebrala časopis če je pa sama na igrišču, se pa z njo igram, da ji ni dolgčas. mogoče zgleda, kot da mam brejk, ko samo opazujem, samo če je frka pa posredujem. samo res, ne preveč perfekcionirat in še štult med tamale, ker če se zastopijo, je to nekaj najlepšega za gledat
|