vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Meni se posnetek ne zdi nič groznega. Porod kot porod. Kričiš če kričiš zato, ker je potiskanje fizični napor in ti je lažje na tak način potisnit, ne ker bi tako bolelo - vsaj mene ni, le občutek je bil, da me fejst na stranišče tišči in moram tisto dat ven. Če kaj boli, bolijo popadki, ampak saj imaš možnost epiduralne. Vsak porod mi je lep. Lep, ker je posledica poroda eno krasno bitje. Tisto vmes, malo krvi pa to, ni pa tudi nič grdega. Ne glede na to, je meni osebno moj porod vedno bil intimen dogodek - za tri (mamo, očeta in otroka, ki se rojeva), ali dva (mamo in otroka). Z vesejem bi bila babica, vendar bi bila nevarnost, da bi se vsakič od čudeža, kako je to lepo, čudežno, da se rodi otrok, zjokala zraven. Se povsem strinjam, sama bi napisala isto! Meni je video bil zelo lep, še solze sem imela zraven.... Res lepo! Pa nič groznega ni bilo, čisto lep naraven porod. Popadki so jo seveda boleli, pa jih je lepo predihavala in valjda da se ni smejala . Pač bolijo, ampak tako pa spet ne, da ne bi mogel zdržat. Jaz sem jih imela veliko ur pa je kar nekak minilo in so bli res boleči ampak tako pa spet ne, da bi kar umirala zraven. Sam porod je pa itak en akt, ki je čisto naraven in verjetno, če ga prej gledaš kot takega, ko še nisi rodila, ti je vse čudno, tuje, zastrašujoče... Ko pa si sama v tej vlogi, gledaš čisto drugače oz. takrat niti ne razmišljaš kak vse skupaj zgleda, če kričiš, če si tiho, kaj drugi delajo okoli tebe.... Ko rodiš, je pa občutek brezmejno lep! Ja, to pravim jaz, ki sem bla največji skeptiik okrog tega "ko rodiš itak vse pozabiš".. Ne, ne pozabiš, ampak občutek je božaaanski... .Kot bi Mount Everest preplezala - res en velik dosežek, ena velka izkušnja, ki jo lahko doživi samo ženska in je je zmožna samo ženska! Pa še čudež življenja se zraven zgodi! Kaj češ lepšega! Porod je čudovita stvar!
|