christiana21
|
Klara Gloria je slabo, ti bom kar sem prilimala kaj sem pisala k Mariborčankam in nedonošenčkom. Mariborčanke: IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Ch.21 a spet bo moral v bolnico? To zaradi tega ker zgublja na teži? Boga pikica mala.. Ne samo, da zgublja na teži, čudna je. Ne je prav, ogromno joka, spi skoraj nič. Preden je šla na gastroenteorološki odd. na pregled oz hospitalizacijo, da ji pregledajo črevo, je jedla po 120 ml na obrok, skoraj preveč je pridobivala na teži, potem pa so ji tam dali Infatrini, ker ga ni hotela jest so ji ga še sladkali, mleko je bilo bolj nasitno in ga je nekako spravila v sebe 100ml, ko je prišla na začasni odpust nam niso dali Infatrinija s seboj (kupilo pa naj bi sega po paketih) in še drag je (zavarovalnica krije 40 ali 50%), steklenička po 100ml pa stane okoli 4 eur baje, to je nekje 32EUR na dan. No v glavnem, dajala sva ji Milulumil1 (ker ga je jedla skozi pridno), ampak ni hotela več jest, niti sladkanega. Pojedla je samo še po 80-90 ml. Bili smo odpuščeni iz Ljubljane (je revica od tam prinesla virozo), jedla je vedno manj, ampak vsaj med hranjenjem ni jokala in tudi na teži je še nekako pridobivala. Viroza je šla (grlo ni več vneto), driske so ji pa ostale, čeprav je kazalo, da bo šlo na boljše, je pol driske pol normalnega kakca v stomi, vsako hranjenje se je pa spremenilo v borbo. Mala odriva stekleničko, joka takoj, ko vidi stekleničko, mleko pljuva ven, poje 20-30ml, potem so pa vojne, začela je zgubljat na teži,...skratka cel kup dejavnikov je. Ampak jaz nočem, da gre spet v bolnico . Stalno smo po bolnicah (pa gastroeneorolog, pa okulist, razvojna, nevrolog, zdravnik za ščitnico, kirurgi, pediatri...). Nedonošenčki (včerajšnji post): Glede naše pupike sem pa govorila s pediatrinjo nekaj minut nazaj. Izvidov blata še nima, nikakor pa ji ni všeč, da Gloria hujša. Od včeraj do danes je shujšala za 60g, skoraj nič več ne poje, revica samo neutolažljivo in obupano joka, ne pomaga niti crkljanje, niti duda, niti pesmice, vrtiljak nad zibelko,... Strah me je kaj bo, iz dneva v dan je huje. Čakamo samo še na izvide, da vidimo kaj je z njo. Tolikokrat smo že bili doma in tolikokrat smo morali nazaj v bolnico in vedno je bilo nekaj hudega, da je na koncu mala pristala v operacijski in so nam jo komaj rešili. No, včeraj še izvidov ni bilo, danes imamo obljubljeno, da bo pediatrinja poklicala, ampak do zdaj še ni, če do 11ih ne bo klicala, potem kličem jaz. Morem it, mala spet joka.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|