valči
|
Da se javim po dolgem ćasu.Prostega ćasa ni,dogaja se vse mogoče,otroci so živahni,a zlati,pa tudi kak živc znajo skravžjat. Nina je malo smrkava,se nekako šlepa v vrtcu.Lulat in kakat hodi sama na kahlo,včasij je kaka nesreča,ne veliko. Sem enkrat brala VANILI,ko je pisala o procedurah odhoda v šolo.Sem se kar smejala,ker pri nas so trije otroci in to ni niti malo traume. Za vse tri pripravim zvečer oblačia-noben ne komplicira,nite tečnari glede tega.Torba z rutico je pripravljena za Mihaela.Jaz se načeloma zbujam ob pol sedmih,si skuham kavo,oblečem,še kaj v kuhinji pospravim,,skuham čaj za Mihaela,ter pripravim kruh z evrokremom-obvezen zajtrk.Edino parkrat se mi je obrisal usta z rokavom,od takrat v kratkir rokavih zajtrkuje,potem dolgi gor.Punci se zbudita,Lara se včasih sama obleče,včasih jo jaz.Nini dam flaško čokolinota,se pocartava,umijeva,oblečeva,še nosa ji pucam s sesalcem vsako jutro.Vmes klicem starejšadva v kopalnico na umivanje. Nina se še vmes pokaka,nedolgo nazaj se je v gatke,ko se je že mudilo...Mihael še rtisanke gleda.Ko je ura pol osem,rečem-Gremo,zamudili bomo šolo!Lara kar gre po jakno in v avto,Nino vmes oblačim,Mihael pa ponavadi zaden,počasen.Jaz pa se včasih v hodniku spomnim,da še nisem počesana.Te zadeve uredim ponavadi v 40 minutah,kavo pijem vmes,ko dirkam sem in tja.Ni pa neke panike,ali da bi kaj pozabili-še ne.Prvošolček uživa v šoli,mi je povedal,da je fajn,ker ni treba it spat več po kosilu To je to.Vsem slavljencem želim vse najboljše,veliko,veliko zdravja Lepo se vsi skupaj imejte,radi se imejte