5ra_28
|
klavdy4..ti si pa res blažena mamica!!! Tak je moja soseda, ima pupo staro 3 mesece in ji že od začetka spi ponoči fuuul, da jo mora zbudit okrog 5h, da jo podoji. Če vse imele take otroke, bi nas pomoje bilo zdaj v drugo že več nosečih Po pošti sva prejle prejela paket od Malemaše, Pediped čeveljčke. Sva odpirala, pa je bil Taiu karton in embalaža bolj zanimiva, kot pa tisto, kar je noter. Zdaj pa se mi zdi, da so mu prevelike. Ko sem Taiu izmerila nogico, je imel dobrih 11 cm. Tam pa je mera takole: notranja dolžina: 11,6 cm - št. 19 - starost 6-12 mescev 12,4 cm - št. 20 - starost 12-18 mescev V otroških trgovinah (Ciciban in druge) so mu takole izmerili, meni pa razložili. Nogico ima 18, čevlje potrebuje 19. Torej, 1 cm mora imeti noter prostora, za razvoj, premik in rast, kasneje tudi za odriv. Ker pa ima zdaj boso nogico nekaj čez 11 cm, nisem upala naročit 11,6 cm. Saj so še zoknčki in tisti rezervni prostor. Naročila sem št.20, sem pa si kar mislila, da mu bodo prevelike, ker je v bistvu tak drobižek. Zdaj jih je mal nosil po stanovanju, so mu sicer velike, sam bomo videli, kdaj bo shodil. Lahko jih pošljem nazaj in dobim manjšo številko, sam plačam obojno poštnino. Pa je verjetno boljše, da jih obržim za spomladi, pa če mu bodo res prevelike, naročim še ene manjše za zdaj. Sam to pa ne vem, če se splača, če ko bo on prav shodil (že zdaj je oktober, pa le stoji in hodi ob sedežni in par sekund sam stoji), bo potem že itak potreboval prave zimske čevlje. Ah, sami problemi Prej sva bila v BC pa sem vidla en potiskač,ki se kasneje pretvori (drugače sestavi) v kamion (ko otrok lahko gor sedi) s prikolico - da si bo zvečer pred spanjem po stanovanju pobiral igrače in jih pospravil . Stane 60 €. Mogla bi res kakšnega DR vprašat za nasvet za to hojo ob tej igrači. . Pa dve ful fajni igrači sem videla, sam 'jebela cesta', če se to takole že nabirajo te igrače, pa še niti eno leto ni star. V bistvu pa sva jih midva kupila tako malo...ostalo vsak nekaj prinese. Saj fajn, sam bi rabla počasi že hišo . nič, petek je, Tai je zaspal (dans mal kasneje), mene pa čaka zdaj čistilna akcija - enourna, aktivna, da sem cel vikend fraj. čau